Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kizlar sakin diane35 diye kontrol hapi kullanmayin ben kullanmistim 4 yil cocugum olmadi

diana 35 i bn ilk evlendiğimde doktor tavsiyesi tarafından kullandım hem aşırı ara kanamalarım hemde çok fazla tüylenme olmuştu hmn bıraktım ve aradan 3 sene gecti şimdi yasmin aldım 1 bebeğim var bakalım bu nasıl gelicek ve bnm anlamadığım ya bıraktığımda hasta olmassam

evet aynen böyle düşünüyor umarım dediğiniz gibi olur ama ben işimi sağlama almalıyım eğr kullandırtamazsam bu aşamada ne yapmam gerekir

O zaman aylık iğnelerden yaptırabilirsiniz kendinize.adetinizin ilk 5 günü yaptırırsanız hemen koruma sağlar,ilk 5 günden sonra yaptırırsanız yine ek bir korunma yöntemi gerekir.Fakat iğneyi yüksek tansiyon,karaciğer,şeker hastalığı gibi bazı durumlarda uygun bulmuyorlar.Bu nedenle adet görmeden önce doktora gidip,durumunuzu anlatın ve size en uygun korunma yönetimini belirleyin.Eğer iğne için uygunsanız ilk ay iğne ile korunup sonraki aylarda hap ile devam edebilirsiniz.Hapları unuturum diyorsanız devamında da aylık veya 3 aylık iğnelerle korunabilirsiniz

evettt arkadaşlarr dün gece itibariyle adetim gelmiş durumda ve bu sabah ilk mikroginon hapımı içmiş bulunmaktayım.
inşallah bir sorun sıkıntı çıkarmaz bana :)

ömrümde ilk kez doğum kontrol hapı kullanıyorum...2. bebek:KK49: planlanlaması öncesi adet gecikmesi ile gittiğim doktorda yumurtamın çatlamadığı için adet olmadığımı öğrendim ve lh yüksek çıktı(yumurtanın çatlamasına yardımcı bi hormonmuş)bu hormonu normale getirmek için adeti düzenlemek vs. için 3 ay doğum kontrol hapı verdi seçimi bana bıraktı hangini seçeceğimi şaşırdım derken birinde karar kıldık ve yan etkide olmadı şükür ve içtim ilk kutumu çarşamba bitirdim 7 gün ara verip tekrar başlıycakmışım adet olma düzenini dikkate almadan ama 6 gün olmasına rağmen 2 iki gündür kahverengi leke şeklinde geliyor normal mi bilmiyorum :KK50:bu perşembe tatil biter bitmez dr. gideyim diyorum tam adet olmadan 2. kutuya başlamak doğru olur mu :KK50:......siz ne diyorsunuz kızlar bu duruma ben hiç anlamıyorum çünkü.....:18:

ben 1 yıldır yasmin kullanıyorum sıkıntım yok rahatım,bıraktığım zaman hapı regl düzenim nolucak diye bir kaygım yok şöyle ki yaz tatilim regl i me denk geliyordu,hapın 21. günü doldu ben ara vermeden 2. kutuya geçtim tatilim rezil olmasın diye ama benim düzen şaşmadı hapı kullandığım halde regl oldum aynı düzende hiç sıkıntım olmadı.

merhabalar;
ben 1,5 yıldır desolet kullanıyorum hapla ılgılı bır sorunum yok fakat gecen hafta 4 gün hapı içmeyi unuttum (ailemin yanına sehır dısına cıkmıstım)5, gun farkedince çift çift yutarım dedım ama hapları içtim ardından sregl baslangıcı gıbı lekelenme oldu damla damla geldı ama tam gelmedı..ben bu kutuyu bırakıp 7 gun sonra yenı kutuya mı baslamalıyım? yoksa bu kutuyu bıtırıp ara vermeden yenı kutuyamı baslamalıyım.bır problem olsun ıstemıyorum,daha once bu durumu yasayan varmı??

Merhaba
lh yüksekliği için hayıt tohumu içmelisin

ömrümde ilk kez doğum kontrol hapı kullanıyorum...2. bebek:KK49: planlanlaması öncesi adet gecikmesi ile gittiğim doktorda yumurtamın çatlamadığı için adet olmadığımı öğrendim ve lh yüksek çıktı(yumurtanın çatlamasına yardımcı bi hormonmuş)bu hormonu normale getirmek için adeti düzenlemek vs. için 3 ay doğum kontrol hapı verdi seçimi bana bıraktı hangini seçeceğimi şaşırdım derken birinde karar kıldık ve yan etkide olmadı şükür ve içtim ilk kutumu çarşamba bitirdim 7 gün ara verip tekrar başlıycakmışım adet olma düzenini dikkate almadan ama 6 gün olmasına rağmen 2 iki gündür kahverengi leke şeklinde geliyor normal mi bilmiyorum :KK50:bu perşembe tatil biter bitmez dr. gideyim diyorum tam adet olmadan 2. kutuya başlamak doğru olur mu :KK50:......siz ne diyorsunuz kızlar bu duruma ben hiç anlamıyorum çünkü.....:18:

kizlar sakin diane35 diye kontrol hapi kullanmayin ben kullanmistim 4 yil cocugum olmadi
Bunun hapla ilgisi yok.
hapı bırakmanla bir iki ay için hapın etkisi tamamen kaybolur.

Merhaba
yumurta tembelliği mi oluştu.
Ben 1,5 yıl yasmin kullandım , bıraktım yumurta tembelliği polikistik over olutu.

pcos yumurtalıklarda var olan çatlamamış yumurtaların oluşturduğu minik kistlerdir
doğum kontrol haplarıyla tedavi edilir

soruyorum size nasıl pcosa yol açabilir ?
böyle birşey mümkün değil.

Son düzenleme:
diana 35 i bn ilk evlendiğimde doktor tavsiyesi tarafından kullandım hem aşırı ara kanamalarım hemde çok fazla tüylenme olmuştu hmn bıraktım ve aradan 3 sene gecti şimdi yasmin aldım 1 bebeğim var bakalım bu nasıl gelicek ve bnm anlamadığım ya bıraktığımda hasta olmassam

günümüz haplarının içerisinde oldukça az hormon bulunur ve tüylenme artışına neden olmaz.
ayrıca haplar kanamaları azaltır.

ilk kullanımda adetin 1. günü başlanıldığı için kanama 7-8 gün azar azar sürebilir.

ben neredeyse 1,5 yıldır diane 35 kullanıyorum umarım ilerde böyle bişi olmaz aslında ben tedavi için kullanıyodum tedavim bitti fakat ben doktoruma dedim ki ben bu hapı çok sevdim pozitif anlamda cildimi falan bebek gibi yaptı dedim ,o da bana kullanabilirsin canım 5 yıla kadar kujllan istediğin kadar dedi
demek ki 5 yıldan sonra zararlı bilemiyorum böyle çocuk olmama gibi bi ihtimali olsa bana jinekoloğum bunu söylemez miydi söylerdi bence
ayrıca ben doktoruma burda okuduklarım karşısında saç dökülmesi konusunda etkisinide sordum yooo hayır dökmez saçı o yanında başka hap var onu kullanırsan dedi ben şuan için memnunum çok şükür amatabi mükemmel bir hap değil yani çünkü aşırı derecede bana sinir yapıyor ki anlatamam bu kadar gergin olduğumu bilmiyorum şu hayatımda aniden sinirleniyorum olmadık şeylere alınıyorum ve olmadık şeylere oturup ağlıyorum mesela:KK14:

korunmak için doğum kontrol hapı kullansam diyorum ama kilo aldırdığını duyduğum için cesaret edemiyorum

Bunun hapla ilgisi yok.
hapı bırakmanla bir iki ay için hapın etkisi tamamen kaybolur.

pcos yumurtalıklarda var olan çatlamamış yumurtaların oluşturduğu minik kistlerdir
doğum kontrol haplarıyla tedavi edilir

soruyorum size nasıl pcosa yol açabilir ?
böyle birşey mümkün değil.

1,5 yıl kullandıktan sonra hapı bıraktım bebek için adetim gecikti 20 gün doktora gittim kisit var dedi.
Yumurtlamamda aksaklık oldu hapı bırakınca ...
tedavi için tekrar dkh vardi doktor ...

1,5 yıl kullandıktan sonra hapı bıraktım bebek için adetim gecikti 20 gün doktora gittim kisit var dedi.
Yumurtlamamda aksaklık oldu hapı bırakınca ...
tedavi için tekrar dkh vardi doktor ...

bıraktıktan ne zaman sonra doktora gittin ?

demek ki bebek için başka ilaç tedavilerine geçmeniz gerek :KK43:

bıraktıktan ne zaman sonra doktora gittin ?

demek ki bebek için başka ilaç tedavilerine geçmeniz gerek :KK43:

Şu an lh hormonunu düşürmeye çalışıyorum.O nedenle dkh kullanıyorum.
Hapı bıraktım adetim gecikti test yaptım hamile değildim. 2 ay sonra gittim.
Şu an doktor takibindeyim. Öncelikle lh hormonunu düşürmeliyiz dedi doktor.
Sonra ne diyecek bilmiyorum :KK43:

Şu an lh hormonunu düşürmeye çalışıyorum.O nedenle dkh kullanıyorum.
Hapı bıraktım adetim gecikti test yaptım hamile değildim. 2 ay sonra gittim.
Şu an doktor takibindeyim. Öncelikle lh hormonunu düşürmeliyiz dedi doktor.
Sonra ne diyecek bilmiyorum :KK43:

pembeyim bende de lh hormonu yüksekliği vardı bende uzun süre doğum kontrol hapını kullandım bırakınca insan eskiis i gibi oluyor bende farklı sorunlarda da vardı ama bana metformin iyi geldi. insülin direnci diye bi olay var haberin var mı ?

kızlar bana akıl verin...

2ay yazz kullandım hep ara ara kanamalarım oldu doktora danıştım hap vucuduna uymamıştır dedi 2 ayın sonunda geçmezse yasmini dene dedi.geçen hafta içinde çok yoğun kanama oldu yani yazzın son haftasıydı.o bitti yasmine başladım 6.hapı yuttum dün akşam.10 günü geçti hep kanamam var adetimin normal güne göre dün bitmesi gerekiyodu hala devam ediyo. evlendiğim 20 gün oldu 10 gündür adetliyim eşim hep bölemiydi diyo hayır diyorum anlam veremiyoruz. doktorum yıllık izindeymiş napcam ben ya:KK43: bu ara hep grip ilacı kullandım etkileşim olabilir mi?? sizde yaşadınızmı böyle kanamalar?

2ay yazz kullandım hep ara ara kanamalarım oldu doktora danıştım hap vucuduna uymamıştır dedi 2 ayın sonunda geçmezse yasmini dene dedi.geçen hafta içinde çok yoğun kanama oldu yani yazzın son haftasıydı.o bitti yasmine başladım 6.hapı yuttum dün akşam.10 günü geçti hep kanamam var adetimin normal güne göre dün bitmesi gerekiyodu hala devam ediyo. evlendiğim 20 gün oldu 10 gündür adetliyim eşim hep bölemiydi diyo hayır diyorum anlam veremiyoruz. doktorum yıllık izindeymiş napcam ben ya:KK43: bu ara hep grip ilacı kullandım etkileşim olabilir mi?? sizde yaşadınızmı böyle kanamalar?

doğumkontrol hapına başladığımda ilk benimde 10 günü aşmışstı sonraki seferler düzeldi. hala devam ediyor mu canım ?

canım benim de ilk ayımda 10 gün sürdü regl..ama az az kanamaydı.yani lekenmeydi hatta.ama bende endişelenmiştim.sonra 2. ay öyle olmadı.endişelenme.ama yine de doktoruna danış istersen...

X