Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bayanlar bende yıllardır hap kullanıyorum bir arkadaşım geçenlerde bu hapı bazı sağlık kuruluşlarından ücretsiz alabileceğimi söyledi doğru mu? siz nası alıyorsunuz

Evet,sağlık ocaklarının aile planlaması bölümünden ücretsiz alabilirsin. microgynon 21 verirler.

merak etme zehirlenmezsin..

ben yaklaşık 3,5 yıldır kullanıyorum,hiçbir sorunlada karşılaşmadım.
birkaç ay sonra çocuk için bırakacağım.tek korkum bıraktığımda hamile kalmakla ilgili bir sorun yaşamak,şimdilik herşey yolunda ama insan korkuyor yinede...

bende merak ettim sağlık ocağı veriyor mu parasız yasmini alan var mı

bildiğim kadarıyla bu işler ihale ile yürüyor.
ben bildim bileli microgynon 21 veriliyor.başka alternetif yok şu an.sonra değişebilir belki ama çok düşük bir ihtimal gibi geliyor bana...

yasmin 15,00 microgynon 3,5 ytl sanırım sağlık ocakları o yüzden ucuz olanı veriyor, birde benim ebe bir arkadaşım var ilçede çalışıyor onların sağlık ocağı başka bi hap veriyo ama onun da adını hatırlamıyorum belkide yere göre ihale yapılıyordur..

merhaba arkadaşlar konuyu görünce hemen üye oldum size bir sorum olcaktı:ben over kist nedeniyle 2 kutu gynelle kullandım fakat 2.kutunun 6.gününden sonra 4 gün alamadım(şehir değiştirdim ve hapımı ewde unuttum)acaip bi kanama başladı ve hala devam ediyor tabi hapı alıyorum ama normalmi bu kanama acaba??doktorada gidemiyorum izin alamdım((

a.s Mrb cnm. Bende 5 yıldır d.k.hapı kullanıyorum hapa başlayıp sonra üç dört gün içmeyince kanama oluyor, herhalde adet arası vermiş gibi oluyo vücut ve kanama oluyo bendede olmuştu ama çok gelmedi, bende iki gün unutmuştum hapı içmeyi leke gibi oldu, sonra hapa devam ettim kesildi. Ama yinede dr.una sor derim ihmal etme. :lepi:

doğum kontrol hapının ikinci kutusuna başladım ve iki gün unutmuşum üç hap ı birden içsem olurmu acil lütfeen:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

arkadaşlar ben 1 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum.microgynon adlı hapı ben çok memnunun doğru kullanıldığı takdirde tabiki.bazı yan etkileri var en önemliside işteh açıyor sanki,bazen gerginlik.çoğu yöntemlerin yan etkileri var zaten.chocolate canım ok işaretine doğru kullanırsan kafan karışmaz.ben pazartesiden başladım haftanın illk günü dahada kolay oluyor daha doğrusu öyle denk geldi.adetinin 4 ve 5 günü başlaman gerekiyor hangi güne denk gelirse ozaman başlarsın.buarada ilk 1 hafta korunmayı unutma.

arkadaşlar eczacı arkadaşım bazı sağlık ocaklarındaki hapların tarihi geçik olabilme ihtimalleri olabileceğini söyledi.buarada yasmin kullandım ama çok ağır gelmişti.

bende burdan okuduktan sonra geçen gün sağlık ocağından aldım son kullanma tarihi üzerinde yazıyo kutu ile vermiyolar ama tabletin üzerinde yazıyo 5 yıl
bende microgynon kullanıyorum çok memnunum üstelik yıllardır eczaneden parayla alıyodum şimdi parasız alıyorum herkese tavsiye ediyorum

a.s merhaba arkadaşlar. Bişey soracan size :uhm: ben myralon kullanıyorum bu arada bir bitki çayı içmeye başladım lipton form plus bu çay hapın etkisini azaltırmı acaba bilgisi olan varmı :uhm:

arkadaşlarım selam bende microgynon kullanıyordum yaklaşık 4 senedir şimdi bebek istiyorum diye bıraktım (5 ay oldu) ama bende tık yok haplar müthiş nişey istenmeyince gebelik olmuyor üstelik bırakınca birkaç ayda koruyabiliyor ben cok memnun kalmıştım

slm bişey danışmakistiyorum örnegin ilk ay başka bi hap ikinci ay başka bi hap kullandım
ikinci ay gene bi ay ek korunma gerektirrimi??

canım sen ne kadar zaman dır kullanıyorsun bilmiyorum ama,kullandığın hapın etkinliğine göre değişir koruyuculuğu ben microgynon kullanıyorum 12 wsaat koruyor unuttuğumda.ama bazı haplar sadece 3 saat koruyor.
adetine de diyeceğim sende biliyosundur psikoloji adeti çok olumsuz yönde etkiliyor geç veya erken başlamasına sebep oluyor .ama umarım hamile değilsindir!
ama sen bi bak bir kaç gün daha olmazsa hemen bi sağlık kuruluşuna git test yaptır .sakın hapa kullanma çok sakıncalıu bebek için allah korusun!!!...

ben yasmin kullanıyorum adet miktarımı çok azalttı diğer hapları kullananlar sizde böyle bişeyle karşılaştınız mı acaba

doğum kontrol hapının ikinci kutusuna başladım ve iki gün unutmuşum üç hap ı birden içsem olurmu acil lütfeen:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

üçünü birden yutma sakın,kaldığın günden devam et
ama bundan sonra dikkat et,hergün aynı saatte kullanmaya çalış. :1hug:

slm bişey danışmakistiyorum örnegin ilk ay başka bi hap ikinci ay başka bi hap kullandım
ikinci ay gene bi ay ek korunma gerektirrimi??

zannetmiyorum,düzenli kullanıyorsan gerekmez bence
ama yine de bir doktora sor,şüphe kalmasın içinde

merhaba bende 2 ay kullandım ve 2kilo aldm acayip bir iştah açıklığı hissettm kendimde ve bu ay bıraktımhap dışında bana hangi korunma yöntemini tavsiye edersiniz acaba?:asigim:

merhaba bende 2 ay kullandım ve 2kilo aldm acayip bir iştah açıklığı hissettm kendimde ve bu ay bıraktımhap dışında bana hangi korunma yöntemini tavsiye edersiniz acaba?:asigim:
bende hap kullanıyorum miranova kullanıyorum çok memnunum ama böle dış etkenlerle korunmak istemiyorsan takvim yöntemini öneririm.rahat edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…