Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

regli 10 günü kadar normal,10 günden sonrası bir rahatsızlığın işaretidir.bence ihmal etme dr'una görün cnm hiç birşey yoksa en azından emin olmuş olursun.geçmiş olsun.

merhaba..benim sizlere bi sorum olcak ben daha önce doğum kontrol hapı kullanmadım doktor bende 3,5 mm kist oldunu söledi ve bu nedenle bana DESOLETT verdi adetim birinci günü kullanmaya başladm ama adetim az ve rengi kahverengi geldi bu haptan olabilirmi yada kistten cvb yazarsanız bu meraktan kurtulurumm tşklrrrr:79::79:

arkadaşlar bi sorum var yasmin kullnıyorum ara kanamalarımdan dolayı adet düzenleyici olarak.ilk kutum daha doktor kontrolünde tabi.ben hapa başladığım gün kanamam vardı 3. 4. günüydü hafifti ve hemen kesildi.ilaçmı kesti acaba.17 gündür kullnıyorum sorun yok ara kanama lekenlenme falan yok bakalım ilaç bitince adet olcakmıyım.hafiften kasıklarımda bi hareketlilik var adet olacakmışım gibi.3-4 ay kulln dedi bi yanım pişman oldu keşke başlamasaydım diye olkuyunca bazı şeyleri endişeleniyorum.aslında çok düzensizlikte yoktu belki stres kaynaklı bu ay iki kez ara kanama yaşadım keşke hiç bulaşmasamıydım en azından başlamışken 3ay kullanmak gerekmiş ilk kutu içtim hadi bıraktm olmuyormuş.kızlar napıyım bıraksam dahada dengem değişir die korkuyorum bikaç ay devam etsem bi yan etkisi olmaz dimi.usg falan temiz çıktı bir iki de hormona baktı onlarda normal değerlerde

ilk başlayanlarda nedense doğum kontrol hapı kötü bi şeymiş gibi düşünüyor insan ama kötü değil aslında. ilk bir iki ay vücut alışana kadar gögüste hassasiyet büyüme gibi şeyler oluyo sonrasında da bi rahatlık. bi kere az ya da çok hiç farketmez adet sancılarında kurtuluyosun. her ay ilaç bitttikten sonra adet olacağın zamanı biliyosun.sivilce problemi olan hanımlar için ciltte oluşmasını engelliyor. bunlar sadece direk farkedebildiğim şeyler. tabi yan etkileri de var ama hangi ilacın yok ki? adetin düzene girene kadar daha önce kullanmış biri olarak kullan derim canım.

canım doğum kontrol hapları zaten fazla kanamaayı engelliyorlar. ilk ay benimde öyle olmuştu.endişelenme.kistini küçültmek için de işe yarayacak.

benimde bir sorum olucakhaziranda evleniyorum yazılanları okudum kimi 3 gün önceden bile başlasan korur diyor kimi 1 ay önceden başlanmalı diyor.bi tanıdığımda garanti olsun 2 ay önceden başla dedi.24 haziranda evleniyorum garanti olsun diye şimdi ben hapı aldım ama hastalıgın ilk günü kullanıldığını bilmiyodum hastalığım yeni bitti.14mayıs gibi hasta olucam ozaman başlasam yeterli olur sanırım.bide söyle bi durum var bazen ben adet düzensizliği yaşıyorum bazen oluyo 15-20 gün gecikiyo ozaman hasta olmamımı beklicem düğün stersiyle fln ya olamazsam mayıs içinde hasta ozaman ne olucak?

cnm 1 ay once kullanmaya baslıcaksın bende evlenmeden once baslamıstım doktorum o sekılde soyledı yoksa koruma yapmıomus. 2 3 gun onceden koruma dıe bısı yok ben hastanede calısorum doktorla o sekılde soyluo en az 1 ay oncesndn baslıcksn ama kafana gore sakın bı hap alma ıllk once bı kadın dogm uzmanına git o versn kafana gore sakın alma bişi doktora sr nasıl kullanacagını senın ıcın daha faydalı olur.

cnm bu arada adet duzensozlıgı ıcın hemde dogum kontrol yerıne gecen ılac var onu kullanırsın ılaca baslayınca gecıkme olmuo 25 26. gunde hastalanıosun. egr dedıgın gıbı bı duzensızlık varsa doktora gtmenı tavsıye ederım.

canım 1 ay önceden başlaman yeterli olur. 14 mayısta regl olacaksın sorun yok, zaten 30 mayısta bile olsan yine koruma sağlar merak etme

doğum kontrol haplarını iyice araştırın.ben tam 15 kilo aldım.kilo yapanları var.doktor kurbanı olmayın.hormonal olarak alınan kilolarda kolay verilmiyor.dikkat edin..

kızlar birşey sormak istiyorum ???

1 yıl dolunca 1 ay ara ver demişti doktorum. bende 1 ay ara verdim ama ne zaman kullanmaya başlayacağım,adet dönemimi bekliyorum tekrar başlamak için...yani kafam karıştı... adet dönemimi bekliyorum ama 1 ayı da geçti hapı bırakalı ?? deneyimleri olanlar paylaşabilir mi acaba? :26:

bunuda ilk kez duydum, bana doktorum söylememişti

kızlar yazz 24+4 kullanıyorum pembe haplar bitince 4 tane beyaz hap içilecek.ne zaman regl olunuyor ilk defa bu ay kullanmaya başladımdaa...

aslında ben de bunu merak ediyorum acaba ara vermek gerekir mi, benim de 1 yıl dolmak üzere. ama doktor 1 ay ara ver dediyse illaki 30 gün olarak dememiştir, belki 25 olur 35 olur vs. regl olduğun ilk gün tekrar ilaca başlaman gerekir

hmmm anladım canım.. doktor bana 1 yılın dolunca 1 ay ara ver demişti..1 ayım geçti ama regl olmayı bekliyorum,çünki regl olmadan ilaca başlarsam kasıklarımda müthiş bi sancı oluyor. ama regl nin ilk günü mü başlamalıyım ???:97:

evet canım ilk gün başlaman gerekiyor, arada başlasan koruma sağlamıyormuş

Merhaba benim tecrübelilere bir sorum olacak.
2 ay önce dkh na başladım ve pzar gecesi son hapımı içmiş olmam gerekti içmedim unuttum yani.

Hapın 16. tabletini 14 saat sonra unuttuğumu fark edip içtim. 21. yani son tabletini 7 saat sonra fark edip içtim. Son hap diye yeni kutuya başladım ve 3 gün sonra adet oldum. Yani bugün adet oldum.

Hafta sonu da düğünüm olacak. Hapın koruma etkinliği azalmış olabilir mi? Benim gibi hapı içmeyi unutmuş olan tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Teşekkkürler

cnm 2 aydır kullandıgın ıcın korumaya devam edıcktır. ılk ayın olsaydı bıras rısklı derdım ama 2 kutu kullandıgın ıcın korumaya devam eder korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…