Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

ertesi gün hapından dolayı hem kanamam olmuş hemde kist o yüzden oluşmuş çokta tavsiye etmiyolar zaten o hapı.çünkü o hap yumurtalıktaki çatlaması hereken ymurtalar çatlamadığından büyüo ve bundan dolayıda kist oluşuyomuş hormonlarımızı alt üst ettiğimiz için yani =)))) doğum kontol hapını bıraktım bu seferde mantar oldum fitil kullandım krem kullandım ama hala geçmedi kaşınmıyo ama yanma oluyo buda .d.kontol hapından olabilirmiş pufffffff (((

mirmirmirmir

ilk kullanmaya başladındığında adetliyken mi başlamak lazım?adet öncesi herhangi bi gün başlamanın zararı varmı?

cnm normalde adetin ilk günü başlanmalı ama başlayamadıysan 2. ve 5. günüde başlayabilirsin

ben dıane 35 kullanıyorum bugun ılacı bırakalı tam 7 gun oldu ama regl olmadım.
sıgaranın etkıledıgını duymustum bu ay sıgara ıctım cok az onun etkısı olmus olabılır mı?

merhaba arkadaşlar ben doğum kontrol hapım 24+4 doktorum vermişti fakat ben gününden önce bıraktım 20.gününde bıraktım.bıraktıktan 1 2 gün sonra 2 günlük adet gördüm o da tam bir adet sayılmazdı kahverengi renkliydi.başladığı ilk gün tekrardan başlıyım dedim ve tekrar aldım 1 tane ama kesildi işte 2 günde şimdi tekrar başlıcam hapa ama 5.günde başlamam gerek tekrar hastalanır mıyım yoksa başlıyım mı hapa karar veremedim normalde 15inde adet görmem gerekiyordu cevap verirseniz çok sevinirim :)

Canım bi sonraki adetini beklemelisin bence.

Arkadaşlar ben bir ay önce doğum kontrol hapını bıraktım.ocak 14 de son adet tarihim. Genelde 2-3 gün önce adet olurdum ben hapı kullanmadan önce.Hapı da toplamda 2 buçuk yıl kadar kesintisiz ve düzenli kullanmıştım. Şimdi size sormak istediğim hapı bırakınca adet gecikmesi ve ya düzensizliği olablir mi?

Şimdiden çok teşekkürler

ben de bir konu açıp bu soruyu sormuştum arkadaşlar bu konuyl ılgılı kendı yasayan yada tanıdıgının basınma grlrn fln varsa nolur bızı de bılgılendırın.Bende doğum kontrol hapı kullanıyorum korkudan artık saatını bıle aksatmamaya calısıyorum...

kızlar doğum kontrol hapı kullanmaya başlicam adetim martın 23 de başlıcak 17nisandada düğünüm var adetime denk geliyo martın 25 de yani adetimin son günü ben doğum kontrol hapı kullanmaya başlicam ama 17sine kadar bitiyoo hiç ara vermeden 1 hafta daha içsen hapı çünkü 18 dede balayına gidicezz adet olmak istemiyorum ordada 1hafta daha içsem ilaçı bi sorun olurmu yani nerdeyse 10 fazladan hap içmiş olucam balayından geldikten sonrada hapa ara versem olurmu cevap bekliyorum akıl verin bana

cimy canım ilaca bende yeni başladım doktorum adetin ilk günü al 21 gün hiç hap bitince yedi gün ara ver sonra tekrar başla dedi

merhaba
ben de yasmin kullanmaya başladım
kullanmaya başladığımda adetimin 4. günüydü şimdi 12 gün oldu hala az az kanama var
hapı kullandığım sürece bu böyle mi olacak kanama hiç kesilmeyecek mi

Ben regl dönemimim birinci günü başlamıştım normalde 4 günde biterdi ama 10 gün neredeyse aralıklarla ve hafif sürdü çok panik olmuştum hiç bitmeyecek gibi gelmişti boshayallersmile sonra bitti.Bu tür durumları daha öncede okumuştum bence panik yapmayın bugün yarın kesilir.

canım doğum kontrol hapına düzenli alabiliyorsun bildiğim kadarıyla bir başka ilaç ile adetini durdurabiliyorsun. geçen yıl tatile giderken yaptım ben. İlacı kestiğim dakika regl oldum ama. En kötü eczaneye ya da 0 212 282 01 01 cinsel sağlık hattına sorabilirsin.

mutluluklar dilerim,

herkese selam.. bnde yaklaşık 1 senedir belera doğum kontrol hapını kullanıyorum. ama bu ay cok az adet kanamam oldu damla damla azcık geldi.. yani normalde hiç bi sıkıntım yok hapla ilgili ama bu ay neden böyle oldu anlayamadım boshayallersmile.. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar ?? yani böyle bir sey yaşayan varmı? neden olmuştur?

Herkese merhaba !! Ben yaklaşık 3 ay önce yasmin kullanmaya başladım herkes bu hapı önerdi fakat daha 2. kutunun başlarında hayatımda ilk defa ileri derecede mantar enfeksiyonu geçirdim doktor bunun haptan kayaklanmadığını söylesede internette yaptığım araştırmalar sonucunda endede olsa böyle birşeyin olabileceğini okudum . 1 ay ara verdim bu arada danışmadığım doktor ve eczacı kalmamıştır sanırım acaba tekrar başlasam mı diye , belkide ondan değildir en iyisi tekrar denemek bakalım bu kezde aynı şey olacak mı diye düşündüm ve korka korka başladım . Şu anda 1. kutunun ortalarıdayım fakat bu seferde 3 gün önce sol gözümün altında kızarıklık , hafif yanma ve şişlik oluştu ilkten önemsemedim bepanthne sürdüm eczacıya gösterdim fenistil diye bir merhem verdi sürüyorum ama özelliklede sabah uyandığımda sol gözümün altı şiş ve kızarık sanki alerjik birşey gibi geliyor bana dün yasmini içmedim sanırım artık daha fazla bu hapı kullanmada ısrar edemeyeceğim belki bazılarınız bunun hapla alakalı olmadığını düşünebilirsiniz umarım da öyledir ama bu yaşıma kadar hiç yaşamadığım değişiklikleri bu hapı kullanmaya başladıktan sonra yaşıyorum malesef .. bu konuyla alakalı özellikle doktorlarda yardım rica ediyorum ne yapmalıyım?? etrafımdaki herkes bu hapı kullanan arkadaşlarım , doktorlar, eczacılar yasminin yan etkisi an az hap oldugunu söylemişlerdi genelde kullananlarda memnun ama ben niye bunları yaşıyorum , sadece bana özel bir yan etki midir ki bu kimse yaşamamış ?? çok kararsız kaldım , cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

arkadaşlar aranızda belera kullanıpta yukarıda yazdıklarımı yaşayan yokmu hiç? :bbo: lütfen cevaplarınıza ihtiyacım var gerçekten... kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…