- 6 Nisan 2010
- 182
- 1
- 37
ya kızlar ben yasmin kullanıyorum daha önce sorun yoktu antibiyotik dolayısıyla 1 ay kullanmadım sonra adetimin ilk günü kullanmaya başladım çok sorun yaşattı ara kanama yaptı doktora gttim baktı sorun yok yasmin yapar dedi şimdi 1. kutu bitti kullanmam için bir sebep de yok bıraksam sorun olur mu? lütfen yardım edin :2:
canım ben kullandım 1 sene kadar. ben kontrol için kullanıyordum ama 2 ay oluyor bırakalı. oncelikle cildimi cok pürüzsüz yapmıstı zaten bazılarına sadece akne tedavii için bile veriyor doktor. ben evlendiğimde once belara adlı ılcaı kullandım. basladıgımda kılo da almaya basladım. yazz a gecince acıkcaı kılo konusunda pek bisey farketmedi. regl oncesi sendromları kesınlıkle sıfıra indiriyor yazz. yani agrılara depresyona hatta tatlı krizlerine son veriyor. ilk aydan sonra adetlerim hep 4 gun surdu ve cok cok az oluyordu. ilk ay sadece ilk haftadan sonra bir lekelenme oldu sonrası cok rahattı.
ayrıca diğer haplara gore dusuk dozlu oldugu ıcın genel yanetkılerden de cok cok azını yasıyorsun. mesela bulantı migren şişkinlik libido düşmesi veya vajinal kuruluk gibi. ama vajınal mantar enfeksiyonuna zemin hazırlıyor diger tüm oks ler gibi..
karar senin tabi.. sormak istediğin birsey olursa yardımcı olurum
nasıl yanı kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma bence zaten o ılaclar yan etkılı cogumuz mecburıyetten kullanıo kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma
benm bi sorum olucak.bu doğum kontrol hapıyla alakalı kafamda bi dünya soru war...neyseki bi kısmını çözdüm.düğünüm temmuz15te...mayısta reglim bittikten sonra kullnamaya başlayacağım.reglimde 15inde...düğünümde hasta olamamak için ne zaman başlamam uygun olur..bittikten sonra hemen başlanması mı gerekiyo.temmuzun 1inde regl olmak için ne yapmalıyım ne zaman başlamalıyım kafam basmadı bu işe benm ya
kizlar ilk defa bu ay basladim bu kontrol hapina .
adetimin ilk gunu ictim. simdi bu ay beni korurmu yoksa ilave onlem alayimmi?
ben eczacıyım ve doğum kontrol hapı konusunda bana danışan hastalarıma yan etkilerinden daima bahsederim. bunların geçici olduğunu, zamanla vücudun buna alışacağını, ayrıca her bünyedeki yan etkilerin aynı olmadığını da anlatarak onları rahatlatırım. ancak evlenmeme çok az zaman kaldı ve ben yaklaşık 3 ay evvel ilk kez hap kullanmaya başladım. şimdi ise bayan hastalarıma ilk önerim, eğer mümkünse partnerlerinin korunması.
ara kanama ilk ayda yaşadım, hatta 2 regl dönemim birleşti nerdeyse diyebilirim ancak geçti sonradan. ödem, kilo değişikliği, iştah artması-azalması, depresyon, vs. kesinlikle yaşamadım ancak bunlar da olabilecek yan etkiler.
doğum kontrol hapımı değiştirmeyi düşünmüyorum, yan etkisi en az olanı kullanıyorum, ancak doğum kontrol yöntemimi evlendikten bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum, çünkü şu anda bile devam eden iki yan etkiden biri olan, göğüslerdeki hassasiyete, ağrıya dayanamıyorum.
hangı kontrol hapını kullanıosun peki?
arkadaslar doğum kontrolü bilmiyorumda ertesi gün hapları nasıl kullanan varmı
arkadaslar doğum kontrolü bilmiyorumda ertesi gün hapları nasıl kullanan varmı