Doğu Ekspresi ve Annem

Teşekkür ederim bilgiler için.
Birşeyler daha sorsam vaktiniz varsa cevaplayabilir misiniz :)
Şuan yanımıza alacaklarımız;renkli lambalar,kahvaltı takımı,battaniye,ıslak mendil,peçete,ağrı kesici,çorap vs. Alacağız.
Mesela abur cubur alalım mı yanımıza? Ya da tren soğuk oluyor mu içlik falan da alalım mı?
Bizde Kars yönüne gidiyoruz 3 gün otelde kaldıktan sonra uçakla döneceğiz.
tv battanıyesı de alsanız mı acaba okumak için kıtap mp3 saçlara kuru şampuan..ben bile heveslendim yavv

Teşekkür ederim bilgiler için.
Birşeyler daha sorsam vaktiniz varsa cevaplayabilir misiniz :)
Şuan yanımıza alacaklarımız;renkli lambalar,kahvaltı takımı,battaniye,ıslak mendil,peçete,ağrı kesici,çorap vs. Alacağız.
Mesela abur cubur alalım mı yanımıza? Ya da tren soğuk oluyor mu içlik falan da alalım mı?
Bizde Kars yönüne gidiyoruz 3 gün otelde kaldıktan sonra uçakla döneceğiz.
Tam tersine tişört al yanına kompartmanlar cok sıcak oluyor
Verdikleri nevresim vs temiz ama cok pimpirikliysen yanına yastık kılıfı extra alabilirsin
Kompartman icinde giymek icin bi terlikte al derim ayakkabıları cıkarıp rahat rahat uzanırsınız
Üclü priz al mutlaka priz var ama tekli
Biz tablet hoparlör vs götürmüştük film izleyip müzik dinledik
Aslında kendi kafeteryası var bişiler satıyolar ama tadı güzel değil hazır ürünlerdi o yüzden yiyecek atıstırmalık veya sandvic vs alın erzurumda zaten trene cag kebap söylersiniz :)

Hiç tren yolculuğu yapmadım çok heveslendim ayrıca anne ne 2019 yılında ölüm tedbiri ulaşım araçları olamaz zira atla gidemezsiniz:)kaldıki o daha tehlikeli:)varsa kaderde bir şey yapacak bir şey yok bu korkuyla yaşanmax
Bakalım umarım ikna çabalarım sonuçsuz kalmaz. :) olacak varsa evdeyken de olur.

Anne yüreği işte. Benim annem de haberlerden ve TV'den çok etkilenip böyle boncuk gibi başıma gelebilecekleri sıralabileyecek bir kadın :)

Biraz ütopik tabii ki bunlar, annenizi güzelce ikna edip kaçırmayın derim bilet bulmuşken.
Anne yüreği hep böyle evhamlılar.
Tabi ona da hak veriyorum onun zamanında böyle şeyler yoktu,devir değişti.

Sen Ankara'da değil misin kuzu?
Bir de bebeğin vardı diye hatırlıyorum.
Bence sen benden daha şanslısın,bilet bulabilirsen hiç kaçırma derim. Hem kızın hemde senin için eşsiz bir deneyim olur. Hem ekonomik hemde eşsiz manzaraya sahip. Birşey kaybetmezsin dene derim. :)
kız biraz buyusün bebek degıl 7 yasında ama okulu var kursları var.sen git gel anlat burada deneyimlerini

Bence annen haklı, genç bir kızım olsa ben de yollamam. Sen de anne sözü dinle.
O kadar uğraşıp bilet almışsın boşa gitmesin biletini bana satmak istermisin :KK53:
Ahahahah,hayıııırrr :KK70: Uğraşırsan bulursun kuzum,herkese tavsiye ederim,instagramda sayfaları var gidenlerin kurduğu. Orada bilet alma tüyolarına bakabilirsin. İyi şanslar :)

Annemin arkadaşı gitti fotolarda paylaştı çok güzeldi:KK68: imkanım olda bende gitmek isterdim ama bebek var malum :KK53: nasıl ikna edersiniz bilemiyorum ama gidin eğlenin:rapci: bu arada tren raydan çıkar uçakla git diyo da ya uçak düşerse :bicak:
Geçenlerde bir tren kazası olmuştu,biraz ondan etkilenmiş.
Vay efendim raylar eskiymiş,trende hastalık kaparmışım,ne gerek varmış,uçak biletini o alırmış. :)

kız biraz buyusün bebek degıl 7 yasında ama okulu var kursları var.sen git gel anlat burada deneyimlerini
Hadi inşallah kuzum,bir gideyim de deneyimlerimi yazacağım sana :)

Tam tersine tişört al yanına kompartmanlar cok sıcak oluyor
Verdikleri nevresim vs temiz ama cok pimpirikliysen yanına yastık kılıfı extra alabilirsin
Kompartman icinde giymek icin bi terlikte al derim ayakkabıları cıkarıp rahat rahat uzanırsınız
Üclü priz al mutlaka priz var ama tekli
Biz tablet hoparlör vs götürmüştük film izleyip müzik dinledik
Aslında kendi kafeteryası var bişiler satıyolar ama tadı güzel değil hazır ürünlerdi o yüzden yiyecek atıstırmalık veya sandvic vs alın erzurumda zaten trene cag kebap söylersiniz :)
Cağ kebabı aklımızda,onu söyleyeceğiz.
Kendimiz domates peynir kahvaltılık abur cubur falan alacağız,terlikle yastık kılıfını da listeme ekledim. Peki internet var mı yoksa biz mi götürelim internetimizi? Çekiyor mu internet :)
Çok teşekkür ederim bu arada önerilerin için. :)

Hadi inşallah kuzum,bir gideyim de deneyimlerimi yazacağım sana :)

Cağ kebabı aklımızda,onu söyleyeceğiz.
Kendimiz domates peynir kahvaltılık abur cubur falan alacağız,terlikle yastık kılıfını da listeme ekledim. Peki internet var mı yoksa biz mi götürelim internetimizi? Çekiyor mu internet :)
Çok teşekkür ederim bu arada önerilerin için. :)
İnternet söyle bazı göllerin yanından gecerken vs cekmeyebiliyor trende internet yok kendi telefonundakini kullanıyorsun zaten
İlk gittigin aksam saatinde biniyosun o yüzden aksam icin atıstırmalık seyler cerezdir cipstir bisküvidir kendi icecegindir su hatta biz sarap ve kadeh bile götürmüştük :)
Sabah kahvaltının yanına sallama cay veya kahve yaparsanız bu elektrikli kahve makineleri varya hani on yirmi liraya satılan onlardan alabilirsiniz yanınıza

İnternet söyle bazı göllerin yanından gecerken vs cekmeyebiliyor trende internet yok kendi telefonundakini kullanıyorsun zaten
İlk gittigin aksam saatinde biniyosun o yüzden aksam icin atıstırmalık seyler cerezdir cipstir bisküvidir kendi icecegindir su hatta biz sarap ve kadeh bile götürmüştük :)
Sabah kahvaltının yanına sallama cay veya kahve yaparsanız bu elektrikli kahve makineleri varya hani on yirmi liraya satılan onlardan alabilirsiniz yanınıza
Elektrikli cezve varmış arkadaşımda,ondan alacağız biz.
Dediklerinizi listeme yazdım,fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Şarapta çok hoş olmuştur eminim. :)

Ahahahah,hayıııırrr :KK70: Uğraşırsan bulursun kuzum,herkese tavsiye ederim,instagramda sayfaları var gidenlerin kurduğu. Orada bilet alma tüyolarına bakabilirsin. İyi şanslar :)
Baktım canım tüm blogları okudum, taktikler cepte ama yani hazır konu açılmışken şansımı deneyeyim dedim.
Ünv. Yıllarında trenle yolculuk ederdik çok keyifli olurdu, tadını çıkar iyi eğlenceler.
Bu arada gece cehennem gibi sıcak oluyor mutlaka ince birşeyler al yanına

Baktım canım tüm blogları okudum, taktikler cepte ama yani hazır konu açılmışken şansımı deneyeyim dedim.
Ünv. Yıllarında trenle yolculuk ederdik çok keyifli olurdu, tadını çıkar iyi eğlenceler.
Bu arada gece cehennem gibi sıcak oluyor mutlaka ince birşeyler al yanına
Teşekkür ederim,tavsiyelerine uyacağım :)
Eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyorum umarım yanılmam. :)

Ne tatli bir anne keske benim olsa,:KK66:
Valla bende evlatlarima evhamliyim
Cevremdende tepki aliyorum ama az gec kalsalar panik atahim yutuyor
Hak veriyorum elbette anne yüreğidir bizim canımız yansa onlarınki daha çok yanar. Ama bu kadar evhamlanmak fazla geliyor. :)

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Hiç uzatmadan direk konuya gireceğim.
Doğu Ekspesi'ni bir çoğunuz biliyorsunuzdur.
(Bilmeyenler için; Hergün 18.00 civarı Ankara'dan kalkan Doğu Ekspresi Kırıkkale,Kayseri,Sivas,Erzincan,Erzurum illerini gezerek varış noktası olan Kars'a geliyor. Yolculuk 1 gün sürüyor.)
Ve bu tren seferine bilet bulmak milli piyangoyu kazanmaktan daha zor,hatta imkansıza yakın. Çünkü gençler arasında bayağı popüler.
Biz arkadaşlarımla aralıksız 2 hafta sabahlayıp biletler satışa çıktığı an da almaya çalışmamızın sonucu nihayet yataklı biletlerden satın aldık. (Erkek arkadaşımla tek gitmeyeceğiz, 6 kişilik grup haline bilet aldık,onlar örtülü kuşetli için bilet aldı.)
Bu sefer annem problem yaratmaya başladı.
Tv'den haberlerden ve olaylardan çok çabuk etkilenen bir insan.
Son zamanlarda başımıza gelenlerden daha da çok korkmaya başladı. Kendisinin çok hasta olması,kardeşimin yüzünün,boynunun yanması onun içindeki evlat korkusunu körükledi.
"Tren kaza yapar."
"Tren raydan çıkar."
"Seni kaçırırlar. (?!)
"Başına bir iş gelir."
"Otelde zehirlenirsin."
Ve bu liste böyle uzayıp gidiyor. Bir konuşmaya başladığında bütün olumsuz ihtimalleri sayıyor ve kesinlikle ikna olmuyor. Erkek arkadaşımı arayıp "X oğlum,siz trenle gidin,kızım uçakla gelsin" bile dedi. Gerek çocukcağız gerek arkadaşlarım hepsi o kadar dil döktüler yine de ikna olmadı. Yani nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Bu yüzden size sormaya geldim. Hatta ikna olmazsa burayı okutmayı bile düşünüyorum. Gitmeyi çok istiyorum,benim içinde değişiklik olacak,arkadaşlarımla eşsiz manzarayı izleyip,3 gün Kars'ta kalıp döneceğiz. Sizce annemi nasıl ikna edebilirim?

Not: Annem normalde böyle değil,yaklaşık 6-7 yıldan beri tek başıma şehir şehir gezdim,her seferinde izin veren hatta git biraz gez diyen kendisiydi. Şimdi değişen ne anlamadım.
Anneniz başınıza gelmesi muhtemel bütün felaketleri sıralamış yalnız birşey unutmuş uçakla git demiş ama uçak da düşebilir :dondurma:

Bilet bulmak büyük şans gerçekten biz de yaklaşık 1 yıl önce gitmiştik eşim ve 3 yaşındaki kızımla. Muhteşem bir yolculuktu. Hatta tekrar gitmeyi düşünüyoruz.
Tren gayet güvenli (jandarma yolda durdurup kimlik kontrolu de yapıyor) zaten tek değil arkadaşlarınız varmış yanınızda.
Hangi otelde kalacaksınız bilmiyorum ama sonuçta kalabalık gideceksiniz güvenlik açısından bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Çocukluğumda imkansızlıklar neticesinde o kadar çok kullandık ki bu hattı ... Şimdi çok popüler ama hiç benlik değil. Yataklı trene filan bir iki ömürlük doymuş durumdayım. :)) Ama çevremde giden de bilet arayan da çok. Tehlike oranı en düşük yolculuk türü bence. Bol arkadaş ve yiyecekle harika da olur. Umarım annen ikna olur çünkü bu tür etkinlikler bir ömür unutulmuyor, hep keyifle anılıyor.

Anneniz başınıza gelmesi muhtemel bütün felaketleri sıralamış yalnız birşey unutmuş uçakla git demiş ama uçak da düşebilir :dondurma:

Bilet bulmak büyük şans gerçekten biz de yaklaşık 1 yıl önce gitmiştik eşim ve 3 yaşındaki kızımla. Muhteşem bir yolculuktu. Hatta tekrar gitmeyi düşünüyoruz.
Tren gayet güvenli (jandarma yolda durdurup kimlik kontrolu de yapıyor) zaten tek değil arkadaşlarınız varmış yanınızda.
Hangi otelde kalacaksınız bilmiyorum ama sonuçta kalabalık gideceksiniz güvenlik açısından bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Jandarma mı durduruyor?
Yalnız aramızda asker kaçağı var,bir problem olur mu ki?

Çocukluğumda imkansızlıklar neticesinde o kadar çok kullandık ki bu hattı ... Şimdi çok popüler ama hiç benlik değil. Yataklı trene filan bir iki ömürlük doymuş durumdayım. :)) Ama çevremde giden de bilet arayan da çok. Tehlike oranı en düşük yolculuk türü bence. Bol arkadaş ve yiyecekle harika da olur. Umarım annen ikna olur çünkü bu tür etkinlikler bir ömür unutulmuyor, hep keyifle anılıyor.
O zamanlar çok popüler değilmiş ama şuan bayağı bir talep var,hatta tur şirketleri önceden alıyor ve çok yüksek fiyatlara satıyor.

X