Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ee peki 10gündür kullanıyosun ve evlisin,ilişkiye girdin değilmi yani sonuçta??? hani herkes diyorki; düğünden enaz 1ay önce kullanılmaya başlanmalı hap diye??? anlamıyorum bunu doktorlar biliyor ama burda herkes diyorki; hemen etkisini göstermezz:)))))))

hayır yok öyle bişey. adet başlangıcında başlanırsa hapa koruyuculuğu hemen başlıyor. zaten aksi durum olsa prospektüste yazar. ben ilk ay korunmasız ilişkiye girdim bişey olmadı, doktorum da böyle söyledi ama tam tersini söyleyen doktorlar da var.

ßir aydır kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim bünyeden bünyeyede değişiyo olabilir.
sağlık ocaklarında bu haplarla ilgili bilgi veriliyo gidip görüşebilirsiniz..
hatta hapada ücretsiz sahip oluyosunuz

geçmiş olsun cnm bendede tiroid rahatsızlığı vardı hem onun için bir ilaç hemde doğum kontrol hapı verdi ama doktorum kullan dedi ve kullanıyordum 4 aydır ama bebiş istediğim için artık bıraktım korunmayı çok şükür tiroid rahatsızlığım normale döndü tabiiki ilaç sayesinde bendede her türlü hastalık vardı kistmi desen tiroid mi desen hormon bozukluklarımı desen var da varr ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ve bir an önce bebek nasip etsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Merhaba arkadaşlar birşey sormam gerek.
Bu hafta hastalanacağım fakat benim hastalandıktan sonra doğum kontrol hapı kullanmam gerek, bekleyemem 1 ay daha. Adet bittiği gün doktora gitsem, doktor bana bir hap yazsa ve doğum kontrol hapını, adet bittiği günden itibaren içmeye başlasam bi sıkıntı olur mu ? Bu benim için önemli, lütfen cevap yazınız.

arkadaşım eğer hastalanacaksan neden hastalığını n ilk günü hapı içmeye başlamıyorsun doğm kontrol hapı hastalığının ilk günü kullanmalısın.ben iki buçuk sene yasmin kullandm gayette rahattım.hapa başlamak istiyosan bence hapını al hastalanıncada ilk gün başla sağlık ocağında verilen hapı kullanma bi çok kişi memnun değildi o haptan tabi bi tavsiye

Son düzenleme:
iyi güzelde ben daha doktor muayanesi olmadım daha o yüzden diyorum. Adet dönemim bittiği zaman doktora gideceğim muayane için

bende 2 yıl hap kullandım.inanılmaz memnunum.ilk haftalarda yan etkilerini ben de yaşadım ama zamanla geçti.adetimi de düzenliyor.hap öncesi çok kanamam olurdu o günlerde dışarı çıkamazdım ama şimdi süper çok rahatım.şimdi 2.bebeğime hamileyim.doğumdan sonra yine hapa devam.

Birşey soracağım, cinsel ilişki için ne prezarvatif kullandım nede 3 hafta boyunca kullanmam gereken doğum kontrol hapını.. Sevgilimin pre. kullanmasını istemiyorum, doğum kontrol hapı içinde doktor muayanesi olmam gerek, çünkü ilk defa kullanacağım. Bunun hakkında yorum yaparmısınız ? Pre. kullanmasını istemiyorum

canım ne yapıyon sen lmaz: kesin ve kesin korunmak gerek. pre. istemiyorsan sen korunacaksın kendi huzurun için. muhakkak dr. danışş çok geç olmadan

canım ne yapıyon sen lmaz: kesin ve kesin korunmak gerek. pre. istemiyorsan sen korunacaksın kendi huzurun için. muhakkak dr. danışş çok geç olmadan

Canım elbette bende korunmak istiyorum ama işte diyorum daha yaşımı yeni oldurdum, yarın adet günüm ve doktorada adet bittiği gün gideceğim. Pre. kullanmak istemiyorum başka bir yöntem varsa hemen başlayacağım onu istiyorum ben.

Güzelim , sen ya doğum kontol hapı , ya 1 aylık veya 3 aylık iğne en rahat korunma yöntemleri ama tabii bu bana göre. sen dr. git danış haberleri bekliyorum opuyorumnanaktan

Arkadaşlar merhaba,ben aranıza yenı katıldım.:)
Size bir sorum olacak hapı 21 gunluk sure ıle kullandıgımızda ara verdıgımız 7 günlük sürede hap koruyuculugunu koruyor mu?

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. ben daha yeni evledim yaklaşık iki ay oldu. şu anda hiçbir korunma yöntemi kullanmıyorum. Korunma yöntemlerinden birinide kullanmaktan da korkuyorum açıkçası.Arkadaşlarım yasmin diye bir hap kullanıyorlar bunun hiçbir yan etkisi olmadığını söylüyorlar bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.

cnm doktora gitmekten çekınıyorsan saglık ocagından alabılırsın,ordada cok guzel ilgileniyorlar,ben gecen ay kullanmaya basladım ve saglık ocagından aldım ik kullanacagımıda soyledım herşeyiyle detaylı bir şekilde anlatıp,hapı verdiler.gayette memnunum opuyorumnanaktan

arkadaşlar diana 35 kullandım 1 ay h.sonu bitti şu anda regl olmayı bekliyorum ancak bırakmak istiyorum çünkü erkek arkadaşımla düzenli bir ilişkim yok tatile gitmiştik bu süre zarfında eski yöntemlerin dışında bunu denemek istedim ağustosun ilk haftasındaki düzenli ilişkimiz dışında kutu bitene kadar devam ettim fakat h.sonu biten haptan sonra devam etmesem regl olduktan sonra yani bıraksam hamile kalma gibi bi risk içinde olur muyum? yoksa regl olmak zaten hamilelikten bir eser kalmadığının belirtisimi daha sonrasında yine kullanmak istesem belki yine bir tatil esnasında yeniden başlarım ancak yarattığı etkiler bana ağır geldiği için böyle bişey düşündüm bana yardımcı olur musunuz

cnm regl olmak hamile kalmayacağın anlamına geliyor,yani bırakmak istediğin zaman kutu bitince bırakmanda bir sakınca yok.Sağlık ocağından alırken ebe bilgilendirmişti beni sositososito

cnm regl olmak hamile kalmayacağın anlamına geliyor,yani bırakmak istediğin zaman kutu bitince bırakmanda bir sakınca yok.Sağlık ocağından alırken ebe bilgilendirmişti beni sositososito

gerçekten teşekkür ederim peki bu d.kontrol haplarının ilk ay yani ilk kutu kullanımında bir fayda koruma sağlamadığı doğrumu bide böyle şeyler duydum ve acaip korku içindeyim geçen hafta test yapmıştım ama hapın bugün bitişinin 3. günü hala regl olmadım tırsmaya başladım bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

cnm hap bittikten 1 hafta sonra adet oluyosun zaten:) korkma ilk teorinde yanlış,adetinin ilk günlerinde kullanmaya başladığında adetinin bitimine kadar zten hormonlarını kontrolü altına alıyor... korumayı ilk kullandığın bir ay saglıyor yani tatlım,ilacın kullanım talimatındada yazıyor zaten :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…