Doğum izni

32-33.haftadan sonra beni zorlamaya baslamisti hani 10 dk ev isi yapsam 5 dakika kendimi yataga atardim 10-15 dk yurur dinlenirdim 32 olmasa bile 33-34. Haftada cikarsaniz dinlenirsiniz..dogumu ozelde yaptim bulundugunuz yerde devlet hastaneleri guzelse ozele gerek yok ben ankaradayim burda refakatci bile almiyorlar ortamida begenmedim ozelde yaptim rahat gecti

Ben 37.haftaya kadar çalıştım, Doğum sonrası evde daha uzun kalabilmek için böyle tercih ettim. Ama sizin kendinizi nasıl hissettiğinizle alakalı bu durum.

Devlet hastanesinde çalışıyorum. Özelde de çalıştım ve diyorum ki Acıbadem, liv hospital gibi ultra lüks hastaneler değilse hiçbir özel devletin tırnağı olamaz. Doktor yardımcı elemanlar ve ekipman açısından devletle yarışacak özel sayısı azdır. (Acıbadem gibi özellerle ise hiçbir devlet hastanesi aşık atamaz )

anladım canım peki yetişebiliyormusun yani bebeğinle güzel vakit geçirip ev işlerinede koşabiliyormusun :/
yoksa ev işleri yüzünden bebişe zaman ayıramadığın oluyormu
Ben henuz dogum yapmadım kuzum ekımde nasıpse ama bence yetısmeyecek esımın destegı sart gıbı gorunuyor suan yardım edıyor bu performansı bebek dogunca da gostermesı şart :)

valla ben masabaşı çalışıyorum..
ama bacak ağrısı yaşıyorum sabah öğle akşam gece her an...
34. haftadayım...
37 ye kadar daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum...
sıcaklar da zorluyor...
iş deseniz hiçbir iş yapmıyorum iş yerinde ama işte bacağımın ağrısı hem moralimi bozuyor hem de uzanma ihtiyacı hissediyorum...

Yakınımdaki devlet hastaneleri iyi değil annem sadece bakırköy kadın dogumu tavsıye edıyor kendı deneyımı oldugu ıcın benım zamanımda ıyıydı sımdı daha ıyı olmustur ınancında ama orası da trafıkle 1 saatlık yol. Doğum anında gıtmek nasıl olur bılemıyorum. İki özel hastane fıyat bılgısı aldım bırı esenler avıcenna burada arkadasım yenı dogum yaptı 1750 tl ıstemısler ılgılılerdı guzeldı dıyor. Diğeri yine arkadasım dogum yaptıgı hastane esenler medıpol burasıda 1850 tl istemiş. Ve gayet ılgılıler memnun kaldım dedı.

Acıbadem çok iyi bir hastane ondan şüphem yok ancak oraların istediği fiyatta beni aşar gibi görünüyor ben max 2000 tl verebilirim özelde yaparsam he düşününce diyorsun ki o 2000 al bebegıne bırseyler al ona harca 1 2 saat için verme ama devlette de iyi yer bulmak şart. Esenler kadın dogum ılgısız bı hastane ben kontrollere gelıyorum dıye evıme de yakınm dıye burayı tercıh edecektım eger gorumcemde memnun kalsaydı ama o hıc memnun kalmadı bır daha oraya gıtmem dıyıp duruyor abartıyor mu olanı mı soyluyor bılemem ama anlattıkları ılk dogum yapacak bırını korkutan cınstendı

Ben daha 25.haftadayım ayagım sısıyor ve bugun acayıp sıcaklar yanıyor resmen evde olsam bır cozum bulurum ama burada hıcbırsey yapamıyorum ya da dedıgın gıbı yatıp dınlenmek ıstıyorsun yapamıyorsun. Bacak değilde bacak arası ıle vajınaya yakın kısımda agrım olmaya basladı neden oldugunu anlayamıyorum ama yururken hafıf acıyor. Ben 37ye kadar dayanacagımı sanmıyorum yaz degılde kıs olsaydı belkı ısım daha kolay olabılırdı o zaman belkı dayanabılırdım ama suan gercekten klıma olmasına ragmen oturdugum yerde su gıbı oluyorum dus alma ıhtıyacı hıssedıyorum mıde bulantısı da degıl ama garıp bır sekılde cıkarma ıstedıgı gelıyor lakın gelen gıden olmuyor sadece rahatsız ettıgıyle kalıyor akşam mınubuslerın yolundan yurudum benım cıktıgım saatte de tıklım tıklımlar taksıye bınsem buradakı metro calısması yuzunden taksıyle 5 10 dklık yer yıne yarım saat surecek ki ödediğim paraya da yazık olucak.

Sen 34. de kadar dayandıysan 37yi de aşarsın kuzum ben daha sımdıden dayanamıcam dıye dusunuyorum

Yeni doğum yaptim. Ben 37 ye kdr calisacaktm ama erken dogum riskimz oluşunca 35 de ayrilmak zorunda kaldim.
Dogum paketi aldim hastaneden ekstra hic bir sey ödemedm. Bir tek erken dogum riskimde yatış yapmiştk onu tabiki karşılamadi. Ama dogumda vs ekstra bi ücret çıkmadı

Yıllık izinlerinize abanacağınıza bir kaç ay ücretsiz izine çıkın böyle bir hakkınız var sonuçta maddi açıdan düşünüyorsanız şimdiden köşeye para atmaya çalışın birazda idare edersiniz.

Fiyatlar gayet makul ben 2 sene once 1500 e sezaryen oldum ozelin rahatligi baska oluyor kendine ait oda tuvaleti banyosu tertemiz daha sakin annem ve esim kalmisti yanimda ev ortami gibi oluyoe dogumdan hemen sonrada insan zaten psikolojik pek iyi hissetmediginden:) en ufacik puruz bile etkiliyor o sebeple ozelde kalmanin artisi fazla bazi devlet hastaneleride nufusun az oldugu yerlerde guzel ama istanbul da pek boyle olacagini sanmam

32. Haftada doktordan rapor alıyorsunuz 5 haftalık. Eğer dayanamayacak gibi olursanız raporu bozdurabiliyorsunuz. Ben 37 haftayı tamamladım iş yerinde, 2 hafta sonra da doğum yaptım. Rapor aldıktan sonra karar verebilirsiniz. İş yerinin sizi sıkıştırmasına da izin vermeyin. Bu tarihe kadar çalışabiliyorum ama net değil erken de doğabilir deyin.

Ben henuz dogum yapmadım kuzum ekımde nasıpse ama bence yetısmeyecek esımın destegı sart gıbı gorunuyor suan yardım edıyor bu performansı bebek dogunca da gostermesı şart :)

aynen erkeklerde keyifçi biraz bizim acelemizi paniğimizi anlamıyorlar en güzeli çalışmamak ama günümüz şartlarında da çok zor

aynen erkeklerde keyifçi biraz bizim acelemizi paniğimizi anlamıyorlar en güzeli çalışmamak ama günümüz şartlarında da çok zor
Bende oyle dusunuyordum calismiyim diodum da baktm hersey pahali alinacak yapilacak cok sey var tek maas neye yetecek hele de bu sartlarda iki maasla gecim zorken tek maasla o evde huzurda kalmaz konu hep maddi olur o yuzden mecbur calisicam 5 sene disimi skmam lazim

Ben 37. Hafta sonuna kadar çalıştım hem de meslek lisesinde. Doğumum da yaza denk geliyordu ama iyi hissediyordum kendimi. Iyiki de çalışmışım. Ücretli iznim 15 ekimde bitti. Ücretsiz izne ayrıldım iki hafta oldu başlayalı işe. Benim kızım mama ve biberon kabul etmiyor ek gıdayı da zorla yiyor o yüzden ücretsiz izne ayrılmakla çok iyi yapmışım. Haftaya da yaşını dolduruyor :)

aynen kuzum allah kolaylık versin rabbim yardım elini eksik eksiltmesin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…