• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik Bebeğimle Çalışma Hayatına Dönmek

Sevgili anneler kendi ofisim var ve doğum sebepli ara vermiştim. Doğumdan sonra hemen dönerim dedim ama depresyon ve kolik bebeğimden mütevellit dönemedim.

Artık dönmek istiyorum ama uyku denen şeye hasret kalıyorum. İşe gitmeden hem de. Anneanneye çocuğu birkaç saatliğine bırakma ihtimalim olacak. Tüm gün değil maalesef. Siz çalışma, uyuma ve bebek dengesini nasıl gözettiniz acaba?

Şimdi annemin evinde kaldığım için annem günde 2 saat falan uyumama müsade ediyor sağolsun. Ama evime geçince bu böyle olmayacak. Anca annem gelse dahi ben işe gidebilirim o 2 saat.

Emzirme durumu da var. İşte çok duramadan dönmem de gerekecek.
Ek gıdaya geçene kadar bekleyin maddi sorun yaşamaz iseniz. Dokuz aylıkken mesela

Bebek zor değil anneliğe adaptasyon sürecindesiniz. Bebek de dünyaya adapte olmaya çalışıyor, ışıklar sesler dev gibi bir sürü insan, görme yetisi tam gelişmedi, kulakları sadece anne karnındaki kalp atışına alışkın 9 ay büyüdüğü yere aşina. İçerisi tek sıcaklıktaydı şimdi sıcak soğuk etkenler var. Sen sakin kalamazsan o daha çok endişelenir sen de daha çok sinirlenirsin döngü böyle sürer. Durmaya ve birbirinizi tanımaya ihtiyacınız var. O sana kendisini büyütmeyi öğretecek, sen de ona bakmayı öğreneceksin. Bu uzun bir süreç. Süreç zaman gerektirir.
Uykusuzluk da daha uzun süre hayatında olacak, kabullenirsen daha kolay atlatırsın.
8 saat aralıksız nefessiz kalıp morarıncaya kadar ağlayan bir bebeğe bakmadığınız ne kadar belli. Dört kişi bir bebeği sakinleştiremedik. Doktorlar kolik bebek böyle olur 4-5 ay en az diyor. Dün babam da "sen streslisin ondan bebek ağlıyor" diyordu. "Al baba sustur sakinlik abidesisin ya" dedim. 15 dknın sonunda cinnet geçirip bana geri verdi. Alttan üstten komşu geliyor bebeğe ne oldu diye daha da kolay bebek diyorlar ya sinir krizi geçiriyorum. Kolaysa buyrun bekliyorum bir gün bakın.

8 saat aralıksız nefessiz kalıp morarıncaya kadar ağlayan bir bebeğe bakmadığınız ne kadar belli. Dört kişi bir bebeği sakinleştiremedik. Doktorlar kolik bebek böyle olur 4-5 ay en az diyor. Dün babam da "sen streslisin ondan bebek ağlıyor" diyordu. "Al baba sustur sakinlik abidesisin ya" dedim. 15 dknın sonunda cinnet geçirip bana geri verdi. Alttan üstten komşu geliyor bebeğe ne oldu diye daha da kolay bebek diyorlar ya sinir krizi geçiriyorum. Kolaysa buyrun bekliyorum bir gün bakın.
Sana güzel güzel açıklardım da yapmayacağım.
Lohusalık konusunda uzman birinden destek almalısın. En iyi ihtimalle bir senede zor kendine gelirsin.
Dünyadaki ilk ve tek kolik bebeğe sahip değilsin.
Ayrıca hayrına bakarım, getirebilirsin ankaradayım.

Sana güzel güzel açıklardım da yapmayacağım.
Lohusalık konusunda uzman birinden destek almalısın. En iyi ihtimalle bir senede zor kendine gelirsin.
Dünyadaki ilk ve tek kolik bebeğe sahip değilsin.
Ayrıca hayrına bakarım, getirebilirsin ankaradayım.
Evladımı tabii ki de kimseye vermem. Ama size de Rabbim kolik evlat nasip etsin diyebilirim. Dünyadaki tek kolik annesi olmadığım gibi kimseye de bunun kolay olduğunu söylemem. Davulun sesi uzaktan hoş gelir

benim çocuklarım kolik değillerdi ama yıllarca deliksiz uyku uyumadım büyütürken anam ağladı. Anneliğin gerçeği bu. Çok küçükken geceyle gündüzü ayırt edemezler, sonra atak dönemi başlar, diş çıkarırken acı çekerler, hasta olır ateşlenirler, hasta olurlar burunları tıkanır, geniz akıntısı olur gece boyunca öksürürler… biz nasıl mı yaptık? Yıllarca zombi gibi yaşadık, çalışırken de aynı şekilde…

Ya kadının üzerine ne çok gitmişsiniz.. 36 günlük henüz bebeği üstelik lohusa bir kadına yaptığınız yorumların farkındamısınız?
Balım, kendi evinde annen eşin ve sen biraz da olsa uyku düzeni oturtmaya mı çalışsanız? (Senin uyku düzenin, kolik bebe anası olarak 8. Aydan sesleniyorum hala gece gündüz uykusu yok, ekstra bana bağlılığı ve korku duygusunu öğrenme sürecinde olduğumuz şu sıra beni gördüğü an çığlık kıyamet ağlıyor)
Senin uyku düzenin biraz da olsa oturduğu süreçte ise dingin kafayla daha sağlıklı kararlar alabileceğini inanıyorum ve şuan işe dönmen inan ki asla iyi gelmeyecek sana ve gerçekten istediğinin bu olmadığına adım gibi eminim☹️

Konularınızın çoğunu takip ediyorum. İşe dönme isteğinizi de çok iyi anlıyor ve destekliyorum fakat çok erken hem sizin hem bebek için. Anneniz tam zamanlı bakabilseydi belki haftada bir kaç gün çalışırdınız ama yine uykusuz kalırdınız.

Şöyle bir durum seziyorum sizde sanki her şey bi anda eskisi gibi olsun istiyorsunuz. Üzgünüm, olmayacak. Ben de bunu zor kabullendim. Biraz bebek size biraz da siz bebeğe zamanla uyum sağlayacaksınız inanın. Bebeğim kolik değildi ama gaz problemi vardı 4. aya merhaba gaza güle güle dedik ve rahata erdik gerçekten. Destek almanız çok önemli kendi evinize geçtikten sonra bile. Ben şimdi çok uykusuz kaldığımda kendimi anneme atıyorum ya da kızımı gönderiyorum uyuyorum enerji topluyorum yoksa 2 günden sonra tahammül seviyem yorgunluk yüzünden azalıyor. Ofisiniz yeterince müsaitse bakıcı oraya da gelebilir aslında hem siz bebekten ayrılmazsınız hem de işinizi yaparsınız.

Evladımı tabii ki de kimseye vermem. Ama size de Rabbim kolik evlat nasip etsin diyebilirim. Dünyadaki tek kolik annesi olmadığım gibi kimseye de bunun kolay olduğunu söylemem. Davulun sesi uzaktan hoş gelir
Biz çaldık oynadık duvara astık o davulu, siz de çalar çalar oynarsınız. Üstelik desteğiniz de var uyumanıza vakit ayıran bir anne yanınızda, eminim yemeğinizi de yapıyordur, topluyordur. Sezaryen ameliyatı olup, kolikle baş edip aç susuz uykusuz kalıp tuvalete bile gidemeden duruma adapte olmaya çalışan insanlar da az değil, üstünde uyuyup kalma korkusuyla gözünü ayırmadan etrafına yastıklar doldurup kucağına alıp uyuyakalırsam düşmesin diye endişelen anneler az değil. Kimimizin sütü gelmiyor kimimiz mastitle uğraşıp enfeksiyon geçiriyoruz. Doğum sonrası bebeği küveze girip kucaklayamayanlar var, bebeğini doğurup hiç kavuşamadan arkasından ağlamak zorunda kalanlar var. Herkesin kendince hayatı zor. Kimisi senin çektiğin eziyete kavuşmak için yıllarca uğraşıyor.
Biraz sabır biraz şükür, istiyorsun ki eskisi olsun hemen olsun. Bebek sevip bezleyip besleyip bırakınca duran biri değil ki; atağı var tutağı var hastalığı var dişi var koliği var krizi var okulu var salgını var alerjisi var var oğlu var.
Lohusalık konusunda muhakkak destek alın, keşke Kore’deki gibi lohusa desteği olsa da herkes bu hizmeti alabilse. Bence en en en büyük eksiklerden biri doğum yapmış kadınlara böyle desteklerin olmaması. Hatta gebelikte de doğum sonrası karşılaşılabilecek durumlara eğitim verilmeli her konuda.

Bence %100 bakıciya ihtiyacınız var, en azından gece uykusu olmalı. Uykusuz, zombi gibi yaşayıp danışanlara faydalı olamazsınız. Şöyle derim, başlangıçta anneyle idare edip daha çok çaĺışıp gelirinizi artırsanız? Daha çoj danışan alırsınız, geliriniz artınca belki yatılı bakıcı da kaparsınıx. Bence kendinizi fibanse etmenin yollarını arayın

Ben esnek çalışma saatlerine sahibim. İstediğim saatte işe gidebilirim. Bebeği anneme bırakmayı düşündüm bebek olmadan önce. Bebeğimin bu kadar zor bir bebek olacağını da düşünmedim. Birkaç saat az bir süre anneme bırakırım dedim. Ama Sıfır uykuyla (ciddi manada Sıfır) anneme bıraksam bu sefer ben nasıl dinleneceğim diye düşünmeye başladım.
bebekten önce olaya aşırı toz pembe bakmışsınız gibi görünüyor

bebek ekstradan zor bir bebek de olmuş olabilir ama öyle olmasaydı da bu dediğiniz şey olmazdı zaten...

evden çalışıyorum, bebeğim yok, olsa eve tam zamanlı birini almam gerekir. ki çalışabileyim ya da sabah emzirdikten sonra uyuyum biraz o dursun bebeğin başında. sadece eve gelen kargoyu suyu almak için kapıyı açsa ben 1 saat uzansam o bile birşeydir derim vallahi.

ilk 2-3 ay hele. sürekli emzirirken. zaten memeler fora. emzir pıt pıt gazını çıkar. giyin, saçını başını topla bir yere git, en fazla 1.5 saat vaktin olur zira geri geleceksin 2 saat sonra yine emecek bu bebek..nasıl olacak? dışarıdan gelir gelmez hemen emzirmek bile sıkıntı bilmem farkında mısınız bebeğe gaz yapar.

annem anca 1-2 ay bizimle durur sonra onun da evi var düzeni var, bebeğe tam zamanlı bakım veremez. etrafımda bebeğe tam zamanlı bakım verebilecek anne/babaanne de pek yok yani.

tam zamanlı derken gece alamadığınız uykunuzu almanız, ev işini yapmanız, aynı zamanda işyerindeki işinizi götürmeniz bunları sağlayacak kadar bakım veremez kimse. mümkün değil bu.2 aylık bebek için. imkansız. belki 6 aydan sonra o da ek gıdaya sorunsuz geçerse gündüz uykusu iyi olursa.

kısacası çok pembe bir hayal kurmuşsunuz.
olmaz o dediğiniz.

siz şimdi bu duruma uygun gerçekçi bir plan yapmalısınız.

Back