Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba; benim çok acil bir sorum var, çok zor durumdayım, 1 aydır yasmin kullanıyorum adetimin son günü yani 6. günü başladım yasmine, bir gün unutup ikinci gün aklıma gelince içip düzenli devam ettim fakat 3 gün önce ilacın bitmesine 3 gün kala içmeye gitmiştik ve ilacı aldıktan sonra kustum ilaç etkisini göstermez diye 1 saat sonra bir daha içtim yani 1 günü eksik kaldı, bu dediğim olay 3 gün önce oldu ve bugün son ilacı içmem gerekirken dün son ilacı içtim, bu durumda 7 gün sonra yeni tablete baslayacagım ve hamile kalmaktan korkuyorum, anlattıgım durumda hamile kalma olasılıgım nedir sizce?

Canım hapa başladığın ay doğum kontrol etkisi olması için zaten reglnin 1. veya en geç 2. günü başlaman gerekiyor diye biliyorum ben.
Bir de, doğum kontrol yöntemi olarak tek başına pek güvenli bir yöntem değil haplar, yılda %0.2 lik gebelik ihtimali var bu ne demek - ilaçlarını günü gününe aksatmadan alan her 1000 kadından 2 si her yıl gebe kalıyor demek Umarım sıkıntı yaratacak bir durum olmamıştır ama düzenli görüştüğün bir jinekoloğun varsa kullanımla ilgili bu soruları ona sorsan daha iyi olur.

Ben ne yapsam azalmayan regl ağrılarım için almaya başladım Yasmin'i, bir de yumurtalık kanseri riskine karşı koruması için (annem de yumurtalık kanseri geçirdiği için genetik risk faktörüm yüksek). Cildim yağlıydı ve siyah nokta ve komedon doluydu. 27 yaşındayım ve denemediğim kalmadı, artık herhalde bu benim kaderim derken 1 aydır cildim fıstık gibi, inanamıyorum. İlaçtan sonraki ilk adetimdeyim ve gece pedi kullanmama bile gerek olmuyor, dünya varmış dedim. Aylardır kullanmayı bekliyordum ama doktorum önce sigarayı bırakmamı şart koşmuştu, iyi ki bırakmışım. Hoşçakalın yağsız su bazlı dünyanın parası kremler, cilt lekeleri, akan makyajlar! Sancıdan yatak döşek yatmalar, çarşaf gibi sekiz kanatlı üç metrekare gece pedleri, forte ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, hepinize naniiik!

Kızlar herkese merhaba,

Geçtiğimiz yaz, yazz kullanmıştım ve hiçbir yan etkisini görmedim. Buna güvenerek bu ay regl olduğumun 1. günü hapa başladım. Ama reglim bir türlü bitmedi. (Siyah akıntılar ve bazen az da olsa kanamalar var)
Benim sorunum şurada: Tatile çıkacağım ve tatilde regl olmak istemiyorum. Ama hapı içmeye devam edersem beyaz haplara yola çıkmadan 1 gün önce başlayacağım (yani tüm tatilim regl geçecek gibi duruyor)

İlaca başlarken kesintisiz içerim, tatil dönüşü bırakır regl olurum demiştim. Ancak ara kanamalarım çok olduğu için ne yapsam bilemedim. Aralıksız kullanmaya devam edersem regl olma ihtimalim var mıdır? ara kanamalar bile hiç kesilmediğinden daha çok korkar oldum.

Aslında Pembe hapları içmeyi 5 gün önce bıraksam, beyaz haplara geçsem ve sonra yeni kutuya başlasam. Beyaz haplarla regl olduğum takdirde her şey düzenli olacak.

Ne yapmalıyım bilmiyorum Tatilim berbat olsun istemiyorum ve Çok mutsuzum!

şuan kullandığın ilacını dr kontrolundemi kullanmaya başladın

roactan evet dr ile başladım ve bitti..tüyler için dr. gittim aldactone verdi 2.kutumdayım mayısta düğünüm var tekrardan gidip doğum kontrol hapı ile korunmayı düşünüyorum doğum kontrol hapına başlıcam ama tehlikeli diyorlar ilk çocuk olmadan içmeyin kısır yapıyor filan deniliyor drla sakınca görmüyor ama insanın aklı karışıyor yinede allah büyük d,iyip kullanıcaz artık

Merhaba arkadaslar. Aralik - ocak gibi bir paket yaz kullandim. Gogus agrisi ve cinsel isteksizlik yaptigi ve vucudumda lekeler olustugu icin biraktim. Hapi birakmamla birlikte kilocalmaya basladim ve hamilelik korkusu bu yan etkilersen daha cok etkiledi beni. Bu ay adetimle birlikte tekrar kullanmaya basladim. Yaklasik 6 - 7 gun oldu. Lekelenmelerim
Gecti fakat diger yan etkiler devam ediyor. Gogus agrisi adet oncesi agri gibi cok rahatsiz etmiyor ama cinsel isteksizlik beni ilactan sogutuyor. Gogus agrilari icin bi cok arkadasim vucut alisinca geciyor yazmis fakat isteksizlikle ilgili yorum bulamadim. Daha once yasayan biri varsa benimle paylasirsa cok sevinirim.

merhabalar ,
doğum kontrol hapına adetımın ılk gunu basladım ılk kutum bıttı suan 7 gunluk aradayım ,
ara ara karın agrım oluyor adet olacakmıs gbı ve sımsıyah akıntım oluyor sızce bu normal mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
mrh arkadaslar yardım lutfen 7sınde adetım akıntı seklınde az geldı 2cı gundde aynı bugun hıc bısey yok.ılk gun hapı almamı soyledı doktorum.acaba neden boyle oldukı

LÜTFEN BIRI YAZSSINNN

Son düzenleme:
ocak ve şubat ayından bu yana desolett kullanıyorum 22'si gibi adet olmam gerekirdi.fakat olmadı bugün ayın 5'i ve hamileyim 4 hafta gibi görünüyor....sizce nasıl olur bu ???? eşim bile şüphe içinde unutmuş olamam her gün aynı saatlerde alıyorum ilacımı.......

merhabalar arkadaşlar,
ben yıllar önce kistlerim ve dolayısıyla çok ağrım olduğu için yasmin kullanmıştım 1 sene ve tam 8 kilo almıştım. Adet düzensizliğim olmadığı için sonradan bıraktım ve bütün bünyemin bozulduğunu hissettim, bir türlü kilo alamaan ben bu ilaçtan sonra dengemi bozdum sanki şuan o 8 kilo halen üzerimde :)

Bu arada 1.5 ay sonra düğünüm olacak. adetimin o güne denk gelme olasılığı oldukça yüksekti, hem ağrısından, hem stresinden o güne denk gelmesin diye arkadaş tavsiyesi üzerine yazz24+4 kullanmaya başladım. Ama galiba herkesin yaşadığı yan etkileri yaşıyorum 5 gün bitti kullanmaya başlayalı, göğüslerim çok acıyor, üstüne yatamıyorum. çok şişkinleşti birde akşamüstü yemek yemeden midem bulandı,iştahsızlık başladı. bunlarında bu ilaçtanmı yoksa başka birşeydenmi olabileceğini bilmiyorum. kanamaları çok olanları duydum ve açıkçası gözüm korktu çünkü benim zaten normaldede 6 gün sürüyor e ilk 3 gün çok yoğun oluyor, şimdi birde bu hap nasıl bir etki verir bilemiyorum ama öle çat diye de bırakılmaz hormon hapları.tek korkum düğün günü gerisi önemli değil...yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?yada ben en iyisi bir doktoramı danışayım...

merhaba
doğum kntrol hapı kullanımı ile ilişkide erkek içine boşalmalı mı geri çekmesi daha mı iyi olur %100lük bir koruma olmadığını duydum hapın?
bide bişey daha var hapım bitti o akşam ilişkiye girdik ve eşim içime boşaldı.7 günlük araya başladım o sürede ilişki olursa ek koruma gerekiyor ve böyle bir durum oldu hapın koruyuculuğu devam eder mi yoksa ne yapmalıyım hamilelik oranı nedir sizce?
teşekkürler..

cnm ılk kutudamısın? ılk kutudaysan esının korunması gerekıo. ıkıncı kutudan ıtıbaren hap korumaya baslıo bn 2 yıldır kullanıorum hap. 7 gunluk arada da hap korumaya devm edıo normlde ama dedıgım gıbı ılk kutuda deglsen eger.

merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var ben doğum yapalı 5 ay oldu son iki aydır adet olmaya başladım emziriyorum bu süre içinde hiç bi korunma yöntemi kullanmadık şu anda adetliyim düşük dozlu bir doğum kotrl hapı alıp kullanmaya başlasam sütümü etkilermi bide daha ek gıdaya geçmedik sadece emziriyorum lütfen soruma birisi cevap versin

canım bence sütünü etkilerbaşka korunma yöntemi kullansan daha iyi olur yine de daha iyi bilenler bilgilendirir seni

yok canım ilk kutu değil ozaman tehlike yok bunu öğrenmek istemiştim. hem adet oldum cevaba bakmaya fırsat bulamadım teşekkür ederim ilgin için çok sağolasın :)

"doğum kntrol hapı kullanımı ile ilişkide erkek içine boşalmalı mı geri çekmesi daha mı iyi olur %100lük bir koruma olmadığını duydum hapın?"

ben de bunu merak ediyorum arkadaşlar.. acaba siz ilişkide gene de temkinli mi davranıyorsunuz ?? ilk ay olsun ya da olmasın..

merhaba doğum kontrol konusunda deneyimli kızlar bir sorum var :)
şimdi ben hapa başladım fakat bıraktığımda o ara dönemde adetim gelmezse gecikirse 2. kutuya yine de geçecek miyim yoksa gelene kadar beklicek miyim?

merhaba doğum kontrol konusunda deneyimli kızlar bir sorum var :)
şimdi ben hapa başladım fakat bıraktığımda o ara dönemde adetim gelmezse gecikirse 2. kutuya yine de geçecek miyim yoksa gelene kadar beklicek miyim?

8. gün mutlaka yeni kutuya başlamalısın, zaten o arada da regl olursun merak etme

mrb acil bi sorum olcak benimm.. ben yazz 24+4 ü 12 gün kullandım regl olduğum 2.günü başladım.reglimi erkene almak için dün beyaz hapları içmeye basladım bugun 2.yi içtim.. ne zaman regl olurum? olurmuyummm? şuan hiç bi belirti yok zaten 12 gündür hafif kanamam hiç bitmedi ?? acil cvp ltfeen?

12 gun kullanmsın zaten hapın koruyuculugu olmamıstır hapı yarıda kestıgın ıcınde adetın duzensız olacaktır benı doktorum yarıda bırakmama konusunda uyarmıstı hem koruyuculu olmuyor hemde adetın duzensız olur dedı senın kanamanda hapa yenı basladıgın ıcın cogu kısıde gorulen bır durum ben 24 hapı bıtırıp 4. beyazda oluyorum bunyeden bunyeye degısıyor kıımısı 2 de oluyor ama sen yarım bıraktıgın ıcın adetınde sekme olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…