Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
cnm hap bittikten 1 hafta sonra adet oluyosun zaten:) korkma ilk teorinde yanlış,adetinin ilk günlerinde kullanmaya başladığında adetinin bitimine kadar zten hormonlarını kontrolü altına alıyor... korumayı ilk kullandığın bir ay saglıyor yani tatlım,ilacın kullanım talimatındada yazıyor zaten :içelim:

bilmeden böyle şeyleri kullanmakta insanı ters köşeye atıyor içimi ferahlattınız talimatı okuduk ama bazı soru işaretleri işte insanı ikilemde bırakıyor bi sorum daha :) kızmazsanız adetin ilk günü demişsiniz ya ben ilk ilişkinin akşamında kullandım ve düzenli her akşam aynı saatte aldım doğru yaptım değil mi ?
bide diana 35 d.kontrol hapı olarak kullanılmıyor felan diyorlar işte adet düzeni ve sivilce için iyide ben bu hapı kullandım hata mı ettim yani :uhm:

arkadaşlar hap hiç kullanmadım ama sanırım yan etkileri varmış kilo aldırıyormuş doğrumu:teselli:

bilmeden böyle şeyleri kullanmakta insanı ters köşeye atıyor içimi ferahlattınız talimatı okuduk ama bazı soru işaretleri işte insanı ikilemde bırakıyor bi sorum daha :) kızmazsanız adetin ilk günü demişsiniz ya ben ilk ilişkinin akşamında kullandım ve düzenli her akşam aynı saatte aldım doğru yaptım değil mi ?
bide diana 35 d.kontrol hapı olarak kullanılmıyor felan diyorlar işte adet düzeni ve sivilce için iyide ben bu hapı kullandım hata mı ettim yani :uhm:

senin kullandıgın ilacı bilmiyoum ama doğum kontrol hapları adet düzenlenmedede kullanılıyor,bence hapta bi yanlışlık yok ama,hap ilişkinin ilk günü değil adetin ilk 1-2 yada en geç 3. günü kullanılmaya başlanıyor,adetin bitene kadarda senin hormonlarına nüfus ediyor..Yanlış kullanmışsın cnm, eger ilaç bitiminden 1 hafta sonra adet olmazsan test yap diyorum :KK43:

arkadaşlar hap hiç kullanmadım ama sanırım yan etkileri varmış kilo aldırıyormuş doğrumu:teselli:

ben ilk kullandıgım hafta vücüdum gerildi ve göğüslerim hassaşlaşıp şişti,ama yemene dikkat edince bişey olmuyor :)

Ben de sekiz aydır Diane 35 kullanıyorum. ılk kullanımda felaket göğüslerde şişkinlik yapıyor bu normalmiş ama. Her hapın yan etkisi olduğu kadar bu hapın da bu şekilde bir yan etkisi var. Ama artık beni rahatsız etmiyor. ıki aydır evliyim evlenmeden 6 ay önce kullanmaya başladım doktor tüylenme için vermişti daha sonra da yani evlendikten sonra da kullanabilirsin demişti. bir sakıncası yok demişti. Kilo falan aldırmıyor ama selülit yapıyor biraz vücutta su tutuyor ama ben kilo almadım bunun dışında. Ama sonuçta doğum kontrol hapı insanın içinde korku oluyor ne kadar doktor bir şey olmaz dese de çocuğum olmazsa diye bırakmayı düşünüyorum başka bir yöntemle korunacağım sanırım önce bir doktora sormalıyım doktora gitmek için bekliyorum ben de.

arkadaşlar benim sorunum çok farklı. ben ilk hamilelğimde kürtaj yapmak zorunda kaldım. sonra korunmak için myralon kullandım.yaklaşık 10 ay kullandım.haziranın ortası gibi bıraktım hapı 2 buçuk ay oldu bırakalı ama hamile kalmadım ayrıca cinsellikten zevk alamz oldum. ne olur yardım edin bana neden oluyor bunlar acaba. hamile kalmakte istiyorum artık...:çok üzgünüm:

6. Gebelik istenmediği sürece ara vermeden, yıllarca, devamlı kullanılabilir.
Denilmis yani adet gormeden kullanima devam etmenin bir sakincasi yok mu? Ben 1,5 yillik evliyim ve doktor kontroluyle jeanine isimli bir ilac kullaniyorum.. Hicbir yan etkisini gormedim. (kilo, isteksizlik vb.) 28 gunder bir 7 gun ara verip 2 3 gun adet oluyorum ama kanamam fazla olmuyor.. Esim ara vermemesemde olur diyor. Son 3 tablette ara vermedim, Sagliklimi dersiniz ayrica hamile kalmak isteyip ilaci biraktigimda herhangi bir sorun yasarmiyim?

arkadaşlar benim sorunum çok farklı. ben ilk hamilelğimde kürtaj yapmak zorunda kaldım. sonra korunmak için myralon kullandım.yaklaşık 10 ay kullandım.haziranın ortası gibi bıraktım hapı 2 buçuk ay oldu bırakalı ama hamile kalmadım ayrıca cinsellikten zevk alamz oldum. ne olur yardım edin bana neden oluyor bunlar acaba. hamile kalmakte istiyorum artık...:çok üzgünüm:

Canim doktorum bana ilaci biraktiktan genelde 3. aydan sonra hamile kalma olasiligin yukselir demisti.. Hamile kalamama sebebin farkli bir neden olabilir bence biraz daha bekle ve doktora basvur derim.. Umarim hersey yolundadir ve bebegine saglikla kavusursun.. :))

6. Gebelik istenmediği sürece ara vermeden, yıllarca, devamlı kullanılabilir.
Denilmis yani adet gormeden kullanima devam etmenin bir sakincasi yok mu? Ben 1,5 yillik evliyim ve doktor kontroluyle jeanine isimli bir ilac kullaniyorum.. Hicbir yan etkisini gormedim. (kilo, isteksizlik vb.) 28 gunder bir 7 gun ara verip 2 3 gun adet oluyorum ama kanamam fazla olmuyor.. Esim ara vermemesemde olur diyor. Son 3 tablette ara vermedim, Sagliklimi dersiniz ayrica hamile kalmak isteyip ilaci biraktigimda herhangi bir sorun yasarmiyim?

fıstık hiç olur mu öyle şey. 7 gün ara vermenin nedeni adet döngüsünü sağlamak için.hapa ara vermezsen adet döngünü nasıl sağlayacaksın??? doğum kontrol hapları zaten aşırı kanamayı engelliyor. uzmanlar 2 dönem adet görmezseninz jinekoloğunuza başvurun diyor. bence eşinin dediğni yapma. doktorunun tavsiyeleriyle hapına devam et. yaptığın bence sağlıksız. doğum kontrol hapları kısırlık yapmazlar sadece hamile kalabilme süren birazcık uzar çok uzun dönem kullanımlarda.

senağlamabende gitmiştim doğum kontrol hapı için dr a.tiroid şüphesi var bide göğsümde kist var kullanmazsın dedi spiral taktır dedi bende2 yıllık evliyim bebekte yok olmaz dedim bakalım haftaya başka bi dr gitcem

canım göğsündeki fibroadenom mu kist mi????? Bende fibroadenom var.

kızlar, yaklaşık 6-7 aydır diane 35 kullanıyorum. şu ana kadar hiç aksatmadım, tam 7 gün önce bir paketi bitirdim, bugün tekrar başlamam gerekiyordu. hap almayı unuttum, yarın sabah eczaneden ilk işim hap almak olucak ancak bugün almayıp yarın başlarsam 8. günde başlamış olacağım ve acaba hap alma düzenim tamamen bozulmuş mu oluyor? yoksa 7. gün geçtiği için diğer adet döngüsüne kadar beklemeli miyim? kafamçokkarıştı

kızlar, yaklaşık 6-7 aydır diane 35 kullanıyorum. şu ana kadar hiç aksatmadım, tam 7 gün önce bir paketi bitirdim, bugün tekrar başlamam gerekiyordu. Hap almayı unuttum, yarın sabah eczaneden ilk işim hap almak olucak ancak bugün almayıp yarın başlarsam 8. Günde başlamış olacağım ve acaba hap alma düzenim tamamen bozulmuş mu oluyor? Yoksa 7. Gün geçtiği için diğer adet döngüsüne kadar beklemeli miyim? Kafamçokkarıştı

canım ben mi yanlış biliyorum zaten 8.günde alman gerekmiyo mu ilacını

kizlar konuyu okuyorumda ben Necon diye bir ilac kullaniyorum 28 gunluk yani hic ara vermiyordum.gecen pazar gunu ilaci kaybettim ve ancak carsamba gunu buldum boyle olunce 4 gun almamis oldum adet gunumde baslamam gerekiyormus 5 ekimde bekliyorum en son 7 eylulde adet olmustum.bazilariniz ilaci keser kesmez adet gormussunu yada kanamaniz olmus benim boyle bir durumum olmadi acaba normalmidir.

arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım benim durumum çok kötü yardımınıza ihtiyacım var ben belara kullanıyorum doktor kontrolünde adetimin ilk günü aldım normalde 7 gün sürüyor ve şuanda 14. gün hala kanamam durmuyor doktorla konuştum geçer dedi hala geçmiyor bana çok halsizlik yapıyor ve bnim haftaya düğünüm var Napacam Ben ?

bende yasmini aralıkdan beri kullanıyorum :) çok memnunum.Hayatımızı kolaylastıran unsur :)

arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım benim durumum çok kötü yardımınıza ihtiyacım var ben belara kullanıyorum doktor kontrolünde adetimin ilk günü aldım normalde 7 gün sürüyor ve şuanda 14. gün hala kanamam durmuyor doktorla konuştum geçer dedi hala geçmiyor bana çok halsizlik yapıyor ve bnim haftaya düğünüm var Napacam Ben ?

ben de belara kullanıyorum ewet ilk ay bu şikayet bende de oldu ama sıkma canını geçiyo sonra bidaha ki ay düzene giriyo

35 yaşüztü ve sigara içenler neyle korunacak peki bilen varmı..

Ya ben de bir şey soracağım kızlar Yaklaşık 1 sene diane 35 kullandım. Bu ay bıraktım hapı doktor tavsiyesiyle. Başka bir yöntemle korunmaya başladım. Yalnız birden kilo aldım. Daha önce hiç bu kiloya çıkmamıştım hapı kullanırken dahi. Zaten hapın hiç kilo alma gibi bir yan etkisi olmamıştı bana. Daha önce hep 54- 55 kilo civarında oluyordum. şimdi 60 kilo olmuşum. Acaba hormonlarla alakalı mı hormonlar düzene girerken mi böyle kilo yapıyor acaba.

Arkadaşlar bende bu yönteme geçmek istiyorum fakat isteksizlik yapıyormuş diye duydum. Doğrumu acaba.
Birde meme kanseri riskini çoğaltıyormu acaba. Benim annem meme kanseri çünkü genetik yatkınlığım vardır diye tetiklemesi olabilirmi acep CADIARZU

merhabalar benim aklıma takılan bu 7 günlük ara içerisinde ek korunma gerekip gerekmediği ben 10 aydır yasmin kullanıyorum akıntı dışında başka bir şikayetim olmadı ama bu ay ilaç kullanmadım ve hala adet olmadım 33.günümdeyim eşimle en son adetime 2 gün kala ilişkiye girmiştim gebelik şüphem olduğunu sanmıyorum umarım yoktur ama 2-3 gün daha beklesem mi doktora gitmek için bilmiyorum. Yasmini kullanmadan önce de 35günde adet oluyordum stres oldum karnımda adet sancısı gibi sancılar var ama bir türlü gelemiyor.

X