Doğum izni

universite hastaneleri iyi oluyor.imkan varsa biraz para biriktirin analik izniniz bittiginde birkac ay da ucretsiz izin alin derim.emzirmeyi doya doya yasayin.sonrasinda isyerinde ve geceleri sut sagiyor olacaksiniz cunku.

Çok teşekkür ederim. İnşallah bende dayanabılırım sizin gibi :) 7 senedır burdayım yaz kıs hep yurumek zorundayım servıs yok arac yok olan araclarda alakasız yerlerde bırakıyor ki hamıle olmasam katlanırım da suan hıc katlanamam o kalabalıga :)

Devlette kontrollere gidiyorsaniz dogum sekliyle ilgili bilgi vermezler. Cunku normal dogum yaptiracaklar. Bebegin ters gelmesi gibi cok bariz problem yoksa tabi.

Daha 25. Hafta oldugu icin dogum zamanini da konusmamistir tabi.
Benim planli sezeryan olmasina ragmen 38. Haftada soyledi 39+1e gün verdi yani.

Tahmini ne zaman olacagini 40 haftaya gore tabi hesaplayabilirsiniz.

Özelde ek ucretle genelde kontroller asamasinda cikiyor. Tahlil test cok isteyebiliyorlar. Ama dogumda ne konusulursa o.

1 yıl idare edeceklerini hiç sanmıyorum cunku buradakı ıslerı tek basıma yapıyorum ben gelene kadar surdurmekte zorlanacaklar kı daha sımdıden kara kara dusunuyorlar ne yapacaklarını her ıslemı not alıp verıyorum zorlanmasınlar diye 1 yıl sanmıyorum ıdare etmezler sadece agzımı aradılar ıste devam edecek mıyım etmeyecek mıyım dıye. Aslında 6 ay ücretsiz izin hakkımda var fakat olumsuz yanıt almaktanda çekınıyorum. Burada evet huzurlu degılım ama ısı bılıyorum ınsanlarına alıstım falan burası agır basıyor. Evet emecek mı emmeyecek mı o da bellı degıl tabı hersey belırsız bende ısterım yanında olayım ama suan benım maasım ev borcuna gıdıyor dırek kalan para ıle kıra vb gıderlerı oduyoruz. 4 ay evde olunca bıle nasıl basa cıkıcaz bılmıyorum 1 sene bızı de zorlayacak bır süre.

Size tavsiyem bugunleri cok guzel gecirin. Dusuncelerle kendinizi yormayin.

Benim evimle isim arasi yuruyerek 5 dk. Arabayla 1 dk fln :)

Bebek agladiginda cagirsalar gidip emzirebilirdim o kdr yakin. Yonetici pozisyonunda oldugum icin cikarim da kafama gore problem olmaz.

Ne guzel tablo di mi?

Oluk oluk da sütüm var.

Ama ne oldu? Benim sutum benim bebeye alerji yapti

Full mama beslendi.

Siz en iyisi olsun diye dusunuyorsunuz ama evdeki hesap carsiya uymuyor genelde.

ben 37 hafta bitene kadar çalıştım. doğum sonrası daha çok ihtiyaç olacak çünkü.
ama siz yürüyormuşsunuz, ona bir çözüm bulamaz mısınız? arabanız varsa eşiniz bıraksa ya da sizin civarda oturan birine rica edemez misiniz doğuma kadar işe bırakması için.
yine de erken ayrılacaksanız bile kurban tatilinden önce ayrılmayın bence, 1 hafta izniniz yanmasın

Ben de hamileyim hemen hemen yazdıkların sanki benmişim gibi bizimkiler bile nasıl yapacaklarını düşünüyorlar 4 ay daha ben 2 aylık hamileyim bir de yeni ama işte yine de zorlanır mıyız diye düşünüyorlar şimdiden

Çok haklısınız insanlarda çok bencil hamile olmamam rağmen yer vermiyorlardı bana eve ayaklarım şiş geliyordum. Ama yinede bebeğimle zaman geçirmeye değer :)

7.5 aylık
Ben evdeyken biberon ile mama da içiyor
Dolap sütümle dolu ama ben yokken içmiyormuş

Biraz patates kemirmiş, azıcık çorba içmiş. Öyle bekliyomuş şimdi

Buzluktan çıkan sütü bazen içiyor bazen içmiyor çözemedik kendisini... şu an hiçbir şey içmiyor biberonla, ben evdeyken içiyordu.
Eşime yoğurt ver, en kötü pirinç unu yap içine pekmez koy ver dedim napiyim
İzne çıkacağım zaten 1 hafta böyle idare edecek artk
Zaten zayıf iyice çiroz olur artık

35. Haftaya kadar calıstım.
Nısanım gelmesıne ragmen calıstım artık doktor bısı olmaz dedıkce uzattım. 37+0 da dogum yaptım. Uzerıne ucretsız ızınde aldım. O kadar kucuk bebegı bırakıp nereye gıdeceksın hemen hemen senın hesabına gore 40 yenı cıkmıs olacak

Kizlar,madem bu dogum izni basligi acildi sorayim bende.Hic anlamiyorum cunku.
Nasipse 33. haftam ve okulun baslama tarihi tam 9 -13 eylule geliyor.Ikizlere hamileyim.O hafta ve sonraki hafta dogum iznine ayrilmayip rapor alabilir miyim ?
32. haftada ızne ayrılmayıp, hastalık raporu alamazsınız.

yaa benim bebek aç kalıyor :/
şu an işteyim babası mama veriyor yemiyormuş.
dün 2-3 kaşık çorba içmiş sadece.
ben gidince emdi de akşam yemek de yedi ama ben yokken yemiyor napıcaz bilmiyorum
Aa sen başladın mı işe ben çalışmayacaksın zannediyorsudum. Hayırlı olsun :)

Kizlar,madem bu dogum izni basligi acildi sorayim bende.Hic anlamiyorum cunku.
Nasipse 33. haftam ve okulun baslama tarihi tam 9 -13 eylule geliyor.Ikizlere hamileyim.O hafta ve sonraki hafta dogum iznine ayrilmayip rapor alabilir miyim ?

Hem karnim doysun hem pastam dursun oluyor sizinki biraz.
Calisamayacak durumdaysaniz dogum iznini baslatin. Rapor istediginizde dr bunu soyleyip 8 haftalik raporu verecek.

8 - 9 ekım olarak cıkıyor 40 haftaya göre ama kımı bebek erkende gecte gelebılıyor doktor net sanırım zaman yaklasınca konusacaktır özellerde genelde sezeryan agırlıklı denılıyor. Görümceme bile gittiğim hastane 40.haftaya gırınce su gun gel demıs gel dedıklerı gunun ertesı gunu dogumu gerceklestı.

Ben memur um 32 den sonra çalışabilir raporu ile işime devam edecektim 37 ye kadar fakat iş arkadaşlarım sağolsunlar beni idare ettiler ve gitmedim işe bu arada rahat bir işimvar çalışsaydım da zorlanmazdim sizin iş durumunuza bağlı bu rahatsa çalışabilirsiniz ama bu sıcaklarda yuruyorsuj8z da nasıl olur bilemem allah yardımcınız olsun.

Öncelikle bebeğiniz için tebrik ederim sizi sağlıkla doğsun inşallah
Yazın cok zor ama 37. Haftaya kadar dişinizi sıkın derim kesinlikle.dogum sonrası bebeğin size ne kadar muhtaç olduğunu görüyorsunuz ve daha çok zaman gecirme isteği oluyor
Ben devlette dogum yaptim ve yine aralıktaki doğumumu devlette yapcam.ozeller tam göz boyama dedikleri gibi arkadaslara gereksiz yüksek faturalar cıktı. Benim riskli hamilelikti çok da seçenek yoktu zrynep kamilde yaptim. devlet hastanesi konfor vermez ama gerekeni de fazlasıyla yapar.

Kötü olmuş sizinki o kadar imkan varken 6 ay anne sütü alabilirdi ki 5 dk hiçbirsey ne güzel yakın olması. Herşeyin hayırlısı derler ya dedıgınız gıbı evdekı hesap çarsıya uymuyor belkı benımde dusunduklerımın tersı olucak bılemem kı hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…