Doğum izni

İş yaşamım olmadı ama geçen ağustosta doğum yaptım. İlk haftasında. Evde olmama rağmen dayanamıyodum çok ağırlaşmıştım. Bu haftalar biraz daha rahat geçer son haftalara göre hele yazın hamilelik çok fena. Arabayla gidip gelseniz sabredin derdim de yürüme gidiyomuşsunuz zaten bence 37 ye kadar beklemeyin.
Evet yürüme zor ayaklarımda şişiyor o daha zorlastırıyor durumu. Bakalım kafamın karısıklıgı gecer sandım ama ıyıce kafam karıstı :)

Merhaba hanımlar daha önceleri de konu açmıştım işyeri ile ilgili. Bebeğimiz için alışverişe ufaktan başlayınca herşeyin ne kadar pahalı ve alınacakların asla sonunun gelmedıgını gördüm hem ev borcu sebebıyle hem bebegıme ıstedıgım seylerı alabılmek hem de ılerde bana faydası olacagını dusundugum ıcın calısmaya devam etmeye buradakı o adama sabır gostermeye karar verdım he ısler yolunda gıtmez ıse burası olmaz baska yer olur calısırım dusuncesındeyım cunku tek maasla asla gecınemeyız hele bebekle hıc gecınemeyız.

Konum aslında bu degıl ben 25 haftalık hamıleyım ve ısyerım dogum ıznıne ne zaman ayrılacagımı soruyor ona gore kendıleri tatil planı yapacaklar. Kanuna göre 32.haftadan sonra izne ayrılmak gerekiyor benım 32.haftam 13 ağustosa denk gelecek kurban bayramında oluyoruz. Ben normalde kurban bayramı ile doğum iznini birleştirmek istiyorum çünkü işe yürüyerek gidip geliyorum buraya direk gelen araç yok minübüse binsem sabahları çok dolu oluyor ve yine inip 10 15 dk yürümem gerekiyor ki toplamda buraya gelmem 30 dk şuan 40 45 dk sürüyor çünkü zorlanıyorum yürümekte kilo aldığım için ve hava beni çok bunaltıyor tesettürlüyüm bununda biraz etkisi var sanırım bu denli sıcak hissetmemde.

Size sormak istediğim sizler kaçıncı haftanızda izne ayrıldınız bana bazı arkadaslarım 37. haftana kadar sabret bebegınle daha cok vakıt gecırırsın dıyorlar ancak o kadar dayanabılır mıyım hıc bılmıyorum burada da bır oyle bır boyle demek ınsanları kandırmak ıstemıyorum kı zaten dogum ıznım bıter bıtmez gelıcem ekstra ızın talep etmıcem sadece yıllık ıznımı de dahıl edıcem dogum ıznıne o kadar. Bu konuda deneyimi olan anneler siz ne önerirsiniz.

Ve bir diğer sorum doğumu devlet hastanesınde mi yoksa özel hastanede yapmak mı daha doğru olur. Gönlüm özelden yana ancak yine çevrem yok ekstra ücret çıkarıyorlar diyor kafamı karıstırıyor benım konustugum yerler paket seklınde fıyat sunuyor ekstra ücretten bahsetmıyorlar. Bunları yanıtlarsanız sevınırım :)
37 haftalıkken ayrıldım bende geçen yıl haziran ayında.Hamileliğim rahat geçtiği için hiçbir sıkıntı yaşamadım.2 hafta evde kaldım gerçekten çok sıkıcı oluyor.birde bunun doğumdan sonrası var 3 aylık bebeği bırakmaya üzülürken 2 aylık bebeği bırakmak daha koyar insana.Biraz daha sabret

Calisabildiginiz kadar çalışın derim doğum sonrası izin çok az. Ben 37 ye kadar çalıştım.
25. Haftadaysaniz takipte doktorunuz yok mu? Durumunuz musaitse özelde doğum yapın devlette değişik muameleler olabilir. Özelde dogum sonrası izin vs tüm evraklarimi da hazırlamışlardı. Hiçbir şeyle uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Herkesin gebeliği birbirinden farklı
Ben 37. Haftaya kadar calısmak istiyorum ama simdiden omuzlarım ayaklarım agrımaya basladı kararım her an değişebilir :)
Dileğim 37e kadar dayanıp bebegimle ücretli daha cok vakit geçirmek
Sizde en iyi kendiniz kendinizi bilirsiniz nereye kadar dayanacagınıza siz karar vericeksiniz
Özelde yapacaksanız eger erken dogum olasılıgınıda hesaba katıp yenidoğan ünitesi varmı yokmu kriteriniz olsun sadece

Ben daha yeni 22 mayısta iznimi bitirdim başladım işe. 34. hafta da çıktım bebeğim 2 buçuk aylıkken de çalışmaya başladım. Bence izne çık bebişin karnındayken de ona zaman ayır bugünler bir daha gelmez. Her şeyin farklı anlamı var. Şöyle ayaklarını uzat dinlen alışverişini yap hamileliğin tadı öyle çıkıyor inan ki. doğumdan sonra zaten yorucu günler seni bekliyor. Bebeğin de akıllı olur inşallah şimdiden bol bol dua et gözünde büyütme sakın insanlara bakıp. her bebek her anne farklıdır. oturtursun düzenini elbet.

Ben daha yeni 22 mayısta iznimi bitirdim başladım işe. 34. hafta da çıktım bebeğim 2 buçuk aylıkken de çalışmaya başladım. Bence izne çık bebişin karnındayken de ona zaman ayır bugünler bir daha gelmez. Her şeyin farklı anlamı var. Şöyle ayaklarını uzat dinlen alışverişini yap hamileliğin tadı öyle çıkıyor inan ki. doğumdan sonra zaten yorucu günler seni bekliyor. Bebeğin de akıllı olur inşallah şimdiden bol bol dua et gözünde büyütme sakın insanlara bakıp. her bebek her anne farklıdır. oturtursun düzenini elbet.
Bu doğru işte şöyle oturup da karnımı sevdıgım bebegımle dogru durust konustugum bıle yokkı doktorlar konusmayı vs tavsıye edıyor ısten eve gelıyorum yoruluyorum zaten yemek yap orayı topla sunu bunu yap derken kendımı yatakta buluyorum alısverısı bıle netten yapmak zorunda kaldım bı yere gıtmeye zamanım kalmadıgı ıcın bı pazarım var dınlenme ıstegı daha agır basıyor. Temmuz sonunda kontrole gıdınce aslında benımde durumum netlesmıs olacak

Evet yürüme zor ayaklarımda şişiyor o daha zorlastırıyor durumu. Bakalım kafamın karısıklıgı gecer sandım ama ıyıce kafam karıstı :)
Kafanızın karışması normal 😊 yaz hamilesi olarak o günlere geri döndüm Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza.

Bu doğru işte şöyle oturup da karnımı sevdıgım bebegımle dogru durust konustugum bıle yokkı doktorlar konusmayı vs tavsıye edıyor ısten eve gelıyorum yoruluyorum zaten yemek yap orayı topla sunu bunu yap derken kendımı yatakta buluyorum alısverısı bıle netten yapmak zorunda kaldım bı yere gıtmeye zamanım kalmadıgı ıcın bı pazarım var dınlenme ıstegı daha agır basıyor. Temmuz sonunda kontrole gıdınce aslında benımde durumum netlesmıs olacak

E işi de bırakamam diyosun nasıl dinleneceksin.Hadi bakalım birazda kendini mutlu et hayırlı doğumlar olsun. Sağlıkla al kucağına :KK200: Birde bence uygun fiyatlı da olsan özele git. Ben normal 750 tl yaptım taksitle. Bir tek yatak parası aldılar 150 tl o kadar o da gece olduğu için gündüz olursa doğum o bile olmuyor da onu da allah bilir

En güzeli çalışabildiğiniz kadar çalışıp bebekle daha uzun vakit geçirmek.. ama yol şartlarınız yorucuymuş. Zorlandığınız zaman da bırakabilirsiniz illaki 32. Yada 37. Hafta olmak zorunda değil.. ben çok ağırlaşmamıştım 37. Haftaya kadar çalışıp 39+1de sezaryen oldum özel hastanede başta söyledikleri ücreti aldılar. O anlık ekstra bir şey çıkarsa o ayrı tabi ama inşallah sorunsuz bir şekilde alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Arabamız olsa esım bırakırdı ama arabamız yok bu tarafa gelen arabası olan bı tanıdıgımda yok. Saat konusunda da bır guzellık yapmadılar gec gel erken cık gıbı kanunun hakkından bıle yararlanamadım normalde 7,5 saat calısmak gerekıyor hamıle ve emzıren kadınsan ama c.tesi yarım gun calısmamı bahane edıp bu hakkı vermedıler. Geç gelsem evet dolmusla gelır gıderım cok dolu olmaz ıs saatını gectıgı ıcın ama bu kolaylıgı bana sunmadılar. Ben fazla kılo aldım ve ayaklarım sısıyor sureklı o da rahatsız edıyor o yuzden o yurume kısmı zor gelıyor gozume kı ılerde daha cok sıs olurum :) Devlet su ızınlerı bı yenılese ya :KK70: dogumdan önce 2 ay dogumdan sonra 6 ay ucretlı ızın olsa :KK70:
öZEL Sektör mağduruyuz
Ben hamile kaldım,patronun karısı regl olunca naz yapmaya başladı:)
Benden cok hamile:KK70:
Aynen 7.5 saat ama bana da vermedilir o hakkı.
Haram ediyrum ben:)
Sen kendin daha iyi bilirsin durumunu tabi.,

Çok teşekkür ederim inşallah :) Annemde devletı ıstıyor bakırköy kadın dogumu kendısı benı ve kardesımı orada dogurdu orası ıyı dıyor arkadaslarım kesınlıkle ozele gıt dıyor gorumcemde devlettekı kötü macerasını anlatınca hepten sogudum aslında ama ekstra bırsey cıkma olasılıgıda dusunduruyor benı en basıtı kontrollere gıttım sureklı test onerdıler devlet o kadar test onermedı ve zorlamadı da ozel zorunlu gıbı gostermıstı.
Herkeste bir olmuyor bazı doğumlar zor bazıları kolay oluyor.ama devlet hastanesi gerekeni yapıyor fazlasını gerek görmüyor ihmal etmiyor kesinlikle.dogum sancılarını bile beraber cektik pek çok kişiyle.berabrr sanci cekmek motive bile etti yani..
Bu arada hangi doktorda dogum yapacağınız da belli değil devlette.kim rast gelirse
Ama doğumdan sonra konfor gerek misafirim gelsin gitsin refakatcim olsun vs diyorsaniz devlet bunları da sağlamaz.ailem baya kış kıyamette soğukta beklediler beni.

Eğer çalışma imkanınız varsa doğumdan sonraya izinlerinizi ertelerseniz daha iyi olur. Doğum sonrası bebeğinizle daha faxla vakit geçirmiş olursunuz.
Ben devlette 2tane doğum yaptım. Çok memnun kalmıştım. Tek refakatçi şansınız oluyor zaten 1 gün kalıyorsunuz.
Ama bunların hepsi sizin önceliklerinize ve durumunuza göre değişen şeyler.

Herkeste bir olmuyor bazı doğumlar zor bazıları kolay oluyor.ama devlet hastanesi gerekeni yapıyor fazlasını gerek görmüyor ihmal etmiyor kesinlikle.dogum sancılarını bile beraber cektik pek çok kişiyle.hangi doktorda dogum yapacağınız da belli değil devlette.kim rast gelirse
Ama doğumdan sonra konfor gerek misafirim gelsin gitsin refakatcim olsun vs diyorsaniz devlet bunları da sağlamaz.ailem baya kış kıyamette soğukta beklediler beni.
Devlette içeri almıyorlar ki en yakın tarıhte gorumcem devlette dogum yaptı yanında kımse kalamadı bır odada 2 kısı kalmıslar erkeklerı en fazla es bıle olsa 5 dk ıcerı almıslar. Doğumu herseyı cok zor gecmıs

Ben de çalışabilir raporu aldum 32 de ama tansiyonum sebebiyle geçen hafta ve bu hafta girmicem zaten pzts de 4 aylık raporumu almaya gidicem. Devlette doğum yapıcam, daha önce de orda doğum yapmış memnun olan 2 arkadaşım boşuna para verne 1 gün için de, başka şeyler de anlattı ikna oldum. Mantıklı geldi. Ben de iş yerim esnek olmasa 37 ye kadar mecbur gidecektim sonrası için.

Ozel hastane tercih edin devlette hersey bir arada karmakarisik okadar calisiyorsunuz ozelde yapin kendi odanizda kalin herseyinizle ilgilensinler. Ekstra bir hastalik olmadigi muddetce verdikleri oaket fiyattan baska bisey almiyorlar milletin dediklerine bakmayin bende ozelde dogum yaptim bu sene bir kurus fazla almadilar.
Ve calisabildiginiz kadar calisin 32. Hafta cok erken bana göre. Dogumdan sonraya cok az vakit kaliyor.

X