Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
doğum kontrol haplarının yan etkileri muhakkakki var,yalnız bu kişiden kişiye değişiyor,X doğüm kontrol hapı .kullanan kişide, şu yahut bu yan etkiyi yaptı diye diğer kullanandada ayni etkiyi yapacak diye birşey yok yapmayabilirde yani,bende yasmin kullanıyorum doktorumun önerisiyle hiçbir yanetki yapmadı gayet memnunum,hatta adet kanamalarımda bayağı azaldı ,bende kurulukta yapmadı sorun yok yani....

arkadaşlar ben uzun süredir microgynon kullanmaktayım ve doğum kontrol açısından bir sorunum yok... kutum yeni bitti ama sanki bu hap kıllanma yapıyor... diane 35 yapmıyordu. şimdi yeni kutuya başlayacağım tarihte diane 35 alıp ilacımı değiştirmiş olsam, doğum kontrol açısından bir sorun oluşur mu?

merhaba aranıza yeni katıldım ve benim de aklımda doğum kont. hapıyla ilgili sorular var.diane 35 kullanıyorum.2.pakete geçtim bugün.yalnız ben adetimin ilk günü başlamadım hap kullanmaya.adet dönemim bitti bir hafta sonra başladım.eczacı 2 ay kullanmam gerektiğini ancak ondan sonra korumaya başlayacağını söyledi.ama nette böyle bilgi bulamadım.lütfen yardımcı olun..ek korunma yöntemleri mi kullanmalıyım 2 ay bitene kadar?

kızlar miranova kullanan varmı.birde nezaman tam olarak korumaya nezaman başlıyor.kiminiz ikinci kutuya geçince demişsiniz ama çoğu yerde adetin ilk günü kullanılmaya başlanırsa ilk tabletten itibaren ek korumaya gerek olmadığı yazıyo.ilacın prospektüsünde de öle yazıyo.kafam karıştı

canım ben aylık iğne yaptırıyordum,sağlık ocakları ücretsiz yapıyor.%100 güvenilir.bu son yaptırdığımda eczaneden almıştım iğneyi sağolsunlar bana aylık yerine 3 aylık vermişler..3aydır adet olmuyorum..yani 3 aylığı tavsiye etmem.ama aylık olan iğnede böyle bi sorunla karşılaşmadım.yani 3 aylığı değilde aylık iğneyi tavsiye ederim canım..

aylık iğneler kilo yapmıyor,iştah açmıyor,birde hapı sürekli takip etmek zorundasın,1 gün içmediğin zaman herşey bozuluyor,ama bunda öyle bi dert yok,sana sağlık ocağında her iğneni yaptırdığında diğer ay tarihini veriyor o tarihte gidip tekrar yaptırıyorsun,kafan rahat oluyor yani..

Ben iğneden korkuyorum çok. akannehir
Hapı tercih etmemin nedeni o.
Birde ülser rahatsızlığı olup da bu haplardan kullanan varmı?

slm 1 ay önce doğum kontrol hapını bıraktım ama bu ay adet oldum yani hamile değilim ne kadar süresonra hamile kalabirim sizce?

ben evlendiğim zaman başladım iki yıl aralıksız kullandım (ilacın adı yasmin). bıraktıktan 5 ay sonra hamile kaldım. zaten ilaçtan sonra ilk üç ay hamile kalman önerilmiyor. düşük tehlikesi oluyormuş.

Kızlar bu ilacı kullanırken kilo alan oldu mu ??? yan tesiri yokmu ?? :uhm: Tanıdığım biri acayip kilo almıştı sizde bunlar olmuyor mu ?

kızlar mesela son hap cuma günü bitti diyelim ben diğer kutuya yedi gün sonra yani diğer cuma başlıyorum yanlış mı yapıyorum yoksa sekizinci gün cumartesimi başlamalıyım.kafam karıştı.

kızlar mesela son hap cuma günü bitti diyelim ben diğer kutuya yedi gün sonra yani diğer cuma başlıyorum yanlış mı yapıyorum yoksa sekizinci gün cumartesimi başlamalıyım.kafam karıştı.
cumartesi başlaman lazım. cuma başlarsan 6 gün ara vermiş olursun.

arkadaşlar dün sağlık ocağından bana ''reginon'' isimli doğum kontrol hapını verdiler..
aranızda kullanan varmı? ilk kez kullanacağımda...
yan etkisi falan oluyormu?

ben ılk 3 ay yasmın kullandım ve bende yan etkısı cok oldu goguslerım sıstı ve agrı yaptı doktora gıttım ve bana yasmın fırmasının yenı cıkarttıgı butun ıcerıklerın daha aza ındırıldıgı hapı onerdı YAZ isimli bı hap 3 aydırda bunu kullanıyorum ama en ufask bı yan etkısı olmadı öneririm

evet sekizinci gün başlayacaksın

Kızlar bu ilacı kullanırken kilo alan oldu mu ??? yan tesiri yokmu ?? :uhm: Tanıdığım biri acayip kilo almıştı sizde bunlar olmuyor mu ?

bünyeden bünyeye değişir kimisi zayıflıyor bile ama bende 1,5 yılda 4-5 kilo aldırdı

evet doğru bıraktıktan sonra ilk üç ay başka yolla korunacaksınız düşük tehlikesi olabiliyor

kızlar 2 sene dogumkontrol hapı kullandım hıc bırakmadan... 3 ay once bıraktım adet duzensızlıgım basladı 3ayda sadece 1 kere adet gordum ... sizde yasadınızmı bıraktıkdan sonra adet duzensızlıgı ??????

Ciddimisin canım yaa dün gittim aldım bende.Daha başlamadım gerçi.Regl günümü bekliyorum.Gidip değiştirsem mi acaba? bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…