Doğmamış çocuğuma biçilen donlar

Valla insanin mizaciyla alakalı seyler bunlar. Susturmuşsunuz iyi yapmışsınız. Az cok tanıyorlardır sizi zannediyorum. Mesela bizimkiler benim işime kimseyi karistirmiyacagimi bilirler kendi ailemde. Bana akıl vermeye bile çekinirler. Terslerim çünkü çok mantıksız seyler konusuyorlar eski usul cahil seyleri duymamak adına hamileligim boyunca kocamın ailesiyle görüşmedim. Pişman değilim. Bunun daha doğumu var. Bana da kimse yumurta ye peynir ye diye akıl veremez. Çünkü istersem aç gezerim istersem her gun cips yerim. Sizde boyle aksi olursanız konuşamazlar.

Simdi esime dedim ben sana dicegimi dedim eğer ki annen gelipte bana süt mut sorarsa cevabını alır. Ya da yanında biri kalacak mı diye sorarsa da ona derim ki 40 yasinda ailesinden ayrı gayri evlenip te cocuk doğurup anam da anam diye ağlayanlara benzemem ben.
Bu 40 yasinda ki kim? Dedim
Teyzem dedi😂😂😂
Derim yani. O da merak etme sendeki bu tavir oldugu sürece kimse sana bisey soramaz diyemez dedi
Yarın hamile kalırsan cocugun olursa kimsenin yanında emzirme giydirme altını değiştirme ve yikama. En basitinden. Zaten kimse bisey yapamaz o konuşanlar yarin 1 saatliğine baksana anne hastaneye gidicem desen 50 tane bahane üretirler simdi atıp tutması kolay oluyor . O yüzden de çok canını sıkma . Zaten cocuk ta onları sevecek diye bir kaide yok. Ha isteyen nine dedeyle cocuk büyütüp pirinç unu yedirir çocuğuna banane ama ben şahsen anayla babayla cocuk büyütmem. Onun da hayatına karistirtmam. Ne demekmiş bizim yazlıgımızda kalacak oldu canim oldu gözlerim doldu😂😂 bir tanidik var anneannesi bakiyor cocuga cocuk ona anne diyor. Kabus gibi 😂😂😂 ama cevabı vermişsin iyi olmus yine konuşurlarsa daha fazlasını söyle yoksa böyleleri anlamazlar güleryüzden iyi niyetten. Benimde babaannem cok hevesiymiş anneme cocuk yap cocuk cocuk diye yemiş bitirmiş ve annemin senelerce cocugu olmamış sonra olmus.. yani ben😂😂 biz olunca da anneannem gelmis annemin yanina anneanneme sana kolay gelsin byee demis asansöre binmiş kacmış bizi de 1 gram sevmez😂 halamın çocukları varken bizi niye sevsin zaten. Yani demem o ki çokta takılma ağzı olan konuşuyor.

Eşimin anne babasının akranları torun torba sahibi olup biz geç kalınca şimdiden hevesliler. Lütfen beni nankörlükle suçlamayın Ancak bu heves artık canımı sıkmaya başladı. Her görüştüğümüzde bir plan, işte şöyle yapacağım böyle edeceğim. Yazları yazlığa gönderirmişiz biz de haftasonu gelirmişiz o babaannesiyle tatil yaparmış biz çalışırken. Okul bölgesine biraz uzak bi yere taşınmayı düşünüyoruz, hooop ‘hafta içi bende kalır benden gider gelir okula’ . Oldu canım? Başka? En son geçen hafta ben torunum olunca kimselere bırakmam dedi. Görümcem de atlıyor ‘aa annem varken bakıcı düşünmeyin neler yapar çocuğa’ Ben de şakayla karışık ‘Hadi ordan herkes kendi çocuğunu alsın ben çocuğumu alırım oğlunu da senin yanına yollayıveririm valla’ dedim. Anlayana... yahu bi durun çocuk olacak da doğacak da okula gidecek de... en sonunda durun bi doğsun da allah ne gösterecek o zaman düşünürüz dedim ben şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum dedim.
Bazı arkadaşlarım var coronadan bakıcıları giden kreşleri kapanan keşke kayınvalidem/annem baksa gelse diye bekleyen. Şimdi onları düşününce nankörlük mü diyorum ama beni de bu muhabbetle fena bayıyorlar artık
O sozler havada kaliyo genelde he deyip gecin

Ya bukadar neden takıyorsun he de geç çocuk bu süs eşyasımı emin ol doğsun iki saat bakar sana geri gönderir hele birde yaramaz çıkarsa bakmamak için bahaneler ararlar.

Eşimin anne babasının akranları torun torba sahibi olup biz geç kalınca şimdiden hevesliler. Lütfen beni nankörlükle suçlamayın Ancak bu heves artık canımı sıkmaya başladı. Her görüştüğümüzde bir plan, işte şöyle yapacağım böyle edeceğim. Yazları yazlığa gönderirmişiz biz de haftasonu gelirmişiz o babaannesiyle tatil yaparmış biz çalışırken. Okul bölgesine biraz uzak bi yere taşınmayı düşünüyoruz, hooop ‘hafta içi bende kalır benden gider gelir okula’ . Oldu canım? Başka? En son geçen hafta ben torunum olunca kimselere bırakmam dedi. Görümcem de atlıyor ‘aa annem varken bakıcı düşünmeyin neler yapar çocuğa’ Ben de şakayla karışık ‘Hadi ordan herkes kendi çocuğunu alsın ben çocuğumu alırım oğlunu da senin yanına yollayıveririm valla’ dedim. Anlayana... yahu bi durun çocuk olacak da doğacak da okula gidecek de... en sonunda durun bi doğsun da allah ne gösterecek o zaman düşünürüz dedim ben şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum dedim.
Bazı arkadaşlarım var coronadan bakıcıları giden kreşleri kapanan keşke kayınvalidem/annem baksa gelse diye bekleyen. Şimdi onları düşününce nankörlük mü diyorum ama beni de bu muhabbetle fena bayıyorlar artık
Arkadaşım sen iyi misin yaa kadın ne güzel bakacak tatillerde bile yükünü alacak teşekkür edeceğine çemkiriyosun.Bence evet gerçekten nankörlük yapıyorsun

Burda herkes ne kadar minnoş bakmışlar olaya. Torun hevesi bu değil arkadaşlar, torun hevesinde annesinden ayırıp kendin bakma hayali kurmazsın, örgü örersin, yedirme giydirme, parka götürme hayali kurarsın. Yazlığımda da hayal kurarsın pek tabii de annesi çalışırken alıp götürmeyi değil, bana gelirsiniz haftasonlarında şuna gideriz buna gideriz gibi hayaller olur.
Annesini at köşeye,torun da bizim Zaten tavrı asla güzel bir tavır değiş

ilk çocuk kıskançlığı seninki geçer cnm gecer hele birde ikinci çocuğun olsun varyaa götürüp kendin bırakır sin 😂

Kv gorumce neysede dıgerlerıne ne oluyor bızde kalır fılan. Kv sız calısıyorsunuz dıye bakabılecegını soylemıs bu guzel bısey yabancı yada ıyı egıtım gormus bı bakıcı bulamıcaksanız kv en mantıklısı guvende olur hemde paranız gıtmez.

bence karşılıklı olarak abartmışsınız biraz.
şimdiden bu kadar ince planlamalarına gerek yok tabi sizin de bu kadar sinir olmanıza gerek yok bence :)
nankörlük demeyeceğim, herkesin bakış açısı farklı. ama benim 1-2 arkadaşım, kayınvalideleri asla çocuklarına bakmak istemedikleri için işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar ve bir daha da dönemediler. şu an bu anlamda çok mutsuzlar.
eğer kariyeriniz sizin için önemliyse, bakıcı yerine gözünüzün arkada kalmayacağı kv ye emanet etmek bence daha güzel.

sanırım siz hayatınıza müdahale olduğu için olaya ılımlı yaklaşmıyoruz. bir noktada siz de haklısınız.

ama şimdiden siz de canınızı sıkmayın. daha çocuk olacak, doğacak da okul yaşına gelecek.. o zamana kadar bir sürü koşullar değişebilir. şimdiden bunları düşünmeyin. onlara da he diyin geçin. günü gelince hepsinin çözümü bulunur :)

Kızım eşimin ailesinin ilk torunu ,tabiri caizse kafayı yediler ...evlerimiz başka şehirde gelip 39 gün kaldılar Lohusaydim ...uyanıyordum bebeğim yok ! Kayınvalide almış salonda ona sarılmış oturuyor! Aglamismis dayanamamış mis mama da hazırlayıp vermişmis ! Bebeğim beni emip uyursa kızımı uyandırıp sonra tekrar kendisi pispislayarak uyutuyordu "kizim göğsümde emerek uyumaya alismasin mis" Bebek iki aylıkken eşim göreve gittiği ve bulunduğum şehirde hiçbir aile üyemiz bulunmaması nedeniyle eşimin ailesinde kaldım yaklaşık 2 ay.Kucagimda çocuğumu emzirdikten sonra tutamiyordum bile gelip aliyorlardi...çocuğumu öptüm diye kayinpederim bir gün çok sinirlendi çıktı dışarı ,çarşıyı altına üstüne getirmiş "beni opme sev " yazan mama önlüğü almış. Kendisi ise bebeğimi opmuyor kokluyormus ..dudakları ile 😒 kayınvalidem kayinpederime bir gün seslendi "babasiii ..kızımın mamasını versene " diye 😔 nasıl bir delilik yaşadıklarını o zaman daha iyi anladım.

Arkadaşım sen iyi misin yaa kadın ne güzel bakacak tatillerde bile yükünü alacak teşekkür edeceğine çemkiriyosun.Bence evet gerçekten nankörlük yapıyorsun
Tatilde yükü alacak dediğiniz çocuğu haftanın 5 günü yazlıkta tutup anasına cumartesi pazar olmak üzere 2 gün gösterme planı. Aman ne hoş diyen arkadaşlara şöyle diyeyim: allah korusun eşinizden boşansanız ve çocuğunuzun velayeti babaya verilse sizler de böyle olacaksınız. Haftada 2 gün göreceksiniz evladınızı. Aynı durum, böyle bakınca hoş görünüyor mu sizlere? Aman babaannesi baksın ben pazardan pazara göreyim yüküm olmaz diye düşünecek çocuğu hiç kimse yapmamalı

Kızım eşimin ailesinin ilk torunu ,tabiri caizse kafayı yediler ...evlerimiz başka şehirde gelip 39 gün kaldılar Lohusaydim ...uyanıyordum bebeğim yok ! Kayınvalide almış salonda ona sarılmış oturuyor! Aglamismis dayanamamış mis mama da hazırlayıp vermişmis ! Bebeğim beni emip uyursa kızımı uyandırıp sonra tekrar kendisi pispislayarak uyutuyordu "kizim göğsümde emerek uyumaya alismasin mis" Bebek iki aylıkken eşim göreve gittiği ve bulunduğum şehirde hiçbir aile üyemiz bulunmaması nedeniyle eşimin ailesinde kaldım yaklaşık 2 ay.Kucagimda çocuğumu emzirdikten sonra tutamiyordum bile gelip aliyorlardi...çocuğumu öptüm diye kayinpederim bir gün çok sinirlendi çıktı dışarı ,çarşıyı altına üstüne getirmiş "beni opme sev " yazan mama önlüğü almış. Kendisi ise bebeğimi opmuyor kokluyormus ..dudakları ile 😒 kayınvalidem kayinpederime bir gün seslendi "babasiii ..kızımın mamasını versene " diye 😔 nasıl bir delilik yaşadıklarını o zaman daha iyi anladım.
Büyük konuşmayayım ama işler bu noktaya giderse bir lohusa cinneti geçiriveririm

Sizde nasil bir sabir var🤤 sok oldum.

Büyük konuşmayayım ama işler bu noktaya giderse bir lohusa cinneti geçiriveririm
O döneme kadar kayinvalidemin laf sokuslarina da ,diğer aile üyelerinin boş konuşmalarına da güler geçerdim...ama karı koca çocuğumu benden kiskanmalari ,kasıtlı olarak bebeği benden sakinmalari kendilerine karşı olan tüm saygı ve sevgimi bitirdi .Annemin evine gittiğimde ki tantanayi söylemiyorum bile bak! Torun sadece onların torunu sanirlardi ,kendilerinde kalıp sonrasında anneme gitmemize bozulurlardi , annem gelip onlarda torununu gorecekmis .Bana da işe dönme donemde "çocuğu bizde birakin ,tatillerde görürsünüz" teklifi yaptılar . kayinvalidemin babası aracılığıyla ..arada 400 km var ! Bayramda izinde gorurmusum lutfe bak 😂

Hayatım üzerinde söz hakları varmış gibi plan yapanlara ben de hiç katlanamam. Ne kadar iyi niyetli, heyecanlı, bilmem ne oldukları da umurumda olmaz, zira her emrivaki boğucudur ve tüylerimi diken diken eder. Emrivaki şekilde iyiliğime bile konuşmasınlar mümkünse, zira bana göre o kötülüktür, çünkü müdahaledir. Birbirini seven, düşünen, güzel bir bağa sahip insanlar zaten yardıma ihtiyaçları olunca birbirlerine söylerler. Böyle emrivakilere gerek kalmaz. O yüzden sizi feci anlıyorum ve hak veriyorum. Bence fazla gaza gelip, yıpranmamak için işi dalgaya almanız en mantıklısı. Ya bir doğurayım, çekileceğim kenara, tüm iş yükünü size bırakacağım zaten deyin geçin. Sonuçta onlar ne kadar konuşursa konuşsun, ne olacağına karar verecek olan sizsiniz.

Şimdi durumlar nasıl? Bayağı evcilik oynamışlar karı koca sizin bebekle. Hakkaten cinnetlik.

O döneme kadar kayinvalidemin laf sokuslarina da ,diğer aile üyelerinin boş konuşmalarına da güler geçerdim...ama karı koca çocuğumu benden kiskanmalari ,kasıtlı olarak bebeği benden sakinmalari kendilerine karşı olan tüm saygı ve sevgimi bitirdi .Annemin evine gittiğimde ki tantanayi söylemiyorum bile bak! Torun sadece onların torunu sanirlardi ,kendilerinde kalıp sonrasında anneme gitmemize bozulurlardi , annem gelip onlarda torununu gorecekmis .Bana da işe dönme donemde "çocuğu bizde birakin ,tatillerde görürsünüz" teklifi yaptılar . kayinvalidemin babası aracılığıyla ..arada 400 km var ! Bayramda izinde gorurmusum lutfe bak 😂
Evliya yada peygamber misiniz?
Helal olsun nasıl sakin kaldınız.
Ruh hastası gibi davranmışlar.
Benim kayınpederm saçma sapan tek bir şey yaptı büyük bir kavga ettik küsüz hala. Asla da barışmayacağım.
Sizin yerinizde olsam dayanamazdım alayıyla görüşmezdim

Sizde nasil bir sabir var🤤 sok oldum.
Lohusa depresyonu geçirdim evliliğim o dönem ve sonrasında çok zedelendi ...yeniden aynı şeyleri yaşarım diye ikinci çocuğu tamamen unuttum,lafını dahi ettirmedim. Ta ki evde bebek kokusunu özlediğimi kabullenene kadar .İki kızım arası 8 yaş olmuş oldu ama olsun ,en azından annesi "kendi sınırını çizip " yardımınıza ihtiyacım yok,teşekkür ederim diyebilecek gucteydi

Cevaplara sasirdim cidden. Uzerinden yuk alacak ne guzel diyen var. Haftanin 5 gunu cocugu alikoymak istiyor kadin. Yazin bende kalsin diyor. Bu yuk almak degil arkadaslar. Ayrica cocuk da yuk degil. Gunlerce baskasinin basina atilacak bir sey degil.
Sacma sapan hayaller cidden sinirlenmekte haklisiniz. Daha cocuk yokken boyle konusanlarin hamilelikte de sinirinizi bozacaklarini ongormek zor degil. Bu insanlar hayal kurmuyor, size sormadan sizin sınırlarınıza paldır kuldur girmeye niyet ediyorlar.
Cok net olun sınır çizin. Tatli tatli da sınır cizilir. Yukari da bir arkadas yazmis iste, uyuyan cocugu uyandirip pispislayan kayinvalideyi, kadin kendi bebegini opunce sinirlenen kayinpederi.
Eger kismet olur da hamile kalirsaniz cok okuyun arastirin. Bilgi guctur. Kimseye muhtac olmayin bilgi anlaminda. Olmayin ki bagimsiz olun. Ne yazik ki kimse karsiliksiz iyilik yapmiyor. Bir iyilik yaptiysa mutlaka haddini asmak istiyor insanlar. Kayin ailenizde bunun onune gecin. Cani gonulden yardimci olmak, isinizi kolaylastirmak isteyen, sınırını bilen insanla kimsenin derdi olmaz. Ama bu yardim isi ihityaci cozmek degil, yardim eden kisinin ihtiyac oldugu kanisina vardigi bir takimsacmaliklari yapmasi oluyor genelde.

benımkide banamı güvenip doguruyorsunuz ben kimsenın (?) çocuguna bakamam dedi ,
ama kızlarının ve diğer oglunun çocuklarına bakmayı bilmiş ,

heee bunların sebebini söylemem gerekirse kız doğurdum erkek olsaydı bu lafları yemezdim
bırak hayal kursunlar kırma kimseyi

X