Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
benim folik asidim baya düşmüş ve doğum kontrol hapı sebep olabilirmiş..
ve dolayısıyla anemi oluyosunuz kansızlıkda saç dökülmesi yapıyo..
hormonlarımda bozuldu saçımda döküldü..

Arkadaslar dogum kontrol haplarini doktor araciligyla aldiniz degil mi ? benim kullandigim kontrol hapinin adi Desolet ve uzun sure kullanmama ragmen herhangi bir problem yasamiyorum .

ben doktor kontrolünde kullanmamamıştım..
doktor ne gibi kontroller sonrasında veriyo ? nelere bakıyo ve belirleyip ilaç seçiyo veriyo bilgi veririmisiniz?

ben doktor kontrolünde kullanmamamıştım..
doktor ne gibi kontroller sonrasında veriyo ? nelere bakıyo ve belirleyip ilaç seçiyo veriyo bilgi veririmisiniz?

aslinda bana tahlil falan yapmadi sadece sordugu sorulara cevap verdim ve ona gore bu ilaci kullanabilirsin dedi. Evlendikten sonra gittiginde muayene olarakta sana kontrol hapi verebiliyorlarmis ama benim kullandigim ilactan ben memnun kaldigim icin acikcasi gerek duymadim. bence dr a git ve ilaci oyle kullan , bu arada umarim sigara kullanmiyorsundur , hem dkh hemde sigara kullanan bayanlar cok fazla yan etki gorurlermis diye bilgide vermisti bana dr.

Kansızlık yaptığını yazan arkadaşlar olmuş..korktum ben yaa..bende 3 aydır kullanıyorum doğum kontrol hapı. daha öncesinde de anemi problemim olmuştu uzunca bir zaman.ilaç kullanmıştım.şimdi de bayadır kanımı ölçtürmedim.

Bir de ben kullandığımdan beri reglim çok az oluyo..kanı azaltmak yerine çoğaltıyo diye düşünmüştüm.içinde demir varmış.
demir eksikliğim de vardı kansızlıkla beraber.o yüzden gönül rahatlığıyla kullanıyodum.
ama şimdi şüphe düştü içime..bi gidip ölçtüreyim kanımı bari

teşekkür ederimm sigara kullanmıyorum hiçde kullanmadım.. eğer tekrar ilaç kullanmak istersem asla! doktor kontrolü olmadan kullanmam..

benim hiç saçım dökülmezdi hiçde kansızlık b12 vs gibi şeler yaşamadım böle şeler için kantahlili bile yaptırmadım..
1o ay micrognoyn kullandım eczacıya danışarak aldım sonrasında saçlarım dökülmeye başladı sonra üşüme vs..
kantahlili yaptırdım folik asit oranım b12 kan düşük çıktı..
doktora özellikle sormadım unuttum d.k hapı yaparmı diye kontrolüm var gidince sorcam ama int araştırdım yaparmış..
şuan 6 ay ilaç kullanıcam ve iğne vurunuyorum..
ve korkuyorum tekrar kullanmaya vücudumda böle etkiler etmesi korkuttu beni ve ben hapa bağlıyorum çünki hiç böle sorunlar yaşamamıştım ben vücudumun denegesi bozuldu..

bu arada benim son 5 ay nerdeyse regl hiç kan gelmiyordu çok pıhtı şeklinde ve toplasan 1 ped anca..
kanı pıhtılaştırıp varis oluşumuna bile yok açıyomuş damar tıkanıklığı felan insna kokuyor gerçekten bu ay regl oldum hapsız hap kullanmadığım ay ve regl gayet kanamalıydı normale döndüm deneyin sizde farkı fark ediceksiniz..

Son düzenleme:
ben 26 yasindayim yaklasik 6 aydir kullaniyorum aslinda regl agrilarim ve düzensizlik icin özellikle kulllanmaya basladim..yasmin kullaniyorum..ama son iki aydir kanama az oluyor ve pihtilasma cok oluyor..acaba bi süre birakmalimiyim?
düzelme olurmu sizce ?
birde hemen birakabilirmiyim dün 7. gündü..aslinda bugün icmem gerek 21.30da ama bu sekilde birakilirmi bilmiyorum..birden böyle biraksam bi sorun olurmu ?

ben diane 35 kullaniyorum,agrilardan dolayi ama bana bir paydasi olmasi
gögüslerim cok asiri büyüdü hic hosuma gitmiyor normaldede toplu gögüslerim var cok rahatsiz edici durumda suanda..
suanda ikinci kutuyu kullaniyorum 3 aralikta adetim oldu 6 sinda yani 8.günü yeniden basladim suanda 7 tane hap kaldi ve ben bu günden sonra icmek istemiyorum daha
acaba ilerki adet dönemlerimi etkiler mi ya da bir zarari olur mu? biraksam ne gibi sakincalari olur yzarsaniz sevinirim

kızlar raoctaneden snr benim tüylerim belirgenleşti çok sinirlerim bozuluyor drçgidicem bana doğum knt hapı yazsa o tüyler dururmu ya dursun büyümesin hatta dökülsün çok moralim bozuluyor aklıma geldikçee

şuan kullandığın ilacını dr kontrolundemi kullanmaya başladın

merhaba kızlar, ben Yasmin kullanmıştım 6-7 ay önce ve her gun kusmaktan mahvolmuştum, 3 ay içip bıraktım, ama şuan hamile kalmaktan çok korkuyorum. Yasmin de içmek istemiyorum. Doktorum başlatmıştı bu hapa. Eczaneye gidip kendime uygun bi hap mı istemeliyim ne yapmalıyım, şehir dışına çıkıyorum doktora gitme şansım yok, yardım edin şekerler

oncelıkle merhabalar. ben doktorumun tavsıyesıyle reginon kullanmaya basladım nerdeyse 1 ay oldu. Hazıranda dogum yapmıstım ve cocugum altı aylık olunca hemen bır dogum kontrol yontemı aradım ve doktorum bunu onerdı. aslında ıgne vurulacaktım ama daha dogumdan berı regl olmadıgım ıcın onu yapamadık. yhanıı hapada regl donemınde baslayamadım o yuzden..ılk gun ek korunma yontemı kullandık ve sımdı rahatım . basta bıraz mıde bulantısı yaptı, sonra 2 kılo kadar aldım ve korktum acıkcası verdıgım o 30 kıloyu tekrar almak ıstemıyordum cunku ve 2 hafta ıcınde tekrar normale dondu kılom neysekı , galıba su toplamasıymıs vucudun.. ama sonra hıc yan etkısı olmadı sukurler olsunkı.. ben su anda cok memnunum bu haptan. hafta sonuna kadar 2. paketı alacagım nasıpse. daha once bunu kullanmıss olanlar var ıse bılgı paylasırlarsa sevınırım arkadaslar.

kizlar bu sabah saat 9:30`da dogum kontrol hapini aldim (8. hapi) ve 5 en fazla 10 dakika sonra afedersiniz ishal oldum. Simdi bu ne demek ? hapin etkisi azaldi yada gittimi ? Tam 4 saat sonra yine tuvalet gitmek zorunda kaldim. Bildigim kadariyla 4 saat geçtikten sonra hapin etkisi azalmiyor ve tamamen kana gecmis oluyor. Ama ben hapi aldiktan en fazla 10 dakika sonra tuvalet gittim. Hap mideden bagirsaga inmis olamaz bu kisa sürede... siz ne dersiniz ???? Kafam karisik.... 7 gün bekleyeyimmi ?

bence onunla bır ılgısı yoktur cnm dıye dusunuyrorum..:18:

bayanlar ben 6 ay once dogum yapmıstım bebegım sımdı hemen hemen 7 aylık ve ben ılk kutu hapı bıtırdım hapa baslamadan once regl olmamıstım daha ama sımdı ık kutu bıtelı 3 gun oldu ve ben bugun regl oldum :26: haptan dolayımı acaba sokturucu etkısımı acaba? normal olan bu zaten ama bana sasırtıcı geldı hapım uzerıne olması sadece... :44: Cuma gunu nasıpse tekrar alacagım ve devam... ama ıkıncı aradada regl olursam duzenlı hemen bı sprall ıstıyorum ... ona ne dersınız yardımm lutfenn...

merhabalar, ben 3 aydır evliyim, çocuk istemiyoruz henüz. dogum kontrol hapını yeni kullanmaya başladım, adetimin 3. günü ilk hapı aldım 11.nci hapı aldıgımda da eşimle 2 kere korunmasız ilişkiye girdik, geri çekildi ancak yine de çok korkuyorum, hamile kalabilir miyim kızlar sizce?

ben de üçüncü kez başladım doğum kontrol hapına, ilk kullandığım YASMİN di. nefret ettim kendisinden. (bu arada doktor vermedi, yaşadığım yerde öyle bi doktor yok, eczaneye danıştım mecburen.

Yasmin bende aşırı yorgunluk, sürekli uyuma isteği, cinsel isteksizlik, gibi etkiler yaptı.
1 kutudan sonra YAZZ 24+4 e geçtim. yan etkiler ortadan kalktığı gibi, yüzümde olan ergenlikten kalma sivilcelerden kurtuldum.
reglim de kutu bittikten sonraki gün başladı.

1 ay kullandım ara verdim 2 gün önce yeniden başladım. imkan bulabilirsem jinekologa gidip testlerimi yaptırıcam. ona göre kullanmaya devam ederim artık.

2 senedir düzenli belara hap kullanmaktayım..bu ay diş ağrısı yüzünden dişçiye gittim..bana ağrı kesici ve antibiyotik verdi...bu ay onu da kullandım...hapım geçe hafta bitti..adet görmem lazım ama şuan 5 gün geçti ve hala görmedim..hatta bugün yeni hapa başlamam lazım ve hamile kalma korkumdan başlamadım..sizce hamile kalma ihtimali varmı..?..başına böyle bişey gelen oldumu yada..

ilacı kullandığım dönemde hep aynı gün arayla adet olurdum.yani hap biter 4.gün adet olurdum mesela.sizin normalde nasıl oluyordu?anladığım kadarıyla epey gecikmiş. bide antibiyotik kullanımı hapın etkisini azaltıyor diye biliyorum.bu dönemde ilişkiniz olduysa bi gebelik testi yapmanızı öneririm.

hamilelik şüphesi olur diye yeni kutuya başlamadım..8 gün geçti ve neyseki regl oldum..:):):)...ama bu ay hapa başlamadığım için daha iyi korunmam lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…