Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar yazz 24+4 kullanıyorum pembe haplar bitince 4 tane beyaz hap içilecek.ne zaman regl olunuyor ilk defa bu ay kullanmaya başladımdaa...

bende yazz kulanıorum 25. gunu adet oluosun yada 26 da. zaten hapı hıc bırkmadan devam edıosun ama sen yenı kullanmaya baslamıssın belkı daha gec yada erken olabılırsın ama telaslanma.

bir de bugün 22. günüm ve lekelenme olmuş..akşamdan beri de karnıma ara ara sancı giriyordu bu yüzdenmiş sanırım...lekelenme olmuş olmasının korumaya negatif bi etkisi varmıdır?

ben biraz cahilim bu konuda:KK43:

dr bi açıklama yapmadı ilacı yazdı ilk günü başla dedi insanlara 1 ay ek korunma yap falan demiş dr.ları bana demedi prospektüste 1 hafta diodu ben sadece 1 hafta ilişkiye girmedim sonrasadece hap koruma yöntemi ile birlikte oldum hamile kalmamışımdır umarım:s

Ya arkadaşlar ben adetin 7. günü başlıyorum direk 30 günde bir olayim diye bişi olurmu..doktor 1.gün başla demişti ama bana saçma geldi 1.gün çok erken olmuyomu o zaman..

Ya arkadaşlar ben adetin 7. günü başlıyorum direk 30 günde bir olayim diye bişi olurmu..doktor 1.gün başla demişti ama bana saçma geldi 1.gün çok erken olmuyomu o zaman..

1. gün neden saçma olsun ki, zaten ilk gün başladığınızda da 28 günde bir regl oluyorsunuz

21 gun hap 3 gunde ara olunca 24.gun regl olmuyomu:KK15:

sadece ilk kullandığınız ay öyle oluyor ondan sonra tam 28 günde bir oluyor. ayrıca 3 gün değil 7 gün ara verilip 8. gün yeni kutuya başlanıyor yani o arada regl olduğunuz gün ilaca başlamıyorsunuz 8. gün başlıyorsunuz

Son düzenleme:
kilo artışı yaptı diyenleriniz var mı beni biri bilgilendirsin lütfen

ben diane-35 i kullanıodum 10 ayda 5 kılo aldım cok fazla sellülitim oldu ama şimdi yazz dıe bı ılaca gectım onun yan etkılerı daha azmıs. kontrol hapları eet kılo yapıo vucutta su topluo yan etkısı az olan bı ılac kullan derım ben doktoruma sordum en az yan etkısı olaz yazz mış.. o yusdn basladım bu ılaca.

sen hangı ılacı kullanıosun. arkadasın dedıgı dogru 7 gun ara verıosun 8 gun kullanıosun. doktorunun dedıgı adetın 1, gunu basla demesı ılk kutu için gecerlı dıger kutular ıcın 7 gun ara verıp 8 guyn baslıosun adetın 1, gunu degıl.

ben diane-35 i kullanıodum 10 ayda 5 kılo aldım cok fazla sellülitim oldu ama şimdi yazz dıe bı ılaca gectım onun yan etkılerı daha azmıs. kontrol hapları eet kılo yapıo vucutta su topluo yan etkısı az olan bı ılac kullan derım ben doktoruma sordum en az yan etkısı olaz yazz mış.. o yusdn basladım bu ılaca.

ben tatlı yememeye çalışıyorum 25 gündür hap kullanıyorum 2 kg vermişim.

sadece ilk kullandığınız ay öyle oluyor ondan sonra tam 28 günde bir oluyor. ayrıca 3 gün değil 7 gün ara verilip 8. gün yeni kutuya başlanıyor yani o arada regl olduğunuz gün ilaca başlamıyorsunuz 8. gün başlıyorsunuz

kafam karıştı e ben adetimin tam 7.gününde başlıyorum hapa hatamı ediyorum şimdi:44:
bu arada diene 35 kullanıyorum bana kilo falan yapmadı göğüslerde azcık hassasiyet var o kadar..bide arasıra kasıklarda hafif sızlama..yasminde kullanmıştım onunda yan etkisini görmedim..

kafam karıştı e ben adetimin tam 7.gününde başlıyorum hapa hatamı ediyorum şimdi:44:
bu arada diene 35 kullanıyorum bana kilo falan yapmadı göğüslerde azcık hassasiyet var o kadar..bide arasıra kasıklarda hafif sızlama..yasminde kullanmıştım onunda yan etkisini görmedim..

evet yanlış yapıyorsunuz. kendimden örnek vereyim. mesela benim ilacım pazartesi biter cumartesi regl olurum salı günü (yani pazartesi bıraktıktan sonra 8.gün) diğer kutuya başlarım, böylece 28 günlük döngü bu şekilde devam eder

pko olduğum için doktor diane34 vedi berbatttı mahfetti beni diane yasmin iyiydi ama oda çok şişirdi beni

pko olduğum için doktor diane34 vedi berbatttı mahfetti beni diane yasmin iyiydi ama oda çok şişirdi beni

diane 35 benıde mahvettiii yasmini bılmıorum ama yazz dan cok memnunum. diane 35 göğüslerimdede cok agrı yapıodu yüz üstü yatamıodum bazı gunler 2 aydayım yazz da ole bı şikayetım olmadı

ya kızlar ben yasmin kullanıyorum daha önce sorun yoktu antibiyotik dolayısıyla 1 ay kullanmadım sonra adetimin ilk günü kullanmaya başladım çok sorun yaşattı ara kanama yaptı doktora gttim baktı sorun yok yasmin yapar dedi şimdi 1. kutu bitti kullanmam için bir sebep de yok bıraksam sorun olur mu? lütfen yardım edin :2:

kimse cevap vermediğine göre yaşayalım görelim o zaman :92: :92: :92:

X