Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
cnm hamile kalan benim bildiğim yok. ilacı doğru kullanıldığı taktirde. ancak bazen adet olmayabilirsin. içini rahatlatmak istiyorsan gidip test yaptır cnm.

Bugün 3.gün bakalım 1 hafta olmazsam test yaparım zaten.Teşekkür ederim.

Kızlar bende kullanıyorum bu hapı adet olamıyorum o yüzden . Ama unuttum sadece sabah içmeyi. Sabah akşam içiyorum ve toplm 12 tane sabah unttum akşam içmeye devam ediyimmi sizce. Bi Fikri olan varmı?

Yasmin kullanmaya başladım 1 hafta oldu. Zaten yüzümde sivilce vardı, ama bir iki taneydi. Şİmdi korkunç bir haldeyim. En az 10 tane, üstelik de çok acıyorlar. orta yaşın üstüyüm artık, ergenlikte çekmediğim sıkıntıyı bu yaşta çekiyorum ya!

Yasmin'le ilgisi olduğunu düşünüyorum bu sivilcelerin. Daha önce bunu yaşayan var mı? Geçer mi? Başka markaya mı gerçmek gerek?

merhaba herkese

ben yazz 24 kullanıyordum 1 bucuk senedır. bır bucuk ay once bırakıp baska bır yonteme gectık korunmak ıcın. fakat bıraktıktan sonrakı ılk ay adet olamadım 15 gun kadar gecıktım. genel olarak ilac kullanıp bırakan arkadaslar sızde boyle bır durum oldu mu? gecıkme veya genel adet duzensızlıgı gıbı

Arkadaşlar ben bu Yasmin'i yarım bıraksam noolur???

insan 10 günde 3 kilo alır mı yaaa!!! üstelik yüzüm sivilceden görünmez hale geldi!

Merhaba kızlar. Kusurabakmayın sorumun cevabı daha önce verildiyse göremedim ama merak ediyorum çok. Bende eczacının tavsiyesi üzerine yazz24+4 aldım ama daha başlamadım. Alırkende sormak aklıma gelmedi hiç panik mi oldum utandım mınedense artık :) Şimdi biz bu ilacı reglinin 1.ve 5. günleri arasında alıyoruz peki mesela 3. gün başladım diyelim kesiliyor mu regli o gün? Çünkü bildiğim kadarıyla hapı kullanırken regli olunmuyor. Bir de ilacı kullanırken abartmadan tabi alkol ve sigara tüketmenin zararı var mı? Şimdiden teşekkür ederim sizlere.

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak.10 nisan da evleniyorum ve geçen hafta nikah işlemlerinde kan aldırmak için ana çocuk sağlığına gittik. kan alımından sonra bizi doğum kontrol yöntemleriyle ilgili bilgilendirmek için başka bir odaya aldılar ve bayan doktor çok güzel bir şekilde anlattı. doğum kontrol hapını 1-2 ay kullanmanın bizim için daha iyi olabileceğini söyledi.düğün stresiyle aynı zamanda bir de hamilelik stresi yaşamamamız açısından.Fakat burda okuduğum kadarıyla herkes 1 ya da 2 ay öncesinden hapa başlanılması gerektiğini yazmış. dr hanım bana son adetimde başlamanın yeterli olacağını söyledi ve son adetimde düğünden 1 hafta önce. ben de bunun üzerine 'ama arkadaşlarım hep 1 ay önceden başladılar bu hapa ben de bu şekilde olduğnu biliyordum' dedim. kendiside en doğru bilginin orda olduğnu ve düğüne 3 günde kalsa yine koruyacağını söyledi.
Biraz uzun anlattım ama benim için çok önemli çünkü daha nasıl koruncağımızı netleştiremedik. bu şekilde hapa başlayanlar var mı? teşekkürler şimdiden

slm arkadaşlar,
bende 1 hafta önce yasmin adlı ilacı kullanmaya başladım,ama hergün başağrısı çekiyorum,yan etkilerinde de okumuştum ama böyle hergün agrıması sizce normalmidir yoksa bırakmalımıyım yasmini? bide ben nedense güvenemiyorum hala hamile kalabilirim riskiyle çekingen yaklaşıyorum... kullanan varmı aranızda 1 hafta kullanmakla etkisini gösterirmi???

QUOTE=why_be;17728222]bu hapların yaptığı isteksizlik zamanla geçiyo mu?[/QUOTE]
haplar isteksizlikmi yapıyomuş??? çok şaşırdım bende bende mi sorun var diodum:2:

canım , bana ana çocuk sağlığındaki dr 3 gün önce bile başlasan koruma gösterir dedi. en güvenli en doğru bilgi de bizde dedi.

bence 3 gün ya da 1 hafta önceden başlamanız riskli olur, ilk kutu bitince koruma başlıyor diye biliyorum. ben de düğünümden 1 ay önce başlamıştım. bence siz de erkenden başlayın

sivilcelere iyi gelen hangisi bn microgynon kullanmaya yeni başladım. microgynon kullanıp sivilcesi gecen var mı acaba

Kızlar acil sormam lazım.Ben diane35 kullanıcısıym fakat 1 ay ara vermiştim şimdi yeniden başlıyorum ama ara verdiğim ayda da cipralex isimli bi ilaç kullanmaya başlamam gerekti ikisi birbirini etkiler mi ? ikisini de kullanmam gerekiyor ama dr a da sormayı unuttum diane35 e başlamacağımı düşünerek.Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

mrb arkadaslar bnde diane-35 ilacını kullanıorum 10 ay oldu burdakı yazıalrı okudukcaa bı tuhaf oldum cunku bnde kılo yapmaya basladı şişkınlık var bn hastanede calısıorum bakalım yarn doktoruma sorucam ne dıck merk edıorum. Gecen ay dktora muayene oldugumda iibır ılac dedı hem koruyo hemde adet duznlıo dedı ama kılosuda cabası oluo bnm ıcınnn

Arkadaşlar nikah işlemleri sırasında sağlık raporundan sonra doktor bilgi verdi son 1 ay kala adetinde gel hapa başlayalım dedi fakat eve gelince tarih hesabı yaptım adetimde başlayınca büyük ihtimalle adetim düğün tarihime denk gelecek bu hapa illa adet döneminde mi başlamak gerekiyor bilen var mı acaba?????

Evet, mümkünse ilk günü, olmadı sonraki birkaç gün içinde başlaman gerekiyor.

hesabıma göre adet bitiminden 3 gün sonra falan kullanmaya başlarsam düğünde 2 kutuya başlamış olcam düğünde adet olmak istemiyorum ne yapcam hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…