- 6 Şubat 2018
- 11.201
- 14.568
O sozler havada kaliyo genelde he deyip gecinEşimin anne babasının akranları torun torba sahibi olup biz geç kalınca şimdiden hevesliler. Lütfen beni nankörlükle suçlamayın Ancak bu heves artık canımı sıkmaya başladı. Her görüştüğümüzde bir plan, işte şöyle yapacağım böyle edeceğim. Yazları yazlığa gönderirmişiz biz de haftasonu gelirmişiz o babaannesiyle tatil yaparmış biz çalışırken. Okul bölgesine biraz uzak bi yere taşınmayı düşünüyoruz, hooop ‘hafta içi bende kalır benden gider gelir okula’ . Oldu canım? Başka? En son geçen hafta ben torunum olunca kimselere bırakmam dedi. Görümcem de atlıyor ‘aa annem varken bakıcı düşünmeyin neler yapar çocuğa’ Ben de şakayla karışık ‘Hadi ordan herkes kendi çocuğunu alsın ben çocuğumu alırım oğlunu da senin yanına yollayıveririm valla’ dedim. Anlayana... yahu bi durun çocuk olacak da doğacak da okula gidecek de... en sonunda durun bi doğsun da allah ne gösterecek o zaman düşünürüz dedim ben şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum dedim.
Bazı arkadaşlarım var coronadan bakıcıları giden kreşleri kapanan keşke kayınvalidem/annem baksa gelse diye bekleyen. Şimdi onları düşününce nankörlük mü diyorum ama beni de bu muhabbetle fena bayıyorlar artık
Arkadaşım sen iyi misin yaa kadın ne güzel bakacak tatillerde bile yükünü alacak teşekkür edeceğine çemkiriyosun.Bence evet gerçekten nankörlük yapıyorsunEşimin anne babasının akranları torun torba sahibi olup biz geç kalınca şimdiden hevesliler. Lütfen beni nankörlükle suçlamayın Ancak bu heves artık canımı sıkmaya başladı. Her görüştüğümüzde bir plan, işte şöyle yapacağım böyle edeceğim. Yazları yazlığa gönderirmişiz biz de haftasonu gelirmişiz o babaannesiyle tatil yaparmış biz çalışırken. Okul bölgesine biraz uzak bi yere taşınmayı düşünüyoruz, hooop ‘hafta içi bende kalır benden gider gelir okula’ . Oldu canım? Başka? En son geçen hafta ben torunum olunca kimselere bırakmam dedi. Görümcem de atlıyor ‘aa annem varken bakıcı düşünmeyin neler yapar çocuğa’ Ben de şakayla karışık ‘Hadi ordan herkes kendi çocuğunu alsın ben çocuğumu alırım oğlunu da senin yanına yollayıveririm valla’ dedim. Anlayana... yahu bi durun çocuk olacak da doğacak da okula gidecek de... en sonunda durun bi doğsun da allah ne gösterecek o zaman düşünürüz dedim ben şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum dedim.
Bazı arkadaşlarım var coronadan bakıcıları giden kreşleri kapanan keşke kayınvalidem/annem baksa gelse diye bekleyen. Şimdi onları düşününce nankörlük mü diyorum ama beni de bu muhabbetle fena bayıyorlar artık
ilk çocuk kıskançlığı seninki geçer cnm gecer hele birde ikinci çocuğun olsun varyaa götürüp kendin bırakır sinEşimin anne babasının akranları torun torba sahibi olup biz geç kalınca şimdiden hevesliler. Lütfen beni nankörlükle suçlamayın Ancak bu heves artık canımı sıkmaya başladı. Her görüştüğümüzde bir plan, işte şöyle yapacağım böyle edeceğim. Yazları yazlığa gönderirmişiz biz de haftasonu gelirmişiz o babaannesiyle tatil yaparmış biz çalışırken. Okul bölgesine biraz uzak bi yere taşınmayı düşünüyoruz, hooop ‘hafta içi bende kalır benden gider gelir okula’ . Oldu canım? Başka? En son geçen hafta ben torunum olunca kimselere bırakmam dedi. Görümcem de atlıyor ‘aa annem varken bakıcı düşünmeyin neler yapar çocuğa’ Ben de şakayla karışık ‘Hadi ordan herkes kendi çocuğunu alsın ben çocuğumu alırım oğlunu da senin yanına yollayıveririm valla’ dedim. Anlayana... yahu bi durun çocuk olacak da doğacak da okula gidecek de... en sonunda durun bi doğsun da allah ne gösterecek o zaman düşünürüz dedim ben şimdiden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum dedim.
Tatilde yükü alacak dediğiniz çocuğu haftanın 5 günü yazlıkta tutup anasına cumartesi pazar olmak üzere 2 gün gösterme planı. Aman ne hoş diyen arkadaşlara şöyle diyeyim: allah korusun eşinizden boşansanız ve çocuğunuzun velayeti babaya verilse sizler de böyle olacaksınız. Haftada 2 gün göreceksiniz evladınızı. Aynı durum, böyle bakınca hoş görünüyor mu sizlere? Aman babaannesi baksın ben pazardan pazara göreyim yüküm olmaz diye düşünecek çocuğu hiç kimse yapmamalıArkadaşım sen iyi misin yaa kadın ne güzel bakacak tatillerde bile yükünü alacak teşekkür edeceğine çemkiriyosun.Bence evet gerçekten nankörlük yapıyorsun
Büyük konuşmayayım ama işler bu noktaya giderse bir lohusa cinneti geçiriveririmKızım eşimin ailesinin ilk torunu ,tabiri caizse kafayı yediler ...evlerimiz başka şehirde gelip 39 gün kaldılar Lohusaydim ...uyanıyordum bebeğim yok ! Kayınvalide almış salonda ona sarılmış oturuyor! Aglamismis dayanamamış mis mama da hazırlayıp vermişmis ! Bebeğim beni emip uyursa kızımı uyandırıp sonra tekrar kendisi pispislayarak uyutuyordu "kizim göğsümde emerek uyumaya alismasin mis" Bebek iki aylıkken eşim göreve gittiği ve bulunduğum şehirde hiçbir aile üyemiz bulunmaması nedeniyle eşimin ailesinde kaldım yaklaşık 2 ay.Kucagimda çocuğumu emzirdikten sonra tutamiyordum bile gelip aliyorlardi...çocuğumu öptüm diye kayinpederim bir gün çok sinirlendi çıktı dışarı ,çarşıyı altına üstüne getirmiş "beni opme sev " yazan mama önlüğü almış. Kendisi ise bebeğimi opmuyor kokluyormus ..dudakları ilekayınvalidem kayinpederime bir gün seslendi "babasiii ..kızımın mamasını versene " diye nasıl bir delilik yaşadıklarını o zaman daha iyi anladım.
Sizde nasil bir sabir varKızım eşimin ailesinin ilk torunu ,tabiri caizse kafayı yediler ...evlerimiz başka şehirde gelip 39 gün kaldılar Lohusaydim ...uyanıyordum bebeğim yok ! Kayınvalide almış salonda ona sarılmış oturuyor! Aglamismis dayanamamış mis mama da hazırlayıp vermişmis ! Bebeğim beni emip uyursa kızımı uyandırıp sonra tekrar kendisi pispislayarak uyutuyordu "kizim göğsümde emerek uyumaya alismasin mis" Bebek iki aylıkken eşim göreve gittiği ve bulunduğum şehirde hiçbir aile üyemiz bulunmaması nedeniyle eşimin ailesinde kaldım yaklaşık 2 ay.Kucagimda çocuğumu emzirdikten sonra tutamiyordum bile gelip aliyorlardi...çocuğumu öptüm diye kayinpederim bir gün çok sinirlendi çıktı dışarı ,çarşıyı altına üstüne getirmiş "beni opme sev " yazan mama önlüğü almış. Kendisi ise bebeğimi opmuyor kokluyormus ..dudakları ilekayınvalidem kayinpederime bir gün seslendi "babasiii ..kızımın mamasını versene " diye nasıl bir delilik yaşadıklarını o zaman daha iyi anladım.
O döneme kadar kayinvalidemin laf sokuslarina da ,diğer aile üyelerinin boş konuşmalarına da güler geçerdim...ama karı koca çocuğumu benden kiskanmalari ,kasıtlı olarak bebeği benden sakinmalari kendilerine karşı olan tüm saygı ve sevgimi bitirdi .Annemin evine gittiğimde ki tantanayi söylemiyorum bile bak! Torun sadece onların torunu sanirlardi ,kendilerinde kalıp sonrasında anneme gitmemize bozulurlardi , annem gelip onlarda torununu gorecekmis .Bana da işe dönme donemde "çocuğu bizde birakin ,tatillerde görürsünüz" teklifi yaptılar . kayinvalidemin babası aracılığıyla ..arada 400 km var ! Bayramda izinde gorurmusum lutfe bakBüyük konuşmayayım ama işler bu noktaya giderse bir lohusa cinneti geçiriveririm
Şimdi durumlar nasıl? Bayağı evcilik oynamışlar karı koca sizin bebekle. Hakkaten cinnetlik.Kızım eşimin ailesinin ilk torunu ,tabiri caizse kafayı yediler ...evlerimiz başka şehirde gelip 39 gün kaldılar Lohusaydim ...uyanıyordum bebeğim yok ! Kayınvalide almış salonda ona sarılmış oturuyor! Aglamismis dayanamamış mis mama da hazırlayıp vermişmis ! Bebeğim beni emip uyursa kızımı uyandırıp sonra tekrar kendisi pispislayarak uyutuyordu "kizim göğsümde emerek uyumaya alismasin mis" Bebek iki aylıkken eşim göreve gittiği ve bulunduğum şehirde hiçbir aile üyemiz bulunmaması nedeniyle eşimin ailesinde kaldım yaklaşık 2 ay.Kucagimda çocuğumu emzirdikten sonra tutamiyordum bile gelip aliyorlardi...çocuğumu öptüm diye kayinpederim bir gün çok sinirlendi çıktı dışarı ,çarşıyı altına üstüne getirmiş "beni opme sev " yazan mama önlüğü almış. Kendisi ise bebeğimi opmuyor kokluyormus ..dudakları ilekayınvalidem kayinpederime bir gün seslendi "babasiii ..kızımın mamasını versene " diye nasıl bir delilik yaşadıklarını o zaman daha iyi anladım.
Evliya yada peygamber misiniz?O döneme kadar kayinvalidemin laf sokuslarina da ,diğer aile üyelerinin boş konuşmalarına da güler geçerdim...ama karı koca çocuğumu benden kiskanmalari ,kasıtlı olarak bebeği benden sakinmalari kendilerine karşı olan tüm saygı ve sevgimi bitirdi .Annemin evine gittiğimde ki tantanayi söylemiyorum bile bak! Torun sadece onların torunu sanirlardi ,kendilerinde kalıp sonrasında anneme gitmemize bozulurlardi , annem gelip onlarda torununu gorecekmis .Bana da işe dönme donemde "çocuğu bizde birakin ,tatillerde görürsünüz" teklifi yaptılar . kayinvalidemin babası aracılığıyla ..arada 400 km var ! Bayramda izinde gorurmusum lutfe bak
Lohusa depresyonu geçirdim evliliğim o dönem ve sonrasında çok zedelendi ...yeniden aynı şeyleri yaşarım diye ikinci çocuğu tamamen unuttum,lafını dahi ettirmedim. Ta ki evde bebek kokusunu özlediğimi kabullenene kadar .İki kızım arası 8 yaş olmuş oldu ama olsun ,en azından annesi "kendi sınırını çizip " yardımınıza ihtiyacım yok,teşekkür ederim diyebilecek gucteydiSizde nasil bir sabir varsok oldum.