Doğru mu sizce?

Tüm samimiyetimle söylüyorumm ki haksızımm siz haklısınızz.. ama bizim canımız yanmışş görmüş gecirmişizz içimii döktüm içimden geldiği gibi yazdım rahatladım...

Bende ilk evliliğimde sorun yaşarsam 2. el karımı olacağımm hayırrrrr.. amaa bu o kadınaa karşıı sinirimden yazılmış bir şeyyy yazdım rahatladım bu kadar!!

Tüm samimiyetimle söylüyorumm ki haksızımm siz haklısınızz.. ama bizim canımız yanmışş görmüş gecirmişizz içimii döktüm içimden geldiği gibi yazdım rahatladım...

Bende ilk evliliğimde sorun yaşarsam 2. el karımı olacağımm hayırrrrr.. amaa bu o kadınaa karşıı sinirimden yazılmış bir şeyyy yazdım rahatladım bu kadar!!

siz rahatlayacaksınız diye bu kadar üyesi olan bi forumda insanları üzmeye ve kırmaya hakkınız yok ama değil mi

siz rahatlayacaksınız diye bu kadar üyesi olan bi forumda insanları üzmeye ve kırmaya hakkınız yok ama değil mi

Haklısınızz kabull.. ama sayfaları okuyup okuyup sinir oldum yazdım işte.. dediğim gibi çevremizde tanıdıklarımızda böyle insanlar hep var maddiyat bekleyen kadınlar ve ara yapan çöpçatanlar hep birşeyler alıyorlarr...

Detayları bilemem..
Ama evlenmeden ev ve arabayı üstünüze istemeniz..bu iş olacak...diye diretmeniz yanlış..

Niye sizin üstünüze yapsınlar ki efendim? 2 ay sonra boşanırsanız ne olacak?

Ömrünüzü kocanıza adayacağınızın garantisini veriyor musunuz siz ki size ev araba garantisi versinler?

Bazı sebeplerden dolayı sevgiliniz üstüne alamıyorsa almasın zamanı gelince olur belki..ya da yıllar sonra kayınvalide razı olur..

Ama en başta ben de olsam vermem..

Haklısınızz kabull.. ama sayfaları okuyup okuyup sinir oldum yazdım işte.. dediğim gibi çevremizde tanıdıklarımızda böyle insanlar hep var maddiyat bekleyen kadınlar ve ara yapan çöpçatanlar hep birşeyler alıyorlarr...

ay ne rezil insanlarmış onlarya insanın kendısını böyle satmasıı ne fena bırde bunun adına evlilik denecekk

ay ne rezil insanlarmış onlarya insanın kendısını böyle satmasıı ne fena bırde bunun adına evlilik denecekk

Ah be canımm benim dedem evlendi dedim ya yengem annesini verdi yani dünüşüler evlendilerr hemde ortada giden ne paralar gitti düşün bayramda torunlarına 1 lira para vermeyen adam kadına ne paralar harcadı varmısta biz bilmiyormuşuz..

Tüm arkadaşlardan özür diliyorum 2. el meselesinde özellikle 2.ye evlenipte benim yazımı okuyanlardan ama sinirliyim işte anlayın..

Ilk sayfalarda ben de konuyu acan arkadasi hakli buladigimi söylemistim, ama bu tavirlar ne lütfen:

Şaka gibi biri zaten konu sahibesi

Ben evleneceğini sanmıyorum kontes

Bu yüzdendir ki adamın ahlakına değil mal varlığına bakıyor ve bir an önce kendi üstüne yaptırmaya çalışıyor

Sonra vınnnn :3:

Aklıma dedeleri dolandıran yabanı uyruklu kadınlar geldi :)) Neyse yahu mantık evliliği yapmayı düşündüğü bir durumda zerre-i miskal mantıklı şey yok..

Adam değer veriyor diyor çocugumla kabul etti resmen beni diyor daha ne yapsın ? diyor...Doğrusu kendisi vebalı !

maksat evlilik değil
evlilik bahanesiyle mal mülk sahibi olmak
yalansa yalan de!!!

Hicbirinizin sizlere akil danisan, fikirlerinizi önemseyip dinleyen bir insana böyle HAKARET etmeye hakkiniz yok! Evet haksiz olabilir, yanlis olabilir, ama size ne oluyor yahu?? Ne yapmaya calisiyorsunuz, baskalari üzerinden kendinizi mi aklamaya mi?? Azicik halden anlayin, azicik empati yapin. Ayip, gercekten ayip.

Aslında tuhaftır, sizi anlayabiliyorum.
Yani insan bir kere evlenip boşanınca ve bir çocukla ortada kalınca, maddiyata daha çok yöneliyor.
Siz ilk evlilikte anladığım kadarıyla darbe yediniz. Ve ikinci evliliğimde de darbe yersem korkusu taşıyorsunuz, bunun için ilk evliliğinizde çektiğiniz sıkıntıları çekmemek için evi eşinizin üstüne istiyorsunuz. Ben size hak veriyorum.
Valla isteyen kızabilir. Şimdiden değil, ama evlendikten sonra bir ev alırsanız eğer, bence bu ortak olmalı. Bence de kayınvalide ve ya kayınpeder üstüne olmamalı.
Sonuçta siz bu adama yarın bir gün çocuk vereceksiniz , bakacaksınız her şeyi olacaksınız.
Ama şimdiden böyle şeylerin peşine düşmek biraz yanlış olmuş ve sizi yanlış tanıtmış olabilir.
Ayrıca, bitecek diye bir şeye başlanmaz diyenleri gördüm.
Boşanmış ve ya çok senelerini harcadığı birinden ayrılmış insanların gözünde her şey bir gün bitecektir, o korku hep vardır.
Ne var bunda ? Açıkçası ben evlenip boşanmadım. Annem - babam boşandıkları için, çocukken herkes ilk evliliğinin hayalini kurarken , ben "ikinci kez evlenirsem kesin şöyle yaparım" derdim.
Bu bir psikolojidir. Ve bence bu zamanda çokta doğru. Birini hiç gitmeyecek gibi sevmek daha çok can acıtıyor.

Bu yapici yaklasiminizdan dolayi gercekten tebrik ederim. Siz de olmasaniz korkarak uzaklasacaktim bu forumdan.

2. El karılar daha pahalı oluyor arkadaş... biz gözümüz kapalı evet diyoruz nasıl olursa olsun yeterki beraber olalımm borç harç ne olursa olsun diyoruz..

Ama 2.ler öylemi 1 ay ev arıyorlar kaçıncı kat olsun kaç metrekare karar veremiyorlar karar verdiklerinde nikahtan önce alıyorki yarın öbürgün koca o evde hak sahibi olmasın yada koca ölürse çocukları.. oda yetmiyor üstüne para istiyor bilezik istiyor..

İstiyordaa istiyorr....

80 YAŞINDA DEDEM 2.YE EVLENDİDE ORDAN BİLİYORUM.. BU YAŞA KDR BİRİKTİRDİKLERİNİ HARCADI UTANMADI COCUKLARINDANDA PARA İSTEDİ :52:

Siz bayan misiniz? Bayansaniz, hemcinislerinize "2. el" ve "kari" diyecek duruma gelene kadar hangi asamalardan gectiginizi cok merak ettim.

Son düzenleme:
Ilk sayfalarda ben de konuyu acan arkadasi hakli buladigimi söylemistim, ama bu tavirlar ne lütfen:

Hicbirinizin sizlere akil danisan, fikirlerinizi önemseyip dinleyen bir insana böyle HAKARET etmeye hakkiniz yok! Evet haksiz olabilir, yanlis olabilir, ama size ne oluyor yahu?? Ne yapmaya calisiyorsunuz, baskalari üzerinden kendinizi mi aklamaya mi?? Azicik halden anlayin, azicik empati yapin. Ayip, gercekten ayip.
Bu yapici yaklasiminizdan dolayi gercekten tebrik ederim. Siz de olmasaniz korkarak uzaklasacaktim bu forumdan.

Siz bayan misiniz? Bayansaniz, hemcinislerinize "2. el" ve "kari" diyecek duruma gelene kadar hangi asamalardan gectiginizi cok merak ettim.

Hangi aşamalardan Geçtiğimizi yazdım.. okursan öğrenirsin..

benim bildiğim nikahta geline altın takılır gelin de bunu yastık altı yapar zor durumda kaldığında ihtiyacını bu altını bozdurarak karşılar da ev istemek neyin nesi vayyy beee.. altın kesmiyor demek ki gözünüz yükseklerde... kayınvalideniz çok haklı sizde kayınvalide olsanız daha ortada nikah bile olmayan bir gelinin üzerine ev yapmaya nasıl tepki verirdiniz.. dünyanın en zengini olsam bile karşı çıkardım..

cok akillisiniz es adayi üstüne alamiyor ben alayim diyorsunuz yanlis okumadiysam 1 ay sonra nikah ha önce ha sonra dedim diyorsunuz

ama önce demeniz bosanma durumunda evlilikten önce alinan mallar sahsa ait yani akillica davranmak istiyorsunuz ama

bence cok yanlis es adayi ve anasi bunlar bile gösteriyor amacinizi..

Hangi aşamalardan Geçtiğimizi yazdım.. okursan öğrenirsin..

Benim annem 2 evlilikten de boşandı. Bu durumda 3.el mi oluyor ?
2.El tabiri ne kadar aşağılayıcı farkında mısınız ?
Hadi boşananlar, azgınlığından boşandı diyelim. Kocası ölen kadınlar da 2.evlilik yapıyor.
Onlarda ikinci el ?
Annem ikinci el olmamış,ben ikinci el değilim diye sevinmeyin. Piyango kızınıza vurursa bir gün (ALLAH korusun) o zaman hatırlarsınız bu sözünüzü.
Allah hiç kimseyi sevdiğinden etmesin. Kurduğu yuvayı bozdurmasın.
Ama bunları geçtim de, ALLAH öyle kadınların çevresinde sizin gibi kendi cinsini aşağılan insanlar bulundurmasın.
Okursan öğrenirsin filan.
ALLAHım sana yaşatarak öğretirse, ağlarsın....

Bazen "vurun k....e" (bu bir terimdir, nasıl dersin diye kimse atlamasın) modunu fazlasıyla abartıyoruz biz toplum olarak.
Yorum yapılıp gidilir ..
Ama bir çok üyenin 5 yorumu geçmiş sayıda yorumu oldu bu konuya karşı. Bu ne hırs ? dedim içimden okurken.
Yerden yere vurmalar, sanki bir hınç çıkarma.
Üzüldüm.Kötü bir şey demek istemiyorum, ama bir insana da bu şekilde sürekli saldırmak, acımasız olmak normal mi?
Soruyorum ? Sürekli yerden yere vururken bu kişiyi, onun o çok yerdiğiniz düşüncelerinden farklı bir şey mi yapıyormuşsunuz gibi geldi size?
Yooo.. Buradaki çoğu insanın saldırı boyutunda yazıları, bana göre çok yerdikleri konu sahibinden daha kötü duruma düşürdü yorum sahiplerini.

evliliğe böyle şartlı başlamak hele maddiyatı bu kadar şart koşmak ne kadar itici bir hareket... sizin eviniz olsa evlenmeyi düşündüğünüz kişi illa benim üzerime olsun dese bide evlenmeden bunu yapsa sizin aileniz ve siz nasıl bakardınız olaya bilemiyorum ama genelde hoş karşılanmaz... garanti ne demek yaa başkasının kazancıyla yapılan şeyler size nasıl garanti olacak bu nasıl bi düşünce tarzı... evlilik garanti altına alınan bir hayat değil, hayatta birlikte yürüyeceğin yol arkadaşını seçmektir...

ne kadar kurnazsınız ama olmuyor öyle her istediğin ben 23 yıllık evliyim eşimin üstüne bile vermiyor kaynata olacak şahıs kaynanada üvey çal çal oyna misali değil benim üstüme yapın diyeceğim eşim anamıyor bile kendi adıma üstüme geçirin diye allah kendinize versin yani sana şimdiden kimse mal geçirmez

Evlenmeden ustune ev yapilmasini talep etmek bana gore yanlis baskasina gore dogruda olabilir bilemiyorum bence diretmeniz yersiz diye dusunuyorum .

kendi annesi babası kendilerini düşünüyorlar bizim ara zaten çok açık onlarla ben hakkını istiyorum sadece yoksa hakkını da alamaz kalırım öyle

yahu sanane onun hakkından :) bırak o kendini hakkını kendisi halletsin benim oğlum olsa senin gibi gelin adayım olsa direkt evlatlıktan redderdim.Birde evlenmiş boşanmışsın kız oğlan kız olsan neyse diyeceğimde şimdi kadının gözünde böyle mal peşinde olan birinden başkası değilsin.Laflarınlada kendin öyle gösteriyorsun orasıda ayrı bi hikaye

2. el karı ne demektir ya nasıl talihsizce yazılmıs bir cumle ayıp:31: ayrılıp tekrar evlenenler 2.el mi oluyor yazık

2.El konusuna gelince ben biraz bizden örnek vereyim :) Trakyalıyız anadolu şırnak falan değil öyle töre möre yok herkes bildiğin anlayışlıdır.
Babam 2006 da vefat etti Büyükbabam ın evinde yaşıyorduk kardeşimde var evler tarlalar herşey tüm mal dedemin üstüne idi.
Dedem (babamın babası) sonra anneme dediki evlenmek istiyorsan al çocuklarını (bizi) yada bana bırak sakın benden korkma seni hor görmem ama burada kalırsan ben size bakarım 70 yaşımda olmama rağmen çalışırım sen benim kızımsın dedi.Annem çok kızdı delirdi baba sen dalgamı geçiyorsun ne evlenmesi ben ölen kocamın arkasından evleneceğime ölürüm daha iyi dedi dedemle yaşamayı kabul ettik.Bu arada annem 40 yaşındaydı o zaman.
O zamandan beri annem dedeme kendi öz kızından daha çok önem verir önceside öyleydi zaten dedemde bize babamı kaybettikten 1 sene sonra tüm malları verdi alın sizin olsun hakkınızdır dedi annem istemedi ben mal için yanında kalmadım dedi sonra dedem kardeşimle bana devretti annem istemeyince.
Demek istediğim böyle bir kadın var ortada birde 2.ye evlenmeye hazırlanan ama ilk olarakta mal peşinde olan konu sahibi insanda biraz utanma olur.45 yaşındaki kadın sabah akşam inekleri bakıyor tarlaya gidiyor çalışıyor hala kendi ekmeğini çıkartmanın peşinde siz ise elalemin kazandığı paranın malın.
Hiçmi utanmıyorsunuz kendinizden keşke sizi anlayabilsem ama olmuyor malesef kendimi sizin yerinize koyamıyorum :19:

yahu sanane onun hakkından :) bırak o kendini hakkını kendisi halletsin benim oğlum olsa senin gibi gelin adayım olsa direkt evlatlıktan redderdim.Birde evlenmiş boşanmışsın kız oğlan kız olsan neyse diyeceğimde şimdi kadının gözünde böyle mal peşinde olan birinden başkası değilsin.Laflarınlada kendin öyle gösteriyorsun orasıda ayrı bi hikaye

Ne kadar ayip su yazdiginiz, farkinda misiniz? Ben konu sahibine hak vermiyorum, isteklerini de yerinde bulmuyorum ama bu yazdiklariniz nedir, neyin hincini almaktir?
Bi silkelenin kendinize gelin ya. Neden bosanmis bi kadin "kiz oglan kiz" dan degersiz olsun? "kiz oglan kiz" da ne demekse artik.

Biz kadinlar birbirimize böyle cirkin seyleri yakistirirsak, erkekler ne yapsa hakli artik...

Sizin icin leonela'dan alinti yapiyorum izniyle, bi okuyun lütfen:

Benim annem 2 evlilikten de boşandı. Bu durumda 3.el mi oluyor ?
2.El tabiri ne kadar aşağılayıcı farkında mısınız ?
Hadi boşananlar, azgınlığından boşandı diyelim. Kocası ölen kadınlar da 2.evlilik yapıyor.
Onlarda ikinci el ?
Annem ikinci el olmamış,ben ikinci el değilim diye sevinmeyin. Piyango kızınıza vurursa bir gün (ALLAH korusun) o zaman hatırlarsınız bu sözünüzü.
Allah hiç kimseyi sevdiğinden etmesin. Kurduğu yuvayı bozdurmasın.
Ama bunları geçtim de, ALLAH öyle kadınların çevresinde sizin gibi kendi cinsini aşağılan insanlar bulundurmasın.
Okursan öğrenirsin filan.
ALLAHım sana yaşatarak öğretirse, ağlarsın....

Allah ım kıllık ne yahu :44: Kayınvalideciğin sezdiyse az buçuk normal yani istememesi :9: İçinden kız say ,söv dile dökme insan sonra pişman oluyor.Ne olursa olsun nerde olursan ol kavga ederken bile saygılı kavga et.Yakışmıyor bayanlara.
Kıllık :)

Back