Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Birşey sorucam dogum kontrol hapını adet kanaması bıttıkten 7 gün sonra basladık ve 7 gun içip ilişkiye girdik.Hapların koruma durumu nedir???:emir_bebek:

canım bu bilgiyi sana kim vermişse yanlış vermiş mesela ben yasmin kullanıyorum adetinin ilk günü başlıyosun hapa kutu bitince 7 gün ara veriyosun 8. gün yeni kutuya başlıyosun. ve bu 7 günlük arada mutlaka korunuyosun. zaten kutu bitince 4 veya 5. günü adet oluyosun.bide hangi hapı kullandığını yazarmısın tatlım.opuyorumnanaktan

merhaba ben doğum kontrol haplarıyla ilgili birşey daha sorucam bilmiyorumkismile
şimdi ben bundan önceki ay hapı birkaç tane eksik kullanmıştım,neyse bıraktıktan 7 gün sonra tekrar başladım fakat tekrar yazdırmayı unuttuğumuz için ve haftasonuna denk geldiği için, 3gün boyunca o önceki kalan haplarla idare ettim,bugün yeni kutuyu yazdırabildim. e tabi o içtiklerimi de kalan haplar oldukları için gelişigüzel sırayla içtim. şimdi ben bir kaç gündür çokk asabiyim, kafam küt küt atıyor artık sinirlenmekten...3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum böyle birşey olmadı,acaba gelişigüzel sırayla hap almanın etkisi olabilir mi?yani sonuçta kutusunda bir ok yönü var o sırayı takip etmemiz söyleniyor. tamam günleri karıştırmamamız için konulmuş ama sonuçta üzerinde 3ptesi 3salı 3çarş..vs var.istesek herhanhi bi salıdan veya çarşambadan içebiliriz ama ok yönünü takiben dediği için aklıma takıldı. ben bir kaç gündür fazla anormalim, acaba hapı böyle rastgele almamdan olabilir mi:2:

Son düzenleme:
selam kızlar , aranıza yeni katıldım :KK3:

7 aydır yasmin kullanıyorum ama haftaya yurtdışına gitcem bir yıllığına okumaya. gitmeden burdan alsam diyorum bir kaç kutu ama fazla tutuyor, doktordan rica etsem yazar mı ki :S

kızlar çıldırcam kafayı yiyeceğim hapı düzenli olarak 3 aydır kullanıyorum fakat 1 haftadır göğüslerimde şişlik adet olucakmışım gibi his var ve dün hapım bitti 7 günlük araya girdim adetimi bekliyorum ama daha önce hiç böyle olmamıştım geçen hafta hamilelik testi yaptım bişey çıkmadı offf ne olur bişeyler söyleyin en son geçen ay 7 günlük arada ilişkiye girdik hap korumuşmudur ?

Slm kızlar
ben yazz 24+4 hapı kullanıyordum evlenemden önce doktora gittim ve onu önermişti nisan ayından forumda da paylasmıstım 4 kutuda yan etkiler kendini göstemeye basladı su an acil olarak hapı bıraktım bende yarattıgı yan etkilerden en önemlsiii uzun süren adet kanamaları ara kanamalar kahverengi akıntılar su an bile kanamam var adet dönemim deilken bile ilk 3 kutuda hersey normaldi ama 4.kutuda hayatımı karattı diyebilirm.en önemlisi kanama olması ve c.tessi günü doktorumla görüşerek kanamam arttıgı için hapı bıraktım.doktor ilk önce kutum bitene kadar kullanmamı önerdi kanamayı durdurmak için estrofem ilaç kullanıcaktım fakat artık kullanmıyorum 2 gündür.yan etkisi kişiden kişiye değişebiliyo tabi artı göğüs hassasiyeti de oldu.en az yan etkili bir ilaç olabilir ama bence kesinlikle öyle değil.en iyisi hap kullanmamak doktorum ginera adlı hap yazdı adetimin 1.günü baslamam için ama psikolij olarak o adar etkilendirm ki hap kullanmam kararı aldım her günn aglamakk baska bir dert umarım bir an önce sağlıgıma kavusurum ben kısacası yazz 24+4 hapıı kesinlikle önermiyorummm bana uymadııı:KK43:((

kızlarr ben asırı adet ağrısı için doktora gittim bi iki tahlil sonucuma göre bana gynelle goğum kontrol hapını verdi ilk başlarda kullanmak istemedim ama annemin ısrarı ile kullanmaya başladım. detim bittikten hemen sonra başlıyordum ve 21 gün boyunca kullanıyordum ve hapım bitiyodu daha sonra 7 gün süre içindede hasta oluyodum bu ay bu şekilde kullandım acayip ii geldi hiç ağrım olmadı.. doktora giitim tekrr kullan gel demişti çünkü 6 ay daha kullanmamı sınra bana bi tahlil yapıcanı söyledi yalnız ben merak ediyorum bu hapın bi yan etkisi var mı? en araştırdım biraz ama pek yok.. daa ben gögüslerde şişlik, şişmanlık, tüylenme falan onu merak ediyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim 6 ay daha kullanıcam kilo almaktan ve gögüslerimde şişlik olmasından korkuyorumm bilmiyorumkismile.... bu arada 16 yaşındayım...
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

bu arada bide internetten yan etkiler hakkında şunları buldum ama kullanmış birisindeki yan etkileride öğrenmek istiyorum :

Yan Etkileri

Çok seyrek olarak baş ağrıları, mide şikayetleri, bulantı, göğüslerde gerginlik hissi, vücut ağırlığının ve cinsel dürtünün etkilenmesi ya da depresif durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle duyarlı kadınlarda, uzun süreli uygulamalarda yüzde kloazma tarzında kahverengi lekeler oluşabilir. Bu tür kadınların uzun güneş banyolarından sakınmaları gerekir. Tek tük olgularda kontakt lenslere karşı bir tahammülsüzlük belirtileri gözlenir

Merhaba kızlar,
benim 2 buçuk yaşına girmek üzere oolan bir oğlum var.7-8 ay önce tekrar diane35 kullanmaya başladım.6 ay bitince 1 ay ara verdim.geçen ay tekrar başladım ve o başladığım kutunun son haftasında hapın bitmesine birkaç tane kala 1 hapı içmeyi unuttum.ondan önceki 1 hafta içinde 1 kere daha unutmuştum.ertesi gün 2 tane içtim (buarada ilişki de oldu )ama prospektüste böyle bir durumda kutu biterbitmez ara vermeden yeni kutuya başlanıp,1 haftada ek bir korunma yöntemi kullanılması gerektiği yazıyodu.ben bunu yapmadım,7 günlük aradan sonra yeni pakete başladım,ilk gün içtim,2. gün yine unuttum kafamçokkarıştı sonra yine normal düzende içmeye devam ettim,13 tane hap var devam etmem gereken.ama kafam çok karışık şimdi,eğer hamile kalma durumu olursa bu yumurtlama döneminde olması gerekir değil mi? yani hapı düzenli içmediğim için koruyuculuk azaldıysa önümüzde ki birkaç gün içinde gebelik başlar ? yumurtlama günü aşağı yukarı o tarihlerde olduğu için ? ben şimdi bu haplara devam etsem bir dert,etmesem ayrı bir dert ? hamile kalma riskini bile bile hap içmeye devam edilir mi ? napayım ben yaaa mafoldumben .oğlumdan önce 5 sene hapla korundum ,hiç bu kadar vurdumduymaz olmamıştım,hep gününde almıştım :KK43:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende polikistik over sendromu olduğu için doktor verdi ilk bir ay kullan kontrole gel hapın işe yarayıp yaramadığına bakalım dedi bir ay sonra doktora gittiğimde değerlerim düşmüştü yani hap işe yaramıştı iki ay kadar daha dewam et iki ay sonra tekrar gel dedi acaba ilacı bıraktıktan sonra tekrar hormonlarım bozulabilir mi hastalık tekrar eder mi bilgisi olan arkadaşım yazarsa çok sevinirim

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katıldım bu haplardan kullanmayı düşünüyorum ama doktora görünmeden kullansam bi sorun olur mu acaba diye soracaktım öyle kullanan var mı aranızda acaba yardımca olursanız çok sevinirim:eek:

benimde düğünüm var 10 ekimde..
doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum doktora gitmek için geç mi kaldım acaba?
ayrıca kullanırsam şayet regl gününü mü beklemem gerekiyor?

benimde düğünüm var 10 ekimde..
doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum doktora gitmek için geç mi kaldım acaba?
ayrıca kullanırsam şayet regl gününü mü beklemem gerekiyor?

hastalığının beşinci günü başlaman gerekiyo bildiğim kadarıylaa

kızlar ben doğum kontrol hapımın 1 haftalık ara donemındeyım bu sırada eşimle ilişkiye girdik acaba hamilelik oluşabilir mi?? açıkcası olursa da bizim için süpriz olmaz hatta çok da iyi olur ama bilemiyorum koruyucuğulu ne kadar sürer ki bu hapların???

kızlar ben doğum kontrol hapımın 1 haftalık ara donemındeyım bu sırada eşimle ilişkiye girdik acaba hamilelik oluşabilir mi?? açıkcası olursa da bizim için süpriz olmaz hatta çok da iyi olur ama bilemiyorum koruyucuğulu ne kadar sürer ki bu hapların???

eger yumurtlama dönemindeysen evet gebelik oluşabilir en son ne zaman hasta oldun. eğer olmadın ve hasta olmana sayılı gnler kala ilişkiye grdysen evet yine gebelik oluşabilir. ama yumurtan döllenmemisse ki onu allahtan başkası bilemez gebeliğin gerçekleşmez. koruyuculuğu hergün aynı saatte kullandığına göre 24 saat ama sen bırakmıssın kullunmayı yani ara vermissin o zamn hapın sana bi etkisi olmaz...
bu arada bebişş olursa sağklıklı olması dileklerimle opuyorumnanaktan
umarım yardımcı olmuşumdur a.s.

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni katıldım bu haplardan kullanmayı düşünüyorum ama doktora görünmeden kullansam bi sorun olur mu acaba diye soracaktım öyle kullanan var mı aranızda acaba yardımca olursanız çok sevinirim:eek:

canım bnce doktora görünmeden kullanma derim bn hemşirelik okuyorum az da olsa bi iki bişey biliyorum güven bana ve kullanmadan önce doktoruna danış bişey kaybetmezsin zaten çünkü o hapı doktorların yazmasını daha doğru buluyorum çeşit çeşit D.K.hapları var sana hangisinin ii gelicene doktor karar versin derim canımm
kndimden örnerk veriyim bn aşırı adet agrısı için doğm kontrol verdi yakın bi arkadaşıma farklı bi doğum kontrol verdi
sevgilerimleee a.s.

merhaba arkadaşlar bende polikistik over sendromu olduğu için doktor verdi ilk bir ay kullan kontrole gel hapın işe yarayıp yaramadığına bakalım dedi bir ay sonra doktora gittiğimde değerlerim düşmüştü yani hap işe yaramıştı iki ay kadar daha dewam et iki ay sonra tekrar gel dedi acaba ilacı bıraktıktan sonra tekrar hormonlarım bozulabilir mi hastalık tekrar eder mi bilgisi olan arkadaşım yazarsa çok sevinirim

canım doğum kontrol hapları meme kanseri riskini ne bilim sende olduğu tür kistleri polikistik over olsun çikolata kisti olsun vs. kistlerini azaltıcı etkisi var doktor bunu sana o yüzden vermiş olmalı demekki alınmasını gerektirmiyo ilaçla tedavi adip kistin durumunu gözlemliycek..sen kullanmaya devam et sakın bırakma. tekrarlayıp tekrarlamıyca her bünyeye göre değişir o konuda bi fikrim yok yanniz kötü huylu olduğunu zannetmiyorum..
geçmiş olsun bu arada umarım tekrarlamaz :) bayanssulusmile

hamile kalmazsın korkma. doğum kontrol hapı spremleri öldürmüyor. hormonları yavaşlatarak hamile kalmayı engelliyor. hiiiiç korkma yani

canım bu bilgiyi sana kim vermişse yanlış vermiş mesela ben yasmin kullanıyorum adetinin ilk günü başlıyosun hapa kutu bitince 7 gün ara veriyosun 8. gün yeni kutuya başlıyosun. ve bu 7 günlük arada mutlaka korunuyosun. zaten kutu bitince 4 veya 5. günü adet oluyosun.bide hangi hapı kullandığını yazarmısın tatlım.opuyorumnanaktan

ilk kullanıma başlama evet adetin ilk günü başlanıyor ama ara verilen 7 günde mutlaka korunuyorsunu ilk defa duyuyorum 6sene kullandım hiç o dönmede korunmadım. bence sen ya yanlış biliyorsun yada yanlış aktardın bildiğini

X