Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben iki yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım. beş altı ay önce bıraktım. kullanırken kilo artışı falan olmadı ama bıraktıktan sonra yaklaşık 5-6 kilo aldım. acaba hapla bi ilgisi olabilir mi? böyle bi durum yaşayan var mı aranızda arkadaşlar?

doğum kontrol hapını bıraktığımız yani bittiği o bir haftalık süredeki ilişkiden hamile kalınır mı?

bende bunu eczacıya sormuştum adetten önceki 7 gün ve sonraki 7 gün mümkün değil dedi yumurtlama olmadığı için

bende bunu eczacıya sormuştum adetten önceki 7 gün ve sonraki 7 gün mümkün değil dedi yumurtlama olmadığı için

hımm çok teşekkür ederim sağolun. zaten hap bırakma gibi bir durum uyok ama arada ki mesafeyi merak ettim.kaydirigubbakcemile5a.s.

ben yasmine yeni başladım sayılır ve adetin 1. günü başladım ama adetimi kesti neden böyle oldu acaba,nayrıca ek koruma şimdi olması gerekir mi yoksa korumaya başladı mı??

ben yasmine yeni başladım sayılır ve adetin 1. günü başladım ama adetimi kesti neden böyle oldu acaba,nayrıca ek koruma şimdi olması gerekir mi yoksa korumaya başladı mı??

canım yasmını bılmıyorum ama benım doktorum bana mironova yı vermıstı ve bana özellikle sunu dedi hıç hap içmiyormuş gibi yine korunun ikinci kutuya basladıgında koruma baslıyor ve artık kocanın korunmasına gerek kalmıyor demıstı aklında bulunsun cnm

slm kızlar ben 8 aylık evliyim ve 7 aydır mironova kullanıyorum.doktorun dedıgıne gore en az yan etkısı olan hap bu demişti.ben hiç bir yan etkisini görmedim.kilo falan yapmadı.en güzelide adet sancılarımı yok etti ki ben çok sancı çekerdim.birde bu adet dönemindeki stresi sıkıntıyo gerçekten yok ediyor.bide hap bittikten tam 4 gün sonra hiç şaşmıyor hemen adet oluyorum.valla ben memnunum...

ben yasmin isimli hapi kullaniyorum evlenmeden 1-2 hafta once basladim fakat ilk ay ek olarak baska bir korunma yonteminide beraberinde kullanmayi ihmal etmeden tabi.
ne kilo ne sinir ne bulanti allaha sukur cok memnunum hicbir yan etkisini gormedim.
bu hapi doktora gitmeden hendi imkanlarimla cok arastirarak sectim. fakat en dogrusu jinekologa gidip muayne ve hormon testlerinin ardindan size en uygun yontemi secmek.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben sağlık bakanlığının verdiği doğum kontrol hapını kullanıyorum yan etkisini gören ya da bi kötülüğünü duyan varmı yoksa onu burakıp yasmine mi dönsem gerek varmıdır acaba gerçi yaza çocuk düşünüyoruz değiştirmesemmi acaba yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

ya arkadaşlar ben 18 aylık evliyimm ilk 8 ay kullandım onadan sonra etraftan korkutuldum baya ilerde cocugun olmaz falan korktum bıraktım ama tekrar kullanmak istiyorum sizce bi zararı olurmu kullndığım da gineraydı hatta evlenmeden önce doktora gittimde verdi ultrasona girdim de verdi ezbere almadım :

yaklaşık 5-6 aydır miranova adlı hapı kullanıyorum. dün yeni kutuya başlamak için eczaneye hap almaya gittiğimde miranova kalmadı dediler ben de mecburen hap değişikliği yapıp yasmin aldım, çünkü dün başlamam gerekiyordu. bir hap bırakıp başka bir hapa başlamanın yan etkisi var mıdır? ve koruyuculuk değişiklikten dolayı azalır mı?

selam herkese. yaaaa çok kötüyüm. tam 3 aydır edet olmuyorum. doktora gittim farlutal başladı. normalde ilk kutudan sonra olurmuş ama olmadı. ben 2 kutu kullandım. ultrason da polikistik over teşhisi konuldu. kistler artıyor ama hiç bi gelişme yok. son çare doktor YASMıN başladı. normalde adetin ilk günü başlanıyormuş ama bende adet olmadığı için başladı. kistlerim gider miii? ben tekrar adet olur muyuum? eğer tecrübe edinenler varsa lütfen paylaşınç çok korkuyorum....:çok üzgünüm:

ben sağlık bakanlığının verdiği ilacı kullandım 3 yıl. değiştirmem gerekince sormuştum doktora yeni ilacı da ilk başladığın gibi yani adetin ilk günü başlayacaksın dedi. kendi gününde değil adetin ilk günü başlamalısın. tehlikesine gelince sanırım ne kadar süredir ilaç kullandığınada bağlı yani 1-2 paket değil daha fazlaysa birşey olmaz sanırım. yani kendi düşüncem.

meraba yaklaşık 1 yıldır sağlık ocaklarının verdiği hapı kullanıyorum adetim falan çok düzenli ama benim sorunum yüzümde hiç sivilce yoktu ama bu hapı kullanalı yüzüm berbat oldu lekeler svilceler çok kötü oldu acaba sizlerdede oldumu doktora gitsemmiki

5. Hap kullanırken zaman zaman ara vermek gerekir.

Yanlış.

Etkili olabilmesi için aralıksız kullanılmalıdır.

Ama benim kullandığım hapın prospektüsünde 8 ayda bir ay ara verin yazıyorrr benneyaptımki

arkadaslar selam,gecmıs sayfalarda soran oldu mu bılmıyrum ama cevremde evlı olan cok bayan ve arkadasım var halıyle.ve kım bebk ıcın korunmak amaclı hap kullandıysa hamıle kalmata sorun yaşadı.başta nısanlımın kız kardesı,evlılıgınden 5 sene sonra tedavı ıle kızı oldu.işyerınde sef arkadaslarım, bırının 8 bırının 4 sene sonra oldu.şimdide bırı daha tedavı goruyor ve erkek oldukları halde hapı asla önermıyorlar.hazırana düğünüm var bende kesınlıkle hap kullanmak ıstemıyorum,ztn sıkılırım öyle hergun hergun -tatlicadiarzu-

aramızda bu tarz sorunla karsılaşan,doktor tavsıyesı alan varmı?gamyoncuiremsu

Ne kadar süre kullandı da kalmadılar?Ben her 8 ayda bir ara veriyorum,ilacımın prospektüsünde öyle yazıyor,ara vermediler mi hiç.Benim tanıdığım 2 kişide de aynı sorun varmış canım.

pamuk şekerım,

zaten yenı evlıler ılk ıkı yıl bebek düşünmüyorlar,bu tanıdıklarımda öyleler.ılaca ara vermıslermı nasıl kullanmışlar bılmıyorum.ama artık bebek ıstedıklerınde kesmışler ılacı ve seneler sonra ancak olmuş.benım kuzenımde aynı şimdi.ılk yıl ıstemedıkler,evlenmeden bır hafta once eczanecının bılgısıne dayanarak ılaca başladı,suan 3,5 yıl oldu hala bebeklerı yok,tedavı oluyorlarmıs dıye duydum. (bıze pek anlatmazlarda )

acaba doktorlar ne dıyorkı bunun hakkında? :uhm:

kızlar ben şimdi hamile kalmak için ilacı yarıda kestim. içmiyorum artık hemen adet olucam demi ay ortası yani bıraktıktan 3-5 gün sonra. bilen varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…