Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar doğum kontrol hapında üçüncü kutuyu bitirdim.bu aylarda yedi gün ara verirken sanırım ben altı gün verdim.mesla son hapı pazartesi alınca diğer kutuyada bi sonraki pazartesi başlıyordum bu altı gün mü etmiş oluyor.yanlış kullandı isem şuan ne yapmalıyım dün akşam üçüncü kutunun son hapını aldım.4 e ne zaman başlamalıyım?

cimy canım ilaca bende yeni başladım doktorum adetin ilk günü al 21 gün hiç hap bitince yedi gün ara ver sonra tekrar başla dedi

bişey sorucam hapa adetinin ilk günü başlayınca adetin kesiliyomu bende başlıcam hapada son günümü başliyim ilk günümü ben bide 7 gün ara vermeden devam edicem düğünüme denk geliyoda o yüzden

ben ilk günü başladım yani doktor öyle söyledi.adetim kesilmedi ama normalde altı gün sürerdi ilk kullanımda 4 gün sürdü.snrakide 3 gün sürdü azalma oldu yani.ara vermeme işini bilemiyorum daha önce duymamıştım.

arkadaşlar ben 2 aydı hap kullanıyorum bu 3.cü ayım..
sizlere sorum hani 21 gün hap kullanıp 7 gün ara verip tekrar başlıyoruz ya..7.ci günmü ilk hapı yutuyoruz yoksa 8.ci gün mü...?
benim hapım salı gün bitti..yeni kutuya gelecek salı mı başlayacağım yoksa çarşamba günümü?? kafam karıştı...yardım edin...
2 aydır hep 7.ci günün akşamı aldım hapı doğrumu yaptım acaba?

a.s.
7 gün biticek 8. gün başlıcaksın canm hapa.. 8. gün hergün aldığın saatte devam ediceksin..

ben çarşamba bitirdiysem çarşamba günü başlıyorum
5. kutuya başlıcam

8. gün başlayacaksın canım.
ben çarşamba bitirdiysem çarşamba günü başlıyorum
5. kutuya başlıcam
çarşamba bittiyse perşembe başlayacaksın. yoksa 6 gün ara vermiş oluyorsun.

merhaba kızlar bende yazz kullanıyorum birinci kutunun bitmesine 2 hap kaldı yanlız hapı kullanmaya başladım 1 hafta kadar sonra midem bulanmaya başladı sabahları bulanıyor sanki hamile kadınlar gibi öğürüyorsunuz dişlerimi bile zor fırçaladım 2 hafta sürdü şimdi bişi yok ama göğüslerim sertleşti sanki silikon var dimdik oldu bu güzel bir durum bacaklarımdaki tüğler azalmış gibi hissediyorum genital bölgede aynı şekilde bence bu hapın bu özelliği de var bu durumla başka karşılaşan varsa yazarmı acaba

kızlar ben çikolata kisti ameliyatı oldum yazz a başladım bugün. 9.günüm ve çok bulantım oluyor :'( 4 gündür emadur alıyorum şimdi de aldım dayanamayıp yoksa çıkartacaktım acaba zamanla geçer mi of (
bi de bnm bağışıklık sistemim zayıf olduu için serum yiyene kdr kusmalarım devam ediyor ,hastanelik oluyorum.vücudum toparlayamıormş yani

arkadaşlar temmuzda evlenicem ve hapla korunmak istiyorum acaba ne kadar önce başlamalı hap kullanmaya? ve ben hapın tüylenme yaptığını duydum doğruluk payı nedir hap kullandıktan sonra tüylenme sorunu yaşayan ya da kilo alan var mı?

arkadaşım normalde doğum kontrol haplarının yan etkisi tüy dökmesidir ancak hap kullanımı bittiikten sonra kimilerinde olabiliyo sanırım.kilo konusuna gelincede kilo aldırmaz ama iştah açar, yani bi nevi
sana bağlı.sağlık ocağına gidersen aile planlama bölümünde yeterince bilgi veriyolar ne kadar önce başlaman gerektiği konusunda yanlış yönlendirmek istemem

ya peki doğum kontrol hapı kullanıpta adeti bittikten sonra kanaması devam eden var mı? yada bunun sebebini bilen var mı yada çaresini bilen

merhabalar ben 2 yıldır ginera kullanıyorum aksatmadan ama bu ay tam4 gün içeyi unuttum.bu süre içerisinde 2 kez ilişkim oldu ama şuda var artı geriçekilme yöntemiylede korunuyoruz hapa başlıycam bugece ama acaba hamile kalmışmıyım diyede korkuyorum noluuurr bana moral verin aranızda başına böle bişiy gelen varmıdır acaba

keşke hemen ertesi gün hapı kullansaydınız benim hamileliğim ilacı bıraktığım ilk 2 hafta içinde olmuştu tabi bu böyle olacak diye birşey yok bazısıda ilacı bıraktıktan çok uzun zaman sonra hamile kalabiliyor.Ama ikinci bir yönteminizde olduğuna göre endişelenmeyin bence tüm bunlara rağmen bebiş gelirsede artık onun kısmetiymiş demektir zamanı gelmiş hakkınızda hayırlısı

ya peki doğum kontrol hapı kullanıpta adeti bittikten sonra kanaması devam eden var mı? yada bunun sebebini bilen var mı yada çaresini bilen

benim başımada aynı şey gelmişti bendede ara kanamalar olmaya başlamıştı doktora gittiğimde doğum kontrol hapımı değiştirmrmiz gerektiğini söylemişti geçmiş zaman sebebini çok izah edemeyeceğim ama bazılarında uzun süre (ki ben 1,5 2 yıl gibi bir zaman kullanmıştım ) aynı ilacı kullandığında olabiliyormuş

arkadaşlar 3 aydır hap kullanıyorum...ama yaklaışık 1 haftadan beri göğüslerim şişiyor ve çok acıyor.
acaba haptanmı oluyor?? bilginiz varmı??

ben de 1.5 senedir kullanıyorum cnm arada unuttuğumda çok oldu aslında dikkat etmek lazım bende 4 kere unuttum üst üste 3 kere unuttuğum falanda oldu ilişkiyede girdim çok şükür hamile falan kalmadım ama kalan arkadşlar var bu yüzden dikkat etmek lazım bebek yapmayı düşünene kadar :hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…