Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bişey sorucam hapa adetinin ilk günü başlayınca adetin kesiliyomu bende başlıcam hapada son günümü başliyim ilk günümü ben bide 7 gün ara vermeden devam edicem düğünüme denk geliyoda o yüzden

canım reglın kesilmiyor

Bir şey soracağım arkadaşlar.
Düğün öncesi doğum kontrol hapı için doktora gittiğinizde,nasıl muayene ediyor sizi?
Sadece sorular mı soruyor?
Yani ne tarz sorular?

adetinin birinci gününden itibaren başlayıp devam ediyorsun,kullanmaya başladığından itibaren koruyuculuğu başlar....

kızlar yasmin içiyorum 1,5 haftadır ama inanılmaz bana cinsel isteksizlik yaptı bide kuruluk yaptı neyapsam ki bıraksammı yoksa başka bi hapa mı geçsem nisanın 17 evlenyrm sizce kuruluk ilk gece çok mu kötü olur

merhaba ben de diane 35 kullanmaya başladım yumurtalık over kistim var ve bilmek istediğim şey bu hap ne kadar güvenlidir kontrol yöntemi olarak? yani tedavi için bu hapı kullanırken ektra bir korunma yöntemi kullanmamıza gerek var mıdır? eyvahedigeldismile

merhaba arkadaslar bende bugun doktora gittim bana da yazz isimili doğum kontrol hapı verdi benimde yaklasık 40 gün sonra düğünüm var düğün öncesi bilgilenmek istedim iyi de oldu muane oldum ben ultrosonla doktor rahmime ve yumurtalıklarıma baktı ondan sonra yazz isimli ilacı verdi doktoroumun dediğine göre su an piyasada olan en az yan etkili hapmış adetimin 1.günü itibariye baslıcam bakalım

Arkadaşlar ben de bugün doktora gittim,1,5 ay sonra düğünüm var.Doktor GYNELLE isimli biz doğum kontrol ilacı yazdı.Bu ilacı kullanan var mı acaba?

Kizzlar,

merhabalar..ben yeniyim...benimde ilgimi ceken bu konuyu okuyunca sizinle paylasimda bulunmak istedim...

demek istediklerim:

hangi hap olursa olsun, hepsinin etkisi/korumasi hemen hemen aynidir...yani su hap mi iyi yoksa bu mu daha iyi diye birsey yok :KK66:

her kadin baskadir..kiminde gögüs agrisi olur, kiminde hicbirsey olmaz..kimi kilo alir, kimi kilo verir..ki sunu da demeliyim ki..aldiginiz kilo degil su'dur..vücudunuzda ödemler olusur..
doktorunuza gidip hapinizi degistrebilirsiniz...
ben elhamdulillah ne kilo aldim, ne de verdim...ilk günler basim cok agridi, ama gecti :)
ilk aldigim zaman adetim 14 gün sürdü..korkmustum...ama hepsi gecti...simdi sadece 6 gün sürüyor..vücudun alisma döneminden dolayi olusmustu..

ben gecen hafta rahatsizlandim ve antibiyotik kullanmam gerekti..6 gün boyunca..6 gün dikkat ettik esimle..
pazartesi o malum sey oldu :kedi:
ve internette okuduguma göre antibiyotik vücuddan 7 gün sonra cikiyormus.. su an cok korkuyorum..
dün doktora gittim ve hap yazdirdim...almancasi unofem..yani cinsellige girdikten 72 saat icinde bu hapi alirsan/ ve hap ise yararsa gebeligi engelliyor..ohaoldumsmile
su an bekliyorum..umarim hamile kalmamisimdir...daha 6 haftalik evliyim..dualarinizi eksik etmeyin...

saglicakla kalin..opuyorumnanaktan

doğum yapalı 10 ay olcak 15 gun önce mironova adlı doğum kontrol hapına başladım doktorumun önerisiyle başladıktan 2 gun sonra tansiyonum düşmeye başladı baş önmesi yasıyorum inanılmaz derece miğde bulantım var vede 2 gündür geçmişti ama bugun geceden beri miğde bulantısından ölüyorum bişe yiyemiyorumm ilaç bu kadar yaparmı yhaaa doktoruma sordum yan etkisi en az olanı verdim dedi ne yapcam bilmiyorum yarın bi daha doktora gitsemmi diye düşünüyorum bu bulantıya dayanamıyorummmafoldumben

arkadaşlar dogum kontrol hapı ile hami
le kalınırmı ben bıtırelı 2o gün oldu hala adet olamadım acaba hamilemiyim simdiye kadar böle bır sorun olmadı dr gitmek istemiyorum beklesemmi biraz daha sizce?

kızlar düğünüm 26 haziranda...yeni bitti hastalığım..Mayısın 7 si gibi bi hasta olcam sonra haziranın başı ve sonra düğün günü tahminen.Ne zaman doktora gitsem yeterli olur 7 mayısta başlasam ilk adet günümde yeterli demi..

bundan 1 sene öncesinde yasmin içerek başladım doğum kontrol hapına 2 kutu bitirdim 3.de yarım bıraktım çünkü akıntılarım iyice kyu renkli geliyordu bildiğiniz çamur gibi yazz başladım 8 aydır kullanıyorum fakat bu süre zarfında vajende kuruluk ve isteksizik yapmaya başladı canım acıdığından dolayı böyle bir problemle karşılaşan oldumu?ve neler uyguladı?

ben iki sene önce valette kullanıyordum resmen kabus etkisi yaptı bende.

canavar olu verdim o hap sayesinde etrafımdakiler bile şaşırmıştı bana ne oldu diye göğüslerim ağrıyordu sütyen takamıyordum dokundugum an ağrıyordular insanlara bağırırdım sebepsiz paso ağlardım valla saymakla bitmez bu hapın bana yaptıkları.

30 mayısta düğünüm var 5 gün önce yazz 24+4 doğum kontrol hapını kullanmaya başladım.Şimdiye kadar bir problem olmadı.Sanki işe yaramıyomuş gibi hissediyorum :KK43:

Arkadaşlar bir sorum var, yardımcı olabilirseniz ne kadar sevinirim anlatam..7 Aaydır yazz24+4 kullanıyordum 3 gün önce bıraktım.Hapı bıraktığınızda neler oldu, regliniz kesildi mi , yoksa devam mı etti,böyle birden bırakmamak mı gerekirdi..Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok faydası olacak.

size bişi sorcam doktorun verdiği doğum kontrol hapına bugün başlayacağım ve 2.kutuya da haziran ayında başlayacağım ama düğünümden 3 gün önce bitecek ve düğün günü tahminen hasta olacağım.Reglimi geciktirmek için 10 tane falan fazla içmeyi düşünüyorum çünkü içtiğimiz sürece hasta olmuyormuşuzböylece regl günümü 10 gün geciktireceğim. Peki bu koruma açısından bi sorun yaşatır mı?kaza olsun istemiyorum da..bu konuda bilgisi olan var mı?

Doktorum bana yazz+24 bu ilacı tavsiye etti hemde adet düzensizliğim konusunda bana yardımcı olucağını söyledi,
ama tam anlamıyla korumaya 1 paket ilacı içtikten sonra yani 1 ay sonra tam anlamıyla koruma sağlıcakmış.
Ben bu durumu anlamadım. Benim bildiğim en geç 1 hafta içinde korunma başlanmaz mı ?

X