Doğru olanımı yaptım?(Bakıcım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizi engelledim görmüyorum yazdıklarinizi.Hadi yatın bence yada film falan izleyin.
Yazmayın daha fazla bu sigortasiz bakici calistiran kötü kalpli vicdansiz öğretmene.
Yalnız vicdanısızı vijdansız olarak yazmadınız, göz yaşlarım pıt pıt.. İyi geceler diliyorum herkese:)

sizi engelledim görmüyorum yazdıklarinizi.Hadi yatın bence yada film falan izleyin.
Yazmayın daha fazla bu sigortasiz bakici calistiran kötü kalpli vicdansiz öğretmene.

Bende sizin yüzünüzden banlanicam ama olsun belki birisi okur ve demek ki benim de yasal hakkım varmış der ve vekaletini bi avukata verir. Mesele sadece sizin mesleğiniz değil toplumun bu düşünce tarzı. Kendi vicdanina uyanın adil oldugunu dusunmesi. Güçlünün güçsüzü ezdiği düzen. Iyi geceler.

Okullar açılmayacak gibi eşinin iş durumunu bilmiyorim ama eğer kendi imkanlarinla Eylül e kadar bakacak gibiysen kendin bak bence ...

Hani ufak da olsa bir tatsizlik yaşandığı için ben guvenemezdim şahsen insan beşer şaşar misali :/

yaşasın tüm stresinizi üzerimden attınız hadi gönül rahatligiyla uyuyun.

Gayet açık uyarmışsınız bence .Dukkanları kapalı bir yandan yardımınız dokunuodur .Kendisi bunu bılmıosa yapacak bişey yok.Bana kalırsa yuz goz olmayın.1 şans daha verın. Anlatmak ıatedıgınızı anlatmışsııız.

Gunaydin. Ben olsam devam etmezdim dedikten sonra kendi derdimi de paylasmak istedim.

Bakicim iki aydir gelmiyor. Parasi tam olarak yattı ama içime sinmeyen seyler var benim de.

Ona ihtiyacim oldugunda arada gel dedim hic orali olmadi. Haftaya gelirsin cocuk seni unutmasin dedim ne geldi ne sordu. Bu iki aylik surecte bir kez aramasini beklerdim.

Oglumun dogum günüydü dun. Bunu bilmesine ragmen aramadi. Kızımın eski bakıcısı bir donem oğluma da bakti aradi dogum gününu kutladi.

Ben evde oturmuyorum ki. Uzaktan egitim var. Okula ilgili is ve islemleri gerçeklestiriyorum. Yani ben çalışıyorum. Bakicimla dosthane bir iliski kurmustum sanirim bunun da etkisi oldu.

Ben de sogudum kendisinden is disiplini zayif. Ikinci donem bakmaya baslamisti. Hepi topu 45 gun bakti zaten.

Oglum biraz kendini ifade edebilse eylülde krese vermek geciyor içimden. 2.5 yas olacak hemen hemen.

Zor isler...

Şimdi seneye korona durumu ne olacak belli degil. O kadar güvendiğin bir bakıcı bulup bulanayacagin da meçhul kaldı ki kızının psikoloji su herşeyden önemli bence.
Sen evdesin diye rahat davraniyo ve suistimal etmiş belli ki
İlk olayda biraz fazla tepki vermişsin bı daha gelme fln. Susup susup patlamışsin. Uyarini yapıp bu izinlere sıcak bakmadığını söyleyip parasını keseceğini söylemen yeterdi bu aşamada bence. Ama önceden sesini cikarmayip cikarmayip ilk uyarıda kovmaya kadar ileri gitmek fazla olmuş. Sen istiyorsun ki işini içtenlikle yapsın kullanmasın. E sen rahatsız olduğunu belli etmezsen kullanır ki bu bütün çalışanlar için böyledir.yeterli disiplini kuramadıgin için sen de suclusun

Keşke coronadan dolayı 'gelme maasini veriyim' deseydiniz. Ya da böyle icinize sinmeyecekse maasinin yarısını veya tamamen ücretsiz izne çıkarsaydınız. Birden cok parlamışsınız. Sanki benim sana ihtiyacim yok gibi bir izlenim vermişsiniz. Siz bakıcı bulabilirseniz oda nihayetinde baska isler bulabilir. Ama ben bakiciniza haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Herkes kendini korumaya alirken onunda evini ailesini korumak istemesi kadar dogal birşey yok. Belliki virusten dolayı gelmek istememis ama sizden çekindiği icin bebeği bahane etmiş.

Benim bakıcım da başlamadan önce iki hafta erteledi başlayışını. Sonra da daha 2 haftadır çalışırken gece mesaj atmış ben çok yorgunum aksırıp tıksırıyorum gelemeyeceğim diye. Bir de utanmadan ertesi gün telefonda gelin burada yatarsınız deseydiniz gelecektim diyor. Ertesi hafta kreşe verdim oğlumu. Kafam rahat etti. 2 haftada da alıştı, çok seviyordu okulunu. Bu olaylar olduğunda da oğlum aşağı yukarı 27 aylıktı.

sorumsuz insanlar her daim yarı yolda bırakır. Riske girmeye gerek yok bence. Önceki bakıcım da birçok alandan suistimal etti bizi, oğlumu aç bıraktı, bağırıp çağırıyormuş (sonradan komşular söyledi) vs ama hasta olmayayım diye çok dikkat etti, düzenli geldi vs. Ha bu sorumluluk sahibi olduğu anlamına gelmiyor tabii. Demek istediğim suistimal etmek isteyen her türlü ediyor

ek: bu arada neden bu süreçte eve gelmesine müsade ettinizki? Hem kendinizi hem bebeğinizi hem de bakıcının ailesini risk altına sokmuşsunuz. Bence bir süre izin vermeliydiniz.

İnsan kendi çocuğu olsa bir hafta gelmeyeyim diye izin almaz, bu ne rahatlık.
Baktın kötü bir gün iki gün dersin tamam, o da annesi bile degil gerçekten.
Ben size hak verdim, sabır taştı mi taşıyor..

Sizin de evde olmanizi firsat bilerek biraz suistimal etmis belli ki. Icinizden geceni acikca soylemissiniz gizli gizli bilenmek yerine, takdir ettim. Simdi butun kartlar acik olduguna gore bir muddet daha gozlemleyin. Ne kadar kucuk yerde olursaniz olun, bu zamanda evinizin icine, ailenize yeni birini sokmak cok zor. Fevri hareket etmeyin.

Korona varken ve siz de evdeyken eve bakıcı almak hiç mantıklı değil.

Bir de şu var
Şu dönemde hem onun için hem sizin için risk.
Yaşı genç taşıyıcı olabilir.
Kendinizde evdesiniz.
Üstelik öğretmensiniz boş zamanınızda daha fazladır diye düşünüyorum.
Belki de kız virüs yüzünden gelmek istemiyor.
Zaten risk barındırıyor bence şu dönemde gelmemesi daha uygun.
Sürekli bahane bulması da hoş değil ama sizin üslubunuz da biraz sert olmuş sanırım.

iyi niyetiniz net şekilde suistimal edilmiş. evde başka yardımcı olacak kişi olmasa anlarım ama başkaları varken bence tamamen sizin verdiğiniz rahatlık ile şımarmaya başlamış.
ayrıca şimdi gelme artık diyip tekrar alırsanız bence önünü alamazsınız. nasılsa ihtiyacı var hep çağıracak diye daha da kaçırır ipin ucunu.
bu zorlu dönemde insanlar heryerden kısarken sizin ödemelere devam etmenizden anlardı anlayacak insan.
bana kalırsa çağırmayın artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…