Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

nasıl yanı kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma bence zaten o ılaclar yan etkılı cogumuz mecburıyetten kullanıo kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma

Arkadaşım merhaba,ben iki aydır yazz dkh kullanıyorumm ancak 2 ayda ara kanamalarım devam etti,doktoruma sordum oda 3.ayıda kullan yine ara kanama olursa hapı değiştirmek lazım dedi.
Ama ben çok tedirginim hem ara kanamlarım var hemde bu ay resmen 2 gün adet oldum yani çok azaldı gün olarakda miktar olarakta.
Başka bir sorumda bende bu ay yine ara kanama oluca son 2 tane kalan pempe hapları ve 3 gündürde beyaz hapları içmiyorum yani hapı bırakmak istedim ama doktorumda 3. ayıda kullan yine ara kanama olursa sonra hapı değiştiririz deyince kararsız kaldım,şimdi hapı bıraksam bende yan etkisi olurmu yani en az 3 ay falanmı kullanmak gerekiyor?

nasıl yanı kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma bence zaten o ılaclar yan etkılı cogumuz mecburıyetten kullanıo kullanmanı gerektırck bı durum yoksa kullanma

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. bıraktım kullanmayacağım :92::92:

benm bi sorum olucak.bu doğum kontrol hapıyla alakalı kafamda bi dünya soru war...neyseki bi kısmını çözdüm.düğünüm temmuz15te...mayısta reglim bittikten sonra kullnamaya başlayacağım.reglimde 15inde...düğünümde hasta olamamak için ne zaman başlamam uygun olur..bittikten sonra hemen başlanması mı gerekiyo.temmuzun 1inde regl olmak için ne yapmalıyım ne zaman başlamalıyım kafam basmadı bu işe benm ya

1 ay önce başlaman yeterli olur yani haziran 15 gibi regl olursun ve regl olduğun ilk gün ilaca başlaman gerekir. eğer düğün gününe de denk gelirse 7 gün ara vermeden 2. kutuya başla regl olmazsın, olmak istediğin zaman ilacı bırakırsın

kizlar ilk defa bu ay basladim bu kontrol hapina .
adetimin ilk gunu ictim. simdi bu ay beni korurmu yoksa ilave onlem alayimmi?

sansa kaldi demekki bu ay . adetim normalden kisa surdu 7 gun surerdi bugun 4. gun ve leke oluyor
sadece. sanirim etkisini gosteriyor. 2. kutudan itibaren eminim daha saglam olmus olur ama
esim abarttigimi dusunuyor. kendi bilir ben zaten onun istegi ile korunuyorum. gerci artik emin degilim
bir bebek istedigimden sanirim biz kazayla hamile kalirsak cocuk sahibi olucaz bu gidisle

ben eczacıyım ve doğum kontrol hapı konusunda bana danışan hastalarıma yan etkilerinden daima bahsederim. bunların geçici olduğunu, zamanla vücudun buna alışacağını, ayrıca her bünyedeki yan etkilerin aynı olmadığını da anlatarak onları rahatlatırım. ancak evlenmeme çok az zaman kaldı ve ben yaklaşık 3 ay evvel ilk kez hap kullanmaya başladım. şimdi ise bayan hastalarıma ilk önerim, eğer mümkünse partnerlerinin korunması.
ara kanama ilk ayda yaşadım, hatta 2 regl dönemim birleşti nerdeyse diyebilirim ancak geçti sonradan. ödem, kilo değişikliği, iştah artması-azalması, depresyon, vs. kesinlikle yaşamadım ancak bunlar da olabilecek yan etkiler.
doğum kontrol hapımı değiştirmeyi düşünmüyorum, yan etkisi en az olanı kullanıyorum, ancak doğum kontrol yöntemimi evlendikten bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum, çünkü şu anda bile devam eden iki yan etkiden biri olan, göğüslerdeki hassasiyete, ağrıya dayanamıyorum.

göğüslerdeki hassasiyet beni de mahvetmişti ve büyümüştü...ancak bu ay ikinci ayım göğüslerim eski haline döndü ve ağrı hassasiyet kalmadı...sizinki de geçecektir diye düşünüyorum

ben doğum kontrol hapına baslayalı 1 ay oldu ilk kutu bitti yarın 2.kutuya başlıcam önce spral vardı 1 ay önce cıkarttırdım fakat bi güvensizlik hissediyorum hamile kalcam sanıyorum önce spral vardı 1 ay önce cıkarttırdım.o zaman emindim simdi hapı unutcam diye cok büyük korkular yasıyorum hapı unutmazsam korur demi kızlar bisey söyleyin

zamanında ve unutmadan içerseniz koruyuculuğu yüksektir sanırım..bilemiyorum ki burada spiralli olup da hamile kalanları da okuduktan sonra neye güveneceğimi şaşırdım...

ben cok korkuyorum hamile kalmaktan eşimede izin vermiyorum içeri boşal....ilaç içtiğim halde bir kızım var zaten 5 yasına girdi. ve istemiyorum ikinci çocuk.suan hala evliliğimde oturmayan seyler var iğnede denemeyi düsünüyorum hapı biraz daha içeyim olmassa.

Son düzenleme:

hangı kontrol hapını kullanıosun peki?

Sevgili bayanlar farklı nedenlerle pek çok doğum kontrol hapı kullanmış bir kişi olarak size aşağıdaki siteyi şiddetle tavsiye ediyorum. Türkiye Aile Planlaması Derneği tarafından hazırlanmış ve Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu tarafından pek çok sorunun yanıtının yer aldığı hepimizin okuması gereken bilgilerle dolu bir site. Yanlış bildiğimiz veya hiç bilmediğimiz pek çok bilgiyi buradan doğru bir şekilde edinebiliriz.

www.dogumkontrolhapim.com

Yalnız benim sizden ricam bu sitedeki bilgileri sadece siz edinmeyin hem bu siteyi hem de içindeki bilgileri etrafınızdaki evli olsun olmasın tüm bayanlarla paylaşın. Bu sayede Türkiye Aile Planlaması Derneğinin ulaşamadığı noktalara belki de siz temas edersiniz. Unutmayın ki ülkemizde bu konuda bilgisizlik had safhada. İnsanlar hala bu konuları konuşamıyorlar ve pek çok kadın maalesef bizler kadar şanslı değil. Ellerinin altında bırakın bir interneti soru soracakları bilgili bir insan bile olmuyor çoğu kez. O yüzden biz şanslı olan bayanlar diğerleri için de birşeyler yapmış olalım. Doğru bilgiyi paylaşırken bonkör olalım.

arkadaslar doğum kontrolü bilmiyorumda ertesi gün hapları nasıl kullanan varmı

sürekli kullanılmaması gereken bir ilaç o. sadece acil durumlarda, korunmayı unuttuğunuzda. doğum kontrol hapları kadar etki eder. onlar gibi %100 değildir.

bir de o ilacı ilişkiden en geç 72 saat sonra almak gerek. ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar çok.

arkadaslar doğum kontrolü bilmiyorumda ertesi gün hapları nasıl kullanan varmı

sürekli kullanılmaması gereken bir ilaç o. sadece acil durumlarda, korunmayı unuttuğunuzda. doğum kontrol hapları kadar etki eder. onlar gibi %100 değildir.

bir de o ilacı ilişkiden en geç 72 saat içinde almak gerek. ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…