Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Buna yapacak hiçbişi yok sanırımBen bir şey sorucam
Hemşire oldunuz atıyorum ama baktınız düşündüğünüz gibi değil o zaman ne yapacaksınız?
Okumanın yaşı yoktur. Akli bir karis havada ergenlerin aksine daha basarili olacaginizi dusunuyorum.
Ayrica birseyi anlamiyorum , 30 yas nedir ? 30 yasima giricem. Yaslı degiliz yahu biz. Kim niye boyle sinirlamalar koyuyor anlamiyorum.
Kararınız nedir merak ettim..Ne güzel dediniz sanki hep 20li yaşlarda kalcaz gibi 30 yaş yaşlanma sınırı gibi beynimize işlemiş gibi ama hiç öyle değil, olmamalı
Çok sağolun güzel düşünceleriniz için
Burda yazılan ve kafama soru işareti olan herşeyi eşimle konuştum, ve bi şekilde beni iyi düşüncelere itiyor. Çok sağduyulu ve olumlu. Ben aslında zaten dün üni sınavı için konu anlatımlı kitap alıp bi adım atmıştım. Kafam da hala bi çok soru işareti var ama denemeye değer bu sefer içimdeki hislere güveniyorum ❤Kararınız nedir merak ettim..
Bir de sizin arkadaşlar kaç ile atanmış?
Sözlü mülakat yoktu sağlıkta hala öyle mi
Bence de deneyin.Burda yazılan ve kafama soru işareti olan herşeyi eşimle konuştum, ve bi şekilde beni iyi düşüncelere itiyor. Çok sağduyulu ve olumlu. Ben aslında zaten dün üni sınavı için konu anlatımlı kitap alıp bi adım atmıştım. Kafam da hala bi çok soru işareti var ama denemeye değer bu sefer içimdeki hislere güveniyorum ❤
68le atanan arkadaşım var istanbula ve sözlü mülakat yok
Bence de deneyin.
Ileride insanlar yaptıklarından değil yapamadıklarından pişman olur hep.
Eşiniz destek ise denenir.
Bir de size tavsiyem harcamaları kışın
Maaştan bol bol para atin kenara.
Ileride öğrenciyken oradan destek alırsınız.
68 puan demek kusura bakmayın ama arkadaşlarınız hiç çalışmamış demektir.
Zaten hiç çalışmayan girse 70 alabiliyor.
Rahat yaparsınız..
Puanlar 90a çıkmaz ama tabi 68de olmaz artık.
Ama kararlı olun karar verdiniz mi başlayın çalışmaya.
Ayrıca millet 40 yaşında devlete atanıyor 30 ne ki..
Burada püf nokta kararlı olmak..
Anestezi de ıyiymis aslında..
Ama siz cok yanlis anladiniz bencebenim pohpohlanmaya ihtiyacım yok
hala saygısızca yorumlar yapıyorsunuz
doktorluğa değiyo da hemşireliğe değmiyo mu yani ?
hemşirelik tü kaka dimi doktorların uşağı zaten dimi
sizin gibi zihniyetler yüzünden işte memlekette çalışana verilen değerler bu kadar
burda bana saçma sapan fikirler diyende oldu kimseye karşı çıkmadım sert çıkmadım olumusz eleştirye de açığım elbet
ama doktorluk neyse de hemşirelik ne diyosanız kusura bakmayın
bi mesleği küçümsemek kimsenin haddi değil
28 yaşımdayken sağlık bölümüne girip okumak istemiştim. 30 yaşım çok mu geç olur diye gözümde büyüttüm. Şuan 32 yaşındayım keşke girip okusaymışım hala dinamiğim enerjim yerinde. İnsanlar 40 yaşında üniversite bitiriyor yaşa takılmaMerhabalar,
Yine yine yeniden fikirlerinize çok ihtiyacım olduğu bi zamandayım. ufacık da olsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
Bilenler bilir hayattaki tek derdim mesleğimi sevmemem. bir sürü konu açtım fikir aldım boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı derken en son karar verdiğim şey : 2020 için üni sınavına girip (haziran ayında) özel bir üni de hemşirelik okumak.
sağlık alanına yatkınlığım ve kolay ataması beni bu fikre itti. Eşim sonsuz destekliyor çok istiyor. ailem hiç istemiyor hatta babam tavır alıyor falan ama artık umrumda değil..
şimdi kafamı kurcalayan şeyleri yazayım. yaş 26. muaf derslerim olacağı için 3 senede biter okul diye düşünüyorum ama olmadı 4 sene diyelim. 30 yaşında mesleğe girmiş olcam. zorlar mı beni hiç bi fikrim yok.. şuan enerjim buna müsait ama 30 yaş gözümü korkutuyor. bi yandan da ömür boyu mutsuz çalışmaktansa 4 senemi heba edeyim diyorum
ikinci konu özel üniler ortalama 15 bin civarı. 4 senede 60 bin. ve 4 sene çalışmıcağım için ortalama 200 bin de öyle bi kayıp. yani 250-260 bin gibi rakam çıkacak cepten.. yemesi içmesi ulaşımı derken 300 bini bulur.. buna değer mi değmez mi kestiremiyorum ama şöyle de bişi var mesleğe başlayınca 5 sene de amorti eder bu para kendini.
2 yıl sonra falan çocuk düşünüyoruz. hamileyken okula gitmek. çocuk doğunca okula gitmek vs vs. çocuk 2 yaşına gelince ben mesleğe başlıyacağım. annem gelip bakar kayınvalidem de öyle. nasıl bakıyorsunuz bu konuya ?
değerli yorumlarınız bekliyorum
Merhaba benim konumu sizinle paylaşmışımdır. 33 yaşında özel eğitim okumayaMerhabalar,
Yine yine yeniden fikirlerinize çok ihtiyacım olduğu bi zamandayım. ufacık da olsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
Bilenler bilir hayattaki tek derdim mesleğimi sevmemem. bir sürü konu açtım fikir aldım boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı derken en son karar verdiğim şey : 2020 için üni sınavına girip (haziran ayında) özel bir üni de hemşirelik okumak.
sağlık alanına yatkınlığım ve kolay ataması beni bu fikre itti. Eşim sonsuz destekliyor çok istiyor. ailem hiç istemiyor hatta babam tavır alıyor falan ama artık umrumda değil..
şimdi kafamı kurcalayan şeyleri yazayım. yaş 26. muaf derslerim olacağı için 3 senede biter okul diye düşünüyorum ama olmadı 4 sene diyelim. 30 yaşında mesleğe girmiş olcam. zorlar mı beni hiç bi fikrim yok.. şuan enerjim buna müsait ama 30 yaş gözümü korkutuyor. bi yandan da ömür boyu mutsuz çalışmaktansa 4 senemi heba edeyim diyorum
ikinci konu özel üniler ortalama 15 bin civarı. 4 senede 60 bin. ve 4 sene çalışmıcağım için ortalama 200 bin de öyle bi kayıp. yani 250-260 bin gibi rakam çıkacak cepten.. yemesi içmesi ulaşımı derken 300 bini bulur.. buna değer mi değmez mi kestiremiyorum ama şöyle de bişi var mesleğe başlayınca 5 sene de amorti eder bu para kendini.
2 yıl sonra falan çocuk düşünüyoruz. hamileyken okula gitmek. çocuk doğunca okula gitmek vs vs. çocuk 2 yaşına gelince ben mesleğe başlıyacağım. annem gelip bakar kayınvalidem de öyle. nasıl bakıyorsunuz bu konuya ?
değerli yorumlarınız bekliyorum
Teşekkür ederim.Kesinlikle az önce konuştuk eşimle para biriktirelim güzelce diye eylüle kadar zamanımız var
Anestezi güzel evet ama lisans mezunu önlisanstan atanamıyor diye eledim direk. Çok çok çok isterdim 2 yıllık bi bölümden güzel bi meslek sahibi olmayı
Yorumlarınız gerçekten içimi ısıtıyor eşim kadar pozitifsiniz ne hoş
4 yıllık mi okuyacaksınız? Doğru düzgün atama bile yok lise mezunu hemsireyim 4 yıldır aciktayim atanamadim . Arkadaşım özel hastanede ve kızın karakteri değişmiş izin alabilme şansı bile yok uykuya hasret hic uyumadan nöbet tutuyo sürekli ölü görüyo yoğun bakımlarda hissiz duygusuz biri olmuş . Ben sağlık ocağına girdim ama 3 sene is aradım . Diğer çogu arkadaşım marketlerde çalışıyo iş yok özel okullar çoğaldı. Hemşire ataması yok eğer ki 4 yıllık değilse kimse sizi 60 puanla fln biyere almaz . Lütfen biraz gerçekçi bakın hemşirelik özel okulda okunacak bir okul değil çünkü is alanı yok asgari ücretle çalışmak icin miktarlar dökmeyin
Çevre mühendislerine bayılıyorum ben ya harika bir iş. Nasıl bırakırsınııız?
Tabi insan işini sevmeyince başkalarının işine bayılmasının bir önemi de olmuyor. Önemli olan sizin mutluluğunuz. Üniversite sınavından güzel bir puan alacağınızı düşünüyorum. Bence özel değil devlet üniversitesini kazanıp masrafları bile düşürebilirsiniz.
Hemşirelik çok zor bir meslek ama öncesinde güzelce araştırın. Okurken yaptıkları stajlar sonrasındaki nöbetler vs.yorucu bir iş. Tabi işini seven birinin gözüne görünmez bunlar. Ay hayırlısı bakalım heyecanlandım durduk yere.
26 ve 30 yaş ruhsal ve fiziksel olarak çok da farklı değil. En azından benim için öyle. Yaşa takılmayın bence. Ama okurken çocuk olmaz. Çok zor. Kesin uzar.
Bu arada yanlış meslek seçimi yanlış eş seçiminden bile daha kötü olabilir. O yüzden kendi istekleriniz doğrultusunda hareket edin.