- 3 Haziran 2013
- 4.859
- 997
- 178
- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Günaydın herkese.
Size kuzenimi anlatmak istiyorum. Çünkü ailesine, kız kardeşine yaptıklarına artık tahammül edemiyorum.
Büyük dayımın en büyük kızı ve en büyük çocuğu aynı zamanda. 24 yaşında bir kız ve ismi Pınar. 3 kardeşler ve onun dışında 18 yaşında bir kız kardeşi var Pelin ve 16 yaşında bir erkek kardeşi var Mehmet. Kardeşleriyle onu yan yana görseniz 'Bunlar nasıl kardeş?' dersiniz. Allah öyle bir insanı karşınıza çıkarmasın. O kadar dengesiz ki. Çocukluğumdan beri ona karşı içim hiç ısınmıyordu ve son zamanlarda artık nefret ettim.
Pınar annesini, kardeşlerini döver. Herkesi birbirine düşürür. Her yerden kovuldu yaptıklarından dolayı ama akıllanmıyor. İşe girdi iki defa. İkisinde de laf taşıyor diye kovuldu. 2 gün önce bir konu açmıştım küçük dayımla ilgili ve onların arasının bozulması ve yengemin evi terk etmesi de Pınar yüzünden oldu. Çünkü dayıma gidip 'Karın seni aldatıyor' diyerek ortalığı karıştırmayı isteyen art niyetli bir insan. Duyduğunu her yerde bire bin katarak anlatır. Yalan söyler ve herkesi birbirine düşürür. Biz köyde yaşıyoruz. Mahallede 50 ev varsa 45 ev kapıyı suratına ebediyen kapattı. Çünkü çok dedikoducu birisi. Sürekli geziyor. Sürekli intihara kalkışıyor. Daha doğrusu ailesini intihar etmekle tehdit ediyor.
Dün Pelin bizdeydi. O da eve daldı! Çünkü kapıyı çalmaz, çalsa bile açmanızı beklemez kendi içeri izinsiz girer. 'Pelin kalk babam çağırıyor' dedi bağırarak. O da 'Ayaklarım yok mu? Gelirim' dedi. Neyse biz dayımı aradık, 'Yemek yiyelim gelir' dedik. Hava kararmıştı diye kardeşim ve ben Pelin'i eve götürdük. 'Oturun biraz, gidersiniz' dediler, oturduk. Pınar hanım Pelin'e bakıyor boğazını kesecekmiş, işaretle yapıyor, kendine yumruk atıyor yavaşça (Pelin'i dövecekmiş). 'Derdin ne?' dedim 'Hiçbir şey' diyor.
Orada burada 'Babam beni sevmiyor, her şey Pelin ve Mehmet'e alınıyor' demiş. Tamamen yalan. Çünkü o iki çocuk 'Yoktan, durdan' anlıyor. Pınar öyle değil. Babası çalıştığı yerden maaşını alamıyor aylardır. Durumları çok kötü oldu. Sıkıştılar baya. Biz de ancak kendimize yetiyoruz, destek olamıyoruz. İlla ayakkabı istiyormuş diye mahalleyi ayağa kaldırdı. Pelin okul açılırken ayakkabı almıştı -Eylül ayında- ve çocuğa zehir etti o aldığı ayakkabıları da.
Netleri bitti ve dayım alamıyor. Adamın parası yok. Yapmadığı pislik kalmadı. Annesine 'Sen dur, evde ikimiz kalalım da seni döveceğim, öldüreceğim, geberteceğim' diyor. Babasıyla kavga ediyor. Geçen akşam babasına O***** Ç***** dedi.
Koyunları var ve annesine ne ev iş işinde yardım ediyor ne de hayvanlarda yardım ediyor. Pelin ve Mehmet okuldan gelince hayvanlara bakmaya gidiyorlar annesiyle. İki hafta önce sınavları başladıydı ve sınavları olmasına rağmen ovaya, tarlaya gittiler 10 gün boyunca çocuklar. Sırf annelerine yardım etmek için. Dayım da çalıştığı için yengem, Pelin ve Mehmet ilgileniyor hayvanlarla.
Kız kardeşine 'Hizmetçi' diyor. Geçen gün bizde misafir vardı ve o da vardı! Her zaman olduğu gibi. Dedi ki birisi 'Pınar annene yardım etsene biraz'. 'Pelin ve Mehmet'in işi ne? Onlar etsin, hayvanlara onlar baksın' dedi.
İki gün önce evdeyken Pelin'e 'Pelin ben evlenmeden önce sen (avucunu yalayıp ona göstermiş) n*h evlenirsin' demiş. Ki Pınar'ın hiç kısmeti yok. Kimse ne haber yolluyor ne de onunla konuşmak isteyen birisi var. Pelin'i şimdiden isteyenleri var. İş yapıyor, evden çıkmaz. Dayımlar zaten görücü usulü evlendirmeyi düşünmüyor ama çalışkan olduğu için insanların hoşuna gidiyor.
Tabi benim yengem de! hep Pınar'ı destekler. 'Pınar evlenmeden Pelin asla evlenemez. Önce Pınar' diyor. Pelin de bir gün 'Anne ben evlenmek istediğimde izin vermeyin vAllahi kaçarım' demiş.
Bir gün onlardayken babası kızdı ona. Çünkü bir şey saçmalamıştı. Ayağa kalktı 'Pınar'ı yarın kimse görmeyecek zaten' dedi ve sehpadan ilaçları alıp su sebiline yöneldi. Bardağa su doldurdu, herkesin suratına baktı. Kimse onunla ilgilenmedi. Sebilin yanında durdu durdu ve sonra ilaçları sebilin üstüne bırakıp koltuğa oturdu.
Pelin dün bizde ağladı. Çok üzüldüm. Çünkü bıktırdı gerçekten. 'Çok çalış ve seneye üniversiteyi kazan' diyorum. Mehmet'e de çok kahır çektiriyor ama Pelin'e kat kat daha fazla. Pelin'i yersiz yere kıskanıyor. Sürekli kıza saldırma derdinde. Pelin onu hiç sevmediğini söylüyor. Gerçekten sevilecek hiçbir yanı yok.
Ben insanların nasıl biri olduklarını hemen anlarım. 6. hissim çok kuvvetli o ayrı konu ama kişilerin karakterlerini hemen çözebiliyorum. Ve Pınar'ın asla iyi niyetli bir insan olmadığını biliyorum. 20 yıldır tanıyorum onu. Gerçekten çok kötü kalpli birisi.
Daha anlatsam destan olur. Bu ne ki? Anlattıklarım yaptıklarının binde biri ancak eder. Ben de son zamanlarda ondan iyice nefret ettim. Gerçekten sevmiyorum hiç. Dedim ya sevilecek hiçbir yanı yok. Sizinle oturup mantıklı konuşabilecek birisi değil. Olayların sadece işine gelen kısımları üzerine gidiyor. Amacı sadece; Bir yerden bir şey duymak, onu abartarak her yerde anlatmak. Ve kavga çıkarmak. Sonra çıkan kavgayı da her yere duyurmak. İnsan değil de sanki 6 harflilerden birisi. Merhamet duygusu hiç yok. Aklını sadece kötülüklere kullanıyor. Annesi de 'Saf benim kızım. Temiz yürekli. Kendi halinde' diyor. Saf olan insan onun yaptıklarını yapamaz ki. Kimsenin kötülüğünü istemez ki.
Bu kızla biz başa çıkamıyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
Kesinlikle normal bir insan değil. Şiddetle bir doktora görünmesini tavsiye ederim. Siz mümkün olduğunca uzak durun, yorum yapmayın ve tartışmayın onunla. Umarım kardeşleride en kısa zamanda Üni'yi kazanıp giderler. İnsanın psikolojisini bozar böyle biri. Sorunlu egomanyak tip.