Doğum günüm ve nişanlım

Quen93

...
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
170
42
31
Merhaba benim 3.5 yıllık bir ilişkim var ve 4 aydır da nişanlıyız. Nişanlım işe baslamadan önce her şey güzeldi küs bile uyumazdik hiç. O zamanlar mezun olmamıştı henüz arkadaş çevresi filan çok aktif değildi tüm vakti benle geçerdi hep birlikte film izlerdik oyun oynardık vs. Uzaktan yürutunce başka aktivite yapamıyorduk haliyle.

Sorun şu ki son bir yıldır özellikle de son üç dört aydır işe başlayip da sosyal hayat edindiğinden beri arkadaş çevresini ön planda tutar oldu. Hafta içleri zaten akşam 9 da çıkıyor diye bir şey yapamıyoruz cumartesi günü de yarım gün çalışıyor akşama kadar arabasiyla uğraşıyor ya da uyuyor akşam da ben arkadaşların yanına gidiyorum diyip gece 1 den sonra eve geliyor. Çok fazla tartışma yarattığım için de beni avutmak için pazar gunumu sana ayirdim diyor ama akşama kadar uyku halinde bende ne heves kalıyor ne bir şey. Bu arada arkadaş dediği de iş yerinde sürekli birlikte olduğu şahıslar.

Dün doğum günümdu.. Ben onun tüm doğum günlerini bir gün oncesinin gecesinde kutladim hep güzel mesajlarla birlikte ama o geçen sene de unuttu bu sene de dün akşam iyi ki doğmussun diye bir sarki soyleyip bitirdi. Sözde hediye almış ama kendisindeymis gelince verecekmis falan filan. Çiçekleri sevdigimi biliyor insan en azından moral olarak bir çiçek yollar aramız ne zamamdir limoni hep, duzelmiyor hayır bunlari da geçtim bari akşam beraber bir şeyler yapalım demesini beklerken ben arkadaşlara gidiyorum ama yarin sana ayircam diyo çocuk avutur gibi. Dün gece arayıp çıkistim benim cumartesi gunlerimi elleme diye sitem etti doğum günün dahi olsa diye.. Nasıl olsa evlenecekmisiz de falan filan.

Çok kırıldım kızlar abartıyor olamam değil mi?

Evlilikte eslerden birisi bir konuya onem veriyorsa ve bu konuda atilacak bir adim esini mutlu ediyorsa seve seve yapiliyor. Kucuk bir hediye, bir buket cicek, kahvalti hazirlama gibi. Bunlar insani eksilten, yaparken yoran şeyler degil. Nisanliniz sizi ikinci plana atmis. Yaniniza gelip sizi gorebilirdi, eksilmezdi, gonlunuzu yapardi. Evliliginizde de aynısını yasayacaksiniz. Hatta su an nisanlinizdaki olumsuz ozellikleri iki ile carpin, esittir evlilik.

Bu platformda evlenince duzelir, cocuk olunca duzelir diye diye daha cok uzulen bir suru kadin var. Ustelik evlendikten sonra ayrılmak çok daha zor bu yuzden mutsuzluklarina hapsolmus durumdalar. Siz ise yolun başındasınız, iyi düşünün. Evlendikten sonra da ozel alanim olmayacak mi diye çekip gidecek, umursamayacaktir

Sizinkisi oyunlar ve filmlerden ibaretmis.
Eskiden yaptigi şeyler işe başladığı andan itibaren çocukça gelmeye başlamış nisanlina.
Yani iş hayatı,kosusturma ve onun getirdiği yeni bir yaşam.
Çocuk gibi avutmaya çalışıyor çünkü çocuk gibi görüyor seni.
Senin takılıp buyuttugun,hoslanip yapılmasını istediğin şeyler ; onun için zaman kaybı artık.
Özetle nisanlin değişmiş.
Yahut sıkılmış ama hep birlikte oldugunuz için fark edememiş.Farkli insanlarla farklı bir düzene dahil olunca da sıkıldığını fark etmiş.
Bu kişi değil senin nisanlanmis olduğun.
Eskisi gibi de olmaz bence.
İyi düşünün derim.

Uzaktan ilişkiler zaten hep sıkıntı ayda ortalama 3 4 görüşme yapabiliyor musunuz ? Kimse cumartesi akşamını evde kalıp film izleyeyim diye geçirmez ki . Pazar gününe aktarabilirsiniz.

Hep ayrı geçen bir 3.5 yıldan mı bahsediyorsunuz yoksa ilişkinizin bir döneminde aynı şehirdeydiniz de sonradan mı uzaktana dönüştü ilişkiniz?
Hep uzaktan yürüttük. Bazen ayda 1 bazen iki ayda 1 kez görüştük. Önceden birbirimize karşı çok ilgili olduğumuz için uzaklık sorun olmuyordu ama son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım bu yüzden de sürekli tartışma cikarttim huzur bozan oldum ama hiçbir şekilde düzelmedi yine arkadaş yine arkadaş.

Uzaktan ilişkiler zaten hep sıkıntı ayda ortalama 3 4 görüşme yapabiliyor musunuz ? Kimse cumartesi akşamını evde kalıp film izleyeyim diye geçirmez ki . Pazar gününe aktarabilirsiniz.
Keşke o kadar vakit gecirebilsek.. max ayda bir kez gorusebiliyoruz. 3 ayda 1 kez gordugumuz zamanlar da oldu

Keşke o kadar vakit gecirebilsek.. max ayda bir kez gorusebiliyoruz. 3 ayda 1 kez gordugumuz zamanlar da oldu
Yaşlar da küçük aslında bu ilişki bile değil maalesef . Sen çalışıyor musun ? Kendi çevreni kur ve yaşamaya devam et ona göre planlama yapma

Ayda birkez görüşüyorsanız, Pazar Günlerini nasıl size ayırıyor?
Uzaktan ilişkide doğum gününüzde yanınıza gelebilirdi en azından. Sanki her Pazar görüşüyorsunuzda Cumartesileri elleme demiş.

Hala uzaktan ilişki şeklinde mi nişanlınız ile ilişkiniz?
Evet
Ben de yoğun çalışma dönemleri yaşadım inanın ama hiçbir zaman ne değiştim ne de vaktimi ondan esirgedim. Sevdiğim insan her zaman birinci sırada olur benim için

Keşke bu ilişkiye hiç başlamasaydınız ..ilişki dediğin bir alışveriş..birbirinizden ne öğrendiniz şimdi siz? sizi birbirinize bağlayan vakit bolluğu ve yalnızlık hissiniz miş.Erkek arkadaşınızın /nişanlınızın bu yalnızlık evresi geçince geriye birşey de kalmamış.

Kaç,evlenirsen daha beter olacak, yaslar kac bilmiyorum,adam hayatını yasamak istiyor,sizinle dışarı çıkmaya can atmıyor henuz nisanlisin,ei olduğunu düşün? sizinle gezmesini bir görev olarak görüyor. 1 gün buna ayirdim tamam yeter,görev tamamladı Cumartesi günlerime dokunma ! Doğum günü için nasıl özensiz,adam aranıyor,farklı heyecanlar pesinde,sizden fazlasıyla sıkılmış belki hoşlandığı başladı dahi var. Ağzıyla söylemiş nasılsa evleneceğiz,evlenince şuan yerlerde olan değerin hepten sifirlanacak

Arkadaş çevresi olabilir, haftanın bir gününü yoğun çalışma temposuna rağmen sana ayırıyorsa iyi olarak düşünüyordum ta ki doğum günü olayına gelene kadar. Ben doğum günü unutmayı normal bulmuyorum ya. Hafızan hiç mi yok, günleri yoğunluktan mı takip edemiyorsun telefona hatırlatıcı kur. Unuttum demek önemsemiyorum demektir bence. Keşke cumartesi sizle pazar en azından onlarla olsaydı. Bir youtube videosunda izlemiştim bir kadın şey diyordu evliliklerde kadınlar çok fedakar ama erkekleri hiç öyle yetiştirmiyoruz, eğitemiyoruz bile. Buraya bile gelen herkes kadın şuan. Kadınlar hiçbir şey yapmasa bile erkekler sırf mutlu olsun güzel sofra hazırlar,erkekler bir çiçek almayı çok görür. Çiçek almak zor geliyorsa bir cikolata kahve bir şey alıp seninle oturup içeriz diye düşündük dese kadınlar düşünüldüğünü anlayıp mutlu olur. Erkekler kadınları hiç anlamaya bile çalışmayarak, anlamayarak kasıtlı olarak onları yok sayıyor.
İlişkinizin daha çok başında bu sorunları yaşamak, arkadaşlara bu kadar tercih normal değil bence. Yaptığı şeyin size kendinizi nasıl hissettirdiğini sakin kalarak, sesinizi yukseltmeyek anlatmaya çalışın. Anlamıyorsa da karar aşaması size geliyor. Böyle bir insanla devam etmek istiyor muyum, istemiyor muyum diye. Hayat kısa, kolaylaştıracak yükümüzü hafifletecek insanlarla beraber olmalıyız. Stresimizin üstüne stres yükleyen insanlarla kendimizi yıpratmamalıyız.

Uzaktan kimseyi taniyamazsiniz o yüzden üç buçuk yılı eleyin derim. Ve bu adamla gerçekten bir ömür aynı evde olmak istiyormusunuz tekrar tekrar düşünün. Evlenince de cumartesi ler sizin olmayacak zaten öyle görünüyor yani demem o ki balık baştan kokar. Zaten uzaktan ilişki yürütmek çok zor hiç girmeyin böyle şeylere

Ama şu var cmt akşamı da birlikte diller bki telefonda konuşmak vs. Yan yana olsalar kıza vakit ayırmasa tamam da kim ister cmt akşamını evde geçirmeyi

Her defasinda bu kadar arkadas diyen kisinin cok da samimiyetine inanmazdim. Erkekler, 1araya gelince eylemleri de mutlaka kadinlar ile alakali mevzular icerir.
Uzakta oldugu icin yeni 1 hayata baslamis calisinca, cevre edinince vs. Gorunen o ki sizi de pek o hayata dahil etmemis gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…