- 29 Aralık 2008
- 1.729
- 3.070
universite hastaneleri iyi oluyor.imkan varsa biraz para biriktirin analik izniniz bittiginde birkac ay da ucretsiz izin alin derim.emzirmeyi doya doya yasayin.sonrasinda isyerinde ve geceleri sut sagiyor olacaksiniz cunku.Kendımı aslında ıyı hıssedıyorum sadece cok cabuk yorulmaya basladım onun dısında masa bası ısım ve gun ıcınde hep oturuyorum cok fazla ayakta olamıyorum muhasebe bolumu oldugu ıcın. Evet bana da soylenen buydu bebekle daha fazla zaman gecırmek acısından ya erken ızne cıkıcam 2020 yıllık ıznımden de dahıl edıcem kı korkuyorum acıl bırsey olurda ızın almam gerekırse dıye 20 gün iznim var ama kullanıp kullanmamakta da kararsızım cocuk bu hasta olabılır yanında kalmam gerekebılır vs vs. Hastaneleri arastırıcam hem fıyat alıcam hemde tam tesekkullü mü değil mi netlestırıcem. Devlet hastanesıne kontrollere gıdıyorum ancak cok doktorum harıc dıger seylerden memnun degılım.
Çok teşekkür ederim. İnşallah bende dayanabılırım sizin gibi :) 7 senedır burdayım yaz kıs hep yurumek zorundayım servıs yok arac yok olan araclarda alakasız yerlerde bırakıyor ki hamıle olmasam katlanırım da suan hıc katlanamam o kalabalıga :)Bende 37.haftama kadar çalıştım kızım 3.5 aylık oldu işe başladım 3 hafta önce. evet ayakta durmak, toplu taşımayla gidip gelmek zor oluyor karnı burnunda ama izin bitiminde iş başı yapacaksanız bebeğinizle daha çok vakit geçirmek isteyeceksiniz yani 37ye kadar dayanmanız yararınıza olur bence..
Sağlıcakla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah :)
Benım doktorum pek bılgı vermıyor aslında dogum nasıl olucak tahmını ne zaman olur merak edıyorum belkıde erken oldugunu dusunuyor bılemıyorum. Sadece 32.haftan yaklasınca hatırlat ıznı ayarlayalım dedı. Ben hala kararsızım gelen yanıtlar calısmam dogrultusunda bır yön verıyor ancak dedıgınız gıbı bır durum olursa erken cıkmam da gerekebılır :)
1 yıl idare edeceklerini hiç sanmıyorum cunku buradakı ıslerı tek basıma yapıyorum ben gelene kadar surdurmekte zorlanacaklar kı daha sımdıden kara kara dusunuyorlar ne yapacaklarını her ıslemı not alıp verıyorum zorlanmasınlar diye 1 yıl sanmıyorum ıdare etmezler sadece agzımı aradılar ıste devam edecek mıyım etmeyecek mıyım dıye. Aslında 6 ay ücretsiz izin hakkımda var fakat olumsuz yanıt almaktanda çekınıyorum. Burada evet huzurlu degılım ama ısı bılıyorum ınsanlarına alıstım falan burası agır basıyor. Evet emecek mı emmeyecek mı o da bellı degıl tabı hersey belırsız bende ısterım yanında olayım ama suan benım maasım ev borcuna gıdıyor dırek kalan para ıle kıra vb gıderlerı oduyoruz. 4 ay evde olunca bıle nasıl basa cıkıcaz bılmıyorum 1 sene bızı de zorlayacak bır süre.extralar dışında asgari düzeyde eşinizin maaşı geciminizi saglayabiliyorsaen azından 1 yaşına gelene kadar kendiniz baksanız bebek icin daha iyi olur. herşey cocuklar icin ama bu zamanlarda maddi seyerden ziyade ilgiye anneyle kokusuna ihtiyaç duyuyorlar.
ise baslasaniz mama vermek zorunda kalacaksınız ve sütten kesilme riski bile var. halbuki anne sutu gibi bir nimet parayla pulla maddi şeylerle olculmez. bununla birlikte duygusal, bilissel gelişimi için de sizle olması çok önemli. hele guvenli baglanma.bu zamanların telafisi yok. 1 yıl izin alabilme durumunuz varsa zorlayın ve alın derim.
1 yıl idare edeceklerini hiç sanmıyorum cunku buradakı ıslerı tek basıma yapıyorum ben gelene kadar surdurmekte zorlanacaklar kı daha sımdıden kara kara dusunuyorlar ne yapacaklarını her ıslemı not alıp verıyorum zorlanmasınlar diye 1 yıl sanmıyorum ıdare etmezler sadece agzımı aradılar ıste devam edecek mıyım etmeyecek mıyım dıye. Aslında 6 ay ücretsiz izin hakkımda var fakat olumsuz yanıt almaktanda çekınıyorum. Burada evet huzurlu degılım ama ısı bılıyorum ınsanlarına alıstım falan burası agır basıyor. Evet emecek mı emmeyecek mı o da bellı degıl tabı hersey belırsız bende ısterım yanında olayım ama suan benım maasım ev borcuna gıdıyor dırek kalan para ıle kıra vb gıderlerı oduyoruz. 4 ay evde olunca bıle nasıl basa cıkıcaz bılmıyorum 1 sene bızı de zorlayacak bır süre.
Çok teşekkür ederim. İnşallah bende dayanabılırım sizin gibi :) 7 senedır burdayım yaz kıs hep yurumek zorundayım servıs yok arac yok olan araclarda alakasız yerlerde bırakıyor ki hamıle olmasam katlanırım da suan hıc katlanamam o kalabalıga :)
Biz daha ek gıdaya geçmedik malum:) sabah 8:30 da emziirp çıkıyorum. İşyerinde sütümü sağıyorum kayınvalidem gündüz onu veriyor 3 saate bir toplam 2 defa. karnının tekrar acıkmasına yakın dönüyorum işten. Benim ki de biberona alıştı daha kolay geliyor ya bazen akşamları emiyor ama uyumuyor. Biberonda biraz mama yiyince uykuya dalıyor nihayet. O daha kolayına geliyor sanırım.Sizinde Allah yardımcınız olsun. KAç aylık bebeğiniz? Yeni mi döndünüz işe? Biraz büyükse yokluğunuzu hissettiğinde yemek istemiyodur. Benimki küçük olduğundan anlamadı o yüzden zorlanmadık sanırım.
Buzluktan çıkan sütü bazen içiyor bazen içmiyor çözemedik kendisini... şu an hiçbir şey içmiyor biberonla, ben evdeyken içiyordu.Süt sağıp bırakmıyor musunuz ben öyle yapıcam annem bakacak bebegıme ve o bıberonla verecek artk umarım bır sorun yasamam ve ınsallah sızın bebısınızde alısır yemege ac kalmasın sız daha cok uzulursunuz böyle zaten ayrı kalmak zor gelıyordur.
32. haftada ızne ayrılmayıp, hastalık raporu alamazsınız.Kizlar,madem bu dogum izni basligi acildi sorayim bende.Hic anlamiyorum cunku.
Nasipse 33. haftam ve okulun baslama tarihi tam 9 -13 eylule geliyor.Ikizlere hamileyim.O hafta ve sonraki hafta dogum iznine ayrilmayip rapor alabilir miyim ?
Aa sen başladın mı işe ben çalışmayacaksın zannediyorsudum. Hayırlı olsun :)yaa benim bebek aç kalıyor :/
şu an işteyim babası mama veriyor yemiyormuş.
dün 2-3 kaşık çorba içmiş sadece.
ben gidince emdi de akşam yemek de yedi ama ben yokken yemiyor napıcaz bilmiyorum
Kizlar,madem bu dogum izni basligi acildi sorayim bende.Hic anlamiyorum cunku.
Nasipse 33. haftam ve okulun baslama tarihi tam 9 -13 eylule geliyor.Ikizlere hamileyim.O hafta ve sonraki hafta dogum iznine ayrilmayip rapor alabilir miyim ?
32. haftada ızne ayrılmayıp, hastalık raporu alamazsınız.
8 - 9 ekım olarak cıkıyor 40 haftaya göre ama kımı bebek erkende gecte gelebılıyor doktor net sanırım zaman yaklasınca konusacaktır özellerde genelde sezeryan agırlıklı denılıyor. Görümceme bile gittiğim hastane 40.haftaya gırınce su gun gel demıs gel dedıklerı gunun ertesı gunu dogumu gerceklestı.Devlette kontrollere gidiyorsaniz dogum sekliyle ilgili bilgi vermezler. Cunku normal dogum yaptiracaklar. Bebegin ters gelmesi gibi cok bariz problem yoksa tabi.
Daha 25. Hafta oldugu icin dogum zamanini da konusmamistir tabi.
Benim planli sezeryan olmasina ragmen 38. Haftada soyledi 39+1e gün verdi yani.
Tahmini ne zaman olacagini 40 haftaya gore tabi hesaplayabilirsiniz.
Özelde ek ucretle genelde kontroller asamasinda cikiyor. Tahlil test cok isteyebiliyorlar. Ama dogumda ne konusulursa o.
32. Haftadan itibaren verilen raporlar doğum izninden düşüyor. Doğum izni bitiminde rapor alınabiliyor ancakYani once dogum iznine ayrilip mi rapor hakkimi kullanabiliyorum ?
Ben memur um 32 den sonra çalışabilir raporu ile işime devam edecektim 37 ye kadar fakat iş arkadaşlarım sağolsunlar beni idare ettiler ve gitmedim işe bu arada rahat bir işimvar çalışsaydım da zorlanmazdim sizin iş durumunuza bağlı bu rahatsa çalışabilirsiniz ama bu sıcaklarda yuruyorsuj8z da nasıl olur bilemem allah yardımcınız olsun.Merhaba hanımlar daha önceleri de konu açmıştım işyeri ile ilgili. Bebeğimiz için alışverişe ufaktan başlayınca herşeyin ne kadar pahalı ve alınacakların asla sonunun gelmedıgını gördüm hem ev borcu sebebıyle hem bebegıme ıstedıgım seylerı alabılmek hem de ılerde bana faydası olacagını dusundugum ıcın calısmaya devam etmeye buradakı o adama sabır gostermeye karar verdım he ısler yolunda gıtmez ıse burası olmaz baska yer olur calısırım dusuncesındeyım cunku tek maasla asla gecınemeyız hele bebekle hıc gecınemeyız.
Konum aslında bu degıl ben 25 haftalık hamıleyım ve ısyerım dogum ıznıne ne zaman ayrılacagımı soruyor ona gore kendıleri tatil planı yapacaklar. Kanuna göre 32.haftadan sonra izne ayrılmak gerekiyor benım 32.haftam 13 ağustosa denk gelecek kurban bayramında oluyoruz. Ben normalde kurban bayramı ile doğum iznini birleştirmek istiyorum çünkü işe yürüyerek gidip geliyorum buraya direk gelen araç yok minübüse binsem sabahları çok dolu oluyor ve yine inip 10 15 dk yürümem gerekiyor ki toplamda buraya gelmem 30 dk şuan 40 45 dk sürüyor çünkü zorlanıyorum yürümekte kilo aldığım için ve hava beni çok bunaltıyor tesettürlüyüm bununda biraz etkisi var sanırım bu denli sıcak hissetmemde.
Size sormak istediğim sizler kaçıncı haftanızda izne ayrıldınız bana bazı arkadaslarım 37. haftana kadar sabret bebegınle daha cok vakıt gecırırsın dıyorlar ancak o kadar dayanabılır mıyım hıc bılmıyorum burada da bır oyle bır boyle demek ınsanları kandırmak ıstemıyorum kı zaten dogum ıznım bıter bıtmez gelıcem ekstra ızın talep etmıcem sadece yıllık ıznımı de dahıl edıcem dogum ıznıne o kadar. Bu konuda deneyimi olan anneler siz ne önerirsiniz.
Ve bir diğer sorum doğumu devlet hastanesınde mi yoksa özel hastanede yapmak mı daha doğru olur. Gönlüm özelden yana ancak yine çevrem yok ekstra ücret çıkarıyorlar diyor kafamı karıstırıyor benım konustugum yerler paket seklınde fıyat sunuyor ekstra ücretten bahsetmıyorlar. Bunları yanıtlarsanız sevınırım :)
Kötü olmuş sizinki o kadar imkan varken 6 ay anne sütü alabilirdi ki 5 dk hiçbirsey ne güzel yakın olması. Herşeyin hayırlısı derler ya dedıgınız gıbı evdekı hesap çarsıya uymuyor belkı benımde dusunduklerımın tersı olucak bılemem kı hayırlısı olsunSize tavsiyem bugunleri cok guzel gecirin. Dusuncelerle kendinizi yormayin.
Benim evimle isim arasi yuruyerek 5 dk. Arabayla 1 dk fln :)
Bebek agladiginda cagirsalar gidip emzirebilirdim o kdr yakin. Yonetici pozisyonunda oldugum icin cikarim da kafama gore problem olmaz.
Ne guzel tablo di mi?
Oluk oluk da sütüm var.
Ama ne oldu? Benim sutum benim bebeye alerji yapti
Full mama beslendi.
Siz en iyisi olsun diye dusunuyorsunuz ama evdeki hesap carsiya uymuyor genelde.