• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü meselesi.

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum 😊
Oğlumun ilk yaş günü ve doğum günü için hazırlıklarıma başladım çoğu şey hazır ..
Ama çok kararsız ve bir türlü karar veremiyorum ..
Evimizin önünde bir dükkan var doğum gününü onun önündede yapabilirim ..( biraz çirkin bir görüntüsü var )
Evde de olabilir ama bu seferde koltuklarım büyük ve oda küçük bir oda .
Koltuğun bir tanesi mutfağa çıkartılacak
Bu konuda çok kararsız kaldım siz olsanız nasıl yapardınız ??
Ve organizasyona dışarıda yapıcağımızı söyledik masa vs herşey ona göre ayarlandı ve cumartesi günü sizce adama şuanda evde olucak diye seçtiklerimi değiştirebilir miyim?
Dayımların çok güzel çiçeklerle dolu bir bahçesi var burda yapabilirsiniz diyorlar ama orasıda uzak olduğu için arabayla evden herşeyi oraya getir götür yapmak istemiyorum ..
Kararsızlıklarımla baş edemedim bir türlü ..
Bana lütfen fikir verin ..
Herkes gereksiz olduğunu söylüyor organizasyonuda abartı olduğunu düşünüyorlar sizce organizyon gerçekten gereksizmi ? Gereksiz ve pahalı buluyor herkes sizcede öylemi (masa afiş pasta ) toplam 1000 lira sizce budamı gereksiz ?
Aile arasında olucak ama oğluna güzel fotoğraflar bırakmak istiyorum ilk yaş doğum günü olduğu içinde biraz özen gösteriyorum ama bana bir fikir verin lütfennnn 😊

kizimin ilk dogum gununde masasini evde afisli balonlu falan hazirladim 2 cesit pasta vardi biri resimli digeri seker hamurlu tatlilar kurabiyeler falan hepsini kendim yaptim taş catlasin 300 liraya mal oldu 1000 lira çok fahiş bir rakam bence yerinizde olsam organizasyona okadar para verecegime iyi bir fotografcida guzel resimler cektiririm konseptli hatira kalacak olan resim sonucta masadakiler degil

benim fikrim cok gereksiz. iki cocugumun da her yas gununu mutevazi bir sekilde akrabalar arasinda kutluyoruz. herkes elinden geleni yapiyor. bir pasta guzelce giyiniliyir. 2 3 balon bukadar hem her iki tarafin ailesi yilda 2 kez biraraya geliyor hem.de cocuklar mutlu oluyor. 1000 tl bi d.gunu icin cok.

Allah uzun sağlıklı sıhhatli güzel ömür versin..Nice yaşlara inşallah. Mutlu yıllar. Yengec burcu demekki kuzu oyy benden..bence yap organizasyon ben büyüdüm ailem fakir olmamasina ragmen o zamanlar,fakir fakir fotolarim var. 😁 bizim zamanimizda organizasyon mu vardi efendimm ama simdi vaaar yap ve bol.bol. foto cek.vee evde yapma bence temizlik tantana bidi bidi. Dayi evi de uzaksa o bahsettigin yer iyi

Benim kızımda 2 hafta sonra 1 yaşıan girecek. Bana bu kadar hazırlık gereksiz geliyor. Çocuğunuzun hatırlamayacağı pastalar,balonlara vereceğiniz parayla kaç yetim sevindirirsiniz. Ellerinizle bir pasta yapın güzel giyinip ister fotoğrafçıda ister kendiniz fotoğraflar çekinin yeter. Önemli olan sağlıkla mutlulukla bir arada olmak değil mi :KK68:

Evde fotoğrafci vs tutmadan kendiniz susleyerek foto cekerek halledebilirsiniz. Çocuk hatirlamayabiir ama hatira size kalır fotoğraflar ona bence güzel bir sey
Evde de yapilir bence

Çocuğunuz keyfine bile varamıyacak büyük ihtimalle. Yorulduğu için huysuz olacak. 1000 lira fazla gibi. Onun yerine bebeğinizin çok beğeneceği birşey alabilirsiniz. Ya da onun adına yatırım. Ben olsam ki öyle yaptım. Fotoğrafçı da anı olarak aile fotoğrafı çektirdim. Doğum gününü de evde aile arasında kutladık. Ona rağmen resimlerde çok mutsuz ve yorgundu

Bu tarz seyler ailelerin kendini tatmini aslinda. Cunku bebek birsey anlamiyor. Hatirlamiyor da ayni zamanda.. Organizasyonlu dogum gunlerinin cocuk kendini bildikten sonra yapilmasi tataftariyim. Ozaman suslemesi, pastasi vs kendi arzu ettigi konseptte yapilir.. Boyle olunca cocukta zevk alir diye dusunuyorum..

1000 TL bir doğum günü organizasyonuna verecek bütçeniz var mı normalde?

Yokta sırf yapmak için kendinizi zorlayacaksanız çok anlamsız. Güzel bir anı dediğiniz kendinizin de çektiği bırkac fotoğraf olabilir.

İlla o kadar vermeye gerek yok.

Bana göre tamamen gereksizde,madem yapacaksanız o kadar masrafa girmeyin.

O kadar parayı çocuğunuzu için yatırım yapsannız daha mantıklı.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar .
Hemen konuya giriyorum 😊
Oğlumun ilk yaş günü ve doğum günü için hazırlıklarıma başladım çoğu şey hazır ..
Ama çok kararsız ve bir türlü karar veremiyorum ..
Evimizin önünde bir dükkan var doğum gününü onun önündede yapabilirim ..( biraz çirkin bir görüntüsü var )
Evde de olabilir ama bu seferde koltuklarım büyük ve oda küçük bir oda .
Koltuğun bir tanesi mutfağa çıkartılacak
Bu konuda çok kararsız kaldım siz olsanız nasıl yapardınız ??
Ve organizasyona dışarıda yapıcağımızı söyledik masa vs herşey ona göre ayarlandı ve cumartesi günü sizce adama şuanda evde olucak diye seçtiklerimi değiştirebilir miyim?
Dayımların çok güzel çiçeklerle dolu bir bahçesi var burda yapabilirsiniz diyorlar ama orasıda uzak olduğu için arabayla evden herşeyi oraya getir götür yapmak istemiyorum ..
Kararsızlıklarımla baş edemedim bir türlü ..
Bana lütfen fikir verin ..
Herkes gereksiz olduğunu söylüyor organizasyonuda abartı olduğunu düşünüyorlar sizce organizyon gerçekten gereksizmi ? Gereksiz ve pahalı buluyor herkes sizcede öylemi (masa afiş pasta ) toplam 1000 lira sizce budamı gereksiz ?
Aile arasında olucak ama oğluna güzel fotoğraflar bırakmak istiyorum ilk yaş doğum günü olduğu içinde biraz özen gösteriyorum ama bana bir fikir verin lütfennnn 😊
Gerçekten çok gereksiz sakin yanlış anlamayın çocuk çok küçük çoğu şeyi anlamıyor ama çok hirpalanip yoruluyor. Ben kuzenimin oğluna da yaptirmamistim sizin gibi çok kararsız kalmisti🙈 3 4 yaşında kreşe başlayınca arkadaşları ile eğlenebileceği bi organizasyon daha güzel olur demistim aklına yatmıştı ama tabiki illa yapicagim dicekseniz hangisini yaparsanız yapın yorulcaksiniz evdekinde de (yerdeğiştirme düzeltme fln) dükkan demişiniz eski illa yapacaksanız dayinizin bahçesinde yapin izin de vermisler

Hepimizin/çoğumuzun iyi kötü bir yaş doğum günü fotoğrafı vardır. Bir pasta ve arkasında anne baba ve çocuk... O zamanlar dahi hatırlanan bir durum. Şu an imkanlar genişledi. Hiç yapmamak olmaz diye düşünüyorum. İmkanı olan isterse havai fişek patlatsın kendi görüşü. Çocuk yorulmuyorsa bakımında engel yoksa herkes kendince birşeyler yapabilir. Lohusalıktan bebek bakımından yorulan annenin ilk büyük sosyal aktivitesi...
1000tl verip organizasyon şirketi işine girdiyseniz bari dayının bahçesinde yapın geniş geniş. Küçücük evde koca koca posterler garip olur. Evden taşıyacağız şeyler niye sorun ki? Eşiniz/yakınınız arabayla bir iki saat önce bıraksın. Siz de peşinden hep birlikte çıkarsınız.

Bence fotoğraf çekimi olsaydi ,dogum günündede sade birşey yine fotolarını çekerdiniz. Ama madem bunu yapmak istiyorsunuz gücünüz var dayınızın bahçesinde yapın

Ilk doğum gününü evde yaptım yaklasik 30 kisi vardi kendi çevremizdi. Susler pusler vs vs ama cocuk agladi durdu:) zaten onların pek önemide olmuyor kreşe gidince hangi ay olursa olsun okulda dogum gunu istiyorlar

Aslında 3 4 5 yaşlar bu iş için daha iyi bence.

1 yaşında çocuk için kalabalik..., oynamasına izin verilmeyen masa üstünde bir sürü renkli şey.... ve kendisini güldürmeye çalışan insanlar.. ha derseniz ki masanin üstündekilerle gönlünce oynayacak anlarım ama.. öyle de yapamazsınız sonuç olarak..

Ama 4 yaşında bir çocuk için renkli pasta çok daha fazla şey ifade ediyor.

Ha dersiniz ki ben her sene bu şekilde doğum günü yapabilirim çocuğuma. Maddi imkanım ve enerjim var. Ona da amenna.

Bir de ben anne olmadigim icin hevesinizi anlamiyor olabilirim.

Sizi kıracak bir şey sòylememisimdir insallah.

İlk doğumgünümden kalan fotoğrafta annemin kucağındayım, yanımızda babam var, önümüzde pasta.
Gayet de yeterli bir fotoğraf benim için. Binlerce liralık doğumgünü de yapılsa bana kalan birkaç fotoğraf olacaktı sadece.

Hani heves açısını falan anlamayabilirim çocuğum yok, ama dışarıdan bakınca çocuğun daha anlamayacağı bir şey için bu paraları harcamak bana gereksiz geliyor.

O parayla akrabaları yiyip içirmektense doğrudan çocuğunuzla ilgili bir şeylere harcayıp çocuğunuzu daha mutlu edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back