Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ilk başlarda kilo almadım, "kullandım kilo aldım, ömrümde ilk kilomu bu haplarla aldım" diyen çoktu çevremde dinlemedim kimseyi, son iki üç ayda bir de baktım kilo almışım :)) hemen bıraktım, işin kötüsü bırakır bırakmaz da hemen veremiyorsun, iki ay falan geçtikten sonra vermeye başlayacakmışım.. zaten bu hapları 6 aydan fazla kullanmak kesinlikle çok zararlıymış, mecbursanız 6 ay kullanın 6 ay bırakın 6 ay kullanın... maksimum üst sınır 8 ay kullanın diyorlar.. vücut dengeni sarsmak değil tamamen bozuyor..

ben en masumu dedikleri jasmini kullandım. benim regl şu yaşıma kadar hep tam vaktinde saatinde olmuştur :)
ilk regl ayımdan günümden beri başlama ve bitme günlerimi yazarım ve şu gün sabaha karşı olacak derdim olurdu, ama hapı içerken hani 7 gün ara verdiğin dönem oluyor ya, 21 gün içip hapları bitirdiğimde 7 günlük ara verdiğimde benim regl günüme denk gelmezdi, yine de tam doktorun dediği gibi 7 gün içmez 8.gün diğer pakete başlardım, bazen yeni pakete başlama günüm regl günüme denk gelirdi. içmeye devam ederdim.

şöyle bende her ay 2 gün sapma vardır. yani o hapların takvime bana uymazdı, ama doktorun dediğinden hiç sapmadım ve dedikleri gibi hapı bıraktığın 7 günde regl olacaksın muhabbeti hiç bana işlemedi :))

hayır tam 28 günde bir olursunuz çünkü 1 hafta da ara veriliyor

Ben ilk kez kullandım ve 25. günde regl oldum..yani hapı bıraktığımın 4. günü.
Benim için erken bir zaman...28-30 günde bir olurdum hep..bundan sonra hep böyle olursa çok kötü.zaten kansızlığım var.
bide ilk kullanmaya başladığımda reglimin ilk günü başladım ve reglim 7 gün yerine 10 gün sürdü
inşallah bu kez o kadar uzun sürmez (((

ilk kutu olduğu için öyle olması çok normal çünkü reglinizin ilk günü başlıyorsunuz ama diğer kutularda 28 günde bir olur, hesaplarsanız siz de görürsünüz. mesela benim hep pazartesi biter cuma regl olurum salı diğer kutuya başlarım ve 4. cuma yine regl olurum

evet ilk kutu olduğu için olabilir.anca düzene giricek sanırım..
bakalım yaşayıp görücez:)

doğum kontrol hapına yeni başladım sayılır hemcilt sorunlarım sivilcelerim arttı hemde bende sinir yapıyor..ikinci kutum bitmek üzere ..acaba güvenli bi şekilde nasıl bırakabilirim bilgisi olan varmı..hapı artık kullanmak istemiyorum..lütfen bilen varsa yardımcı olabilirmi..ilaç bitince devam etmesem bıkamış olurmuyum

Ben bir buçuk aylık evliyim.Ve yasmin doğum kontrol hapını kullanıyorum.İkinci kutunun yedincisini kullandım bugün.Mide bulantılarım oluyor.sormak istediğim şu:Ben bu ilacı doktor kontorolüne gitmeden eczacıdan aldın ve kullanmaya başladım.Millet diyor ki: Atma hapı.İlerde kanser olursun, çocuğun olmaz vs vs diye kullanma diyorlar.ya kafam karıştı bir şeyler söyleyin de rahatlıyım

öyle şey olur mu canım ya binlerce kadın kullanıyor öyle olsaydı kadınların hepsi kanserden ölürdü, ayrıca yumurtalık kanserinden koruyucu etkisi var. çocuk da kısmetinde yoksa hiçbir şekilde olmaz mesela bizim bir akraba evlendikten 3 ay sonra hamile kaldı meğer tüplerinden biri kapalıymış, doktor mucize demiş yani

selam bayanlar.ben 7 yıl korunma amacıyla doğum kontrol hapı kullandım.artık bırakmaya karar verdim.geçtiğimiz nisan ayında bıraktım. ilk ay 10 gün adetim geçti ama oldum sonraki aylar düzenli oldu.enson 20 ağustosda adet oldum ve hala adet olmadım.2 ayı geçti.dr gittim farlutal söktürücü verdi bide sağ yumurtalığında kist var dedi.bana tuhaf geldi zaten kist tedavisinde d. kontrol hapı kullanılır.ki ben 7 sene kullandım hep kontrole gittim ilk defa kist dedi.dr geçici kist dedi 2 adet sonunda gel kontrol edelim dedi.kendiliğinden kaybolacaktır dedi.şuan çok üzgünüm çünkü hayatımda hiç adet düzensizliğim olmadı ama şuan 2 aydır adet göremiyorum üstüne üstlük kist varmış.eğer benim gibi uzun yıllar hap kullanıpta bıraktıktan sonra aynı sonuçları yaşayan varda bilgilerini paylaşırsa sevinirim.sonuçlarının ne olduğunu merak ediyorum.adet olamamak beni çok gerdi.ayrıca ben ergenlikte bile sivilce sorunu yaşamamışken şuan sivilcelerle uğraşıyorum hapı bıraktıktan sonra oldu bu sivilceler ve yağlı cilt. normalde karma cilde sahiptim ve hiç böyle sorunlar yaşamadım.umarım benle aynı sorunu yaşayan birileri vardır paylaşmak beni rahatalatacaktır.

kızlar bişi sorcam microgynon kullanıyorum 10 aydır..
fakat son aylarda regl çok kısa sürüyor ve hiç gelmiyor..
acaba bu ilaç böle yapar mı? yada hapların geneli böle yaparmı sizde durum nasıl napmalıyım bilemedim..
yani böle bişe sadece bendemi? oluyor sizdede bölemi?

Ben tedavi için kullanıyorum doğum kontrol hapını ve bende de böyle oldu.
Hatta böyle devam etti
Haplar progesteronu yükselttiği için arada bir lekelenme tarzı kanama olmasını normal kabul ediyorlar.
Sorunun devam ediyorsa doktora git belki hapını değiştirir.

Saol cnm cevabın içinn

kafama taktım ya int aradım biraz bi sitede şey yazıyor doğum kontrol hapı kullanımında regl süresinde kanamada azlık olabilirmiş..

bu o kanın içimizde kalıyoo anlamına gelmezmiş rahim duvarıını ilaç geliştirmiyomuş öle bişiler yazıyodu ondan kanama az oluyormuş..
çok önemli bişi değilmiş gibi yazıyor yanii okuyunca az bi rahat ettim ama hiç böle değildi..
acaba hormonlarda bozulmamaı yaptı diye endişe ettim ki hormon bozukluğunda bile doğum kontrol hapı veriyorlar anlamadım gittii..
İlk zamanlar normal adet olan ben son aylarda çok az geliyor..
1-2 ay daha bakim zaten hormon testide yaptırcam bu ara bişe varsa çıkar artık ama gezindim bi sitede böle sıkıntı yaşaynalr varmış yalnızım diye endişe etmiştimm

merhaba arkadaşlar bende bu ayın 25 inde evlenicem ve adetim 18 i yada en geç 20 sinde olucak
çok kararsız kaldım doğum kontrol hapı kullanmakta ama artık başka çarem kalmadı.
mikro cino 21 kullanmayı düşünüyorum .
ama ne zaman ilaca başlamalıyım ve beni hemen korur mu ilk aydan hamile kalmak istemiyorum lütfen yardım edin.

Bildiğim kadarıyla doğum kontrol haplarının çoğu zararlı doğal yollardan korun derim . Gerçekten ilerde zararını gömezsin böylece

Doğum kontrol hapını ilk kez kullanacağın için adetin ilk günü başlamalısın.Ama yine de ilk bir hafta koruyuculuğu şüpheli olduğu için ek bir yöntemle daha korunmanız gerekir.Bu durumu eşine anlatıp korunmasını isteyebilirsin.

ben aslında onun korunmasını istiyorum fakat şiddetle bu durumu reddediyor ne var sanki o korunsa da beni bu yükün altına atmasa offf

ben aslında onun korunmasını istiyorum fakat şiddetle bu durumu reddediyor ne var sanki o korunsa da beni bu yükün altına atmasa offf

Belli ki eşiniz,kondom kullanımının kendisinde hissizlik yaratacağını düşünüyor.Evliliğinizin ilk günlerinde,ek korunma gerektiği için kondom kullanırsa belki durumun böyle olmadığını düşünmeye başlar ve sonrasında da kullanmaya devam eder

evet aynen böyle düşünüyor umarım dediğiniz gibi olur ama ben işimi sağlama almalıyım eğr kullandırtamazsam bu aşamada ne yapmam gerekir

evet aynen böyle düşünüyor umarım dediğiniz gibi olur ama ben işimi sağlama almalıyım eğr kullandırtamazsam bu aşamada ne yapmam gerekir

evet arkadaşın dediği gibi regl olduğun ilk gün başlaman gerekir ve benim bildiğime göre de 1 kutu bittikten sonra koruma başlıyor. yani eşin de birkaç gün katlansın, kullandırtamazsan da 9 ay sonra anne baba olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…