Doğum devlet mi özel mi kızlar yardıma ihtiyacım var

Ben özelde yapacağım çünkü baştan beri hep özele gittim çalıştığım için devlette istediğim gibi sıra bulamıyordum ilgi alakada iyi olunca bırakmadım. Ben zaten iki şekilden de korkuyorum ilk doğumum olacak biraz masraflı olacak ama olsun sağlıklı olsunda 😊
Bende hep özeldeydim ama diyorum ya azda olsa aklım karışmadı değil 🙈

Devlet hastanelerinde tek kişilik oda yok denecek kadar az. Bu sebeple özeli tercih ettim.
Bir de Devlet hastanelerinde normal doğum için o gün kim varsa doğumu o yaptırıyor. Sezaryanda planlı ise kontrol olduğun doktor yaptırıyor. Gece acil olarak gittin sezaryen e karar verildi yine o günün nöbetçisi yaptırıyor. Özelde ister normal ister sezaryen kendi doktorun gelir doğuma.

Merhabalar kızlar benim ilk doğumum olacak Allah nasip ederse ama özel mi devlet mi karar veremiyorum...bir yanım diyor özel olsun bir yanım diyor o kadar para verme.... deneyimli annelere ihtiyacım var yaşadığım il Malatya hani denk gelen olursa... lütfen tecrübenize ihtiyacım var
Ben devlette çok acı şeyler yaşadım özelde yapmanızı öneririm maddi durumunuz yoksa anne babanızdan alın geri ödersiniz benım destek olacak kimsem yoktu. Tabi herkes kötü şeyler yaşayacak diye de bşey yok da durumunuz varsa neden özel de olmasın. İnşallah sağlıcakla gelsin

Maddiyatla alakalı bir durum..Şahsen ben 16 yıl önce çokta imkanım olmamasına rağmen özeli tercih etmiştim..devlet hastanelerinde özel ilgi alaka yok çünkü.. O zamanda aynıydı bence değişen birşeyde olmadı..
Doğum bu ..çok özel hayatınız boyunca unutamayacağınız bir an..
Unutmayın özel hastane demek özel muamele demek..

Teyzem hamileyken devlette yapmıştı. Rezalet bir ortam. Doguranı getiriyorlar aynı odaya. Kadınlar yarı baygın, memeler fora, yarı çıplak. Kabus gibiydi. Üstelik doğuranları odaya taşıyan hasta bakıcı erkekti. Resmen travma oldu ben de. Asla devlette doğurmam açıkçası o rezilliğe bizzat şahit olduktan sonra.

Yaşadığım yerde bir devlet hastanesi bir de tıp merkezi var . Tıp merkezinde şuan doktorum , zaten tek kadın doğum doktoru . Kontrollere gidiyorum , sadece sezeryan yapıyor ve 40 dakikalık diğer ildeki özel hastanede.

En başından beri kafam bu yüzden çok karışık . Şuan bile doktorum yok yani çünkü normal doğum istiyorum . Ya devlette olacak doğum yada 40 belki 50 dakikalık yol gitmek zorunda kalıp özel hastanede . Aşırı tedirginim şimdiden . Sizin gibi kararsızım . Şuan devlet hastaneleri çok yoğun değil , virüs yüzünden sanırım kalabalık hiç yok . Sizin yaşadığınız yerde de böyleyse olabilir sanırım , iyi düşünmek gerekiyor .

X