• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum hediyesi aldiniz mi?

Eşim 5 ay işsizdi. Kızım doğmadan 3 gün önce yeni işine başlamıştı. Hediye istemedim. Sıkışıklıkta alması bile gereksiz olurdu. 3 ay sonra anneler günü ile birleştirip bahane ederek verdi hediyesini. Hoş muydu evet ancak çok da gerekli değildi. Neticede onun da çocuğu olmuştu belki ona da hatıra gerekirdi. Doğum masraflı olay. Belki de eşinizin gücü yetmedi.
Pahalı birşey istemedim önemli olan düşünceydi kirildim mı evet kirildim .Ama yapacak birşey yok sağlık olsun .

Merhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?

Ilk dogumumda esim gumus kolye almisti. begenmedim. Ikinci dogumda esimden parasini alip gidip kendime Kapali Carsi'dan iki adet 22 ayar bilezik almistim. Bir kac hafta taktim bir daha hayatim boyunca takmadim. Ac gozluluk yaptim yani.

Bunlar hediye değil de yatırım olmuş bence. Hediye satılmaz.
Tamamı bilezik değildi yazmak istemedim satmadıklarım da var tabii ki
Ayrıca yatırım için çoğu erkek eşine altın almıyor bankaya atıyor dikkatinizi çekerim
Son olarak ev için “ sana hediyem olsun “ dedi ev benim adıma yapıldı
Bu sayılır mı

Tamamı bilezik değildi yazmak istemedim satmadıklarım da var tabii ki
Ayrıca yatırım için çoğu erkek eşine altın almıyor bankaya atıyor dikkatinizi çekerim
Son olarak ev için “ sana hediyem olsun “ dedi ev benim adıma yapıldı
Bu sayılır mı

Ennn mükemmelllll kociş sizinki üstünüze evvv yapmışşş altın saçmışşşş olayyyy :D

Ennn mükemmelllll kociş sizinki üstünüze evvv yapmışşş altın saçmışşşş olayyyy :KK70:
Asla öyle bir iddiam olmadı iyi misiniz?
Biz 16 yıllık evliyiz 13 yıldır onun işi dolayısıyla ayrı yaşıyoruz
Benim bu 13 yılımın karşılığı sizce olur mu?

Ben konuya cevap yazdım siz de bana “ sen değersizsin onlar sana alınmamış” minvalindeki bir cevap yazdınız ben buna istinaden açıklama yaptım

Ahh bu kapitalist sistem.. hayatimiza yeni yeni adetler sokup iliskilerimizi zorlastiriyor. Bebeginiz saglikliysa yatip kalkip sükredin, böyle seyleri kafaniza takmayin. Ben de ilk dogumumda bunlara takiliyordum ama 2. bebegim hasta dogacak. Cerrah, hastane arastirmaktan bebegime bile bir seyler almaya vaktim kalmiyor. Keske o saglikli olsaydi, her sey yolunda gitseydi baska hicbir sey istemezdim.

Çok haklısın .Böyle şeyleri düşününce de şımarıklık yaptığımı düşünüyorum .Ama insanoğluyuz işte hele bir de kadınsak ! Allah hepimizin çocuğuna sağlık versin gerisi hallolur önemli olan Sağlık .
Hediye isteyip beklemeyi şımarıklık olarak da görmemek lazım, ki dediğin gibi kadınız hediye bekleniyordur illa ki ama bazen erkek öyle kötü bir şey yapar ki önünüze dünyayı serse sizi hediyelere boğsa kıymeti olmaz, bazen de öyle güzel bir şey yapar ki görüp görebileceğiniz en pahalı hediyeyi alsa yaptığı o güzel şeyin yerini tutmaz.

5 yıl, 10 yıl, hatta 40 yıl sonra bile bir erkek ve kadın birbirinin gözünün içine baktığında evliliğinden en ufak bir pişmanlık duymuyorsa, yıllar sonra bile sevgiyle sarılabiliyorlarsa hayatın en büyük hediyesini almışlardır demektir.

Bunları avutmak için yazmıyorum, maddi şeylerden ziyade maneviyata değer veririm, hayatımızdaki maddi şeyler görümlüktür, parasını verir alırsın ama evlilikte sevgiyi saygıyı koruyabilmek, biz diyebilmek, açlığa tokluğa, üzüntü ve sevince beraber emek vermek paha biçilemez.

Bebeğiniz mutlu yuvanıza daha da mutluluk getirsin, kaderi güzel olsun, yuvanızdan huzurunuz eksik olmasın.

Ya Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etmiş, ben sağlıklıyım, bebeğim yanımda, ben de tutup hiç dert etmedim doğum hediyesi nerde diye..
Olsa güzel olurdu, ama sende bunu dert etme bence.

Merhaba hanımlar.Cok şükür sağlıklı bir şekilde bebeğimizi kucagimiza aldık .En önemlisi zaten onu sağlıklı bir şekilde kucagimiza almamız .Fakat insan küçük te olsa bir hediye beklemiyor mu ? Ben mi çok ince düşünüyorum .Hicbir hediye almadi .Evet bebekten dolayı sıkışık bir durumdayız fakat çok abartı birşey almasına gerek yoktu önemli olan beni önemsemediydi .Kirildim evet .Sizin nasıldı doğumlarınız hediye aldınız mı ?
Hayır almadım. Çünkü istemedim.

Hediye isteyip beklemeyi şımarıklık olarak da görmemek lazım, ki dediğin gibi kadınız hediye bekleniyordur illa ki ama bazen erkek öyle kötü bir şey yapar ki önünüze dünyayı serse sizi hediyelere boğsa kıymeti olmaz, bazen de öyle güzel bir şey yapar ki görüp görebileceğiniz en pahalı hediyeyi alsa yaptığı o güzel şeyin yerini tutmaz.

5 yıl, 10 yıl, hatta 40 yıl sonra bile bir erkek ve kadın birbirinin gözünün içine baktığında evliliğinden en ufak bir pişmanlık duymuyorsa, yıllar sonra bile sevgiyle sarılabiliyorlarsa hayatın en büyük hediyesini almışlardır demektir.

Bunları avutmak için yazmıyorum, maddi şeylerden ziyade maneviyata değer veririm, hayatımızdaki maddi şeyler görümlüktür, parasını verir alırsın ama evlilikte sevgiyi saygıyı koruyabilmek, biz diyebilmek, açlığa tokluğa, üzüntü ve sevince beraber emek vermek paha biçilemez.

Bebeğiniz mutlu yuvanıza daha da mutluluk getirsin, kaderi güzel olsun, yuvanızdan huzurunuz eksik olmasın.
Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için çok sağol inşallah.Saglikli kucagimizda tüm hediyelerden daha çok önemli .Hatirlattigin için tekrar çok teseķur ederim.

Çok haklısın .Böyle şeyleri düşününce de şımarıklık yaptığımı düşünüyorum .Ama insanoğluyuz işte hele bir de kadınsak ! Allah hepimizin çocuğuna sağlık versin gerisi hallolur önemli olan Sağlık .
Hiç şımarıklık olarak düşünme. Ne demek istediğini anlıyorum. Ufak da olsa sembolik birşey istiyorsun. Maksat değer verilmesi. Eğer eşinizin maddi durumu kötü ise bunu bile bile altın vs diye tuttursatdınız bencillik o olurdu. Bu arada sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Oncelikle saglicakla anali babali buyutun bebeginizi:nazar: hediye konusuna gelince. Bence gonlunuzden gecen bisey varsa esinize direkt soyleyin. Küsüp beklemektense bazen tatli bisekilde talep etmek daha iyidir. Benim hediye anlayisim evlendikten sonra degisti. Dogumgunum mu yaklasiyor mesela, esime citlatmaya basliyorum,filanca seyi ne zamandir cok begeniyorum keskem benim olsa diye😀😀 nitekim o gun gelmeden gidip birlikte aliyoruz. Valla ben bu durumdan son derece memnunum. Evet surprizsiz belki ama sonucta arzu ettigim biseye kavusmus oluyorum.

bunlar hep fazla şımartılmaktan.
batıda da yaşadım ben ve böyle anlamsız adetler beklentiler yok.
bu tip beklentiler üzer insanı. vazgeçin.

Siz eşinize aldınız mı? İki kişiyle yapılmıyor mu bu iş🤓

Ben babanın anneye hediye almasını anlamıyorum. Gerçekten anlam veremiyorum. Dünya binlerce yıldır var, milyarlarca kadın doğum yaptı. Yani bir bebek dünyaya getirebilmek sadece size bahşedilmiş bir özellik değil.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin, bundan daha güzel bir hediye olabilir mi?
Siz de babaya hediye alıverin madem. Adam olmasa bu çocuk da dünyaya gelmeyecekti malum, spermlerine sağlık 😊
Bence bunun doğurabilmekle bir ilgisi yok ya. Sonuçta bu süreçte tüm zorluğu eziyeti anne çekiyor bunun üzerine eşin de ona bir jest yapmasından doğal ne var ki

Cok haklisin ben 4 cuye hamileyim hepsinde bisryler aldrdim dusunmediyse vile ortaligi yiktim 9 ay insan neler cekiyor saglikli bir evlat veriyorsun bir cicek bocek tabiki alinmasi lazim

Back
X