Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Ciddimisin canım yaa dün gittim aldım bende.Daha başlamadım gerçi.Regl günümü bekliyorum.Gidip değiştirsem mi acaba? bilmiyorumkismile

canim walaa bence yaz cokkk iyi eczaciyada sor oda soler yasmin goguslrimi cokkk Sisirdi ve agritti

internette biçok yerde ilk hapla koruma başlar yazıyo kafam karıştı.

mrb cnm bende altı buçuk aylık evliyim evliliğimin 1. ayında :enbuyukkk:hap kullanmaya karar verdim bi jinekoloğa gittim ve benim için en uygun yöntemin ne olduğunu sordum yeni evli oduğum ve çocuğum olmadığı için bana doğum kontrol hapı önerdi ve o sıralar yeni çıkan bi ilaç (yazz) önerdi ilk ay bende bulantı yaptı ama bunda biraz ramazan olmasınında etkisi var sonra bünyem alıştı şu an çok rahatım ve bana doktorun söylediğine göre hapların kullanımına başlanılan ilk gün koruma başlıyomuş ama bence önce doktora git çünkü haplar her bünyede farklı etki yaratabiliyor benle aynı zamanda evlenen bir arkadaşım bir kaç gün hapı içmeyi unutunca bi aya yakın kanaması sürdü ve bırakmak zornda kaldı

Ne olur biri cevap yazsın , ben yazz isimli ilacı kullanıyorum, her aksam 7 de aldığım ilacı dün akşam unuttum, bugun sabah aldım.Bu aksam da saatinde içiyim mi , ne yapayım?Biri cevap yazsın ama noe olur bugün yazsın...bilmiyorumkismile

Ne olur biri cevap yazsın , ben yazz isimli ilacı kullanıyorum, her aksam 7 de aldığım ilacı dün akşam unuttum, bugun sabah aldım.Bu aksam da saatinde içiyim mi , ne yapayım?Biri cevap yazsın ama noe olur bugün yazsın...bilmiyorumkismile

Bu akşam saatinde al canım, bir şey olmaz.

yaw ben beş ydır kullanıyorum hala her gün aynı saatte alamam kaydirigubbakcemile3bi sabah bi gece aklıma gelince =) gün geççirmeyin kafi zemuszemus

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim kızlar.Ben şöyle yaptım, bu ilaçlarda kıstas 12 saatmiş,12 saati geçti ise, hatırladığın anda ilacı alıp , daha sonraki pembe ilaçları zamanında almaya devam ediyormuşsun.yazz kullanan arkadaşlarım bilirler , bu ilaçta 4 adet beyaz ilaç oluyor, onları atıp yeni kutuyla ara vermeden devam ediyorsun.Bu ilacı kullanıp da benim gibi unutkan olan arkadaşlarıma bir faydası olur belki...naniknanik

arkadaşlar ben bu ay ilk defa hap kullanmaya başladım..
sağlık ocağından aldım (reginon)
geçen perşembe adetimin ilk günüydü kullanmaya başladım..salı gün adetim bitmesi gerekiyordu ama bitmedi.ve şuan hala ara ara lekenmelerim oluyor..normlami bu lekelenmeler..??
ilaca devam edeyim mi bırakayım mı?? yardım edinnnnnn

arkadaşlar ben bu ay ilk defa hap kullanmaya başladım..
sağlık ocağından aldım (reginon)
geçen perşembe adetimin ilk günüydü kullanmaya başladım..salı gün adetim bitmesi gerekiyordu ama bitmedi.ve şuan hala ara ara lekenmelerim oluyor..normlami bu lekelenmeler..??
ilaca devam edeyim mi bırakayım mı?? yardım edinnnnnn

normal merak etme 1 ay bile sürebiliyor bu lekelenmeler ,hapın vucuda alışma süresi var çünkü devam et merak etme yan etkiler 2.yada 3.ay geçer

mrb arkadaşlar ben diane 35 kullandım erkek arkadaşımla ilişkiye girdik çok kez... ilacın ilk kutusu bitti ara verilen o bi haftalık dönemdeyim.. 25inde adet olmam gerekiodu bu gün 30u oldu hala adet olamadım sizde neden. hamile kalmış olamam sanırım... bide ilaca başlamadan 3 kere birlikte olduk ama vajina içine spermlerini bırakmadı... hamilelik sorunu olur mu sizce çok mrk ediyorum... adetim neden geçikti.. iki kere çok ufak kan geldi ama adet olmadım hala beyaz sıvı falan geldi ama adet ortalıkta yok korkuyorum cvp verirmisiniz.... ACİL

mrb arkadaşlar ben diane 35 kullandım erkek arkadaşımla ilişkiye girdik çok kez... ilacın ilk kutusu bitti ara verilen o bi haftalık dönemdeyim.. 25inde adet olmam gerekiodu bu gün 30u oldu hala adet olamadım sizde neden. hamile kalmış olamam sanırım... bide ilaca başlamadan 3 kere birlikte olduk ama vajina içine spermlerini bırakmadı... hamilelik sorunu olur mu sizce çok mrk ediyorum... adetim neden geçikti.. iki kere çok ufak kan geldi ama adet olmadım hala beyaz sıvı falan geldi ama adet ortalıkta yok korkuyorum cvp verirmisiniz.... ACİL

canım ya ilaca başladığın ilk ay ek tedbir alman gerekiyordu. ilk ay korumayabilir. ama belki de normal bir gecikmedir. hemen eczaneden bir hamilelik testi al yap bakalım. inşallah negatiftir. bir de doktorun mu verdi bu hapı. bence yasmin kullan. daha güvenilir ve yan etkisi nerdeyse yok. testin sonucunu yaz olur mu?

Slm arkadaşlar
ben 2 buçuk yıldır ginera adlı doğum kontrol hapını kullanıyordum 9 gün önce hapı kullanmayı bıraktım 9 gündür 2 kez akıntım oldu ve yüzümde sivilceler çıktı.
İlacı bırakma sürecinde yaşanan durumlar mı bunlar acaba?
Yardım ederseniz sevinirim

slm kızlar,
ben 4 aylık evliyim balyından dönüşte 10 gün koyukahve renginde akıntım oldu. balayındayken ertesi gün hapı almıştım balayı dönüşündede doktora gittim sol yumurtalağımda 5 cm büyüklğünde kist varmış yeni oluşmuş tabi.adını unuttum ama adet kesici bi hap verdi 15 gün kullandım o bittikten sonra yazz adında doğum kontrol hapı kullandım ilk günü.. adetin 5. günü muayneye gittim kist yok olmuş. daha sonra hapı bıraktım 1 ay sonra tekrar kullanmaya başladım yaklaşık 20 gündür adet kanamam var bu tarz sorun yaşayan varmı?

hanımlar doktora sordum ama emin olamıyorum size de sormak istedim.yaklaşık 3-4 sene kadar çocuk doğurmayı düşünmüyorum.herkes bana bukadar süre hapla korunursan kısır olursun diyo.doktor ise bişey olmazdedi.nedense güvenemiyorum.çünkü her doktor farklı konuşuyor.sağlık ocağındaki doktor da sürekli kullanırsan çocuk doğurman zorlaşır dedi.sizlerin doktorları ve siz bu konuda ne düşünüyosunuz yardımlarınızı bekliyorum.

Canim, yumurtalarin tembellesir diyor cogu doktor. Örnek ben :)
4yil sonra oldu, ortada hic bi olumsuzluk yokken.
Kader de kismette hayirlisi böyleymis.
Ama gel görki, bir cok örnegi de var, arkadasim sadece 3 gun almadi ve devamli ilski sonucu hamile kaldi.
O ve ona benzer o kadar cok sey varki.

slm kızlar,
ben 4 aylık evliyim balyından dönüşte 10 gün koyukahve renginde akıntım oldu. balayındayken ertesi gün hapı almıştım balayı dönüşündede doktora gittim sol yumurtalağımda 5 cm büyüklğünde kist varmış yeni oluşmuş tabi.adını unuttum ama adet kesici bi hap verdi 15 gün kullandım o bittikten sonra yazz adında doğum kontrol hapı kullandım ilk günü.. adetin 5. günü muayneye gittim kist yok olmuş. daha sonra hapı bıraktım 1 ay sonra tekrar kullanmaya başladım yaklaşık 20 gündür adet kanamam var bu tarz sorun yaşayan varmı?

Bende evlendigimde, ertesi gün hapi almisdim. Aynen balayi dönüsünde, sudan dolayi idrar yollarim iltihaplanmisdi. Cok sukur o gecici olmusdu ama, kistim 8 cm di !!!!
Doktorumuz, bu ve bna benzer seyleri bu ertesi gün haplari yapiyor yada olani büyütor demisti. Bir sürü, tedavi , dogum kontrol haplari derken 4 yilin sonucunda Elhamdilllah kizim oldu.

X