Doğru mu sizce?

hahaha kayınvalıden cok dogru soylemıs

madem uzerıne ev bark ıstıyorsun esra erol'a cıksın demıs

yaa cok dogru soylemıs valla :1:

boylesınıde ılk defa goruyorum kusura bakmayın

ama kayınvalıdenızın yerınde olsam ınanın benım

sızden gozum korkardı .daha evlenmeden barklanmadan

uzerıne ev yapılmasıda ne demek ,kısaca ne münasebet !

DİP NOT BEN ıstesem alamıyoruz yardım edın desem esımın aılesı ben emınım ıstesem benı kırmazlar bıseyle ryapmaya calısırlar

ben bunun rahatlıgıyla gule oynaya yasamaya devam edeyım konu sahıbı bende 25 yasındayım sende bılıyorsunkı herkezın kabul edemeyecegı seylerı kabul etmıs nısanlın benımde esım
bununla yetınmeyı Allaha sukretmeyı ıyı bır bır ınsan olmaya calıs
Ve ben dıyorumkı hep kendı kendıme sansın varmıs kızım senın 2 aylık evlıyım benımde esımın aılesı benı ıstemedıler agladılar nasıl olur dedıler olmaz dedıler 2-3 ay gıbı bır surecte razı oldular nısanlandık 7-8 ay nısanlı kaldık 2 ay oncede dugunumuz oldu evlendık ınan bana ben onların yureklerınde bana karsı negatıf hıc bır dusunce tasımadıklarına o kadar emınımkı
hatta cocuklarından cok esımden cok bana guvenırler benle herseylerını paylasırlar
ben mutluyum dedım ya 25 yasındayım calısıyoruz yapıcaz ınsallah once sevgı mutluluk huzur ve bırlık
diğerleri sonrakı sıralamalarda gelıyor benım ıcın bu sekılde

Mutlaka onlarda ellerinden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışırlar buna eminim ..

Herşey karşılıklı sevgide ve saygıda bitiyor işte...

K.validem bile bana banka hesaplarını teslim etti şifresini eşim bile bilmez..

Birşey oldumu maaşını ben çekeceğim bu güvendir bana göre...

Valla her gün yattığımda hayatımın kritiğini yapıyorum gibi bir yalan söylemeyeceğim abla ama yıl
bazında yapıyorum bunu. Geçen yıl bu zamanlar aklımda neler vardı, ben neydim, önceliklerim neydi,
düşüncelerim nasıldı diye düşünüyorum arada. Ve yıl yıl değişimimi farkediyorum. Ben 1 yılda böyleysem
sizlerin tecrübelerine de elbet saygı duyarım. Yanlış bilmiyorsam neredeyse konu sahibi yaşlarında
kızın var. Senin nasihatini nasıl kulak ardı edeyim ben şimdi... Egem abla da erkek çocuk annesi...
Al işte iki yönden durum değerlendirmesi. Daha güzel kıstas mı olur?? Katılırım katılmam görüşünüze
o ayrı ama illaki irdelerim. Bence iyiki varsınız bu forumda :38::38::38:

Dünkü yaşadığın olayları bile düşünmek zorundasın zaten hayat böyle birşey işte...

Tecrübe öyle birşey ki herkese doğru olanı anlatmaktır kendimizce..

Ecet bir tane kızım var oda 23 yaşında böyle konuları okuyunca da çok üzülüyorum ondan böyle kızıp tepki veriyorum gençlere doğruyu anlatmak lazım çünkü..

Egeminde 2 tane oğlu var onunla ortak noktamız çok aslında..

Sağol canım iyikisizlerde varsınız :38::38:

Sinirlerim cok bozuldu vallahi, saat kactan beri dil döküyoruz, yanlıs oldugunu vurguluyoruz nedenlerini anlatıyoruz ama yok, hala saglam evliligin temellerinin tapudan gectigini söylüyor..
Sen kendini adamın eviyle garantiye alacaksın anladık, adama ne garanti vereceksin peki?
Adam neden böyle birseyi yapsın? Maddi seyleri önemsemiyor diye herkes elinde avucunda ne varsa alsın, nasılsa önemsemiyor ne mantıgı var onda olmasının dimi..

Yok, yok daraldım ben.. :27:

Ben de aynı soruyu defalarca sordum ama hiç cevap vermedi konu sahibi,
o yüzden daralma smuwila :51::51: konu sahibine boş vakitlerinde okuması
için Mevlana'yı önericem hoşgörü, güven, saygı, sevgi gibi manevi değerlerin
önemini kavraması için ama Mevlana'yı bile kaale alacağını sanmıyorum.

Bence eforunuzu ileride kayınvalideniz olacak hanımla iyi geçinebilmek için
sarfetseydiniz, kurduğunuz bu ilişki hayatınızın garantisi olurdu. Güzel bir ilişki
kurmuş olmanızın yanında desteğini de alırdınız zamanla ( YenidenDoğdum gibi ).
Desteğini göremediğiniz ailenizin eksikliğini bile hissettirmezdi belki size. Siz
olaya maddi tekliflerle girince ne yaparsanız yapın 'maddiyatçı' sıfatından
başkası layık görülmez size. Bu bizzat sizin tercihiniz. Zamanla sabretseydiniz
eğer 'güvenilir, saygılı, samimi' sıfatlarını da hakederdiniz.

ben sizin korkunuz anladim
esiniz olacak kisinin sicil sorunu var ne alsa kendi üzerine degilde ailesinin üzerine yapiyor
bu durum kaygi duyulabilecek bir durum ama sizin yerinizde olsam önce evlenirdim
dediginiz duruma sonra yaparsiniz isterseniz
ama simdi bunu deneyerek insanlarin gözünde kötü profil cizmissiniz
buda kolay silinmez
herseyi bosverin mutlu olmaya calisin
bence bundan önemlisi yok

sicilinde ne var da alamamış siz daha gelini olmadan evi üstünüze istiyorsunuz belki sizde evi üzerinize alıp ayrılacaksınız ne malum çok saçma bir konu olmuş biz evlenecegiz daha nişanınız bile yok ortada millet nikah masasından ayrılabiliyor önce evlenin sonra insanlara güven verirseniz onlar zaten kendiliğinden verirler üzerinize evi. ama annesi haklı evi olsun arabası olsun diyenler tv de revaçta :18:

Sen neyin hesabındasın. Hakkın olmayan bişeyi peşin peşin istemekde ne demek? Kadının kendi evi verir vermez sen daha aileye girmemişsin. Kimseye zorla istediğini yaptıramazsın. Birde kendi emeğinle alınmış gibi kafa tutuyorsun böyle yapana valla bir değil 10 tane evim olsun isterse 1 ini bile vermem. Üstüne vazife olmayan şeye karışma bence.:47:

canım zaten eşim olacak kendi parasıyla alıyor onların aldığını bende istemıyorum onun kendi alın teriyle aldığı şey onlar eşim olacak kendi üstüne kalem bile alamıyor sicil yüzünden

Eşin olacak kişinin parasıyla alındıysa bile bunun mücadelesini o versin o arasın hakkını. Sana düşmez.:34:

Ben de aynı soruyu defalarca sordum ama hiç cevap vermedi konu sahibi,
o yüzden daralma smuwila :51::51: konu sahibine boş vakitlerinde okuması
için Mevlana'yı önericem hoşgörü, güven, saygı, sevgi gibi manevi değerlerin
önemini kavraması için ama Mevlana'yı bile kaale alacağını sanmıyorum.

Bence eforunuzu ileride kayınvalideniz olacak hanımla iyi geçinebilmek için
sarfetseydiniz, kurduğunuz bu ilişki hayatınızın garantisi olurdu. Güzel bir ilişki
kurmuş olmanızın yanında desteğini de alırdınız zamanla ( YenidenDoğdum gibi ).
Desteğini göremediğiniz ailenizin eksikliğini bile hissettirmezdi belki size. Siz
olaya maddi tekliflerle girince ne yaparsanız yapın 'maddiyatçı' sıfatından
başkası layık görülmez size. Bu bizzat sizin tercihiniz. Zamanla sabretseydiniz
eğer 'güvenilir, saygılı, samimi' sıfatlarını da hakederdiniz.

Konu sahibinin mantıgını cözmek mümkün degil..
Sayfalarca sanki bunu istemek, gelecegini garanti altına almak en dogal hakkıymıs gibi bahsetti.
Halbuki kendisi icin gelecegini kendisinin düsünmesi cocugunun gelecegini de babası ve yine kendisnin düsünmesi gerekir.
Elin yedi kat yabancısından daha evlenmeden hem kendi hemde cocugu icin böyle birsey istemek buna da '' gelecek kaygısı '' kılıfını uydurmak.. Yani bilmiyorum hic mi düsünemiyor bunun dogrulugunu, yanlıslıgını?
Her evlilikte risk vardır, her kadın böylemi yapacak ya da yapmalı? Malı, mülkü olmayanlarla evlilik mi yapılmayacak bir gün bosanır da sokakta kalırım korkusuyla?
Ayrıca babasının evinde yasıyor, nasıl sokakta kalmak bu? İyi niyet bunun neresinde? Amacı acık secik ortada..
Bir kadın hele ki 23 yasında gencecik bir insanın calısmamak nasıl isine gelir bir tane de cocugu varken?
Aklım almıyor vallahi..
Böyle bir zihniyetin anne! olmasına üzülüyorum, bu cocuk bu mantıkla büyürse nasıl bir kisilik cıkacagı da ortada.. :ssz:

Son düzenleme:
benım erkek arkadasım var 30 yasında evlılık dusunuyoruz tabi ki ben evlendima ayrıldım sımdı sorum su kızlar erkek arkadasım anası olacak kişi kıllık yapıyor acayip sinir oluyorum bazı sebeplerden dolayı erkek arkadaşım üzerine birşey alamıyor arabası evi var fakat ya annesini üsütüne ya babasının geçen akşam annesine demiş ben kız arkadaşımın üstüne evi yapacağım evlenecğim onunla diye garanti istiyor diye annesi kesinlikle vermem o neymiş öyle madem evlilik programını çıksın evi arabası olsun diye demiş sen alabiliyorsan üstüne sana veririm demiş ama sevgilim üstüne birşey alamıyor hiççç bende sırf benim üstüme gerekmiyor kendine al daha iyi ama sonradan yaş tahtaya basmayalım dedim kavga ettik annesi vermem güvenmiyorum ona demiş böyle birşey var mı ya kadına bak acayip sinir oldum oldum olası kaynanalar nefret ederim oğlanı yönetmeye çalışıyor bu tavır doğru mu evlndikten sonra alırız diyor ama herşey dereyi geçtikten sonra bilirsiniz bu işleri bende olmaz o ev olacak diye inat ettim şimdi karışık sizce doğru mu onun bu yaptığı))):47:

doğru tabii ki, size ne sıfatla verecekler ki evi! bence asssla vermemeliler. nikahı yapın alın üzerinize ama allah korusun size bişey olsa ne olacak! bu işin kadını erkeği yok bence. evlenmeden önce varsa onun olan onundur, alsın kendi üzerine. yok alamıyorsa nikahtan sonra yapsın sizin üzerinize

bakın ben evlendim ayrıldım söyle diyeyim aynı eskı esımde de ev annesının ustüne oldu kadınla biz hep kavga ederdik en sonunda dedı kı bıze karını al çıkın evımden aynısı basıma mı gelsın yanı bızım zaten su ankı erkek arkadasımın annesıyle anlasamıyoruz yıne aynısı olacak ve benım kızım var sokakta mı kalalım sımdıden tedbir gerek yasadım ki biliyorum yaniii başıma geldi tekrar aynısı olsun isteöiyorumm

arkadaşım tekrar başına gelmesin istemiyosan önce kendi tavır davranışlarını düzeltip önyargılarından vazgeçmen lazım. ayrıldım dediğini okuyunca olabilir eşinle anlaşamamışsındır diye düşündüm ama orda da kaynana ve bu ilişkinde de daha söz bile yokken kaynana derdine düştüysen öncelikle kendine çeki düzen vermen lazım. daha adama, ailesine emek vermeden ev istiyorsan o kayınvalide adayın da sana peşin hükümlü yaklaşıp" kendini ve kızını garantiye almaya çalışıyo bi sıkıntı olursa bırakacak oğlanı" endişesi taşıması gayet normal bu tavrınızla. acizane bi öneri benimkisi

sizi gerçekten tebrik ediyorum. burada şimdiye kadar çok yok artık dediğim şey oldu ama sizin konunuz şu an bir numaram.
walla benim oğlum olacak böyle bir istekle gelecek ya o kadın ya ailen derim.
siz istediğiniz şeyin farkındamısınız acaba
kendinizi o kaynananın yerine koyup düşünün o zamana kendi sorunuza kendiniz cevap verin
sizi anlamaya çalışıyorum ama hiç hak verecek bir yer bulamıyorum malesef
artık ağzınız sütten ne kadar yandıysa temkinli davranıyorsunuz ama istekleriniz gerçek ötesi
sevgilinize de helal olsun. evi sizin üstünüze yapmayı kabul etmiş hemenden
kusura bakma ama adamı parmağında oyanıyorsun gibime geldi, kalsın annesinde babasında ne olmuş
inşan kendi ailesine güvenmeyip kime güvenecek
madem siz önceden evlilik yaptınız çocuğunuz var o çocuğun hayatının garanti altına babasıyla alsanız daha iyi olur
adam evi sana yapacak sen 2-3 yıl sonra olmadı ben yapamıyorum dersen ne olacak.
sanırım iyice düşünsen bu konuyu açmana bile gerek kalmazdı

bir evınız olmasını istıyorsanız çalışın alın evlenırım ama kendımı garantıye almalıyım deyip bır şeyler taleb etmek gerçekten basitlik ev istıyorsunuzda karşılığında ne verıyorsunuz dıyesı geliyor insanın daha farklı bır kelımede burda kullanmak ıstemedım birde o evde hiç emeğiniz yok zannedıyormusunuzki sizin üzerinize olsa bile ağız tadııyla yaşarsıız içinde çocuğunuzun hayatını kendı babasıyla garantı altına alın çocuğunuzu bu adama mal etmeyın

Son düzenleme:
evlendikten sonra bu insanların yüzüne nasıl bakacaksınız daha nikah olmadan mal derdine düşmüşsünüz.evlendikten sonrasını düşünemiorum.ayıpppp yahuuuu....

kayınvalide adayı sonuna kadar haklı, hazıra konmak olur sizin yaptığınız... arkadaşlar diyecek birşey bırakmamışlar, hepsine katılıyorum ... kendinizi garantiye almak istemeniz çok saçma, eğer kendinizi o kişinin yanında güvende hissetmiyorsanız, ona güvenmiyorsanız bu evliliğin başlaması niye ... ?

şu kk tarihinde en anlayamadığım konu bu oldu..

bir insan nasıl olur da kendisine ait olmayan birşeyi sahiplenmek ister ve bunun için mücadele eder bunu da görmüş olduk..

Maaşallah bize :)

Son düzenleme:
Back