- 3 Aralık 2010
- 3.422
- 2
eğer düğün gününe denk geliyorsa regliniz diğer kutuya ara vermeden devam edip ne zaman hasta olmak istiyorsanız bir kaç gün önce bırakmanız yeterli..şahsen ben öyle yapmıştımyoksa tam düğün günüme geliyordu
O Şekilde oluyorsa eğer öyle almak en mantıklısı galiba düğün stresi yetmiyo gibi bide bunla karıştı kafam
merhaba;
ben de pko nedeniyle gynelle dk hapı kullanıyorum.reglim düğün tarihine gelecek diye şimdiden önlem almak istedim ve ara vermeden 2.kutuya geçtim.cuma günü falan bırakıcam hapı.peki tekrar ne zaman kullanmaya başlayacağım???orayı bir türlü anlamadım.sonuçta elimde yarım kalmış bir kutu olacak.yeni kutu alıp ona devam etmeyi düşünüyorum öbür türlü karıştırırım çünkü günleri
bu konuda bilgi verir misiniz??regl olunca 2.günü başlayıp yine 21 gün kullanacak mıyım?
selam kizlar, bendede adet duzensizligi var hormonlarim yumurtaliklarim temizmis ama adetlerimin duzenlenmesi icin yazz isimli hapi verdin kullananlarin yorumu cok fena adetler hep uzun surmus genel olarak, 1 ay adet olanlar bile var( benim reglim yeni bittigi icin tekrar adet olunca baslicam ama korkuyorum kilo falan yapmiyomus anladigim kadari ile peki baska hangi yan etkileri var biliyo musunuz?
selam kizlar, bendede adet duzensizligi var hormonlarim yumurtaliklarim temizmis ama adetlerimin duzenlenmesi icin yazz isimli hapi verdin kullananlarin yorumu cok fena adetler hep uzun surmus genel olarak, 1 ay adet olanlar bile var( benim reglim yeni bittigi icin tekrar adet olunca baslicam ama korkuyorum kilo falan yapmiyomus anladigim kadari ile peki baska hangi yan etkileri var biliyo musunuz?
canım ben kullandım 1 sene kadar. ben kontrol için kullanıyordum ama 2 ay oluyor bırakalı. oncelikle cildimi cok pürüzsüz yapmıstı zaten bazılarına sadece akne tedavii için bile veriyor doktor. ben evlendiğimde once belara adlı ılcaı kullandım. basladıgımda kılo da almaya basladım. yazz a gecince acıkcaı kılo konusunda pek bisey farketmedi. regl oncesi sendromları kesınlıkle sıfıra indiriyor yazz. yani agrılara depresyona hatta tatlı krizlerine son veriyor. ilk aydan sonra adetlerim hep 4 gun surdu ve cok cok az oluyordu. ilk ay sadece ilk haftadan sonra bir lekelenme oldu sonrası cok rahattı.
ayrıca diğer haplara gore dusuk dozlu oldugu ıcın genel yanetkılerden de cok cok azını yasıyorsun. mesela bulantı migren şişkinlik libido düşmesi veya vajinal kuruluk gibi. ama vajınal mantar enfeksiyonuna zemin hazırlıyor diger tüm oks ler gibi..
karar senin tabi.. sormak istediğin birsey olursa yardımcı olurum
merhaba bayanlar ben birşey danışmak istiyorum.hani normalde doğum kontrol haplarına adetin ilk günü veya en geç 5.gününe kadar alınmaya başlanıyor ya,adetten bir buçuk hafta kadar sonra başlasak olur mu eğer başlayabiliyorsak iki hafta sonraya koruyuculuğu başlar mı?
çünkü ilk sayfada bir bilgi gördüm,bazı doğum kontrol haplarını korunmasız ilişki sonrası 2tane alıp 12 saat sonra 2 tane daha alınınca gebeliği %98 önler diyordu.ertesi gün hapı gibi yani...
eşimle şimdi uzaktayız iki hafta sonra bir araya gelicez hep benim korunmamdan yanaydı ama bu ay doğum konrol hapına başlamadım.adetim biteli bir-bir buçuk hafta kadar oluyor.başlasam olur mu,koruyuculuk sağlar mı ne dersiniz?
merhaba bayanlar ben birşey danışmak istiyorum.hani normalde doğum kontrol haplarına adetin ilk günü veya en geç 5.gününe kadar alınmaya başlanıyor ya,adetten bir buçuk hafta kadar sonra başlasak olur mu eğer başlayabiliyorsak iki hafta sonraya koruyuculuğu başlar mı?
çünkü ilk sayfada bir bilgi gördüm,bazı doğum kontrol haplarını korunmasız ilişki sonrası 2tane alıp 12 saat sonra 2 tane daha alınınca gebeliği %98 önler diyordu.ertesi gün hapı gibi yani...
eşimle şimdi uzaktayız iki hafta sonra bir araya gelicez hep benim korunmamdan yanaydı ama bu ay doğum konrol hapına başlamadım.adetim biteli bir-bir buçuk hafta kadar oluyor.başlasam olur mu,koruyuculuk sağlar mı ne dersiniz?
Hanımlar iyi akşamlar.
yasmin doğum kontrol hapı ile ilgili tecrübesi olan hanımlardan ricam yaşamış oldukları yan etkiler neler beni bilgilendirebilirler mi? zahmet olmazsa detaylı anlatırmısınız 11 yıllık evliyim halk arasında ki tabirle eşim korunuyor çünkü;2 kez ria kullandım vucudum red etti kesilmeyen kanamalarım oldu,kondom'a yani üretildiği maddeye alerjim var yara yapıyor,evliliğimin ilk ayında hap denedim o zamanlar yasmin yoktu yan etkiler maaf etti bıraktık.Sonuç itibarı ile zaman içinde adetimde düzensizlikler oluşmaya başladı 2006 yılında pko'dan ameliyat oldum geçtiğimiz 1 yıldır tekrar düzensizliklerim olmaya başladı,dr gidiyorum kist görüyor ameliyat çözüm değil resmen bünyem kist yapıyormuş tek çare doğum kontrol hapı şu an için ama ben korkuyorum. kilo almaktan, tüylenmekten, sivilceden,migrenden..
zayıf değilim zaten kilo vermeye göbeğimi gidermeye uğraşıyorum 2 doğumdan sonra göbeğim pert oldu çözümler bulmaya uğraşıyorum.uzun oldu sanırım ama ne istedğimi net anlatmaya uğraştım umarım sıkmamışımdır şimdiden cevaplarınız için teşekkürler....
yan etkileri kişiden kişiye değişiyor kimisini olumsuz kimisini olumlu etkiliyor. ben 11 aydır kullanıyorum ilk aydan beri 1 tane bile sivilce kalmadı kilo falan da yapmadı. ancak kullanıp etkilerini görmeniz gerekiyor
teşekkür ederim canım,bu ayda bitti ve ben hala regl olamadımyarında olmazsam farlutal kullanacağım ve adet olduğum gün başlayacağım YASMİNE bakalım kullanmadan anlayamayacağım haklısın..
şimdi başlarsanız hormon dengeniz bozulur hiçbir işe yaramaz. ayrıca dediğinize göre 24 satte 4 tane alınca koruma başlıyormuş ama ben hiç öyle bir şey duymadım sakıncalı olabilceğini düşünüyorum
bir cok hap aldıgın ilk gunde korumaya baslar. fakat buna guvenip korunmasız davranmamak gerekir. cunku 100% degildir ilk aldıgın gunlerde. iki hafta da uzun bir zaman degil. hap kullanacaksan mutlaka ikincil bir yontem daha kullanmalısın. ertesi gun hapları bır cok uzman tarafından tavsiye edilmez cunku butun dengeni bozar, duzensız yumurta atımı olabılır. dolayısıyla yuksek doz oks alımı da aynı etkıye sebep olur.
bir hekime basvur istersen fakat iki hadta sonra cok buyuk olasılıkla ilişkiye girmende sakınca olmayacaktır.