Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
canım benim de ilk ayımda 10 gün sürdü regl..ama az az kanamaydı.yani lekenmeydi hatta.ama bende endişelenmiştim.sonra 2. ay öyle olmadı.endişelenme.ama yine de doktoruna danış istersen...

ben 3. ayımdayım ama hala leke gelmeye devam ediyo 10 gündür başka hap kullanıyorum bitene kadar beklicem bakayım ne olacak. adet bitti onu farkettim ama hafif leke geliyo yinede

diane 35 kullaniyorum bir hafta oldu ama karin agrilari basladi yan etkisi mi,
daha önce yris die d.kontrol kullanmistim onda böyle birsey olmamisti cok agriyor acaba yan etkisinden dolayi mi

merabalar. ben eşimle ayrı şehirlerde olmamız sebebiyle kontrol hapımı sadece görüşeceğimiz güne yakın zamanda almaya başlayıp, ayrıldıktan sonra bir dahaki görüşmeye dek almıyorum. ancak her bıraktığımda zamanı olmamasına rağmen adet görmeye başladım. ilişkiye girsem de girmesem de sürekli kullanmadığım için mi böyle oluyor acaba? bilgisi yahut deneyimi olan varmıdır. teşekkürler ederim.

diane 35 kullaniyorum bir hafta oldu ama karin agrilari basladi yan etkisi mi,
daha önce yris die d.kontrol kullanmistim onda böyle birsey olmamisti cok agriyor acaba yan etkisinden dolayi mi

bende kullanıyorum diane 35 ama karın ağrısı bazen oluyor yan etkisi olduğunu sanmıyorum yalnız yan etki olarak baş ağrısı yapıyor bu yan etkisi yani

eğer regl olduğun ilk gün başlayıp kutu bitene kadar kullanıyorsan sorun olmaz ama diğer türlü istediğin gün başlayıp bırakıyorsan düzensizlik ondan oluyordur

yeni evliyim, bugün yasmin kullanmaya başladım, yorumların üzerine çok konuşulduğu için tek tek okuyamadım. bazı sorularım olucak..

1 - 21 günlük hap olduğu için bitince 7gün hap almamam gerekiyormuş. 7 gün içinde eşim korunacak mı?

2- zaten kiloluyum çok daha fazla kilo alacak mıyım?

3- ara kanamalar yaşayanların cinsel hayatını olumsuz etkileyecek kadar çok mu kanaması oluyor?

4- gögüs ağrısı, bacak ağrısı, şişkinlik, baş ağrısı şikayetleriniz günlük hayatınızı çok etkiliyor mu?

bunları sormamın sebebi 1 aylık iğneler varmış eğer memnuniyetsizseniz aylık iğne vurdurmak istiyorum

7 gün içerisinde ek bir korunma yöntemine gerek yok canım.koruyuculuğu devam ediyor.

ben de kiloluyum ama herhangi bikilo alma etkisi olmadı.sadece ilk iki ay vücudun su tutar.ikiay sonra o da geçer.

ben de hiç arakanama olmadı.

migrenim var onu biraz tetikliyor.o da prospektüsünde yazıyor zaten.başka bi yerimde ağrı olmuyor

kızlar bişi sorucam doğum kontrol hapları folikasit çinko b12 eksikliği yapıyormuş bilen duyan varmı biraz araştırdım böle bi bildi var..

ben 10 ay kullanıp bıraktım çünki saç dökülme,yogunluk,ve üşüme gibi vücudum tepkiler gösterdi ben doğum kontrol hapından olabilirmi acaba diye bıraktım sonra saç dökğlmem vs durmadı tahlil yaptırdım b12 demir ve folikasit düşük çıktı..
hayatımda hiçböle bi sorun yaşamamıştım acaba doğum kontrol hapımı yaptı nette biraz araştırdım yapabiliriş..

böyle bişi yaşayan var mı?

dediigm gibi diana 35 kullaniyorum ilacim pazartesi bitti ama hala adet olamdim normalde zaten düzenliydi benim adetim ama simdi 3 gün bitti hatta 4 e döndü yok..
3 aylik kullanacaktm acaba birdaha icmesem mi ? yada yine 8.günü baslayacam mi

Öncelikle merhaba, yeni üye oldum kızlar. Bir sorum olacak. Ayın onunda adet olacağım ve 16 sında düğünüm var. Ayın onunda kullanmaya başlarsam hapı, 31 inde sona arecek tablet. Peki diğer adet zamanıma kadar hap kullanmam gerekecek mi? Yoksa ayın 6 sında yeniden mi kullanmaya başlamam gerek? Yani yeni başlayanlar ilk kutu bittikten sonra 7 gün mü ara vermeleri lazım yoksa diğer adet gününe kadar mı kullanmamaları lazım? Birde ilk tablet bittikten sonra hap kullanmazken eşimin korunması gerekir mi?

7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlaman lazım yani 31 inde kutu biterse diğerine 8 ocakta başlaman gerekir. 1 kutu bittikten sonra ancak koruma başlar canım yani 1-2 hafta eşinin korunması lazım. ayrıca 7 günlük arada da korunmaya gerek yok

Peki adet olmadan önce başlasam ? Yani ayın 10 undan önce başlasam olur mu?

Son düzenleme:
hayır olmaz, regl olduğun ilk gün başlaman gerekir
Peki kullanmaya başladıktan kaç gün sonra gebe kalmayı önler acaba? ilk kutu bitmek zorunda mıdır? Yoksa 2 hafta yeterli olur mu? Kusuruma bakmayın çok soru sordum hakkınızı helal edin şimdiden kızlar.

Peki kullanmaya başladıktan kaç gün sonra gebe kalmayı önler acaba? ilk kutu bitmek zorunda mıdır? Yoksa 2 hafta yeterli olur mu? Kusuruma bakmayın çok soru sordum hakkınızı helal edin şimdiden kızlar.

ben 1 kutu bittikten sonra koruma başlar diye biliyorum canım ama burda 1 hafta yeter diyenler de var yani riske girmek istemiyorsan ilk kutuyu bitir derim

oncelıkle herkeze mrb. ben 1.5 yıl hap kullandım ılk 10 ay diane 35 dıger 7 8 ay da yazz kullandım bnde adet duznsızlıgı vardı onun ıcın baslamıstım ılk snra evlendım korumak ıcın dvm ettım ılacı bırktım ama 1 aydr adet olmadım hamıle degılım esım korunuo testte yaptrdım acaba hala duzensızlık devmmı edıo ılac kullanıp bırktıktn snra duzensızlıgı devm eden arkadslar varmı ? bana fıkır verebılırlermıı?

BEN 10 AY İLAÇ KULLANDIM regl dönemlerimde kan pıhtı şeklinde ve çok az geliyordu ilk gün biraz diğer günler lekelenme şeklinde..
geçen ay ilacı bıraktım ve bu ay aynı tarihte oldum regl ve kan miktarı normale döndü doğum kontrol hapları kanı bile azaltıyo saçımıda döktüü off neye güvencem anlamadım gitti

ben yasmini kullandığımda aynı şikayetler bende de oldu. Saç dökülmesi, Az kan gelmesi, Ödem şişkinlik. O yüzden adet olmadan 1 gün önce günde 2 defa 3 gün boyunca aspirin içtim o yüzden artıyordu kanı. Ama baktım variste yapıyor bıraktım. Bırakmamla 1.5 kilo gitti.

yasmini ço kuzun süre kulandım kilo yapıyor ama 1 ay öncede bıraktımmm adetlerimde belirgin azalma oluyodu onun dışında pek bişe yoktuu

Arkadaslar dogum kontrol haplarini doktor araciligyla aldiniz degil mi ? benim kullandigim kontrol hapinin adi Desolet ve uzun sure kullanmama ragmen herhangi bir problem yasamiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…