- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.366
Onlardan yana cok sıkıntım oldu canm zamannda 5 6 senelik evliyim yeni değil ki ihtiyacm olduğuu zaman kimse ne maddi ne manevî yanimda oldu bugun cok sukur her sey yolunsa onlarn yalan sevgilerine ilgilerine ihtiyacm yok yani6
neden bu kadar tepkilisin? Mutlaka sorunlar olmuştur. yoksa ilgi görmek insanı bu kadar rahatsız etmez?
Çocuk doğmuş olsa da o yasa gelse bunlar söylense elbette teki versin, ben de verirdim. Burada daha hiçbir şey yok ortada. Onlar hayal kuruyor. Çoğu aile böyle şeyler söyler de yapa da yüzde bir olur. Canını sıktığına değmez konu sahibinin.
Bakmaya hevesli değiller çocuğa el koymaya hevesliler. Ebeveynleri dururken sağlıklıyken çocuk sanki yatılı okula gönderilir gibi hafta içi orda haftasonu burda olur mu?Bacm ne güzel bakmaya hevesliler işte benm annemde Allah askına bir daha cocuk yapma cok zor bakması diyo kayınvalide desen kızlarının cocuklarına bakıyo bakmak isteyen yok ailede
Ayy biran benim kv. Denmi bahsediyorsun diye düşündüm. Benimkide aynı daha yeni yeni kendini geri çekmeye başladı. 20 ayımı bana zehir etti. Evime gelip çocuğumu gizlice alıp evine mi götürmedi daha yeni doğmuş bebeğe turşu suyumu içirmedi acı yemeklermi yedirmedi uyardığım halde sen bana karışamazsın deyip beni az deli etmedi. 6 ayllıkkwn ağzına kocanan Bi ceviz vermiş emsinmiş diye. Bulduğu herşeyi yedirmek istiyo zararlı zararsız farketmiyo canı çekmesinmiş çocuk onun ne olduğunu bilmiyo bu alıyo kola içirmeye çalışıyo canı çekmesinmiş. Çocuğumun altını o değiştirmek istiyo e ben varken sen neden değiştireceksin ki. Bana Bi ara diyodu ki. Sabah uyanınca bana getir ben onu yedirir altını değiştirir yıkar uyuturum yatarken götürürsün e ben çocuğumu ne zaman görücem. O çocuğu senin için mi doğurdumYok canım nankör felan degilsin çok haklısın ilk oğlumda tıpkı anlattığın gibi durumlar yaşadım cok daha fazlasını ben çalışmadığım halde benden alıp evlerinde götürmeye çalışmalar benden önce planlar yapmalar bizi bize hiç bırakmadılar nerdeyse ama çok zor oluyor çarpışa çarpışa durdurdum onları aşıya bile yanımızda gelmek isterdi ben bebeğimi gezdirmek isterdim sen evinle işinle ilgilen ben gezdireyim derdi evler yakındı o zamanlar hayır hayır durun durun diye diye engelledim yoksa nerdeyse kendilerine anne baba dedirtecek duruma getirilerdi bebegimin hic bir heyecanını özgürce yaşayamamıştım hep dahil olmak isterlerdi hemde beni bi kenara iterek ben yok olsam da bebek kendilerine kalsaydı inan mübalağa değil neyse oglan büyüdü kardeşi oldu onu daha da kontrolüm.altında buyuttum şimdi ikiside çok şükür büyüdüler bir bebek daha oluyor ona da hiç karışıp müdahil olacak halleri kalmadi çünkü yaşlandılar
Ayrıca sevgilerinin heyecanlarının farkındaydım ben ama onların o hevesi çok kötü bir hal aliyor zamanla seni sana bırakmak istemiyorlar
Ayyy bu ne? Eve gelip çocuğunu gizlice alıp götürmek miAyy biran benim kv. Denmi bahsediyorsun diye düşündüm. Benimkide aynı daha yeni yeni kendini geri çekmeye başladı. 20 ayımı bana zehir etti. Evime gelip çocuğumu gizlice alıp evine mi götürmedi daha yeni doğmuş bebeğe turşu suyumu içirmedi acı yemeklermi yedirmedi uyardığım halde sen bana karışamazsın deyip beni az deli etmedi. 6 ayllıkkwn ağzına kocanan Bi ceviz vermiş emsinmiş diye. Bulduğu herşeyi yedirmek istiyo zararlı zararsız farketmiyo canı çekmesinmiş çocuk onun ne olduğunu bilmiyo bu alıyo kola içirmeye çalışıyo canı çekmesinmiş. Çocuğumun altını o değiştirmek istiyo e ben varken sen neden değiştireceksin ki. Bana Bi ara diyodu ki. Sabah uyanınca bana getir ben onu yedirir altını değiştirir yıkar uyuturum yatarken götürürsün e ben çocuğumu ne zaman görücem. O çocuğu senin için mi doğurdum
Bende çok şeyler düşündüm Bi süre sonra paranoyak oluyosn ve sürekli zarar verecekmi alıp götürecek mi diye düşünüyosn hatta alırsa hemen gider şikayet ederim gibi planlar yapıyorsn. Yine sustum dayandım yuvam bozulmasn bu insan yüzünden diye. Artık çocuğumu yanımdan ayırmıyorum oda eskisi gibi bana zulmedemiyoAyyy bu ne? Eve gelip çocuğunu gizlice alıp götürmek mipolisi ararım çocuğumu kaçırmışlar diye
Aynen öyle. Sorun bakmak değil ki. O kadar çok seviyorlarsa anne babanın kurallarıyla baksınlar. Zaten bakıcının tek avantajı bu. İstediğini söyleyebiliyorsun rahatça uyarıp kural koyabiliyorsun.Yalnız çocuk büyütüyorum, evet annem veya kayınvalide biraz destek olsa dediğim çok oldu. Hatta annem bakarım ama yanıma gönder dedi (1000 km mesafe), kv aynı şekilde hafta sonları görürsünüz dedi. Velhasıl şu an kıt kanaat geçinen ama yine de böyle şeylere müsaade etmeyen ebeveynleriz.
Bakmak ayrı şey kendi çocuğu gibi görmek ayrı şey. Benim kurallarıma ve düzenime göre bakmayacaksa üzerine para verseler istemem zaten. Bunun nankörlükle de alakası yok, çocuksahibi olunca göreceksiniz zaten. Sizin aylarca uğraştığınız bir şeyi büyükler bir kaç günde ezip geçebiliyor ve başa dönüyorsunuz. Cinnetlik.
Hayallerini kendi dogurduklari çocukları üzerinden kursunlar, gelinin çocuğuna bulaşmasinlarBana daha çok siz don biçmişsiniz gibi geldi. İnsanların hayalleri niye sizi bu kadar rahatsız etti?
Öyle sizin düşündüğünüz gibi bir durum olmuyor hastalık boyutuna getirenlerde inşallah hiç bir annenin başına gelmez ama beni psikolojik tedavi olacak hale getirdiler 3 yıl ilac kullandım zorla alırlardı evlerine götürmek için peşlerine düşsün ağlasın diye neler yaparlardı zehir zıkkım ediyor kimisi yoksa herkes ister sağlıklı bir anneanne babaanne dede ilişkisi olsun onlar anneyi yok sayıp sen sadece doğur ve ver biz canımızın istediği gibi ne yaparsak yapalım şeklinde oluyorKadın heveslenmiş ne güzel hayal kuruo.Ayrıca bende bakıcılardansa anneannenın babaannesın bakmasını daha saglıklı buluyorum.Saglıkla alın kucagınıza ama gönül kırmayın lutfen.