• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru mu Karar Verdim Bilemiyorum ?

28 yaşımdayken sağlık bölümüne girip okumak istemiştim. 30 yaşım çok mu geç olur diye gözümde büyüttüm. Şuan 32 yaşındayım keşke girip okusaymışım hala dinamiğim enerjim yerinde. İnsanlar 40 yaşında üniversite bitiriyor yaşa takılma

Ne güzel Allah enerjinizi daim etsin bende bundan korkuyorum gözümde büyütüp o yaşa gelince keşke dememek için denemeye değer gerçekten, sizinde gönlünüze göre versin inşallah ❤️

Teşekkür ederim.
Yaparsınız inşallah..
Azimli olduktan sonra neden olmasın..
Gunun sonunda herkes 18 yaşında hayatının mesleğini bulacak kadar şanslı olmuyor.
O yüzden 26 yaş geç değil. Tabi maddiyat önemli.
Onu halletmeniz lazım.
Eşiniz de destekçi. O güzel.
Aile desteği olması iyidir.

Eylüle kadar çalışacaksınız sanırım?
Çikolata teşekkürler iyi dileklerin için ❤️ evet eylüle kadar çalışıp para biriktirmeyi düşünüyoruz

• Muhteşem
Reactions: 000
Çikolata teşekkürler iyi dileklerin için ❤ evet eylüle kadar çalışıp para biriktirmeyi düşünüyoruz
Rica ederim..:KK200:
Para birikir çok ünlü t.. ile başlayan internet e alışveriş sitesinde sürekli gezinmezsen birikiyor.
Benim arkadaşlarım oradan sürekli kazak, ayakkabı, makyaj malzemesi alıyorlar ki ihtiyaçları yok. Bakınca alasın gelir. Ben bakmıyorum o yüzden. İhtiyacım var ise bakıyorum.
Evet uygun. 50 tl kazak var. Ama 50 ona 30 buna 20 şuna deyince en az ayda 100 tl cepten çıkar. Bu da en az yılda 1200 tl eder.
O yüzden biraz öğrenci psikolojisine girin bence..
4500 tl değil de 2500 aliyor gibi düşünün. 2000 tl yi ay başında atın birikime orada biriksin.
Bence hedefiniz güzel caymayın.

4 yıl emekle en az 20 yıl istediğiniz mesleği yapacaksınız. Hayatta manevi iş tatmini çok önemlidir. Bunun için risk alınır.:KK66:

Tıp fakültesi olsa neyse bi de hemşirelik için yani bütün bunlar 😂
Ben ve sağlıkçı arkadaşlarım bunu hakaret algılarım üzülmeyin ama o beğenmediğiniz hemşire bölümü olmasa hastanelerde napardınız düşündünüz mü ? Damar yolu enjeksiyon doğum ameliyat yoğun bakım acil müdahale ve bir çok örnek doktorlar 5 6 dedin mi çıkıyor yatan hastalar için çabalayan bizleriz kendi annemiz babamız gibi pamuklara sarıp bakan biziz ! Sizin gibi düşünenler yüzünden mesleğimizden soğuyoruz işte bizde çok yazık. Ban yemiceksek olsam burda fazlasıyla uzun yazı yazardım da büyüklük bende kalsın .

Ben ve sağlıkçı arkadaşlarım bunu hakaret algılarım üzülmeyin ama o beğenmediğiniz hemşire bölümü olmasa hastanelerde napardınız düşündünüz mü ? Damar yolu enjeksiyon doğum ameliyat yoğun bakım acil müdahale ve bir çok örnek doktorlar 5 6 dedin mi çıkıyor yatan hastalar için çabalayan bizleriz kendi annemiz babamız gibi pamuklara sarıp bakan biziz ! Sizin gibi düşünenler yüzünden mesleğimizden soğuyoruz işte bizde çok yazık. Ban yemiceksek olsam burda fazlasıyla uzun yazı yazardım da büyüklük bende kalsın .

aynı tepkileri verdim bende..
arkadaşlar küçümsemediğini iddaa ediyor (!)
ama yazılan şeyden çıkan anlam belli..
ülkenin genel zihniyeti bu maalesef..
bi mesleği küçümsemek nasıl hadsizliktir. hemde böyle hassas bi mesleği..
gerçekten üzülüyorum..
yurtdışında hemşireler yarı doktor sayılıyor.. kısıtlı ilaç yazma yetkileri bile var..
bi de bizim ülkemizde ki bakışa bakın..

aynı tepkileri verdim bende..
arkadaşlar küçümsemediğini iddaa ediyor (!)
ama yazılan şeyden çıkan anlam belli..
ülkenin genel zihniyeti bu maalesef..
bi mesleği küçümsemek nasıl hadsizliktir. hemde böyle hassas bi mesleği..
gerçekten üzülüyorum..
yurtdışında hemşireler yarı doktor sayılıyor.. kısıtlı ilaç yazma yetkileri bile var..
bi de bizim ülkemizde ki bakışa bakın..
Ah ahhh toplumumuz cidden çok kötü durumda. Sağlıkçılığımı geçtim annem bizi öyle bir büyütmüş ki bedenen çalışan inşaat işçileri çöpçülerimiz dışarda çalışıp çabalayanlar baş tacıdır. İyi ki bu zihniyetteyim şuan şu yazılanları görünce kendimle gurur duydum ! O küçümsenen meslekler olmasa ülkeyi çöp götürürdğ ülke hastalıktan geçilmezdi ülke de yollar yapılamazdı kimse kimsenin değerini bilemiyor. Küçümseyen insanlarda genelde ev hanımı falan oluyor işin ilginç yanıda bu bizde buna gülelim madem.. 😅😅😅

Ah ahhh toplumumuz cidden çok kötü durumda. Sağlıkçılığımı geçtim annem bizi öyle bir büyütmüş ki bedenen çalışan inşaat işçileri çöpçülerimiz dışarda çalışıp çabalayanlar baş tacıdır. İyi ki bu zihniyetteyim şuan şu yazılanları görünce kendimle gurur duydum ! O küçümsenen meslekler olmasa ülkeyi çöp götürürdğ ülke hastalıktan geçilmezdi ülke de yollar yapılamazdı kimse kimsenin değerini bilemiyor. Küçümseyen insanlarda genelde ev hanımı falan oluyor işin ilginç yanıda bu bizde buna gülelim madem.. 😅😅😅

canım bizim ülkemizde kadınlar için bi tek öğretmenlik meslek zaten herkese göre
o yüzden öğretmenlerin bazıları da kendini ilah sanıyor.. bu kadar rahat çalışma şartları varken bi de başka meslekleri küçümserler saygı duyacakları yerde..
sonra hastaneye gelince kadın hemşire kadın doktor isterler o da ayrı bi ironi
ayy hasta altı mı değiştiriyosun ayy erkeklerin poposuna iğne mi yapıyosun lavman mı yapıyosun muhabbetleri bi de

canım bizim ülkemizde kadınlar için bi tek öğretmenlik meslek zaten herkese göre
o yüzden öğretmenlerin bazıları da kendini ilah sanıyor.. bu kadar rahat çalışma şartları varken bi de başka meslekleri küçümserler saygı duyacakları yerde..
sonra hastaneye gelince kadın hemşire kadın doktor isterler o da ayrı bi ironi
Canım valla içimi okudun tam diyecektim hastaneye gidince bayan hemşire istersiniz ama dimi diye hadi dedim susuyım 😂😂😂 Benim yoğun bakımda hastalarının canları sıkılıyo diye sandalye çekip onunla kızı gibi sabaha kadar sohbet etmişliğim var yemek yedirip saçlarını yıkıyıp altlarını temizlemişliğim var vücudu kurudu diye krem sürerken onunla birlikte güzel güzel şarkı söylemişliğim var her nöbeti teslim aldığımızda canıım teyzeeem diye yanlarına koşmuşluğum kaybettiğim hastlarımın peşinden ağlamışlığım var biz sağlıkçılarda vicdan var dışardan bakanlar bizi anlayamaz sadece eleştirirler . Kötü yorum yapanlardan birini alıp sadece 1 gün yoğun bakımda çalıştırsak elimizi öpüp size helal olsun demezse bende hiç bir şey bilmiyorum.

Canım valla içimi okudun tam diyecektim hastaneye gidince bayan hemşire istersiniz ama dimi diye hadi dedim susuyım 😂😂😂 Benim yoğun bakımda hastalarının canları sıkılıyo diye sandalye çekip onunla kızı gibi sabaha kadar sohbet etmişliğim var yemek yedirip saçlarını yıkıyıp altlarını temizlemişliğim var vücudu kurudu diye krem sürerken onunla birlikte güzel güzel şarkı söylemişliğim var her nöbeti teslim aldığımızda canıım teyzeeem diye yanlarına koşmuşluğum kaybettiğim hastlarımın peşinden ağlamışlığım var biz sağlıkçılarda vicdan var dışardan bakanlar bizi anlayamaz sadece eleştirirler . Kötü yorum yapanlardan birini alıp sadece 1 gün yoğun bakımda çalıştırsak elimizi öpüp size helal olsun demezse bende hiç bir şey bilmiyorum.

ne güzel kalbin temiz allah gönlüne göre versin eminim mesleği hakkıyla verenlerdensin :KK60:
böyle insanlara kulak tıkamayı öğrenmek lazım, herşey maddiyat değil evet bizde biliyoruz doktor 10 bin alıyoken hemşire daha düşük alıyor fakat bu saygınlık belirtisi olamaz, olmamalı.

4justice 4justice MelodiXX MelodiXX üzüldüm sizin adınıza. Ne demek istediğim gayet açık. İnsan kendini küçük görmemeli. yazılanı olumsuz değerlendirmenizin tek sebebinin kompleks olduğunu düşünüyorum. Yoksa bizlere hizmet eden tüm çalışanlar başımızın tacıdır. Başka bir açıklama yapmayacağım.

Hayatı çok ama çok planlı yaşıyorsunuz.
Bu çok iyi birşey değil bence. Biraz kendinizi salın, okumak istiyorsanız okuyun. Bebek istiyorsanız yapın. 1 saniye bile hepimiz için çok geç olabilir. İçinizde kalmasın derim ben.

Yeni bir okul iş için hiçbir zaman geç değil bence...
Yapabilirsiniz.

Yalnız bebek konusu okurken sıkıntı olmaz mı? Mezuniyet sürecinizin ertelenmemesi adına 3- 4 yıl daha sabretseniz...
Yaşınız zaten 26, 30 da hem mezun hem işine başlamış biri olacaksınız.
Bebeği de kafanız hiçbir yere takılmadan ders çalıştım çalışamadım stresi olmadan gönlünüzce büyütürsünüz.

Bu çok iyi birşey değil bence. Biraz kendinizi salın, okumak istiyorsanız okuyun. Bebek istiyorsanız yapın. 1 saniye bile hepimiz için çok geç olabilir. İçinizde kalmasın derim ben.

eşimde hep böyle söyler biliyo musunuz
en ince detaya kadar düşünmeye ve planlamaya çalışıyorum, herşeyin en kötü ihtimalini düşünüyorum bu beni çok yoruyor
ama bu süreçte dediğinizi yapmaya çalışcam
saldım gitti :KK48:
çok teşekkürler

eşimde hep böyle söyler biliyo musunuz
en ince detaya kadar düşünmeye ve planlamaya çalışıyorum, herşeyin en kötü ihtimalini düşünüyorum bu beni çok yoruyor
ama bu süreçte dediğinizi yapmaya çalışcam
saldım gitti :KK48:
çok teşekkürler
Bende her zaman en kötücülerdenim maalesef.
Kredi kartımdan yüklü birşey alsam dahi onun bile ihtimallerini düşünüp kuruyorum kendimi.
Sizi de kendim gibi gördüm, çok fazla detaycısınız, en en en ufak ayrıntıyı planlıyorsunuz.
Aslında çok yoruyor bu insanı.
Eşinize katılıyorum, mesleğinizi sevmediğinizi daha önceki konularınızda yazmıştınız zaten, salın gitsin hemşirelik okuyun. En azından denedim derseniz içiniz rahat olur.
Başarılar dilerim, umarım mutlu olursunuz. 🙏

Bu bende de var. İyi mi kötü mü bilemiyorum.
Her şeyi planlıyorum çünkü yapabileceğim bir şey varken sırf plansız yaşadığım için gerçekleşmiyorsa ya da plansızlık hayatımı sıkıntıya sokarsa üzülürüm. Benim elimde olan bir şey diye düşünürüm. Plan yaparım ama yine olmazsa elimden geleni yaptım rahatlığı oluyor çünkü. Misal ben 30 eşim 40 a yaklaştığımız halde doktoralarımız bitip kadroları almadan bebek olmasın planını yapan benim. Çocuğa bu aşamadan sonra yeterli ilgi, sevgi ve maddi imkanı verebileceğimi biliyorum. Planlamayıp salsam kendimi doktora tezimin ortasına bomba gibi düşen bir bebek olurdu, altından kalkabileceğim bir şey değil kendimi tanıyorum çünkü, bu da benim psikolojimi gerçekten alt üst eder. Belki de yanlış düşünüyorumdur ama.:KK33: Ben anlıyorum konu sahibini.

Bu bende de var. İyi mi kötü mü bilemiyorum.
Her şeyi planlıyorum çünkü yapabileceğim bir şey varken sırf plansız yaşadığım için gerçekleşmiyorsa ya da plansızlık hayatımı sıkıntıya sokarsa üzülürüm. Benim elimde olan bir şey diye düşünürüm. Plan yaparım ama yine olmazsa elimden geleni yaptım rahatlığı oluyor çünkü. Misal ben 30 eşim 40 a yaklaştığımız halde doktoralarımız bitip kadroları almadan bebek olmasın planını yapan benim. Çocuğa bu aşamadan sonra yeterli ilgi, sevgi ve maddi imkanı verebileceğimi biliyorum. Planlamayıp salsam kendimi doktora tezimin ortasına bomba gibi düşen bir bebek olurdu, altından kalkabileceğim bir şey değil kendimi tanıyorum çünkü, bu da benim psikolojimi gerçekten alt üst eder. Belki de yanlış düşünüyorumdur ama.:KK33: Ben anlıyorum konu sahibini.
Yok bende sizi anlıyorum,zira bende sizdenim. 🙈
Aşırı planı, detaycıyım. Mesela 1 ayda ödeyemeyeceğim borcun altına girdiğimde bile en en en kötü ihtimalleri düşünüp o borç bitene kadar kendimi yerim. Keza evlilik çocuk meselesi daha büyük bir olay. Ama bu kadar plan o olmak insanı çok yoruyor, biraz salmak daha mantıklı geliyor bana.

4justice 4justice MelodiXX MelodiXX üzüldüm sizin adınıza. Ne demek istediğim gayet açık. İnsan kendini küçük görmemeli. yazılanı olumsuz değerlendirmenizin tek sebebinin kompleks olduğunu düşünüyorum. Yoksa bizlere hizmet eden tüm çalışanlar başımızın tacıdır. Başka bir açıklama yapmayacağım.
Canım iyi güldürdün beni 😅😅😅😅 kompleks demek hı anlıyorum.

Back