Doğmamış çocuğuma biçilen donlar

bu da kötü tabiki. maalesef bu üst aileler bi türlü dengeyi tutturamıyor. ihtiyaç varken bakılır ne olacak ki! tabiki zorunda değiller ama bu zorunda olmak ile ilgili değil. kendi çocuğuna destek olmakla ilgili birşey. kendi hayatları var tabi ama altı üstü kısa sürelik bir destek. fedakarlık etsen ne olacak ki!

Buldumcuk anneler hemen belli etmiş kendini
Buldumcuk anne ben mi oluyorum acaba bana mi söylediniz bunu 3. Çocuğuma hamileyim konu içindeki msjlarima bakarsanız yaşadıklarım neticesinde böyle bir cümle kurduğumu anlarsınız lütfen okuyun ben evlâdım zorla elimden alındığı için yıllarca ilac tedavisi gördüm hanımefendi umarım anlaşılmaya çok ihtiyacınız olduğu anlarda hiç bir anlayanınız olmaz tıpkı benim gibi çaresiz kaldığınız zamanlarda kendiniz gibi sizi derdinizi hafife alan insanlar olur hep etrafınızda ve derdinizi anlatacak bir kişi bulamazsınız amin amin özellikle dua edicem isminizle size hamilelerin duası kabul olur inşallah

Şimdiden başlamışlar. Benim kayınpederim giresunda yaşıyor. Eşimin annesi ölmüş ve ikinci evliliğini yapmış. Kızım doğduğu günden beri kayınpeder durmadan kızımı alıcam, köyde yanımda kalcak diyip durdu. Başta bisey demedim şaka sandım. Sonra kızım buyudukçe ciddiye döndü ve artık her dediğinde cevap verdim olurmu öyle şey, 10 tane olsa 10uda yanımda büyücek diye. Kızım 2,5 yaşina geldi. Geçen eşimle görüntülü konuşuyo, kayınpeder diyoki kızım çok buyüdü seneye alcam. Eşim geçiştirdi. Kapatinca kızdım eşime niye bişe demiyosun. Babn neyine güveniyo, köy yeri, el kadını var babanesi bile yok amaci ne diye. Eşimde o konuşsun kırılmasın diye bişe demiyorum. Benim kızımı kimseye vermem dedi. Zaten o vermeye kalksa alırm kızımı boşarım yani. Yani sadece konuşup sinir bozuyor. Simdiden cevabini verin . Ben başta cevap verseydim bu kadar cesaret edemezdi

kendine yapılmasını istemediği şeyi gelinine mi yapacakmış?? Ne insanlar yarabbim yaa.

benim kaynanam da hep anlatır, gün doğmadan öz annesi eşimi alırmış kucağından, tüm gün vermezmiş. Bana hiç yapmadı böyle bir şey o yüzden.

hamilesiniz. kafanıza takmayın böyle insanları gerçekten. insanlar karşı tarafın durumunu bilmeden yaftalamaya bayılırlar. kendi başlarına gelince de ver yansın ederler. halbuki kendisi doğurup belki de kvye hibe edecek çocuğunu. o zaman kendisi buldumcuk olmayacak. ideal anne olacak.. belki de onun ideali odur... takmayın siz kafanıza

tövbe yarabbim ne insanlar var. ne yapacak tek başına nasıl bakacak kıza? hayır şaka takılıyordur diycem ama ciddi demişsiniz. Allah insanlara akıl fikir versin.

Saol canım çok teşekkür ederim

Super yorum, cok faydali bence.

Benim bu konularda en cok kizdigim da su,
Yeni anne / anne adayi deneyimsiz ve belki alingan, belki gereksiz stresli vs vs
Ama anane babaanne adaylari oyle degil ki, onlar deneyimli, onlar bilmiyorlar mi sanki anne bu muhabbetten incinecek, onlar bilmiyorlar mi lohusa ne hisseder, ne kadar hassas olur. Bal gibi de biliyorlar.

Ama ya umursamiyorlar, sozde iyi niyet gosterip kendilerini tatmin ediyorlar
ya da bariz kotu niyetliler.

Hani burada konu kayinvalide oldugu icin boyle yazmiyorum, ananeler de oyle ki,
herkes kendini dusunuyor,
oyle yeni anne babaya yardimci olayim dusuncesinde olan kisi sayisi gercekten cok cok az.

Ah işte bende bunlari yapmalarına musade etmedim set çektim karşı durdum ama o kadar yıpratıyor ki yapamadılar hiç birini cok denediler çocuk ordan çıkmasın oraya alışsın onları sevsin beni sevmesin bana karşı gelsin bunlar kuruntu değil aleni yaptılar gülerek söylediler bile biz bunun için uğraşıyoruz sen bırak vazgeç biz koynumuzda buyutecez diye musade etmedim ama ben hastalandım rüyalarımda çocuğumu kaçırdıklarını görürdüm cok şükür geçti o günler

Ah ya birde etrafta beni anlamayan insanlardan bunu duyardım artık bir nevi teselli mi diyecek bisey mi bulamazlardı bilmem boşver seninde yükün hafifler derlerdi yahu benim çocuğum bana yük degilki ben işi bıraktım çocuklarım için ben bana yük olacağını düşünsem niye doğurayım bu çocukları onların da yaptığı zaten benim işimi hafifletmek beni rahatlatmak değildi ki beni yok sayıp pasif kenarda bir abla gibi yada herhangi biri gibi kenarda kalayım onlar anne babacilik oynasın çok zordu karşı koymak sinir çizmek bugüne çok şükür gecti

Yalnız buradaki mesele torun sevgisi değil ki
Anne babanın yok sayılması

Varsayalım ki herşeye evet dediler ve çocuk haftanın 5 günü babannede sadece iki günü anne babada. Tatillerde yine babannede.

Bu çocuk terkedildiğini düşünüp ağır travma yaşamayacak mı? Babannesine anne demeyecek mi?

Elbette büyüklerin torunla hiç ilgilenmemesi de kötü bir durum anne babayı çaresiz bırakıyor.
Orta yolu nazikçe bulmaları lazım.

Bunlar sadece hayal abartmayın yahu. Hangimiz kurduğumuz hayalleri birebir yaşadık . Ne travması ne çaresizliği....

Sizin ki don biçmenin de ötesine geçmiş direk teneşire göndermşsiniz.

Çocugunuz olunca bakıcıya teslim edemezsiniz bence mecbur kalırsanız tabiki ama babanne gibi imkan varken.

Sizin yaşadıklarınıza saygı duyuyorum. Ancak bu karşılaştığınız insanların salt kötü karakterler olmasından kaynaklı. Yani size özel bir durum ve herkes böyle değil. Bu genelleme yapmanızı gerektirmez. Bu arada yaptığınız beddua’da sizin karakterinizi gayet güzel belli etmiş. Yapın efendim hamilesiniz ya kesin tutar(!). Kalbiniz çok temiz çünkü.

Devamlı devamlı söylüyorlarsa bunalmakta haklısınız.

Ama ara ara oluyorsa he deyip geçin.

Ha bu arada genelde böyle diyen tipler çocuk olunca hiç bakmaya yanaşmaz.

Bu sözler hep sözde kalır.

Ondan rahat olun

Hayallerini kendi dogurduklari çocukları üzerinden kursunlar, gelinin çocuğuna bulaşmasinlar

Az önce söyledim yine söylüyorum. Nasılki kötü gelinler tüm gelinleri temsil etmez ise, kayınvalideler de bütün kayınvalideleri kapsamaz. Bu kalplerle ve insan olmakla alakalı bir durum.

İnsanların torunuyla alakalı hayaller kurması neden kötü bir şey olsun? Kimse sizin bağrınızdan koparıp çocukları zorla almayacak neticede.

ben parçalıyorum mesela, keşke annem veya kayınvalidem çocuklarıma bakabilseydi de hiç tanımadığım birine çocuklarımı emanet etmek zorunda kalmasaydım
Yalnız konu sahibi kayınvalidenin sadece çocuğa bakma isteğinden bahsetmemiş, kayınvalide çocuğu baya baya kendi yanında durmasını isteğinden bahsetmiş, sizce bu sağlıklı mi çocuk açısından?
Tabi ki guvenebileceginiz birinin bakmasını isteyebilirsiniz. Ama bakma zorunlulukları yok ve yetişkin olan bizler olduğumuz için çocuktan once tüm bunları planlamış olmak gerekmiyor mu?
Ben ücretsiz izin hakkımı kullandım , Eylül başı ise döneceğim. İzin kullanırken çocuğuma bakmaya çok hevesli olan annem şu an eylülde yazlıktan dönemeyeceğini söylüyor. Hiç şaşırmadım,.sitem de etmedim. Başka bir alternatif bulduk eşimle. Çünkü bizim sorumluluğumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…