• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

Açikcasi bende sizi anlamskta zorlandim:KK66:isi birakip hemşirelik okumak kusura bakmayin ama çok mantiksiz bir fikir tabi bana göre:KK66:

doğrudur genelde bu tepkileri alıyorum bişi diyemiyorum siz de haklısınız ama yaşamayan anlayamıyor ruh halimi

Kimyagerim 20 yildir çalişiyorum özel sektördede çok çalistim şimdi devletteyim bende hep çalismanin üretmenin ne kadar güzel birşey oldugunu savundum yillarca sabah 8 akşam 19 çaliştim yinede seni anlayamiyorum açikcasi bir meşgale ariyorsan yüksek lisans yap yada uzaktan egitimle.bölümünle ilgili şeyler oku is güvenligi okudunmu mesela ama düşündügün şeyi sakin yapma derim ablacigim

Yani 4 senede 200 bin kazanıyorsanız, yıllık 50 binden, aylık ortalama 4.100 falan ediyor. Baktığınız zaman hemşireler de genelde 3-4-5 civarı alıyorlar ki çalışma şartları da kolay değil. Ayrıca ileride hangi alanda çalışacağınızı nöbetinizin olup olmayacağını bilmiyorsunuz. Ve zor stresli bir meslek, muhatap olduğunuz kitle çok değişken (hemşirelere sabır diliyorum). Yani bence değmez ama hayalinizse gerçekten yapın.

Ne işi yapıyorsunuz?

çevre mühüm

Kimyagerim 20 yildir çalişiyorum özel sektördede çok çalistim şimdi devletteyim bende hep çalismanin üretmenin ne kadar güzel birşey oldugunu savundum yillarca sabah 8 akşam 19 çaliştim yinede seni anlayamiyorum açikcasi bir meşgale ariyorsan yüksek lisans yap yada uzaktan egitimle.bölümünle ilgili şeyler oku is güvenligi okudunmu mesela ama düşündügün şeyi sakin yapma derim ablacigim

evet iş güvenliği belgem de var kullanıyorum da hatta. uzaktan eğitim veya yüksek okuyayım tamam peki kabul. ama benim derdim iş yerinde 8 saat geçirmek ? açık ofis açıp başka şeylerle ilgilenmem de kısıtlı yani. defter kitap çalışma şansım yok yani. iş yerinde nasıl geçicek zaman derdim bu

Yani 4 senede 200 bin kazanıyorsanız, yıllık 50 binden, aylık ortalama 4.100 falan ediyor. Baktığınız zaman hemşireler de genelde 3-4-5 civarı alıyorlar ki çalışma şartları da kolay değil. Ayrıca ileride hangi alanda çalışacağınızı nöbetinizin olup olmayacağını bilmiyorsunuz. Ve zor stresli bir meslek, muhatap olduğunuz kitle çok değişken (hemşirelere sabır diliyorum). Yani bence değmez ama hayalinizse gerçekten yapın.

4500 civarı maaşım, şubatta zamlancak.
hayalim diyemem açıkçası, ben bu mesleği bırakayım naparsam yapayım derdindeyim. eleye eleye elime bu seçenek kaldı başka bi meslek veya alan bulamadım..
kolay olduğunu asla savunamam..

hayalim diyemem açıkçası, ben bu mesleği bırakayım naparsam yapayım derdindeyim. eleye eleye elime bu seçenek kaldı başka bi meslek veya alan bulamadım..
Yani dediğim gibi siz bilirsiniz ama keşke meslek seçiminizi bu yaşa bırakmamış olsaydınız yine de insan isteyince her şeyi başarır. Ayrıca tayin durumunda (Doğu vs) eşiniz de sizinle gelebilecek mi vs bütün ihtimalleri düşünün. Bol şans.

Hemşire olunca da sevmezsen tıp okursun o zaman😂 kime yaptığı iş haz veriyor ki. Anca sanatçı olman gerekir. Boşver sen bunları

Bana cok hayalperest geldiniz
Yogunluk istiyorum bosluktan sıkıldım diyorsunuz hemsirelik gibi zor ve yogun bir meslegi seciyorsunuz
Ama ayni zamanda cocuk istiyorsunuz
Cocuk oldugunda asla ama asla yogun calismak istemeyeceksiniz, o zaman da hemsirelige gectiginiz icin pisman olup boşluk arayacaksiniz
Simdi girseniz 4 yil sonra mezun olacaksiniz 4 yil sonra acaba ulke ne halde hemsire atamalari ne halde olacak
Devlet universitesi secseniz denemekten zarar gelmez diyecegim ama senelik 15 bin lirayi cope atmak da var ki 15 bin liraya ozel universite kaldi mi ondan da emin degilim hadi kaldi diyelim bu sene 15 bin olan bir dahaki sene 20 bin olacak o ucret de sabit kalmayacak
Bana aşırı ama aşırı mantik disi geliyor yaptiklariniz
Tıp fakültesi olsa neyse bi de hemşirelik için yani bütün bunlar 😂

Tıp fakültesi olsa neyse bi de hemşirelik için yani bütün bunlar 😂
hemşireliği neden bu kadar küçümsüyosunuz anlamadım
forumda hemşire olan bir sürü kişi vardır veya dışardan okuyan insanlar
lütfen yorumlarınıza dikkat edin yaptığınız şey ayıp
doktorlar ilah hemşireler yerin dibinde gibi yorum yapıyorsunuz
pes doğrusu

Yani dediğim gibi siz bilirsiniz ama keşke meslek seçiminizi bu yaşa bırakmamış olsaydınız yine de insan isteyince her şeyi başarır. Ayrıca tayin durumunda (Doğu vs) eşiniz de sizinle gelebilecek mi vs bütün ihtimalleri düşünün. Bol şans.

insan ailesini seçemiyor maalesef.. ama belli bi yaşa gelince en azından mesleğini seçebiliyor..
şuan bile arkamda duran bi ailem yok ne yazık ki..
geç olsun güç olmasın..
hemşirelikte doğu görevi yok şu şartlarda
çok sağolun kıymetli yorumlarınız için teşekküler

Merhabalar,
Yine yine yeniden fikirlerinize çok ihtiyacım olduğu bi zamandayım. ufacık da olsa yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bilenler bilir hayattaki tek derdim mesleğimi sevmemem. bir sürü konu açtım fikir aldım boşa koydum dolmadı doluya koydum almadı derken en son karar verdiğim şey : 2020 için üni sınavına girip (haziran ayında) özel bir üni de hemşirelik okumak.
sağlık alanına yatkınlığım ve kolay ataması beni bu fikre itti. Eşim sonsuz destekliyor çok istiyor. ailem hiç istemiyor hatta babam tavır alıyor falan ama artık umrumda değil..

şimdi kafamı kurcalayan şeyleri yazayım. yaş 26. muaf derslerim olacağı için 3 senede biter okul diye düşünüyorum ama olmadı 4 sene diyelim. 30 yaşında mesleğe girmiş olcam. zorlar mı beni hiç bi fikrim yok.. şuan enerjim buna müsait ama 30 yaş gözümü korkutuyor. bi yandan da ömür boyu mutsuz çalışmaktansa 4 senemi heba edeyim diyorum

ikinci konu özel üniler ortalama 15 bin civarı. 4 senede 60 bin. ve 4 sene çalışmıcağım için ortalama 200 bin de öyle bi kayıp. yani 250-260 bin gibi rakam çıkacak cepten.. yemesi içmesi ulaşımı derken 300 bini bulur.. buna değer mi değmez mi kestiremiyorum ama şöyle de bişi var mesleğe başlayınca 5 sene de amorti eder bu para kendini.

2 yıl sonra falan çocuk düşünüyoruz. hamileyken okula gitmek. çocuk doğunca okula gitmek vs vs. çocuk 2 yaşına gelince ben mesleğe başlıyacağım. annem gelip bakar kayınvalidem de öyle. nasıl bakıyorsunuz bu konuya ?

değerli yorumlarınız bekliyorum
Bence yapın.
Şu an atama puanları 70lerde.
Zaten biraz kassanız 80 rahat alırsınız.
Bu arada hemşire alimi devlette bitmez. Açık var.
Öğretmenlik gibi ücretli de getiremezler. Olay kasaplığa döner. Doktorlar da öyle atanır.
Oyu olmaz. Yalnız 2.öğretimi yok.
2.sınıftan itibaren staj yapacaksınız. Çoğu dersiniz uygulamalı hastanede olacak.
Yani hem çocuk hem part time iş çok mantıklı değil.
Seçme yapın.
Herşey aynı anda olmaz. Yeniden okuyacaksanız en az 5 yıl çocuk olmayacak. Yoksa bitirirsiniz ama atama zor olur. Kpss de ciddi sözel bir sınav.

Bu arada 1 gün çalışma 3 gün off gerçek mi?

Bence yapın.
Şu an atama puanları 70lerde.
Zaten biraz kassanız 80 rahat alırsınız.
Bu arada hemşire alimi devlette bitmez. Açık var.
Öğretmenlik gibi ücretli de getiremezler. Olay kasaplığa döner. Doktorlar da öyle atanır.
Oyu olmaz. Yalnız 2.öğretimi yok.
2.sınıftan itibaren staj yapacaksınız. Çoğu dersiniz uygulamalı hastanede olacak.
Yani hem çocuk hem part time iş çok mantıklı değil.
Seçme yapın.
Herşey aynı anda olmaz. Yeniden okuyacaksanız en az 5 yıl çocuk olmayacak. Yoksa bitirirsiniz ama atama zor olur. Kpss de ciddi sözel bir sınav.

Bu arada 1 gün çalışma 3 gün off gerçek mi?

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
1 gün çalışma 3 gün off durumunu 2 arkadaşımdan teyid ettim, en azından istanbul için bu şekilde olduğunu söylüyolar fakat her hastane yine bir olmaz diye düşünüyorum
2 arkadaşım 2 ayrı hastanede biri avrupada biri anadolu da ama ikisi de aynı şekilde çalıştığını söyledi
hatta birine yakınen şahit oldum kız sürekli şehir dışına eşinin yanına gidip geliyordu hep

• Beğen
Reactions: 000
özel sektör maalesef
Özel sektör olupta bu kadar rahat iş varmıymış demeki bana denk gelmedi:)) neyse macera arıyorsan işini degil iş yerini degiştirebilirsin benim tanıdıgım birçok çevre müh arazide şantiyelerde çalışiyor ,tabi bence yerinden hiç kıpraşma çocuk yapmaktan falan bahsetmiştin sanki tüm konuyu okuyamadım ama kadinlar için zorlu iş koşuları yıpratıcı olabiliyor evet çocukta kariyerde yapabilirsin olmaz demiyorum ama çok yipranırsın kardeş;)

hemşireliği neden bu kadar küçümsüyosunuz anlamadım
forumda hemşire olan bir sürü kişi vardır veya dışardan okuyan insanlar
lütfen yorumlarınıza dikkat edin yaptığınız şey ayıp
doktorlar ilah hemşireler yerin dibinde gibi yorum yapıyorsunuz
pes doğrusu
Biliyordum duyar kasacağını ahaha😂 ücreti daha az, çalışma şartları daha zor ve ataması da çok daha zor. Bunlar küçümseyici şeyler değil. Neden herkesin anlayabileceği bu basit gerçekleri düşünmüyorsun da saldırıyorsun acaba...

Hayat sizin, bir kere geliyoruz dünyaya koca ömürde 4 yıl ne ki? Helal olsun keşke bende eski azmimi ve kararlılığımı yakalabilsem de sizin gibi cesur kararlar versem.

fikriniz doğru mu acaba diye sorma ihtiyacınız devam ediyorsa bence kararınız doğru değildir. çünkü birinin kararı artık netse kimseye sorup fikir almaya ihtiyacı kalmaz.
:(

Back