Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar ben 1 sene diane kullandıktan sonra ara verdim aynı zamanda lazer epilasyona gidiyorum diane nin bende tüyler konusunda tek etkisi tüylerin çıkmasını geciktirmesi ancak 1 seneden snr bıraktım ve 3 ay içinde başka yerlerden de tüyler çıkmaya başladı ve hızlandı çıkması şuanda tekrar başladım 2. kutuyu bitirmek üzereyim ancak bende bu ilaç çok büyük bi cinsel isteksizlik yaratıyo sizde de aynı etki oldu mu merak ediyorum !!

Kızlar merhaba,
Benim de sorunum geçtiğimiz ayın 17.de kürtaj oldum. Doktor tavsiyesiyle ilk günden başladım microgynon kullanmaya. İlacım bitti ve bitene kadar en ufak sorun yaşamadım. Normalde balık etli sayılırım. Boyum 1.68 kilomda çok uzun bir süre 65'ti. Bu hapa başladıktan sonra yani hemen hemen 1 ayda 60 kiloya düştüm. Adet olana kadar en ufak ağrım sızım yoktu. Ama adetimin ilk günüyle beraber yani haplar bitincr 4 gün sonra adet olmamla beraber korkunç bir mide ağrısı başladı bende. Hiç geçmiyor. Gün içerisinde ara ara kesiliyor ama birkaç gündür sürekli var. İşlerimden dolayı doktora bile gitmem imkansız halde. Bu ağrı bu haptan mı kaynaklanıyor sizce? Lütfen ama lütfen bilen biri varsa bana yardım eli uzatsın. Berbat bir durumdayım... Tecrübesi olan varsa nolur cevaplasınnnn (

haptan değildir, başka bir nedeni vardır.

yazz tabletin ara kanamaları epey uzun sürüyor. ben ilk kullandığımda resmen iki aylık adet dönemim birleşmişti. ama yine de 3 ay uzun bir süre. bence 3. kutu da bittikten sonra yine şikayetleriniz devam ederse bir jinekologa görünün.

Kızlar benimde adet düzensizliğim var. Ve doktor diane35 verdi yumurtalıklarımdaki küçük kisleri yok edicekmiş. Ama çok yan etkisini okudum aşırı korktum. Kilo alanlar göğüsü aşırı büyüyenler midesi bulananlar tüylenmesi olanlar... Napmam lazım hiç bi fikrim yok 1 hafta kullansam acaba yan etkisi olduğunda bıraksam. Öyle olurmu sizce?

Son düzenleme:

Tamda benim durumumdasın bende merak ediyorum bunun cevabını ... Ben hem Diane35 aldım hem Yasmin ikisinide bir süre denemeyi düşünüyorum yan etkilerine göre..

Tamda benim durumumdasın bende merak ediyorum bunun cevabını ... Ben hem Diane35 aldım hem Yasmin ikisinide bir süre denemeyi düşünüyorum yan etkilerine göre..

Ben dün başladım diane35'e 1 hafta kullanıcam yan etkisi olduğu anda bırakıcam korkuyorum zaten önceden kullandığım hap kilo almama sebep oldu allahtan kilo almaya ihtiyacım vardıki kötü durmadı ama bundan başka almak istemiyorum. Sana neden verdi canım bu hapı kistleri parçalamak içinmi? Bide yaşını merak ettim..

ya ben böyle yazmıştım ama 13.gündeyim bugün sarıya döndü gibi akıntı hala adetli gibiyim.ne zaman biter acaba ilişkiye girmem mi tetikledide bitmedi adetim acaba???iki adetim birleşti falan demişsiniz benimkide mi öyle olacak ki ((

Merhaba herkese, 2,5 ay sonra düğünüm var.Aslında hap kullanmayı planlıyordum doktor tavsiyesi ile ama burada yazılanları okuyunca aklım iyice karıştı...

Merhaba herkese,ben yurt disindayim yris adli dogum kontrol hapi verdi dr.adet düzensizligi icin düsük dozda dedi.
ben pazartesi kullanmaya basladim adetin ilk günü ve suanda 6 günü ama hala cok olmamak sartiyla kan geliyor ve ben cok endiseliyorum birde karin agrisi yapiyor,
acaba normal mi bu kullanmak istemiyorum daha acaba bir etkisi olur mu,yoksa hepsini bitirmeli miyim?
yarcinci olursaniz cok sevinirim cok canim skiliyor bi gelen kana ve karin agrisina..lütfen cevap yazarsaniz cok sevinirim

Son düzenleme:

dogum kontrol hapi kullaninca oluo ilk zamanlar bu gayet normal ama sen gene emin olmak icin doktoruna danis bende emzirdigim icin banada bi hap veerdiler ayni etkiler yapiodu hatta mide bulantisi basdonmesi vs...

Bende 1 haftadır kullanmaya başladım gece 12 de içip yatıyorum ilk gün midem kazındı şimdide omuz bölgem sırtım göğsüm boyun bölgem deli gibi kaşınıyor dünden beri..Bana tüylenme için vermişti.. 15 gün oldu diaformin kullanıyorum 2 kg verdim ama bilmiyorum diane 35 kullanmasam mı çok kötü yorumlar okudum 1 kilo bile alırsam kullanmayacağım ilacı.. 26 yaşındayım canım..

haptan değildir, başka bir nedeni vardır.

Canım çok teşekkür ederim cevap yazdığın için öncelikle.. Bu arada doktora gidebildim adetimin geçmesiyle ağrı da geçti. Evet dediğin gibi haptan değilmiş bir sürü tahlil falan filan yapıldı psikolojikmiş Bu arada ben hala kilo kaybediyorum. Herkes kilo alır hapla ben en son 60 kg.ya düşmüştüm diye yazmıştım ya şimdi de 58 oldum. Valla niye yalan söyliyim işime de gelmiyor değil :) Ama korkarım ki bu kilo kaybı hiç durmaz devam ederse o zaman çok kötü olur. Bu arada şaşıracaksınız belki ama hani derler ya dk hapı selülit yapar diye bende de çok az selülit vardı zaten kesin azdırır bari olduğu gibi kalsın diye yağ falan sürüp masaj yapıyorum. Şuan bitmesine ramak kaldı Allah isteyen herkese benimkiler gibi yan etkiler versin Sadece emin olduğum çok net bir yan etkisi var ki o da isteksizlik yapıyor. Neyse herkese sevgilerimle..

kizlar adetinizin 14. yada 15. gunu akintiniz oluyormu? bu yumurtlama donemindeki siviya benziyor.
hapa ragmen yumurtlamis olabilirmiyim??

hapı kullandıktan ne kadar sonra tam koruma başlıyor? hemen adet bitiminde korur mu yani? yoksa ek bir korunma yöntemi gerekiyor mu?

benim de kaç senedir adet düzensizliği ve tüylenme sorunum var.3 4 sene önce gittim doktora kist vardı ilaçla yok olmuştu onlar.bu sene 2 ay a yakın adet olamadım.yeniden gittim ve diana35 ilacını verdi.acaba kilo alır mıyım :s 1.59 boyum kilom 56.5. bu ilaç iştah mı açıyor direk kilo mu yapıyor.

Arkadaşlar merhaba,
doğum kontrol hapını evlenmeden kaç gün önce kullanmak sağlıklı olur? ve tabi sanırım hangi hapı kullanmam gerektiği konusunda bilgi edinmek için bir an önce doktora başvurmalıyım....

en garantisi 1 ay önceden kullanmak ama ilacı doktor belirlemeli

Bana da pko için vermişti doktor bu hapı 5 ay boyunca kullanım 3 kilo aldım. İştahım açılmış baya. Yemek yiyordum 2-3 saat sonra sanki hiç bir şey yememiş gibiydim. 20 gün oldu hapı bırakalı yemek yemek aklıma bile gelmiyor çok çok acıkmazsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…