Doğru bir karar mı aldım?

Mesajla geri dönmeli miyim?

• Kesinlikle hayır. Bittiyse, bitmiştir.

OY: 10 47,6%
  • Neden bir şans vermeyesin ki?

OY: 11 52,4%

• Ankete Katılan
    21
E aşılamayacak bir durum yok ki.

Ben düzgün türkçe kullanmaktan yanayım.
Takintim var. Dikkat edersen eğer sevinirim diyecektiniz.
Baktın uyuyor devam ederdin, uymuyorsa ayrılırdın.

İnsan çözümü bulmadan direkt sonuca varamaz.
Siz gelişme yaşamadan sonucu yazmışsınız.

Ya öyle farklı bir durum ki, benim dememle düzelecek gibi değil.
Kelime seçimlerine varana kadar, aramızda uçurum var.
Fakat buluşma ise aksi yönde; fazlasıyla içime sinerek, güzel geçti.
Aklımı kurcalayan bu... Ben kelimelerin en ince ayrıntısına kadar dikkat ederken, adam böprek yazıyor! :KK70:

Bu arada bir arkadasim (erkek) eşi icin butik kurabiye, pasta yaptirmis ve masa falan hazirlamis, resimleri facede paylasmislar. Kurabiyeler muhtesem ama hepsinin ustunde nice yillara pirenses yaziyor :KK53: cocuk masaya da gul yapraklarindan pirensesim yazmis gozum yanmisti :KK70:bikac yil sonra cocuklari olďu, hemen foto paylasimi tabi, albumun adi: hosgeldin minik pirens :mad:

Ya öyle farklı bir durum ki, benim dememle düzelecek gibi değil.
Kelime seçimlerine varana kadar, aramızda uçurum var.
Fakat buluşma ise aksi yönde; fazlasıyla içime sinerek, güzel geçti.
Aklımı kurcalayan bu... Ben kelimelerin en ince ayrıntısına kadar dikkat ederken, adam böprek yazıyor! :KK70:

O zaman harbiden kıro.

Yaşlı insanları bu konuda anlayabiliyorum,
yanlış yazıyorlar mesela. Eğer kelimesini eyer yazmak gibi. Ya da güzel yerine gusel falan yazıyorlar.
Ancak orta yaşlarda ve genç insanlarda tahammül edilecek gibi değil.

Ben olsam yine de söylerdim.
Takintim olduğunu, takıntı olmasa bile bunun dikkat edilecek bir şey olduğunu sonuçta yabancı uyruklu ya da ilkokul mezunu olmadığını ve düzgün kelimeler kurması gerektiğini söylerdim.
Biraz ağır olacak ama bana göre söylenmesi gereken bir konu.

Ay bu konu bana cok komik geldi ...turkiyede yasayip egitim alan birisi nasil olur da anadiline hakim olamaz ..sorun egitim de mi yoksa insan da mi anlamakta gucluk cekiyorum ayni su uni bitirmis bireylerin ingilizce bilmemesi gibi ..... .cok garip...en kotusu su gidiom geliyom tarzi konusmalar iyyyy ....ha buarada benim de turkcem guzel degildir ama tr de yasamadim egitim almadim ,
Konuya gelirsek bence bosuna zaman harcamayin uyusumsuzluklari gormezden gelmek sadece ilerde sorunlarin daha siddetli olmasini saglar.... hoslanmak zor degil zor olan saygi , siz bu adama saygi duyacaginizi dusunuyormusunuz bence hayir ...zorlamanin anlami yok ..

Yazım kuralları takıntısı bende de var. Sizi anlıyorum fakat o kadar çok yanlış yazı görüyoruz ki zamanla alışamasak da normal görmeye bile başlıyoruz.
Maalesef çoğu insan dikkat etmiyor. Madem yüz yüze konuştuğunuzda hoşlandınız Türkçe konusunda çok hassas olduğunuzu belirtin. Kısaltmalarla yazmaktan öyle bir alışkanlık kalmış olabilir ve düzeltecektir bence.
Nedeni sadece yazma şekli ise bir şans değil, bir süre daha şans verin derim.

Küçümsemek mi? Hayır başından beri neden kendinize yapılmış bir hakaret olarak algılıyorsunuz ben anlayamadım. Adam kıro, size ne oluyor? Elit nedir hem? Ay neyse, tamam. Sondu. Elit kesimden biriyseniz eğer ben değilim demek ki, zira ciddi ciddi anlaşamıyoruz :KK70:
Kendime yapılan bir hakaret olarak tabii ki de görmüyorum zira ben böprek saatler olsun herkez filan yazmadım :halay:Benim demek istediğimi hala anlamıyorsunuz eğitime okunulan kitaplara göre yazım yanlışları azaltılır.Bu adamın böyle olduğunu başından beri anlamamanız sıkıntı bence.Bunu anlamadan habire başka yerden bana vurmaya çalışıyorsunuz.

Hanımlar,
Türkçe'ye özen gösterilmesini istemenizi, bunu arkadaşlık ilişkilerinizde de kriter olarak görmenizi anlıyorum ama belki böprek, Küpra yazan biri yöresel şivesi sebebiyle böyle yazıyordur, bazı şehirlerde "o" harfi kullanılmıyor, şiveleri böyle, komşu yerine kumşu, mor yerine mur yazıyorlar ve öyle söylüyorlar, bu onları dil katili yapmaz, ayrıca Türkçe'yi düzgün kullanamıyor diye takılan lakap küçümsemek için söylediğiniz bir söz olmuyor mu sizce? O sözün gerçek manasını biliyor musunuz? Ve nerelere gittiğini?
Evet okumak ve incitmemek lazım.

Ve rica ediyorum polemiğe girilmesin.

hayır yapma şu an yalnızca boşlukta olduğun için o anlar aklına geliyor, kendine başka bir uğraş bul. aklına gelmeyecek zaten o zaman.

Yazdiklarinda hosuna gitmeyen sadece imla hatalariysa ,konustugunda bir hata gormuyorsan tekrar dene derim .bunun icin vazgecmek mantikli degil .ben de hoslanmam sessiz harfler kullanilmasindan ,kisaltmalardan falan.eger onun disinda karakteri duzgunse olabilir

Butun de ve ki leri ayri yazanlar var evet onlar ayri bir cinnet konusu, iste bunlar hep ben cahil degilim diye kasmaktan :KK70:

Aynen ben de bunu anlamıyorum. Ayrı yazılacaklar var yazılmayacaklar var.
Yani hepsini bitişik yazsa o da yanlış ama o kadar dikkat çekmez en azından:KK48:

İnsanın yazış stili eğitimini,kültürünü gösterir... Karşısındakine saygısını gösterir.
Ben temizliğine dikkat ettiğim kadar bu tarz şeylerede dikkat ederim.
Bu sebeple bitirirdim.

"Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm?" kafasında :KK70: Bense onun yanında neredeyse yabancı dil konuşan biri gibi hissediyorum.

Yok ya böyle tiplere dayamanam ben :KK70: gerçekten kendini anlatıs tarzinla burdan bile farkli görünüyorsunuz

İnsanın yazış stili eğitimini,kültürünü gösterir... Karşısındakine saygısını gösterir.
Ben temizliğine dikkat ettiğim kadar bu tarz şeylerede dikkat ederim.
Bu sebeple bitirirdim.

Beni anlayabilen birilerinin olması çok hoş...
Kültür konusunda çok ayrıyız. Kıro kelimesine de kafayı çok taktılar burada ama başka bir tanımlayıcı kelime bulamadım.
Zaten net bir biçimde olmayacağı kararını aldım, an itibariyle.

O zaman harbiden kıro.

Yaşlı insanları bu konuda anlayabiliyorum,
yanlış yazıyorlar mesela. Eğer kelimesini eyer yazmak gibi. Ya da güzel yerine gusel falan yazıyorlar.
Ancak orta yaşlarda ve genç insanlarda tahammül edilecek gibi değil.

Ben olsam yine de söylerdim.
Takintim olduğunu, takıntı olmasa bile bunun dikkat edilecek bir şey olduğunu sonuçta yabancı uyruklu ya da ilkokul mezunu olmadığını ve düzgün kelimeler kurması gerektiğini söylerdim.
Biraz ağır olacak ama bana göre söylenmesi gereken bir konu.

Takıntım olduğumu söylesem de, nasıl anlatabilirim; çevremiz aşırı farklı.
Hani böyle sokakta argo kullanan tipler olur ya, böyle yok güzelim, yavrum falan gibi sözleri olur,
tıpkı böyle şeyler yazıyor bana. Tamam, bunu görmezden geldim diyelim ama içindeki adam kesinlikle kıro! Bu konuda netim.

Beni tereddüte düşüren buluşmamızın güzel geçmesiydi. Yoksa bu konuyu açmaya gerek duymazdım.

Ay bu konu bana cok komik geldi ...turkiyede yasayip egitim alan birisi nasil olur da anadiline hakim olamaz ..sorun egitim de mi yoksa insan da mi anlamakta gucluk cekiyorum ayni su uni bitirmis bireylerin ingilizce bilmemesi gibi ..... .cok garip...en kotusu su gidiom geliyom tarzi konusmalar iyyyy ....ha buarada benim de turkcem guzel degildir ama tr de yasamadim egitim almadim ,
Konuya gelirsek bence bosuna zaman harcamayin uyusumsuzluklari gormezden gelmek sadece ilerde sorunlarin daha siddetli olmasini saglar.... hoslanmak zor degil zor olan saygi , siz bu adama saygi duyacaginizi dusunuyormusunuz bence hayir ...zorlamanin anlami yok ..

Sanırım haklısınız. Saygı duyamıyordum. Her yazdığı içimde bir yere dokunup, buza çeviriyordu.
Zaten karar aldım, geri dönüş yapmayacağım.

Yazım kuralları takıntısı bende de var. Sizi anlıyorum fakat o kadar çok yanlış yazı görüyoruz ki zamanla alışamasak da normal görmeye bile başlıyoruz.
Maalesef çoğu insan dikkat etmiyor. Madem yüz yüze konuştuğunuzda hoşlandınız Türkçe konusunda çok hassas olduğunuzu belirtin. Kısaltmalarla yazmaktan öyle bir alışkanlık kalmış olabilir ve düzeltecektir bence.
Nedeni sadece yazma şekli ise bir şans değil, bir süre daha şans verin derim.

Bu düzelecek bir durum değil, gerçekten değil.
Buluşma hoştu falan ama adamın içinde yatan kıroyu da görebiliyordum.
Zaten kesin karar aldım, mesajla geri dönmeyeceğim.

Hanımlar,
Türkçe'ye özen gösterilmesini istemenizi, bunu arkadaşlık ilişkilerinizde de kriter olarak görmenizi anlıyorum ama belki böprek, Küpra yazan biri yöresel şivesi sebebiyle böyle yazıyordur, bazı şehirlerde "o" harfi kullanılmıyor, şiveleri böyle, komşu yerine kumşu, mor yerine mur yazıyorlar ve öyle söylüyorlar, bu onları dil katili yapmaz, ayrıca Türkçe'yi düzgün kullanamıyor diye takılan lakap küçümsemek için söylediğiniz bir söz olmuyor mu sizce? O sözün gerçek manasını biliyor musunuz? Ve nerelere gittiğini?
Evet okumak ve incitmemek lazım.

Ve rica ediyorum polemiğe girilmesin.

Yanlışınız var ama... Ne yöremizde bu tarz konuşma var, ne başka bir şey... Bilerek ve isteyerek o şekilde yazıyor. Memleketimiz aynı... Kıro kelimesini de kaba saba anlamında kullandım. İncitici mi? Bilmiyorum. Sokak ağzıyla konuşması beni biraz irite etti, olay bu.

Küçümsemek maksatlı da yazmadım. Benim yönüm A ise onun B olduğunu vurgulamak istedim, o kadar. Zaten kesin karara varmış bulunmaktayım, olmayacak.

hayır yapma şu an yalnızca boşlukta olduğun için o anlar aklına geliyor, kendine başka bir uğraş bul. aklına gelmeyecek zaten o zaman.

Zaten karar aldım, mesaj atmayı düşünmüyorum artık.

Yazdiklarinda hosuna gitmeyen sadece imla hatalariysa ,konustugunda bir hata gormuyorsan tekrar dene derim .bunun icin vazgecmek mantikli degil .ben de hoslanmam sessiz harfler kullanilmasindan ,kisaltmalardan falan.eger onun disinda karakteri duzgunse olabilir

Karakterini tam kavrayamadım ne yazık ki, fakat olmayacak. Geri dönmeyeceğim mesajla falan... Çok düşündüm çünkü. Çıkar yol yok.

Benimde 'sağol' kelimesini 'savul' yazan arkadaşım var, bu örneklerden bir tanesi tabiki. Yazışırken cebelleşiyorum bazen. Ben çok takıntılı değilim ama dilimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hele o harfleri yutanlar... Onlar hakkında yorum bile yapmak istemiyorum, ergen gibiler. Değişebileceğini düşünüyor ve görüştüğünüzde bi çekim oluyorsa bir kere daha görüşün, yazımına bi nebze dikkat etmesini söyleyin.. Belki düzeltmesine vesile olursunuz :)

Yanlış yazanlara bende gıcığım. Hatta kendi yanlış yazmama da gıcığım...
Etmüyeceğim, konuşmuyacağım, yapmıyacağım gibi kelimelere takıntım var.
Sevemiyorum, çok itici geliyor.
Amaa bunun içinde terketmez, düzeltmesini isterdim.
Bu ilişkide tek sorun yazı dili değil ne yazık ki, kültür farkı da var. Gülüm, güzelim demesi bile tuhaf geliyorsa olmaz o iş.

Benimde 'sağol' kelimesini 'savul' yazan arkadaşım var, bu örneklerden bir tanesi tabiki. Yazışırken cebelleşiyorum bazen. Ben çok takıntılı değilim ama dilimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hele o harfleri yutanlar... Onlar hakkında yorum bile yapmak istemiyorum, ergen gibiler. Değişebileceğini düşünüyor ve görüştüğünüzde bi çekim oluyorsa bir kere daha görüşün, yazımına bi nebze dikkat etmesini söyleyin.. Belki düzeltmesine vesile olursunuz :)

Tam olarak harfleri yutmasından ziyade, kullandığı kelimeler itti beni.
Birkaç örnek vermiştim daha önce... Gülüm, güzelim falan tarzında konuştuğu için beni bir itti önce. Fakat buluşmamız ilk olduğu için elbette bu yönünü yansıtmadı. Belki birkaç buluşmaya konuşması da bu yönde değişir diye düşündüm hatta... İçinde böyle bir adam barındırmasa, niye öyle şeyler yazsın ki? O açıdan bitirmek istedim.

Yanlış yazanlara bende gıcığım. Hatta kendi yanlış yazmama da gıcığım...
Etmüyeceğim, konuşmuyacağım, yapmıyacağım gibi kelimelere takıntım var.
Sevemiyorum, çok itici geliyor.
Amaa bunun içinde terketmez, düzeltmesini isterdim.
Bu ilişkide tek sorun yazı dili değil ne yazık ki, kültür farkı da var. Gülüm, güzelim demesi bile tuhaf geliyorsa olmaz o iş.

Son cümleniz doğru analiz... Bana tuhaf geliyor. Onları kullanış biçimi falan.
Ben sanırım daha farklı bir iletişim beklemiştim. Gerçekten dışardan görünce bile oluşan izlenim bu yönde değil. Daha farklı, daha uyumluyuzdur diye düşünmüştüm. Ama işte ön yargılar... Her şey tiple olmuyormuş.

X