Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ben hapı kullanalı 4ay oluyor canım.. ilk ay hap içtiğim halde eşime prezervatif kullandırttım..ancak diğer aylarda ek korunmaya gerek gormedik.. hapı saatınde içtikten sonra bi sorun teşkıl edecegını sanmıyorum canım..

birde hiç bi korunma yontemi %100 korumaz... hiçbiri hemde!

Son düzenleme:
bırsey soracagım arkadaslar...... ben ılk defa dogum kotnrol hapı kullanıyorum. en son hapımı pazar gunu ıctım. sımdı 2. kutuya baslayacagım ılk hapımı pazar gunumu ıcecegım yoksa pazartesı gunumu....

8. gün yani pazartesi tekrar içeceksin

arkadaşlar

6 gün evvel düşük yaptım tekrar aynı şeyleri yaşamamak için hapla korunmaya karar verdim microglyon diye bi hap aldım şimdi az az da olsa kanamam var ve 5. günü bu ilaca başladım. Şimdi sorum şu;

5. günü hapa başladığım için ayrıca bi korunma şekline ihtiyacım var mı?

Birde ben sonradan fark ettim ilacın dışında günler yazıyo ben pazar gününde yazan ilacı pazartesi günü içtim bi sakıncası olur mu?

Yahut daha güvenilir bi korunma yöntemi önerir misiniz?

kızlar ben de yazz kullanmaya başlayacağım adetimi düzenlemek için ama merak ediyorum acaba bu ilacı kullanıp kilo alan oldu mu?

Arkadaşlar ben de 2,5 ay sonra evleneceğim. Doktor kontrolünden sonra hap kullanmaya başlamayı planlıyorum. Evlenmeden ne kadar zaman önce başlamak daha uygundur bilginiz var mı? Ona göre doktora gideceğim

Bende emziriyrm.15 aylık bi oglum var.Eşim hep geri çekildi ve 1 kere çekilmedi çünkü bebek istedk ve oldu.Ama ikinciyi şuan düşnmyrz ve garantiya almak ben korunmak istyrm.Dr. süte geçmeyen ve diger tüm konrol haplarndan iyiy ve sütün kalitesini azaltmayan cerazette diye 28 hap içeren bi dogum kontrol hapı verdi.Yurtdışnda emziren anneler kullanıyrmuş ve tü rkiyeye yeni gelmş.hiç ara vermeden kullanılıyrmuş.Ama cesaret edip başlayamadm.Kutu bana ben kutuya bkıyrm.Bilgisi olan yada bu cerazette(mini damla)kullanan varsa beni rahtltısa çok sevinicem

Arkadaşlar ben de 2,5 ay sonra evleneceğim. Doktor kontrolünden sonra hap kullanmaya başlamayı planlıyorum. Evlenmeden ne kadar zaman önce başlamak daha uygundur bilginiz var mı? Ona göre doktora gideceğim

düğünden 1 ay önceki reglinde başlayabilirsin yani önümüzdeki ay ya da istediğin bir gün git doktora tahlillerini falan yaptır 1 ay öncesinden de ilaca başlarsın

Kızlar kimse bu mini pills(cerazette) hakıında bilgi bilmiyor mu?İlk kez dogum kontrol hapı kullanıcam.Bu yüzden korkuym.Lütfen bilen duyn bişi yazsın

Merhaba Hanımlar
1yıl evvel hapımı 1 gün kaçırdım diye hamile kaldım ve düşük yaptım.1yıldır spiralle korunuyorudum.2ay önce çıkarttırdım ve hapa başladım.Fakat emin olamıyorum hala.Yaşadığım şeylerin de etkisiyle hapın 2. kutusunu bitirmeme rağmen hala eşime prezervatif kullandırıyorum.Gittiğim doktor çok ilgisiz bir insan olduğu için bilgi vermiyor.cuma günü son ilacımı içtim.Yeni kutuya c.tesi günü mü başlayacağım.3. kutuya başlıyorum artık prezervatife gerek var mıdır?Bir de 7 günlük arada ek korunmaya gerek var mı? Bu sorular bir çok kez sorulmuştur eminim ama bulamadım ben :2:şimdiden teşekkürler

1 kutu bittikten sonra korumaya başlıyor merak etme, ayrıca arada ek korumaya da gerek yok

yaa beni korkuttunuz ben hapla korunacağım ve ek koruma da olmayacak.. hamile kalmak için çok erken.. öyleyse niye alıyoruz bu hapları.. hapı her gün içtiği halde hamile kalan var mı arkadaşlar?

yaa beni korkuttunuz ben hapla korunacağım ve ek koruma da olmayacak.. hamile kalmak için çok erken.. öyleyse niye alıyoruz bu hapları.. hapı her gün içtiği halde hamile kalan var mı arkadaşlar?

ben 2,5 yıl boyunca yasmini aralıksız kullandım, başkada hiçbirşeyle korunmadım. hapı unuttuğumda oldu, ertesi gün içtiğimde ama genel olarak hep aynı saatte ve düzenli içmeye çalıştım. çok şükür bir sorunla karşılaşmadım, adetim bile hep aynı gününde oldu. hamilelik düşününce hapı 6ay öncesinden bırakıp eşimin korunmasını söyledi doktor. vucut normale dönsün 6ayda, sonra tamamen korunmayı bırakırsınız dedi. bende öyle yaptım, hapı bıraktım 6ay eşim korundu, sonra korunmayı bıraktık ve şimdi 5haftalık hamileyim. çok şükür hap hem korudu hemde hiçbir yan etkisini görmedim 2,5 yıl kullanmama rağmen.

ilk kullanımda nasıl oluyor? mesela reglımın ılk gunu baslıyorum dıyelım.
daha sonrasında reglım daha mı uzun suruyor?

kızlar benim cok acil yardıma ihtiyacım var ben yazz dogum kontrol hapını sadece bir kereligine kistim erisn diye kullanıyorm kistimi eritti bende cocuk istedigimdn bırakmak istedm ama doktor erken bırakırsan kanaman olur dedi hapın son günleri baska sekildede korunurum diye bende 2gün yutmadm sonra devam ettim bugün biraz leke geldi galiba adet olacam ama daha hapın bitmesine 7gün var yardımcı olacak var mı lütfen 2gün yutmadm diye adet olur muyum suan devam ediyorm ne yapmalıyım hafta sonu girdi sayılır doktorada gidemiyorm

Kızlar ilk defa kullanıyorum doğum kontrol hapı. Yazz kullanıyorum. Adetimin 3. günü başladım. 10 gün sonra korunmasız ilşkiye girsem hamile kalır mıyım?

ya kızlarrr
yıne ben yıne ben yanı hıc bıtmıyor dertlerım
bn bıgun dkh unuttum ertesı gun ıkı tane bırden ıctım ve ıkı hapı ıctıkten 1 saat sonrada kustum
hap etkısını gostermısmıdr ay napsam bılmıyorum boyle bırsey yasayan bılen goren varsa yazsın

1 saat sonra kustuysan hap etkisini göstermemiştir.hangi hapı kullanıyorsun ve ne zamandır kullanıyorsun?

eczaneye direk gidip doğum kontrol hapı mı isticem yoksa doktora gidip mi doktorun verdiğinimi alcam nasıl olcak 2. soru bide bu hapları uzun süreli kullanmak hamile kalmayı zorlaştırıyomuş bebek sahibi olmak istediğmizde ilerde zorluk çıkarmasın sonra:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…