Doğum günüm ve nişanlım

Ayrılmak isteyince ne tepki verdi. Sanki dünden razıymış gibi geldi bana.
Yok baya uzun sürdü zaten ayrilma olayı. Israr etti hep ama sürekli aynı şeyler. Çok yorgun hissediyorum dinlenmem gerek kendisinin de ihtiyaci vardir eminim yalnız kalmaya.

Sizden çok emin o yüzden gerekli özeni göstermiyor... Kaybetme korkusu duymuyor sanırım... Siz ilgiyi sevdiğinizi doğum günlerinizde hatırlanmak istediğinizi tatlı tatlı söyleyin... Eğer yinede ilgisiz davranırsa iletişimi azaltın kendinizi çekin. Doğum gününüz için gerekeni yapmaması hiç hoş değil ama siz çok fedakar ve iyi davrandığınız için ilişkinizde dengeler bozulmuş gibi... Çok seviyorda olsanız ilişki tek taraflı olmaz iki tarafta ilgili özenli olmalı lütfen az sevgiyle az ilgiyle yetinmeyin. Değer vermeyene değer vermeyin.
Kesinlikle çok haklısınız.

Şuan bile hâlâ arıyor barismak için bu erkekler neden böyle gerçekten neden yani kıymet bilmek bu kadar zor olmamali. Soguduktan sonra her seyden nasıl duzelecek ki? Kafam karmakarışık

Şuan bile hâlâ arıyor barismak için bu erkekler neden böyle gerçekten neden yani kıymet bilmek bu kadar zor olmamali. Soguduktan sonra her seyden nasıl duzelecek ki?
Bence araya ciddi bir mesafe koyup iletişimi azaltın aldığınız dönüşe göre tekrar değerlendirin
Zaten günde maksimum 20 dk konusuyorduk daha ne kadar azaltilabilir ki.. Değişen bir şey olacağını sanmıyorum

çalışıyor, eline para geçiyor ve yeni bir çevre edinmiş. muhtemelen cumartesi evde oturup film izlemek sıkıcı geliyor artık. uzaktan zaten başka nasıl bir aktivite yapılabilir ki? 3 yıldır hep böyleyse bunalmıştır. ben olsam ayrılırdım. yakın mesafeye gelince işler hiç istediğiniz gibi olmayacak çünkü.

Ayyyy aynısını yaşadım gerçekten sadece bizim uzaktan değildi karantina falan hep birlikteydik sürekli konuşurduk çalışma hayatı çok yoğun değildi ama son 1 senede aşırı değişti günde max 5 dakika konuşuyorduk ayrıldım. Sürekli ilgi bekleyerek ilerlemez bu ilişki iyi düşün derim

Merhaba benim 3.5 yıllık bir ilişkim var ve 4 aydır da nişanlıyız. Nişanlım işe baslamadan önce her şey güzeldi küs bile uyumazdik hiç. O zamanlar mezun olmamıştı henüz arkadaş çevresi filan çok aktif değildi tüm vakti benle geçerdi hep birlikte film izlerdik oyun oynardık vs. Uzaktan yürutunce başka aktivite yapamıyorduk haliyle.

Sorun şu ki son bir yıldır özellikle de son üç dört aydır işe başlayip da sosyal hayat edindiğinden beri arkadaş çevresini ön planda tutar oldu. Hafta içleri zaten akşam 9 da çıkıyor diye bir şey yapamıyoruz cumartesi günü de yarım gün çalışıyor akşama kadar arabasiyla uğraşıyor ya da uyuyor akşam da ben arkadaşların yanına gidiyorum diyip gece 1 den sonra eve geliyor. Çok fazla tartışma yarattığım için de beni avutmak için pazar gunumu sana ayirdim diyor ama akşama kadar uyku halinde bende ne heves kalıyor ne bir şey. Bu arada arkadaş dediği de iş yerinde sürekli birlikte olduğu şahıslar.

Dün doğum günümdu.. Ben onun tüm doğum günlerini bir gün oncesinin gecesinde kutladim hep güzel mesajlarla birlikte ama o geçen sene de unuttu bu sene de dün akşam iyi ki doğmussun diye bir sarki soyleyip bitirdi. Sözde hediye almış ama kendisindeymis gelince verecekmis falan filan. Çiçekleri sevdigimi biliyor insan en azından moral olarak bir çiçek yollar aramız ne zamamdir limoni hep, duzelmiyor hayır bunlari da geçtim bari akşam beraber bir şeyler yapalım demesini beklerken ben arkadaşlara gidiyorum ama yarin sana ayircam diyo çocuk avutur gibi. Dün gece arayıp çıkistim benim cumartesi gunlerimi elleme diye sitem etti doğum günün dahi olsa diye.. Nasıl olsa evlenecekmisiz de falan filan.

Çok kırıldım kızlar abartıyor olamam değil mi?
Evliliğinizin fragmanı bu işte :)

Verdiğin kadar karşıdaki vermiyorsa paşam doğum günün bile olsa rahat bırak diyorsa gerçekten rahat bırak

Merhaba benim 3.5 yıllık bir ilişkim var ve 4 aydır da nişanlıyız. Nişanlım işe baslamadan önce her şey güzeldi küs bile uyumazdik hiç. O zamanlar mezun olmamıştı henüz arkadaş çevresi filan çok aktif değildi tüm vakti benle geçerdi hep birlikte film izlerdik oyun oynardık vs. Uzaktan yürutunce başka aktivite yapamıyorduk haliyle.

Sorun şu ki son bir yıldır özellikle de son üç dört aydır işe başlayip da sosyal hayat edindiğinden beri arkadaş çevresini ön planda tutar oldu. Hafta içleri zaten akşam 9 da çıkıyor diye bir şey yapamıyoruz cumartesi günü de yarım gün çalışıyor akşama kadar arabasiyla uğraşıyor ya da uyuyor akşam da ben arkadaşların yanına gidiyorum diyip gece 1 den sonra eve geliyor. Çok fazla tartışma yarattığım için de beni avutmak için pazar gunumu sana ayirdim diyor ama akşama kadar uyku halinde bende ne heves kalıyor ne bir şey. Bu arada arkadaş dediği de iş yerinde sürekli birlikte olduğu şahıslar.

Dün doğum günümdu.. Ben onun tüm doğum günlerini bir gün oncesinin gecesinde kutladim hep güzel mesajlarla birlikte ama o geçen sene de unuttu bu sene de dün akşam iyi ki doğmussun diye bir sarki soyleyip bitirdi. Sözde hediye almış ama kendisindeymis gelince verecekmis falan filan. Çiçekleri sevdigimi biliyor insan en azından moral olarak bir çiçek yollar aramız ne zamamdir limoni hep, duzelmiyor hayır bunlari da geçtim bari akşam beraber bir şeyler yapalım demesini beklerken ben arkadaşlara gidiyorum ama yarin sana ayircam diyo çocuk avutur gibi. Dün gece arayıp çıkistim benim cumartesi gunlerimi elleme diye sitem etti doğum günün dahi olsa diye.. Nasıl olsa evlenecekmisiz de falan filan.

Üzgünüm ama öğrencilik bitip gerçek hayat başlayınca ilişkiniz eski önemini kaybetmiş. Yerinizde olsam düğün için hiç acele etmem çünkü yollarınız ayrılacak ya da mutsuz olacaksınız. Öyle aylarımı yıllarımı verdim diye bakmayın, geçek hayatla karşılaşınca beklentileri değişiyor insanın şu an kendi kazandığının ve iş hayatının tadını çıkarmak istiyor nişanlınız. Siz zorlamazsanız yollarınız ayrılacak gibi geliyor bana emin olun evlenmenizden çok daha iyi olur bu

Ooo simdiden boyleyse evliyken eve girmez ki bu.

Ya üzgünüm ama ortada gerçek bir ilişki yok zaten. Ayda bir kez gorusmekle ne olur?
Hani bu bir surectir anlarımda yıllarca böyle sürmüş nisanlisiniz hala böyle.
Daha ne kadar sürecek böyle ?
Ki adam uzakta pazar gününü size ayirsa ne ayirmasa ne ?
Siz çalışıyor musunuz ?
Sizin bir sosyal hayatınız var mı ?
Evet doğum günü mevzusunda haklısınız en azından bir çiçek yollayabilirdi sanki amaan zaten evlencem ne uğraşıp emek vericem kafasında gibi geldi bana.
Biraz bırakın kendi haline ilgi dilenip durmayın kendi kendinizi mutlu etmeyi öğrenin ve iyice düşünün derim bu nişanlılık sürecinde.

Şuan bile hâlâ arıyor barismak için bu erkekler neden böyle gerçekten neden yani kıymet bilmek bu kadar zor olmamali. Soguduktan sonra her seyden nasıl duzelecek ki? Kafam karmakarışık
Aramak emek vermek değildir.
Gerçekten ilişkisine değer veren insan ciddi bir şeyler yapar.
Aramalar mesajlar yeterli değil.
Eski konulara da baktım da bu adamla çok uğraşırsınız ki genelde sizin emek vermenizle yürümüş bu ilişki belli ki.

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacim var vaktiniz varsa okuyup degerlendirirseniz gerçekten çok mutlu edersiniz beni...

Nişanlımla 3.5 yıllık bir birlikteligimiz var. 2 ay sonra da düğün var. Sorunuma gelecek olursam nişanlım her zaman kendi istedigini yaptirmaya dayatmaya çalışıyor. O istanbulda çalışıyor ben izmirde yaşıyorum. Calisiyordum ama bıraktım yeni bir iş kabulum olmuştu ama istanbulda yasayacagiz diye işi reddettim( her ne kadar istanbulu sevmesem de geçici bir sureligine İstanbul'da yasamaya ikna edildim ekonomik şartlardan ötürü). Şu zamana kadar her şeye bir şekilde tamam dedim kendisi agresif ve çabuk daralan bir insan olduğu için fedakarlik yapmak bana düştü. Neyse ev tutuldu kendi istediği sitede tuttuk deprem korkum olmasina rağmen 12 katlı binada 3. Katta anlaştık. Sıra beyaz esya almaya geldi. Kendisi biraz değil baya bir tutumlu birisi ona ne gerek var uygun olsun ucuz olsun markaya para vermeyelim kafasinda hep. Evimizde yatak odasiyla buzdolabı hariç beyaz esyalarin hepsini ailem alacak mutfak eşyaları her şey tamam zaten annem aldi hepsini. Nisanlimla ben sadece oturma grubu, buzdolabı tv ve halı grubuyla perdeleri alacağız. Tv olarak kendisi seçti awox diye bir marka ucuz diye. ben istemedim ama tamam dedim yine. Tv yi sen sectin buzdolabıni da ben seceyim o zaman dedim tamam dedi. Bosch seçtim 12 bin lira olandan ( suanki ekonomide bence orta halli olarak secebilecegim ideal aile dolabi) ama nisanlim ben ona o kadar para vermem bıktım marka takintindan diye kavga cikardi. Sen isteyici ben alıcı mi olucam diye gurur kırıcı bir laf etti ve bu agrima gitti artık. Perdeleri mobilyalari bile siradan uygun almaya razi geldim süpürge bile almayalim masraf olmasin benim süpürgemi getiririm dedim her şeye tamam dedim ama yetti artık ailemle sürekli tartisiyorum böyle gelin olmaz diyorlar bu kadar kendini ezdirme diyorlar ama ben sürekli orta yolu bulmaya çalışıyorum. Çok şükür kendi gelir kaynağım var calismasam bile su ana kadar nisanlimdan hiçbir şey istemedim onu al bunu al demedim aksine ogrenciyken ben yardimci olurdum hep her konuda ama buzdolabini bile çok görmesi sinirlerimi bozdu. Ailemle bu konuyu konuşamıyorum bak biz hakliyiz demelerini istemiyorum lütfen siz bana fikir verin ben abartiyor olamam değil mi surda düğüne iki ay kalmış heves kalmadi bende. Bundan bir hafta once de annesini arayıp yurtdisina gidicem evliligi erteleyelim diye bi laf etmiş annesinden ogrendim onu hallettiik aramizda şimdi de esyadan kavga etmeye başladık...
Fikirlerinizi dusuncelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Ah be yavrum biz sana daha bir ayönce uyarı yapmışız bu iş olmaz diye. İnşallah gerçekten ayrılmışsındır bu defa, çünkü adam seninnayrılman için her şeyi yapmış. Bilinçsiz de yapmış olabilir ama emin ol bilinçaltında senden ayrılmak var. İşi bitmiş seninle

Keşke o kadar vakit gecirebilsek.. max ayda bir kez gorusebiliyoruz. 3 ayda 1 kez gordugumuz zamanlar da oldu
ayda 1 kez gördüğünüz adamlarla nasıl ilişki yürütebiliyorsunuz ben bunu anlamıyorum ya. 3 ayda bir gördüğüm insanla ciddi ciddi evlilik düşündüğümü hayal edemiyorum. sevgilim var ama yanımda yok. eee ne anladım ben bu işten? gerçekten çok merak ediyorum, eskiden, uzak mesafe ilişkisi olanlar için "herhalde bunlara kimse bakmamış, tercih edilen insanlar değiller o yüzden farklı şehirlerden sevgili yapıp ayda bir kez görmeye, sanal bişey yaşamaya razı geliyorlar" diye düşünürdüm ama zaman içinde bununla alakalı olmadığını da anladım. yani çevresinde bir sürü sevgili adayı olan insan da uzaktaki adamla ilişki yapmaya falan çalışıyor. bence senin yaşadığın şey ilişki falan değil. adam zaten yanında değil bir de ilgisiz. eh, sen yanında olmayınca o da zamanını yanında olanlarla geçiriyor. ben zerre güven de duymam böyle bişeyin içinde olsam, kim bilir kaç kere aldatmıştır o yanındakilerle.

Burada hrp söylüyorum bir erkeği tanımak istiyorsanız, onun normal hayatta çalışıp eli para görünce ve sosyal çevre ve birde mesleki sıfat sahibi olunca nasıl davrandığını görmek gereki ciddi ilişki için. O yüzden kızlar üniversitede tabiki flört edebilirler ama hiçbir ilişkiye ciddi gözle bakıp hayatlarını bir erkek için kısıtlamasınlar diye. Önceden sizinle vakit geçiriyordu zira züğürt öğrenci hali ile yapacak fazla bir seçeneği yoktu, sizin gibi bir iki ayda bir görüşmeye , sosyal mecralar üzerinden oyun sinema gibi etkinliklere razı gelen başka kızlar bulma ihtimali zordu. Ama şimdi işi var sosyal çevresi var, başka kızlarla görüşse onların maddi manevi taleplerini karşılayacak imkanı var, muhtemelen çevresinde onu bu hali ile beğenen egosunu besleyen tipler var, adam direk arayışa geçmiş, sizide kenarda tutuyormuş ki sizden daha iyisini bulamazsa kenarda bekleyin diye. Keşke elinizde imkanınız varsa bilgisayar telefon başında onun yolunı gözlemek yerine sizde kendinize sosyal çevre oluşturup hayatınıza baksaydınız. Bir insan çalışıp para kazanırken, uzaktaki nişanlısına doğum gününde iki dal çiçek bir çilolata almaya üşeniyor ve fuzuli geliyorsa o adamla bırak evlenmeyi çarşıya bile gidilmez zaten. Ay birde adam dalga geçer gibi lu günümü sana ayırdım diye bir avutan adamla devam ettiniz ki zaten, seven insan zaten sesini duymak yüzünü görmek ister, adam sanki size hayır işliyor gibi davranıyormış, sakın affedip hayatınızı yakmayın bana kalırsa.

Burada hrp söylüyorum bir erkeği tanımak istiyorsanız, onun normal hayatta çalışıp eli para görünce ve sosyal çevre ve birde mesleki sıfat sahibi olunca nasıl davrandığını görmek gereki ciddi ilişki için. O yüzden kızlar üniversitede tabiki flört edebilirler ama hiçbir ilişkiye ciddi gözle bakıp hayatlarını bir erkek için kısıtlamasınlar diye. Önceden sizinle vakit geçiriyordu zira züğürt öğrenci hali ile yapacak fazla bir seçeneği yoktu, sizin gibi bir iki ayda bir görüşmeye , sosyal mecralar üzerinden oyun sinema gibi etkinliklere razı gelen başka kızlar bulma ihtimali zordu. Ama şimdi işi var sosyal çevresi var, başka kızlarla görüşse onların maddi manevi taleplerini karşılayacak imkanı var, muhtemelen çevresinde onu bu hali ile beğenen egosunu besleyen tipler var, adam direk arayışa geçmiş, sizide kenarda tutuyormuş ki sizden daha iyisini bulamazsa kenarda bekleyin diye. Keşke elinizde imkanınız varsa bilgisayar telefon başında onun yolunı gözlemek yerine sizde kendinize sosyal çevre oluşturup hayatınıza baksaydınız. Bir insan çalışıp para kazanırken, uzaktaki nişanlısına doğum gününde iki dal çiçek bir çilolata almaya üşeniyor ve fuzuli geliyorsa o adamla bırak evlenmeyi çarşıya bile gidilmez zaten. Ay birde adam dalga geçer gibi lu günümü sana ayırdım diye bir avutan adamla devam ettiniz ki zaten, seven insan zaten sesini duymak yüzünü görmek ister, adam sanki size hayır işliyor gibi davranıyormış, sakın affedip hayatınızı yakmayın bana kalırsa.
O kadar haklısınız ki... şuan sadece keşkeler var içimde. Onun için iş teklifini bile reddetmiştim ne kadar aptalmışım içim çok kötü sürekli gözlerim doluyor. Yeniden yazıcam hayatımı en baştan. Allah güzel insanlarla karşılaştırır inşallah.

önceki konunuzu da hatırladım
ayrılmanız sizin için en hayırlısı böyle agresif cimri düşüncesiz adamdan

ağlayıp zırlar şimdi kanmayın
hakkınızda hayırlı olsun
gelişmeleri bize de yazın

X