Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ben doktora gittim test fln yapmadı konuştuk sadece hemen ilaç yazdı.. o hamilelik korkusunu sordum ben de kesinlikle reddetti ilacı bıraktıktan en fazla iki ay sonra yumurtlama eski haline geri dönermiş.. eczaneye giderek de alabilirsin onlar sana önerirler bir çok marka var çünkü..

peki canım bide o haplar kıllanma ve kiloya yol açıyomuş bunlarıda sormuşmuydun doktora emin olamıyorumki zaten adetlerim düzensiz:S

peki canım bide o haplar kıllanma ve kiloya yol açıyomuş bunlarıda sormuşmuydun doktora emin olamıyorumki zaten adetlerim düzensiz:S

doğum kontrol haplarını kıllanma adet düzensizliği vs. bu durumlarda da veriyorlar zaten sırf korunma için değil.. senin düzensizse onu da düzene sokar ama yine de bir doktora git istersen.. ben kullanalı daha bir ay oldu yan etkisini görmedim doktor sadece ilk ay ara kanamaların olabilir vücut alışana dek dedi o da çok az oldu..

5 yıl önce doktora gittim çok ağrıdan dolayı doğum kontrol hapı değilde işte o 21 lik yuvarlak haplardan verdi adetimi baya düzene soktu hatta bi ay kullanıyodum sonraki 2 ay da düzenli götürüyodu yararını görürüm heralde ben bi doktora görüniyim saol canım

canım gönül rahatlığıyla kullanabilirsin, bunların hepsi söylenti, yani kişide böyle şikayetler olup bunu hapa bağlamıştır muhtemelen. ben 2,5yıl aralıksız kullandım, ne kilo, ne kıllanma yaşamadım. hapı bıraktıktan sonra 6ay eşim korundu vucut normale dönsün diye, sonrada hemen hamile kaldım, şimdi 7haftalık hamileyim. hamilelikten sonra tekrar başlarım heralde hapa. ama yinede bir doktora görün, onun tavsiye ettiği hapı kullan.

bünyeyle alakalı olabilirmi acaba yan etkisini görmemen:S ama bunları duyduğum iyi oldu zaten kıllanma, kilo vs. şeyler kulaktan dolma duyduklarım şu anda bi düzenimiz yokken çocuk istemiyorum, desene bicirik geliyo Allah bağışlasın canım:)

merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 2 sene önce yumurtalık kistleri sebebiyle diane 35 doğum kontrol hapını kullandım fakat benim çene bölgemde kıllanmaya yaptı ve neredeyse depresyona sokuyordu beni.bence kıllanma yapar yada yapmaz diye kesin sonuçlara varmayın.çünkü bence bu vücutta bulunan hormonların seviyeleriyle alakalı bir durum. 22 eylülde düğünüm var bu ay içersinde doktora gitmeyi ve ben de özellikle kıllanma yapmayacak bir ilaç yazmasını isteyeceğim.gerekiyorsa test mest hepsini yaptırmak istiyorum.

doğum kontrol hapı 7 günlük arada da aynı seviyede koruyor mu.. hapa ara vereceğim gün düğünüm olacak kendimi riske atmak istemiyorum.. tecrübeleri olanlar yardımcı olabilirler mi?

o dediğin 21lik haplar doğum kontrol hapı büyük ihtimalle

doğum kontrol hapı 7 günlük arada da aynı seviyede koruyor mu.. hapa ara vereceğim gün düğünüm olacak kendimi riske atmak istemiyorum.. tecrübeleri olanlar yardımcı olabilirler mi?

evet cnm koruo ben 2 yıldır kullanıodum yenı bırktım zaten o 7 gunluk arada adet oluosun :) rıske atmazsın ama dugununden en az 1 ay once basla ıcmeye dugununde 2. kutuya gecmıs olkı senı korusun

ikinci kutuya başlayacağım bende düğüne yirmi gün var.. daha bir kutu kullandım ilacı bıraktıktan iki gün sonra hasta oldum düğün günümde de ikinci kutu bitecek o iki günde bir şey olursa diye korktum da..

Merhaba herkese,

çok acil yorumlarınızı rica ediyorum ;

ben de yaklaşık 1 yıllık evliyim , yasmin hapını kullanmaya başladım 20 gün önce hatta 2 tane kaldı , bitecek 2 gün sonra. yalnız benim birkaç gündür aşırı göğüs ağrım ve sol bacağım, ( sadece belli bir yerinde bir yere vurmuş gibi bastırınca ağrıyor. acaba geçici yan etki mi yoksa ciddi bir sorun teşkil ediyor olabilir mi ? benzer sorun yaşayan var mı ?

yorumlarınızı riica ediyorum.

slm kızlar bende rahim kalınlaşması çıktı doktorum gynelle isimli doğ. kont. hapını verdi 3 gündür kullanıyorum.26 yaşındayım ve malesef sigara kullanıyorum günde en fazla 6 tane.bu tür haplarla sigara kullanımı ne derece zararı olur acaba?sigarayla bu haplardan kullanan varmı?

merhaba ben de iki yıl yasmin ile korunduktan sonra bıraktım ve 4 ay sonra hamile kaldım suan 2 aylık bir kızım var cok sukur esine guvenemeyenlerin bence rahatlıkla tercih edebilecekleri bir yöntem ben de sigara kullanıyordum fakat hap kullanırken bıraktım cok ciddi damar tıkanıklığı hatta mazallah kalp krizine sebep olabilir cünkü. prospektüsünde de bu konuda geniş bir yer ayırılmış zaten. bacakta sertlik varsa mutlaka doktora görünün bence cünkü damar tıkanıklığı, pıhtılasma gibi sorunlara yol acabilir bünyeye göre değişiyor..

ben de simdi doğumdan sonra kullanılabilen cerazette isimli hapı kullanacağım doktorum da tavsiye etti. fakat istanbulda yaşayıpta bu hapı alan kullanan varmı ben henüz gidip bir eczaneye soramadım ama doktorum tam olarak türkiyeye gelmediğini söylemişti var mı istanbulda alıp kullanan cevaplarınızı bekliyorum kızlar hangi semtteyse üşenmeyip gidip alıcam :26:

Ben daha önce hiç doğum kontrol hapı kullanmadım yeni bebeğim oldu 6 aylık şimdi napsam bilmiyorum anne sütünede geçmeyenleri varmış ama zararlarıda okuduğuma göre çok çok şaşkınımm offf offf

Cerazette anne sütüne geçmiyor canım.Rhatlıkla kullanabilrsin.Yurtt ışında senelerdir kullanılıyor bizde 1 sene önce anca kullanılmaya başlandı.

yeni gördüm. bacak ağrınız çoksa ve geçmiyorsa bir doktora gidin. yan etki yapmış olabilir.

Cerazette anne sütüne geçmiyor canım.Rhatlıkla kullanabilrsin.Yurtt ışında senelerdir kullanılıyor bizde 1 sene önce anca kullanılmaya başlandı.

Bende Pazartesi günü cerazetteye başladım doktorum kullanabilirsin dedi. adetin kesilmesine sebep olabiliyormuş yada düzensiz olmasına. ben 1.5 ay önce doğum yaptığım için cerazetteyi tercih ettim. kilo sorunum var acaba çok etkiler mi bir bilginiz var mı? 6 ayım dolsun spiral taktırmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…