Canım hapa başladığın ay doğum kontrol etkisi olması için zaten reglnin 1. veya en geç 2. günü başlaman gerekiyor diye biliyorum ben.
Bir de, doğum kontrol yöntemi olarak tek başına pek güvenli bir yöntem değil haplar, yılda %0.2 lik gebelik ihtimali var bu ne demek - ilaçlarını günü gününe aksatmadan alan her 1000 kadından 2 si her yıl gebe kalıyor demek
Umarım sıkıntı yaratacak bir durum olmamıştır ama düzenli görüştüğün bir jinekoloğun varsa kullanımla ilgili bu soruları ona sorsan daha iyi olur.
Ben ne yapsam azalmayan regl ağrılarım için almaya başladım Yasmin'i, bir de yumurtalık kanseri riskine karşı koruması için (annem de yumurtalık kanseri geçirdiği için genetik risk faktörüm yüksek). Cildim yağlıydı ve siyah nokta ve komedon doluydu. 27 yaşındayım ve denemediğim kalmadı, artık herhalde bu benim kaderim derken 1 aydır cildim fıstık gibi, inanamıyorum.
İlaçtan sonraki ilk adetimdeyim ve gece pedi kullanmama bile gerek olmuyor, dünya varmış dedim. Aylardır kullanmayı bekliyordum ama doktorum önce sigarayı bırakmamı şart koşmuştu, iyi ki bırakmışım. Hoşçakalın yağsız su bazlı dünyanın parası kremler, cilt lekeleri, akan makyajlar! Sancıdan yatak döşek yatmalar, çarşaf gibi sekiz kanatlı üç metrekare gece pedleri, forte ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, hepinize naniiik!