• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

Biliyordum duyar kasacağını ahaha😂 ücreti daha az, çalışma şartları daha zor ve ataması da çok daha zor. Bunlar küçümseyici şeyler değil. Neden herkesin anlayabileceği bu basit gerçekleri düşünmüyorsun da saldırıyorsun acaba...

alakasız bi yerden konuya girip saldırı moduna geçen sizsiniz
biz de biliyoruz doktorla hemşire arasındaki farkı
ama bunu küçümseyerek dile getirmek ''doktorluk olsa da neyse '' gereksiz bir üslup.

duyar kasmak lafı da yeni moda heralde herkesin ağzına sakız olmuş
havalı mı oluyo diyince böyle
ayrıca sen değil siz !
herneyse.

alakasız bi yerden konuya girip saldırı moduna geçen sizsiniz
biz de biliyoruz doktorla hemşire arasındaki farkı
ama bunu küçümseyerek dile getirmek ''doktorluk olsa da neyse '' gereksiz bir üslup.

duyar kasmak lafı da yeni moda heralde herkesin ağzına sakız olmuş
havalı mı oluyo diyince böyle
herneyse. Emeklerinize değerdi demek istedim ama size evet okumalısın hayallerinin peşinden git, hem çocuk hem kariyer süper sen halledersin demem gerekiyormuş😊
duyarlı davranmak eylemi gereksiz ve komik şekilde abartıldığında bu durum duyar kasmak tabiriyle anlatılıyor. Dilimize de yerleşti

Hayat sizin, bir kere geliyoruz dünyaya koca ömürde 4 yıl ne ki? Helal olsun keşke bende eski azmimi ve kararlılığımı yakalabilsem de sizin gibi cesur kararlar versem.

çok teşekkür ederim tam olarak hislerimi yazmışsınız aslında. 4 sene gözümde büyüyor evet ama koca bi ömür için yaşıyoruz nedir ki 4 sene hatalarımızla yanlışlarımızla..
çok sağolun :KK200:

fikriniz doğru mu acaba diye sorma ihtiyacınız devam ediyorsa bence kararınız doğru değildir. çünkü birinin kararı artık netse kimseye sorup fikir almaya ihtiyacı kalmaz.
:KK43:

açıkçası bu huyumdan da nefret ediyorum
o kadar kararsız ve karışık biriyim ki bir günüm diğerini tutmuyor..
bu da beni endişelendiriyor emin olsam niye yorum ihtiyacım var diyorum..
falanlar filanlar..

çok teşekkür ederim tam olarak hislerimi yazmışsınız aslında. 4 sene gözümde büyüyor evet ama koca bi ömür için yaşıyoruz nedir ki 4 sene hatalarımızla yanlışlarımızla..
çok sağolun :KK200:

açıkçası bu huyumdan da nefret ediyorum
o kadar kararsız ve karışık biriyim ki bir günüm diğerini tutmuyor..
bu da beni endişelendiriyor emin olsam niye yorum ihtiyacım var diyorum..
falanlar filanlar..

evet önceki bir iki konunuzda böyle hissetmiştim, genelde olaylarda kararsız tutumlarınız var gibi. ben de yanlış gözlemlemiş olabilirim elbette, yanlış anlamayın lütfen.

o nedenle "ay bu süper devam edin" diyemedim ben. çünkü hazırlık aşamasında da fikriniz değişebilir gibi.
bilemedim :(

duyarlı davranmak eylemi gereksiz ve komik şekilde abartıldığında bu durum duyar kasmak tabiriyle anlatılıyor. Dilimize de yerleşti

benim pohpohlanmaya ihtiyacım yok
hala saygısızca yorumlar yapıyorsunuz
doktorluğa değiyo da hemşireliğe değmiyo mu yani ?
hemşirelik tü kaka dimi doktorların uşağı zaten dimi
sizin gibi zihniyetler yüzünden işte memlekette çalışana verilen değerler bu kadar
burda bana saçma sapan fikirler diyende oldu kimseye karşı çıkmadım sert çıkmadım olumusz eleştirye de açığım elbet
ama doktorluk neyse de hemşirelik ne diyosanız kusura bakmayın
bi mesleği küçümsemek kimsenin haddi değil

benim pohpohlanmaya ihtiyacım yok
hala saygısızca yorumlar yapıyorsunuz
doktorluğa değiyo da hemşireliğe değmiyo mu yani ?
hemşirelik tü kaka dimi doktorların uşağı zaten dimi
sizin gibi zihniyetler yüzünden işte memlekette çalışana verilen değerler bu kadar
burda bana saçma sapan fikirler diyende oldu kimseye karşı çıkmadım sert çıkmadım olumusz eleştirye de açığım elbet
ama doktorluk neyse de hemşirelik ne diyosanız kusura bakmayın
bi mesleği küçümsemek kimsenin haddi değil
Ben bunları yazmadım anlamak istediğinizi anlamayın lütfen.

evet önceki bir iki konunuzda böyle hissetmiştim, genelde olaylarda kararsız tutumlarınız var gibi. ben de yanlış gözlemlemiş olabilirim elbette, yanlış anlamayın lütfen.

o nedenle "ay bu süper devam edin" diyemedim ben. çünkü hazırlık aşamasında da fikriniz değişebilir gibi.
bilemedim :KK43:

annem bile diyo ki üni sınavı gelinceye kadar senin yine fikrin değişir böyle diye diye emekli olcaksın sen zaten sevmediğin o işten :KK53:
psikolog önerisi alınır :kızgın:

annem bile diyo ki üni sınavı gelinceye kadar senin yine fikrin değişir böyle diye diye emekli olcaksın sen zaten sevmediğin o işten :KK53:
psikolog önerisi alınır :kızgın:

nacizane bu halet-i ruhiyenize uygun bir meslek düşünseniz..? hemşirelik evet hareketli bir iş ama değişkenliği olduğunu pek sanmıyorum.
belki turizm gibi birşeyler size iyi gelebilir.

nacizane bu halet-i ruhiyenize uygun bir meslek düşünseniz..? hemşirelik evet hareketli bir iş ama değişkenliği olduğunu pek sanmıyorum.
belki turizm gibi birşeyler size iyi gelebilir.

bunu da bi araştırayım çok incesiniz teşekkür ederim :KK200:

Biyologmusunuz
Muaf derslerim olacak dediniz ya o açıdan sordum
30 hiç geç değil
4 yılda pat diye geçiyor
Vazgeçerseniz eminim 4 yıl sonra keşke diyeceksiniz
Çocuk olduğunda yardımcı olacak birileri var ise zorlanmazsınız
Ben çocukla yüksek yaptım ama doktorayı bıraktım
Oda daha çok benden kaynaklı diyelim
Yanımızda aileden kimse yok bakıcıyada ben bırakamadım
Yoksa çocukla doktorada yapılır
Lisansda okunur

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
1 gün çalışma 3 gün off durumunu 2 arkadaşımdan teyid ettim, en azından istanbul için bu şekilde olduğunu söylüyolar fakat her hastane yine bir olmaz diye düşünüyorum
2 arkadaşım 2 ayrı hastanede biri avrupada biri anadolu da ama ikisi de aynı şekilde çalıştığını söyledi
hatta birine yakınen şahit oldum kız sürekli şehir dışına eşinin yanına gidip geliyordu hep
Bence değer.
Ayrıca kolay iş yok ki..
Öğretmenlik hepsinden zor.
Kpss gir mülakattan geç doğuya git yıllarca kal verdikleri maaş 4.500.
Bence ona göre hemşirelik daha iyi. Ama hastanede çalışmaya uygunsanız. Ve tepkisel biri değilseniz.
Yoksa yapamazsınız. Her türlü insan gelecek. Abuk subuk konuşacaklar.
Ama risk alınır mı alınır tabi ki.
Zaten bu zamanda ya hukuk ya sağlık için risk alabilirsin. Diğer bölümler sıkıntı.
Karar verdiyseniz caymayın. Ama atanması zor değil.
Eğer kpss çalışılırsa.. tabi ki çalışmazsan artik 50 puanla atanamazsın. O puanlar geçti..

Ama ben 10 yıl içinde 90 puanlara çıkacağını da düşünmüyorum..

Biyologmusunuz
Muaf derslerim olacak dediniz ya o açıdan sordum
30 hiç geç değil
4 yılda pat diye geçiyor
Vazgeçerseniz eminim 4 yıl sonra keşke diyeceksiniz
Çocuk olduğunda yardımcı olacak birileri var ise zorlanmazsınız
Ben çocukla yüksek yaptım ama doktorayı bıraktım
Oda daha çok benden kaynaklı diyelim
Yanımızda aileden kimse yok bakıcıyada ben bırakamadım
Yoksa çocukla doktorada yapılır
Lisansda okunur

çevre mühüm
genel dersler inkılap edebiyat ing bilgisayar gibi dersler muaf olur diye düşünüyorum
aynı zamanda iş güvenliği ve ilk yardımcı belgelerim var belki bunlar da muaf olur ama her ihtimalle 4 seneyi gözden çıkardım tabi
aileler 3-4 sene kesin yardımcı olurlar sonra da kreşe falan başlar diye düşünüyorum
keşke demek istemiyorum daha fazla, şimdiye kadar gücüm olmadı açıkçası evlenme telaşesi falan derken ama şuan tam zamanı
çok teşekkürler güzel ve motive edici yorumlarınız için :KK200:

Okumanın yaşı olmadığını düşünüyorum istiyorsanız elbette okuyabilirsiniz. Her insanın yapısı, azmi, bünyesi farklıdır. Bunu biz bilemeyiz ama en iyi kendinizi siz tanırsınız. Sınava gireli 9 yıl oldu hiçbir şey hatırlamıyorum yazmışsınız bu durumda hemşireliği kazanmak için diğer insanlara göre iki kat çalışmalısınız. Hadi özelde yerleştiniz diyelim sınıfın genelinin aşina olduğu biyoloji, kimya vb altyapı derslerini siz unutmuş olacaksınız bu durumda yine iki katı fazla emek. Muafiyet konusunu iyice araştırın her üniversiteye göre değişen bir durum. Oda arkadaşım hemşirelik okuyordu üniversitede hem dersler yoğun, hem ağır, hem staj var. Çoğu zaman akşam yorgun argın gelirdi dersten üstelik devam zorunluluğu var. Siz buna ek olarak bebek düşünüyorsunuz hadi gebeyken devam ettiniz, Doğumdan sonra devam ettiniz diyelim annenizin, kayınvalidenizin bakacağının yüzde yüz garantisi var mı? Sizin yaptığınız doğmamış çocuğa don biçmek olmuş.

Okumanın yaşı olmadığını düşünüyorum istiyorsanız elbette okuyabilirsiniz. Her insanın yapısı, azmi, bünyesi farklıdır. Bunu biz bilemeyiz ama en iyi kendinizi siz tanırsınız. Sınava gireli 9 yıl oldu hiçbir şey hatırlamıyorum yazmışsınız bu durumda hemşireliği kazanmak için diğer insanlara göre iki kat çalışmalısınız. Hadi özelde yerleştiniz diyelim sınıfın genelinin aşina olduğu biyoloji, kimya vb altyapı derslerini siz unutmuş olacaksınız bu durumda yine iki katı fazla emek. Oda arkadaşım hemşirelik okuyordu üniversitede hem dersler yoğun, hem ağır, hem staj var. Çoğu zaman akşam yorgun argın gelirdi dersten üstelik devam zorunluluğu var. Siz buna ek olarak bebek düşünüyorsunuz hadi gebeyken devam ettiniz, Doğumdan sonra devam ettiniz diyelim annenizin, kayınvalidenizin bakacağının yüzde yüz garantisi var mı? Sizin yaptığınız doğmamış çocuğa don biçmek olmuş.

sizin yorumlarınızı takip ediyorum konuma yorum yapmanıza sevindim
ve gerçekçi yorumlar olması da ayrıca güzel
teşekkür ederim
dediklerinizi göz önüne alıyor olacağım

Hemşirelikte 3 yılda bitirme olayı yok ya çünkü her dönem stajı var bir stajı geçmeden diğerini alamıyorsunuz artı birde stajları kolay değil devam zorunluluğu var bizim zamanımızda 3 gün staja gitmezsen dersten kalıyordun. Yani gebelikle okul sürdürmen çok zor ve dersler gerçekten kolay değil. Son olarak çok yıpratıcı bir meslek eğer kendini şartlara hazırlarsan ve devlet üniversitesi kazanırsan neden olmasın.

Son düzenleme:
hangi şehirde acaba şehirden şehire de değişiyo çünkü çalışma şartları
istanbulda 2 arkadaşımla konuştum 1 gün nöbet 3 gün tatil diyolar
başka şehirde bi arkadaşım 1 dolu 1 boş diyor

tabi tabi haklısınız ve okuduğum haberlere göre 2023te hemşirelik alımı duracak deniyor mesela
yeterli kapasiteye ulaşılacakmış bölümler azaltılacakmış
ama burası türkiye bi anda fetö deniyo bütün memurlar alınıyor
şehir hastaneleri açılıp duruluyo nolcağı hiç belli olmaz aslında
ve %50 indirimli fiyatlardan bahsediyorum yıllık 15 bin civarında rakamlar
Sevdiğiniz işi yapmaya çalışmanız çok güzel takdire şayan ama bazı olumsuz taraflarıda var o yüzden negatif oldum
Ama siz hayallerinizin peşinden gidin içinizde keşkeniz kalmasın sınava gidin puanınıza göre yolunuzu çizersiniz

Ben şunu merak ettim çevre mühendisliğini siz mi istediniz başkası mı yönlendirdi
Babacığım sağolsun üzerime basa basa söz hakkı bile tanımadan istemediğim bi üni de istemediğim bu bölümü yazdırdı.. çok düşüncelidir.. okula da lanet ede ede gittim çoğu zaman gitmedim hatta..

Babacığım sağolsun üzerime basa basa söz hakkı bile tanımadan istemediğim bi üni de istemediğim bu bölümü yazdırdı.. çok düşüncelidir.. okula da lanet ede ede gittim çoğu zaman gitmedim hatta..
Size 300 bin ve 8 sene borçlu o zaman. Söyleseniz başına silah mı dayadım gitmeseydin der mi acaba ah bu anne babalar...

Size 300 bin ve 8 sene borçlu o zaman. Söyleseniz başına silah mı dayadım gitmeseydin der mi acaba ah bu anne babalar...
İşin kötüsü ne biliyo musunuz o zamanlar hemşireliğe puanım tutuyodu devlet üniye hemde göndermedi.. 18 yaş ne kadar karşı koyulabilir tabi babaya.. hala bile karşı fikrimi söylediğimden beri konuşmuyo benle 300 bin borcunu geçtim yani..

Back