Doğmamış çocuğuma biçilen donlar

Sizinkiler sizi taşıyıcı anne sanmışlar.
Ben bizzat kendim annemden uzak büyümek zorunda kaldım anneanne baktı bana farklı şehirde. Annemin şartlar öyle gerektirmiş Ben çocukken iyi hoş sanırdım küçük yer anneanne evi oynar gezerdim ama o travma hayatımın ilerleyen dönemlerinde öyle şekillerde karşıma çıktı ki... ben bir çektim belki annem bin çekti, millet ne meraklı çocuğu anası dururken kendi yanına almaya

Şimdi durumlar nasıl? Bayağı evcilik oynamışlar karı koca sizin bebekle. Hakkaten cinnetlik.
[/QUOT
Diyorum ya "kafayı tam anlamıyla yediler" ..bebeği benden kiskandilar .Bu insanların değişmesi birden silkelenmesi mümkün mü ?! Çocuk ek gıdaya geçer ,kabız olduğunu duysalar kv her gün arayıp "çocuğum kaka yaptı mı? Ne pişirdin ? Yogurdunu yedirdim mi? Neden önce yoğurt yedirdin ? Sebep ?" Önce telefonları açmamaya başladım ,sonra tatillerde gidip gelmeleri azalttım,sonra dönüşlerde "bize de gelin " demeyi bıraktım.İkinci çocukta kapandım odaya sokmadim hiçbirini en temizi o oldu

Neyse biraz olsun içimin yağı eridi

Seninkilerin akıldan problemi var ‍♀
Ama sorun eşinde bence. Bizim bir taşınma surecimiz oldu. Çocuklar ortada perişan oldu. 6 yaşındaki kızım için babaannesi dedi ki " gel seni bize götürelim, ev çok karışık. Ev düzelince getiririz "
Eşim hemen " ben kızımı bir yere göndermem. " dedi.
Bana göre de ortada perişan olacağına gitmesi daha iyiydi de eşimin tavrına da çok mutlu oldum

Seninki yine ben bakarım demiş. Benim KV doğur bana ver siz çalışıyorsunuz nasıl olsa 2 3 ayda bir görmeye gelirsiniz diyor. Başka şehirlerdeyiz. Bende anne sen bakacaksan ben niye doğrayım ki. Herkes bakacağı çocuğu doğursun dedim. Bir de bizimki sürekli erkek torun istiyor. Kızının iki çocuğu var çok seviyor ama onlar benim gerçek torunum değil diyor. Bana gerçek bir torun verin diyor.

F Fitkek kusura bakma konunu kendi konuma çevirmiş gibi oldum ama konuna yorumda bulunan arkadaşlar "bulmuşsun ...bunuyorsun" a getirmişler o yuzden bunları bazen yasayan insanların olduğunu ama çok da mutlu olmadığını ayrıntılı anlattım.Sen sana anlatılan projelere "hayırlısı olsun,o gün olsun şeklinde de cevap verebilirsin çocuğumun bir annesi bir de babası da olacak planlarinizda yer vermemissiniz ama" şeklinde de ..ama sıkma canını da. Sen hamilelik döneminde doğumdan sonra ilk yirmi gün kendini ve bebegi idame ettirecek yemek-camasir hazırlığını yap ,şimdiden yeni doğum yapmış arkadaşlarından da o süreçte neye ne iyi geldiği ,bebek bakımı ile ilgi bilgi al ve not et. Doğum yapınca ben şaşkın tavuk gibiydim. Tamam bebeğimin eşyası ,giysisi,yatağı kremine hazırlık yapmıştım ama zihinsel olarak kendimi doğum sonrasına hiç hazirlamamisim bunu bebeğimi kucağıma alınca farketmistim. Karşındaki insana ne kadar az muhtaclik hissi duyarsan o denli rahat sinir cizebiliyor ,lafını o denli rahat soyleyebiliyorsun.

nankörlük değil canım seni çok iyi anlıyorum. çocuğunla ilgili plan yapma hakkı sadece senin ve eşinin. ben öyle müdahaleleri hoş görmüyorum. kv teklif edebilir bakabilirim diye. siz eşinle konuşursunuz karar verirsiniz. evet tabiki kv bakıcıdan daha güvenilir. maddi külfeti yok işin gözün arkada kalmaz vs. ama daha iyi bakacak anlamı taşıyor mu? hayır. bazen bakıcı çocuğa daha güzel bakıp daha iyi eğitim verebiliyor. örneğin kv bakıyor benimkine. çocukda bazı meyvelere alerji var. ısrarla veriyor. verme diyoruz onlar sıcaktan isilik olmuş diyor. meyve değil diyor. ama tanıyı doktor koydu gibi. yada çocuk aç olmasada ısrarla yedirmeye çalışıyor. çocuk bi ara yemek yemekten tiksinmişti. haa kötü niyet var mı? yok. istiyorki çocuk aç kalmasın, kilo alsın. ama iyi mi bakıyor dersen? bence değil. en azından bakıcı direktifinden çıkmıyor. onda da güvenilir birini bulma sorunu var. en güzeli imkan varsa kendin bakmak. ama o da hep mümkün olmuyor işte.
sizin durumda tek takıldığım nokta şimdiden bu kadar karıştırmayın. bana da yaptılar aynısını. hala da yapıyorlar. kv bize de diyor gece bizde bırakırsın diye. daha 1 yaşında çocuk yani. gece babayla bile tek durmuyor beni arıyor. herşeyden önce meme emiyor. karıştırmayın. ama çok da takılmayın. çocuk doğunca işler değişir. bırakırsın bana diyor diye bırakmak zorunda değilsin. kendi kendilerine gelin güvey olsunlar boşver. sadece çocukla ilgili alıncak kararlarda ipleri elinde tut derim.bakıcı konusu gibi. benim açtığım bir konu vardı size atabilirim. tam size cevap gibi birşey.

ben hamileyim.diye haber.gonderdim kendi capinda sevinmis ama risk oldugu halde arayipda naptin nasilsin bile.demedi opte baasina koy bence

Doğum olduğu ilk dönem eşim de ben de şaşkın tavuk gibiydik ..annem bu süreçte tamamen kendisini kenara çekti onun (hediye ,takı ,para dışında ) desteği olmadı , bana çorba bile pisirmedi diyeyim size bu durumdan kayınvalidem istifade etti ve "bana muhtacsiniz " a getirdi. O bizim de çocuğumuz ,ne var ,seviyoruz ,ozeniyoruz ile eşimi de manipüle ettiler. Ama ben de çok incindim eşime ..İkinci dogumumda eşim hastahanede bile tutmadı anneleri aldı eve götürdü ,anamnez ile biz birlikte kalacağız dedi ,sonrasında da eşim corbami bile yaptırdı getirdi işten dönerken öylekikle aynı şeyleri tekrar yasamaktan kurtulduk.

üzlüdm yaşadklarınıza. ben de şuan benzer haldeyim. ben çalışıyroum ister istemez müdahale artıyor.ne zaman bitecek bu durum. ya sabır

kendimi bildim bileli başkasının çocuğuna "ona ben bakarım siz şöyle yaparsınız" ile başlayan cümleleri sevmedim sevebileceğimi de sanmıyorum. kayınvalidemin de annemin de evladıma gözleri gibi bakacağını biliyorum elhamdülillah ama bu tarz cümleleri asla kaldıramıyorum. geçenlerde annem "okula gitme çağı gelince burda bakarım siz görmeye gelirsiniz" deyiverdi. e biliyorum, şaka, ama az daha cinnet geçiriyordum

demem o ki ben de sizin gibi düşünüyorum. hiç sevmem böyle anne-baba dışlanmış yorumları. çok çocuk bakmak istiyorlarsa kendileri doğursun

icraata geçmedikçe sorun yok. benimki de saçını kesin deyip duruyor. eline bir makas alır keserse seyr eyle kavgayı sen.

Bakarım diyenlerde hiç baktığına şahit olamadım , ya hastalanıyorlar yada bakmak istemiyorlar, siz onlara bakmayın ne plan yaptıysanız onu gerçekleştiriniz evlenir evlenmez çocuk doğurmak iyi fikir değil ,
İnsan önce evliliği alışıp bu çocuksuz rutini yaşamalı , çocuk olayı zor , uykusuz geceler eşle çocuk yüzünden kavgalar bunları yapmamak için epey dayanıklılık ve olgunluk
Şart , kimse gözünün yaşına bakmıyor , doğurmasını biliyorsan , bakmasını da bileceksin diyorlar , çocuğu doğur sonra ona baktır , buna baktır olmuyor o işler öyle olmuyor 7 yaşına kadar ateşlenmeleri sürüyor çocuğun öyle birine emanet verilmesi mümkün görülmüyor

Allahım insanlar hasta yaaa.!!! ama sizin kv ve kp benimkiler olabilir mi? kp bana da dedi öpme diye. bende çocuğumu öpmek için izin mi alacağım dedim.... kucaktan alma bizde de vardı. ağladığında kucağımdan alıyorlardı. bırak belki anasında sakinleşmek isteyecek. şimdide çocuk kimseye gitmek istemiyor. sıkıysa alsınlar

Sende de sabır varmış be arkadaşım

Ben de aksine dede ve ninesiz bir çocukluk düşünemiyorum dede ve nineyle büyüyen çocuk sanki daha sevgi dolu oluyormuş gibime geliyor
Çocuk aile buyuklerini bilse ,dede -nine kavramını görse ,onların sevgisiyle buyuse bir problem yok da dede-nine "annesiz çocuk büyütme plani" yapıyorsa cidden sıkıntı oluyor

Ben kaynanayı ya da annemi bakıcı olarak ne İcin isterim? evde yabancı bir kadın istemem kıskancım biraz o yüzden oyum nenelerden yana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…