Doğum günüm ve nişanlım

Ama şu var cmt akşamı da birlikte diller bki telefonda konuşmak vs. Yan yana olsalar kıza vakit ayırmasa tamam da kim ister cmt akşamını evde geçirmeyi
Her ikiside bu ilişkiyi uzaktan yürütmeyi üç yıl önce kabul etmişler.o yüzden cumartesiyi istiyor konu sahibi. Uzaktan bir erkeği tanimak imkansız zaten

Her ikiside bu ilişkiyi uzaktan yürütmeyi üç yıl önce kabul etmişler.o yüzden cumartesiyi istiyor konu sahibi. Uzaktan bir erkeği tanimak imkansız zaten
Ama insanlar büyüyor ve şartları değişiyor erkek yetiskin moduna geçti , bir de sürekli huzursuzluk çıkarıyorum diyor erkekler malum tartışma ortamlarindan kaçıyorlar .

Hep uzaktan yürüttük. Bazen ayda 1 bazen iki ayda 1 kez görüştük. Önceden birbirimize karşı çok ilgili olduğumuz için uzaklık sorun olmuyordu ama son zamanlarda kendimi yalnız hissetmeye başladım bu yüzden de sürekli tartışma cikarttim huzur bozan oldum ama hiçbir şekilde düzelmedi yine arkadaş yine arkadaş.

Sizin bir ilişkiniz bir paylaşımınız yokmuş ki. Aileler nasıl bu işte razı oldu ben onu anlamadım.

Yol yakınken ayrılmazsanız evlenince muhtemel konu başlığınız “evlenince başka birine dönüştü hiç vakit geçirmiyoruz tanıdığım adam gitti ne yapmalıyım” şeklinde bir şey olacak. Halbuki siz zaten onu hiç tanımamışsınız. Çünkü hep uzaktan.

IMG_20220619_093204.jpg

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Şu konuyu yeni okudum, kendini ateşe ata ata evleneceksin zaten biz burada ne yazsak boş. Ömrün heba olacak.

Uzaktan insanları nasıl tanıyıp da nişanlanıyorsunuz , benim bunu aklım almıyor.

Adamla ayda bir bazen de 3 ayda bir görüşüyoruz diyorsunuz , bu şekilde sağlıklı bir ilişki yürütüleceğini düşünmüyorum ben.

Ayrıca adamın hiç değer verdiği yok , doğum gününüzde yanınıza gelebilirdi, bir cicek gönderip gelemese bile yanınızda olduğunu hissettirebilirdi. Adam sizi önemsemiyor net, zaten siz ayrılmazsanız yakında o sizden ayrılır. Kendinize yazık etmeyin.

daha önce çalışmadığı için size daha fazla zaman ayırabiliyordu şimdi çalıştığı için kendisine bile zaman ayıramadığından pazarını size ctesi ve uygun olduğu anları kendisiyle arkadaşlarına ayırmış ,bunda sorun olmamalı...

doğum gününüz konusunda da yeni birşey değilmiş daha önce de unutmuş şimdi de hediyeni aldım vericem iyiki doğdun demiş yani yaklaşımı hep buymuş

şunu demek istiyorum adam bu, değişme yok adam bu, sizin beklentileriniz karşılanmadığı için değişmiş ve yolunda gitmiyor sanıyorsunuz.

bu durumda iki yol var , bu ilişki beklentilerinizi karşılamıyorsa mutlu değilseniz yeterli değeri görmediğinizi düşünüyorsanız ayrılmalısınız

ya da kendisiyle konuşup düşüncelerinizi aktarıp kendisini ve bu konuda ki düşüncelerini dinleyip onu öyle kabul edip devam edeceksiniz

Ortada bir ilişki bile olmadan nasıl cesaret edip nişanlandınız acaba? Adam çalışmaya başlamış, sosyal çevresi olmuş, hepsinin iş çevresinden arkadaşları olması bişey değiştirmiyor, arkadaşları var ve onlarla vakit geçirmeyi seviyor. Onlar zaten iş arkadaşlarım haftada 5,5 gün görüyorum ne gerek var, uzak ilişki nişanlımdan başka bişey olamaz hayatımda mı demesini bekliyorsunuz. Sizin de arkadaş çevreniz olsun, siz de arkadaşlarınız işe vakit geçirin. Nişanlanınca yada evlenince kimse kimsenin sahibi olmuyor. Hayat devam ediyor, herkesin qrkadaş çevresi ortamı olabiliyor. Siz jestler yapıyormuşsunuz o dopumgününüzü bile hatırlamamış, herkes kendi yaptığından sorunludur. İstemiyorsanız yapmazsınız, kimseyi beklentilerinizi karşılamadı diye suçlayamazsımız. Bence ilişkiyi tüketmişsiniz. Bu derece beklenti içinde olmak yorucu. Tanımadığınız biri ile evlilik çok fazla soru işaretine sebep oluyor.
İnsanlar kafasındakine en yakın kişiyi seçip sonra onu değiştirerek kafasındaki kişi yapmaya çalışıyor. Bu her iki taraf içinde yorucu ve yıpratıcı. Demek ki o kişiyi sevmiyor yada kendine uygun görmüyor ki değiştirmeye çalışıyor.

Uzakta olduğunuz için arkadaşlarıyla program yapması çok normal şimdi öğrenci hayatındaykenki zaman ve parayla çalışırkenki zaman ve para bir değil.o zaman sizle film izle oyun oyna vakit geçirip eğleniyordu kendi çapında.artık işe başlamış yeni ortama girmiş oradaki eğlence anlayışı değişmiş.bunda bir sorun yok ama siz eski halini arıyorsunuz bu hali sizi mutsuz ediyorsa ilişkiyi bir gözden geçirin çünlü karşınızdaki insan makine değil sürekli değişim içerisinde bir varlık.bizde aynı yollardan geçtik sevgilimle ikimizde değiştik ama hala bir uyum içindeyiz zaten değişmeyen insan olmaz önemli olan bu değişim sizi nasıl etkiliyor.uzaktan ilişki yürütmek çok zor ve karşılıklı fedakarlık gerekiyor.doğum günü kısmına kadar çok bir sorun görmedim ama doğum gününü unutması normal değil.bende doğum günümü önemsemem ama sevgilim önemsediği için dikkat ediyorum.kısacası değişim kaçınılmaz önemli olan sizi hayatına ne kadar katıyor?siz mutlu musunuz?bunları konuşmak gerek karşı tarafta bir çaba yoksada bitirceksiniz o zaman hayattan beklentileriniz farklılaşmış olabilir.bu şekilde bir ilişkimi bitirdim daha önce çünkü artık hayat beklentimiz eğlence anlayışımız çok farklıydı ve mutlu olamıyordum karşımdaki insanda eski haliyle mutlu değildi kısacası dünyanın sonu değil trip atarak bir yere varamazsınız ciddi bir konuşma gerekiyor belli.

Adam artık ne kadar cimriyse size ayıracağı vakitten bile kısıyor 🙄
Acılara yürüyor, korkmuyorum diyorsunuz. Ben takdir ettim 👌
Evlenince ilgisiz biri sihirli değnek değmiş gibi birden Romeo'ya dönmeyecek. Burası nice centilmenlerin Recep İvedik'e dönüştüğü bir mecra hey yavrum. Kızlarımız şey sanıyor nikahtan sonra yazılım yüklemesi gelecek ve adam ultra mega romantik olacak. Hele çocuktan sonra değisgjsdhdj😆 değişir ama ne yönde değişir :KK49: Matrix'te değiliz ki kart takıp adama istediğimiz özellikleri yükleyelim.
Elinizdeki malzeme bu. Adam daha nişanlıyken doğumgünü kutlamıyor, unutuyor.

Sevmiyor seni ablacım SEVMİYOR. Bunu gerçekten anlayamıyor musun?

Seven adam emek verir. Gelmeye, seni görmeye, sana doğumgününde bir güzellik yapmaya emek verir. Zahmetle değil ama severek, isteyerek , heves ederek.

Hiç mi gerçek sevgiyi tanımıyorsunuz da böyle şeylere inaniyorsunuz hayretler içinde kalıyorum.

Önceki konunda da söyledik. Sevmiyor seni. Ama kendisi de gerçek sevgiden o kadar bihaber ki... seni sevmediğini o da bilmiyor.

Evlenince pişman olacaksın. Buraya yazıyorum.

Şimdi böyleyse evlenince daha geriye gidecek her şey. Çünkü bazı erkekler hiç yoktan nişan ve sevgili döneminde düşünceli oluyorlar. Sizinkinde o bile yok

Ayrıldım biraz zor oldu ama başka yol bulamıyorum artık. İçim çok buruk degersiz hissetmek çok kötü bir his sevdiğin insan tarafından ikinci plana atilmak çok berbat bir his..Hayırlısı olur inşallah her şey için en azından vicdanım rahat benden daha safını bulsun bakalim. Neyse yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ayrıldım biraz zor oldu ama başka yol bulamıyorum artık. İçim çok buruk degersiz hissetmek çok kötü bir his sevdiğin insan tarafından ikinci plana atilmak çok berbat bir his..Hayırlısı olur inşallah her şey için en azından vicdanım rahat benden daha safını bulsun bakalim. Neyse yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gercekten nisan mi attiniz?

Merhaba benim 3.5 yıllık bir ilişkim var ve 4 aydır da nişanlıyız. Nişanlım işe baslamadan önce her şey güzeldi küs bile uyumazdik hiç. O zamanlar mezun olmamıştı henüz arkadaş çevresi filan çok aktif değildi tüm vakti benle geçerdi hep birlikte film izlerdik oyun oynardık vs. Uzaktan yürutunce başka aktivite yapamıyorduk haliyle.

Sorun şu ki son bir yıldır özellikle de son üç dört aydır işe başlayip da sosyal hayat edindiğinden beri arkadaş çevresini ön planda tutar oldu. Hafta içleri zaten akşam 9 da çıkıyor diye bir şey yapamıyoruz cumartesi günü de yarım gün çalışıyor akşama kadar arabasiyla uğraşıyor ya da uyuyor akşam da ben arkadaşların yanına gidiyorum diyip gece 1 den sonra eve geliyor. Çok fazla tartışma yarattığım için de beni avutmak için pazar gunumu sana ayirdim diyor ama akşama kadar uyku halinde bende ne heves kalıyor ne bir şey. Bu arada arkadaş dediği de iş yerinde sürekli birlikte olduğu şahıslar.

Dün doğum günümdu.. Ben onun tüm doğum günlerini bir gün oncesinin gecesinde kutladim hep güzel mesajlarla birlikte ama o geçen sene de unuttu bu sene de dün akşam iyi ki doğmussun diye bir sarki soyleyip bitirdi. Sözde hediye almış ama kendisindeymis gelince verecekmis falan filan. Çiçekleri sevdigimi biliyor insan en azından moral olarak bir çiçek yollar aramız ne zamamdir limoni hep, duzelmiyor hayır bunlari da geçtim bari akşam beraber bir şeyler yapalım demesini beklerken ben arkadaşlara gidiyorum ama yarin sana ayircam diyo çocuk avutur gibi. Dün gece arayıp çıkistim benim cumartesi gunlerimi elleme diye sitem etti doğum günün dahi olsa diye.. Nasıl olsa evlenecekmisiz de falan filan.

Çok kırıldım kızlar abartıyor olamam değil mi?
Bence araya ciddi bir mesafe koyup iletişimi azaltın aldığınız dönüşe göre tekrar değerlendirin

Sizden çok emin o yüzden gerekli özeni göstermiyor... Kaybetme korkusu duymuyor sanırım... Siz ilgiyi sevdiğinizi doğum günlerinizde hatırlanmak istediğinizi tatlı tatlı söyleyin... Eğer yinede ilgisiz davranırsa iletişimi azaltın kendinizi çekin. Doğum gününüz için gerekeni yapmaması hiç hoş değil ama siz çok fedakar ve iyi davrandığınız için ilişkinizde dengeler bozulmuş gibi... Çok seviyorda olsanız ilişki tek taraflı olmaz iki tarafta ilgili özenli olmalı lütfen az sevgiyle az ilgiyle yetinmeyin. Değer vermeyene değer vermeyin.

Merhaba benim 3.5 yıllık bir ilişkim var ve 4 aydır da nişanlıyız. Nişanlım işe baslamadan önce her şey güzeldi küs bile uyumazdik hiç. O zamanlar mezun olmamıştı henüz arkadaş çevresi filan çok aktif değildi tüm vakti benle geçerdi hep birlikte film izlerdik oyun oynardık vs. Uzaktan yürutunce başka aktivite yapamıyorduk haliyle.

Sorun şu ki son bir yıldır özellikle de son üç dört aydır işe başlayip da sosyal hayat edindiğinden beri arkadaş çevresini ön planda tutar oldu. Hafta içleri zaten akşam 9 da çıkıyor diye bir şey yapamıyoruz cumartesi günü de yarım gün çalışıyor akşama kadar arabasiyla uğraşıyor ya da uyuyor akşam da ben arkadaşların yanına gidiyorum diyip gece 1 den sonra eve geliyor. Çok fazla tartışma yarattığım için de beni avutmak için pazar gunumu sana ayirdim diyor ama akşama kadar uyku halinde bende ne heves kalıyor ne bir şey. Bu arada arkadaş dediği de iş yerinde sürekli birlikte olduğu şahıslar.

Dün doğum günümdu.. Ben onun tüm doğum günlerini bir gün oncesinin gecesinde kutladim hep güzel mesajlarla birlikte ama o geçen sene de unuttu bu sene de dün akşam iyi ki doğmussun diye bir sarki soyleyip bitirdi. Sözde hediye almış ama kendisindeymis gelince verecekmis falan filan. Çiçekleri sevdigimi biliyor insan en azından moral olarak bir çiçek yollar aramız ne zamamdir limoni hep, duzelmiyor hayır bunlari da geçtim bari akşam beraber bir şeyler yapalım demesini beklerken ben arkadaşlara gidiyorum ama yarin sana ayircam diyo çocuk avutur gibi. Dün gece arayıp çıkistim benim cumartesi gunlerimi elleme diye sitem etti doğum günün dahi olsa diye.. Nasıl olsa evlenecekmisiz de falan filan.

Çok kırıldım kızlar abartıyor olamam değil mi?
Aslında mevzu doğum günü değil ama siz on senelik evli gibi monotona baglamissiniz sanki.

X