Konu sahibi Nisa, evet su an cok yeni anne+lohusa+kimlik arayisindaki genc bir kadin vs vs bircok seyle baş etmeye calistiginiz icin ayrica diger basliginizda fena halde linc yediginiz icin (cok anlamsiz bir linç bu arada) insanlari anlayamiyorsunuz, destege veya baska goruslere su an fena halde kapalisiniz ama bir abla ve 2 bebekli bir anne olarak sunu yazmak istiyorum. (Burdan sonra sen diye hitap edecegim, ozurdiliyorum ama samimi bir dil kullanmak zorunda hissediyorum)
Su an bebeginin tanidigi, bildigi tek kisi sensin, dolayisiyla evet sen ne hissedersen bebekte onu yasiyor haliyle bu stresin bebege birebir geciyor, kolik olmasi sebebiyle seninde stresin artiyor (kolik bebek annesiydim) bu kisir donguyu bebek kiramaz, annen-baban-esin kiramaz, sadece sen kirabilirsin.
Bunun tek yolu sakinlesmek.
Kendini nasıl sakinlestirecegini en iyi sen bilirsin, yoga olur, meditasyon olur, namaz / ibadet olur, terapi olur, hobi edinmek olur ama bir sekilde sakinlesmenin yolunu bulmalisin, yoksa kolik dönemi gecince baslayacak olan pesisira ataklari atlatman daha da zorlasacaktir.
Ayrica benden sana birkac tavsiye, cocugunun kolik olup olmadigina mutlaka emin ol, belki alerjik bir durumu da olabilir.
Pediatristinize kontrol sirasinda mutlaka bir yandal (gastroenteroloji mesela) uzman gorusu almak istedigini belirt.
Su an cok stresli oldugun icin goremedigin, anlayamadigin noktalar var buyuk ihtimalle, mesela bebeğinin kakasi nasil (kolik olmayabilir dedigim icin soruyorum) rengi, dokusu, kivami, sumuksu yapilar vs var mi?
Mesela gaz damlasi onerildi mi? (Biogaia vb) kullandin mi? Ve en onemlisi hepimiz bildigimizi ve becerebildigimizi zannediyoruz, o sebeple cogu bebek cile cekiyor, hem bagirsak hem mide gazini attiriyor musunuz ve dogru sekilde / sayida yaptiginiza emin misiniz?
Gece emzirmeleri sonrasi hemen yataga mi koyuyorsun, yoksa gazini attiriyor musun mesela?
Bazen, yeni anne oldugumuzda, ozelliklede fazla fazla hazirlik yapip ciltler dolusu kitap okuyan ben gibi anneler tavsiyeleri "bos ve anlamsiz" gorup kulak ardi ettigimiz icin bosu bosuna hem anne hem bebek cile cekiyor.