- 14 Ekim 2019
- 506
- 583
- Konu Sahibi incirzeytin
Tuhaf gerçekten ya Allah başka dert vermesinAllah uçak kazası vermesin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tuhaf gerçekten ya Allah başka dert vermesinAllah uçak kazası vermesin
bence bir daha böyle bir durum olduğunuzda canınız sıkılsa dahi sevgilinize ''annem bana söyledi vb'' şeyler söylemeyin. anladığım kadarıyla yabancı sevgiliniz. kültürü,yetiştirilme tarzı nedir bilemiyorum ama biizm verdiğimiz tepkilerden başka bir tepki verebilir. öyle olmasa bile sürpriz yapmaya çalışan kişinin de hevesini kırmış olursunuz ki inanın hiç hoş bir duygu olmuyor. bilmiyormuş gibi davranın,bırakın heyecanını kırmayın,yapsın sürprizini.Kızlar kusura bakmayın küçük bir dert için belki başınızı ağrıtacağım. ben doğdum doğalı doğum gününe aşırı önem veriyorum. Bunun sebebi de ailem öyle yetiştirmiş. 1 yaşında o zamanda akülü araba almak mı, pastalar yaptırmak mı, çatılara çıkıp havai fişek bile atmışlar. Tabii durumumuz da iyiydi, daha sonra annem babam boşandı annem çok sıkıntılar çekti bizi asla bırakmadı o adama. Ben şimdi asla öyle şeyler beklemiyorum hatta ne mutlu ki en küçük hediyeyle bir çiçekle bile mutlu oluyorum. Kimse benim için havai fişek atsın falan demiyorum yani. Atmasın atmasın da bari saygısı olsun. Annem ona her sene sürpriz bir şey yapacağımı bilir, ben yine de çaktırmamaya çalışırım. İlla bir organizasyon düzenlerim yani. Onu o gün hiç üzmem açıkçası, öyle özel bir gündür benim için. Aynı şekilde anneanneme de 65 yaşında ilk defa doğum günü kutlatan bendim. Sonuçta doğmuşuz, mutluluk vermişiz can olmuşuz hepimiz, daha önemli bir gün var mı?
Bu sene doğum günüm için yurtdışındaki sevgilim ve ailemle tatil rezervasyonu yapmıştık. Ama korona yüzünden havayolları kapandı ve erkek arkadaşım gelemedi. Biz de tatili iptal ettik.. Annem de şehir dışında iş aldı oraya gitti bir aylığına. Dolayısıyla annem de yanımda yok. Buraya kadar amenna ben zaten arkadaşlarımla dışarı çıkarım. Ama bana kardeşim hediye almış göndermiş annemi arıyorum sen de kışlık bir şeyler alır mısın diyorum. Bana cevabı “Biz zaten sana başka bir şey alacağız, şimdiki aldığımız öylesine. Benim öylesine hediyem de yarın gelecek.”
Abi bırak sürpriz kalsın ya niye böyle söylüyorsun ki? Gerçekten annemin bir şey yollayacağını düşünmemiştim yani, gelince alır sanmıştım sürpriz olacaktı açıkçası. Tüm sürprizi bozuyor sürekli.
Canımı sıkan nokta benim sevgilim hiç doğum günü kutlamamış, hiç ailesi hediye falan almamış ona. Önem de vermiyor ama ben tahmin ediyordum doğum günümde bir şeyler yapacağını. Annemle çeviri aracılığıyla konuşuyorlar. Annem beni arıyor “X bana bir şey soruyor sana kek mi pasta mi ne gönderecekmiş bir de başka bir şey daha, ben anlamıyorum” diyor. Sevgilinin ne dediğini anlamıyorum kızım, nasıl konuşabilirim falan demek zor mu? Ya benden ne istiyorsun neden bunu bana söylüyor yani? Rahatsız olduğumu söylüyorum başlatma doğum gününe offf falan diyor bana. Gerçekten çok bunaldım zaten her şey iptal olmuştu şimdi iyice delirdim bu hareketlere. Yaşım 21 bu arada. Ya gerçekten küçük bir şey gibi gelebilir ama zaten üzgünüm iyice üstüme geliyorlar. Şimdi sevgilimin o doğum günü hediyesini falan almak hiç içimden gelmiyor. Ona da söyledim annem böyle yaptı sinirlerim çok bozuk diye. O da çok kırıldı. Her şeyin sürprizi kaçtı. Düşüncesiz davranışlardan nefret ediyorum artık.
Sevgilim sürpriz yapmak istemese, anneme değil bana yazar değil mi? Bu zamana kadar söylemedim ama artık ona da söyledim böyle yaptığını. Yok sana tatil ve doğum günü hediyesi almış söylediğimi söyleme, sana portre yaptırmış söylediğimi söyleme. Şimdi de bu. Olay doğum günü falan değil. Sürprizin bozulması. Karşıdakine de saygısızlık.
Ayrıca böyle olmadığımız için çok şanslıyız falan diyen arkadaşlar, sizin de kocalarınızdan çektiklerinizi vs. okuyoruz. Allah aşkına bir şeyi yargılamayın. Aynen benim gibi olun sonra bakın kim size bir şey diyor. Burası dert paylaşma yeri dert beğenmeme değil
Özür dilerim dert beğendiremedim, özür dilerim sevgilim beni dövüp aldatmadı çocukla ortada kalmadım ne yapalım hayat herkese eşit değil.
Şuraya hayatımı yazsam oturup bana acırsınız. Küçük yaşta tacizden şiddete kadar her şeyi gördüm. O “dalga geçtiğim” durumlara ben de düştüm. Hayatım 2 senedir inanılmaz bir düzende işliyor. Bu mutluluğu hakettim, bu yüzden böyle detaylara takılıyorum kusura bakmayın.
Biraz daha açar mısınız?Konu sahibi kucukken gordugu tacizden siddetten bahsetmis. Sonra da "annem bilerek sevgilimin yapacagi surprizi bozuyor gecmisten bunu bana dusunduren seyler var" demis. Hafiye gibi yorum yapmak istemem ama bu iki yorumu birlestirince ortaya farkli bir tablo cikiyor. Kucuk bir seye takmis gibi gorunuyor ama altinda daha farkli sebepler olabilir... Konu sahibi konuyu pek fazla acmadigi icin bilemiyoruz, acmamasinin da sebepleri olabilir... Z kusagi ozguveniyle verdigi cevaplar da biraz simarik gorunmesine yol acmis ama simarik degil cok ozguvenli bir genc oldugunu dusunuyorum. Kendini de pek anlatamamis. Neyse benim eyyorlamam bu kadar. Behlul kacar.
Allah colugumuza çocuğumuza akıl fikir versin kınamıyorum Ya Rab!Tuhaf gerçekten ya Allah başka dert vermesin
Amin amin dert edilecek şeyler değil bu tür mevzularAllah colugumuza çocuğumuza akıl fikir versin kınamıyorum Ya Rab!
Bende dün 1 çuval kurutmalik biber almistim sabahtan akşama kadar dogradim kollarim koptu dograyana kadar güneşe serdim ama bugün çürümeye başlamış.
Yani demem o ki allah aşkına herşeyi dert etmeyin kendinize...
Dert begendirememek degil zaten cocuk seni birakacakki goreceksin. Ondan sonra buraya yazarsn. Hele hele dogumgunu havai fiseklerle kutlaniyomusta surpriz kacmista pastasi portesi keki ogrenmiste. Haspama bak. Vala sen dogmasaydinda olurmus yani simarik. Ben onlarin yerinde olsam sana pskiyatrye randevu alirdim en guzel hediye bu sana. ALLAH arkadaslarina ailene yardim etsin. Seninle asla omur gecmezKızlar kusura bakmayın küçük bir dert için belki başınızı ağrıtacağım. ben doğdum doğalı doğum gününe aşırı önem veriyorum. Bunun sebebi de ailem öyle yetiştirmiş. 1 yaşında o zamanda akülü araba almak mı, pastalar yaptırmak mı, çatılara çıkıp havai fişek bile atmışlar. Tabii durumumuz da iyiydi, daha sonra annem babam boşandı annem çok sıkıntılar çekti bizi asla bırakmadı o adama. Ben şimdi asla öyle şeyler beklemiyorum hatta ne mutlu ki en küçük hediyeyle bir çiçekle bile mutlu oluyorum. Kimse benim için havai fişek atsın falan demiyorum yani. Atmasın atmasın da bari saygısı olsun. Annem ona her sene sürpriz bir şey yapacağımı bilir, ben yine de çaktırmamaya çalışırım. İlla bir organizasyon düzenlerim yani. Onu o gün hiç üzmem açıkçası, öyle özel bir gündür benim için. Aynı şekilde anneanneme de 65 yaşında ilk defa doğum günü kutlatan bendim. Sonuçta doğmuşuz, mutluluk vermişiz can olmuşuz hepimiz, daha önemli bir gün var mı?
Bu sene doğum günüm için yurtdışındaki sevgilim ve ailemle tatil rezervasyonu yapmıştık. Ama korona yüzünden havayolları kapandı ve erkek arkadaşım gelemedi. Biz de tatili iptal ettik.. Annem de şehir dışında iş aldı oraya gitti bir aylığına. Dolayısıyla annem de yanımda yok. Buraya kadar amenna ben zaten arkadaşlarımla dışarı çıkarım. Ama bana kardeşim hediye almış göndermiş annemi arıyorum sen de kışlık bir şeyler alır mısın diyorum. Bana cevabı “Biz zaten sana başka bir şey alacağız, şimdiki aldığımız öylesine. Benim öylesine hediyem de yarın gelecek.”
Abi bırak sürpriz kalsın ya niye böyle söylüyorsun ki? Gerçekten annemin bir şey yollayacağını düşünmemiştim yani, gelince alır sanmıştım sürpriz olacaktı açıkçası. Tüm sürprizi bozuyor sürekli.
Canımı sıkan nokta benim sevgilim hiç doğum günü kutlamamış, hiç ailesi hediye falan almamış ona. Önem de vermiyor ama ben tahmin ediyordum doğum günümde bir şeyler yapacağını. Annemle çeviri aracılığıyla konuşuyorlar. Annem beni arıyor “X bana bir şey soruyor sana kek mi pasta mi ne gönderecekmiş bir de başka bir şey daha, ben anlamıyorum” diyor. Sevgilinin ne dediğini anlamıyorum kızım, nasıl konuşabilirim falan demek zor mu? Ya benden ne istiyorsun neden bunu bana söylüyor yani? Rahatsız olduğumu söylüyorum başlatma doğum gününe offf falan diyor bana. Gerçekten çok bunaldım zaten her şey iptal olmuştu şimdi iyice delirdim bu hareketlere. Yaşım 21 bu arada. Ya gerçekten küçük bir şey gibi gelebilir ama zaten üzgünüm iyice üstüme geliyorlar. Şimdi sevgilimin o doğum günü hediyesini falan almak hiç içimden gelmiyor. Ona da söyledim annem böyle yaptı sinirlerim çok bozuk diye. O da çok kırıldı. Her şeyin sürprizi kaçtı. Düşüncesiz davranışlardan nefret ediyorum artık.
Sevgilim sürpriz yapmak istemese, anneme değil bana yazar değil mi? Bu zamana kadar söylemedim ama artık ona da söyledim böyle yaptığını. Yok sana tatil ve doğum günü hediyesi almış söylediğimi söyleme, sana portre yaptırmış söylediğimi söyleme. Şimdi de bu. Olay doğum günü falan değil. Sürprizin bozulması. Karşıdakine de saygısızlık.
Ayrıca böyle olmadığımız için çok şanslıyız falan diyen arkadaşlar, sizin de kocalarınızdan çektiklerinizi vs. okuyoruz. Allah aşkına bir şeyi yargılamayın. Aynen benim gibi olun sonra bakın kim size bir şey diyor. Burası dert paylaşma yeri dert beğenmeme değil
Özür dilerim dert beğendiremedim, özür dilerim sevgilim beni dövüp aldatmadı çocukla ortada kalmadım ne yapalım hayat herkese eşit değil.
Şuraya hayatımı yazsam oturup bana acırsınız. Küçük yaşta tacizden şiddete kadar her şeyi gördüm. O “dalga geçtiğim” durumlara ben de düştüm. Hayatım 2 senedir inanılmaz bir düzende işliyor. Bu mutluluğu hakettim, bu yüzden böyle detaylara takılıyorum kusura bakmayın.
Dert begendirememek degil zaten cocuk seni birakacakki goreceksin. Ondan sonra buraya yazarsn. Hele hele dogumgunu havai fiseklerle kutlaniyomusta surpriz kacmista pastasi portesi keki ogrenmiste. Haspama bak. Vala sen dogmasaydinda olurmus yani simarik. Ben onlarin yerinde olsam sana pskiyatrye randevu alirdim en guzel hediye bu sana. ALLAH arkadaslarina ailene yardim etsin. Seninle asla omur gecmez
Biraz daha açar mısınız?
Ya ne kadar şımarıksınız. Annenize yazık. Sen bu kadar hayat mücadelesi ver sonra evladına cümle beğendirmeye Çalış.Kızlar kusura bakmayın küçük bir dert için belki başınızı ağrıtacağım. ben doğdum doğalı doğum gününe aşırı önem veriyorum. Bunun sebebi de ailem öyle yetiştirmiş. 1 yaşında o zamanda akülü araba almak mı, pastalar yaptırmak mı, çatılara çıkıp havai fişek bile atmışlar. Tabii durumumuz da iyiydi, daha sonra annem babam boşandı annem çok sıkıntılar çekti bizi asla bırakmadı o adama. Ben şimdi asla öyle şeyler beklemiyorum hatta ne mutlu ki en küçük hediyeyle bir çiçekle bile mutlu oluyorum. Kimse benim için havai fişek atsın falan demiyorum yani. Atmasın atmasın da bari saygısı olsun. Annem ona her sene sürpriz bir şey yapacağımı bilir, ben yine de çaktırmamaya çalışırım. İlla bir organizasyon düzenlerim yani. Onu o gün hiç üzmem açıkçası, öyle özel bir gündür benim için. Aynı şekilde anneanneme de 65 yaşında ilk defa doğum günü kutlatan bendim. Sonuçta doğmuşuz, mutluluk vermişiz can olmuşuz hepimiz, daha önemli bir gün var mı?
Aaa birde unutsalar komple evi yakar. Annem bizi bırakmadı o adama demeyi biliyor. Ama o kadına yaptığı doğum gününü çok görüp İmi i bini iyni izini gistirmidi diyor. Demek ki anne evlat arasında da karşılık gözetiliyormuşKusura bakma ama hiç olgun değilsin. Olaylara bakış açını değiştirip yaşına göre davranmalısın. Ne güzel doğum günün unutulmamış. Ortada sinirlenecek hiçbir şey yok
Yetiştirme şeklinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördükAaa birde unutsalar komple evi yakar. Annem bizi bırakmadı o adama demeyi biliyor. Ama o kadına yaptığı doğum gününü çok görüp İmi i bini iyni izini gistirmidi diyor. Demek ki anne evlat arasında da karşılık gözetiliyormuş
Hahhahah fake degil arti sen tum yorumlari oku bence. Sen dert gormemissn benim psikiyatrlik durumum yokki 100 kisi nerdeyse ayni seyi yazmisiz kaldiki ben okur okumaz fikrimi beyaz ettim. HakliyimYorumu dehşetle okudum. Muhtemelen fake hesaptır. İnşallah yani. O kadar sayfa var, kimi esprili cevap vermiş kimi "bu dert değil" demiş. Hepsinin elle tutulur bi yani var da. Sen acayip bi varlıksın. Bu ne kadar kötü bir yorum. Ne yaşadın sen arkadaşım? İnsanlara karşı kim kötü yaptı seni böyle? Bence en yakın zamanda bi pskiyatrye randevu al ve de ki, ben cok fesatım nasıl başa çıkabilirim?
"Haspam" nedir ya!!